vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
 • Populaire bestemmingen
  Scherpe aanbiedingen
  Uitstekende klantenservice

Wat zijn de 9 meest populaire vliegvakantie-bestemmingen van 2022

De zomer zit er weer aan te komen dus worden de vakanties weer geboekt. Maar waar gaan de Nederlanders dit jaar heen? Wat zijn de meest populaire vakantiebestemmingen van 2022? De wereldwijde reiszoekmachine Skyscanner maakte een analyse van het online zoekgedrag van de afgelopen drie jaar en kwam tot een top 9 van snelstgroeiende populaire vakantiebestemmingen in 2022. En om welke vakantiebestemmingen gaat het dan? Dat zijn de volgende:

 1. IJsland
 2. Colombo, Sri Lanka
 3. Seoul, Zuid-Korea
 4. Myanmar
 5. Nicaragua
 6. Taipei, Taiwan
 7. Mykonos, Griekenland
 8. Siem Reap, Cambodja
 9. Brazilië

Vakantiebestemming 1: IJsland

Iedereen kent de warmwaterbronnen van Ijsland (de Blue Lagoon bijvoorbeeld). Maar dat is niet het enige waar Ijsland om bekend staat. In het land vind je de meest mooie watervallen (in alle soorten en maten), vulkanen en gletsjers. Ook kun je in de winter het Noorderlicht aanschouwen in het binnenland van Ijsland. Doordat er steeds meer goedkope vluchten naar Ijsland komen vanaf het vaste land van Europa is dit land met stipt een van de meest populaire vakantiebestemmingen van 2022.

Vakantiebestemming 2: Colombo, Sri Lanka

In 2009 stopte de Sri Lankaanse burgeroorlog en sindsdien bloeit de hoofdstad van het land, Colombo, helemaal op. Door de verbeterde treinverbindingen kun je nu vanuit Colombo veel beter de rest van het land ontdekken en zo vele mooie plekjes vinden waar nog weinig toeristen zijn geweest. Maar ook de stad zelf biedt vele mooie parken en musea om te bezoeken.

Vakantiebestemming 3: Seoul, Zuid-Korea

De laatste jaren zijn er in Seoul vele goedkope, maar goede hotels bijgekomen wat er aan meegedragen heeft aan deze notering in de meest populaire vakantiebestemmingen van 2015. Ook de diversiteit van de stad help natuurlijk mee. Zo zijn er vele culturele bezienswaardigheden zoals de Jogyesa tempel en het Changdeokgung paleizencomplex. Maar ook als je van winkelen houdt zit je in Seoul goed. Zo zijn er vele shopping malls waar je je hartje op kunt halen.

Vakantiebestemming 4: Myanmar

Het land dat voorheen door het leven ging als Birma is één van de meest onontdekte landen van Zuidoost-Azië. Ga je naar Myanmar dan raden we je aan om langer dan een week te gaan omdat het reizen in dit land zelf vaak wat langere tijd in beslag neemt. Toch verbeterd de infrastructuur in het land steeds meer waardoor het reizen in het land steeds sneller gaat. In het land zijn vele mooie dingen te zien zoals de meer dan 4000 tempels van Bagan. Ook de lange ongerepte stranden van het land zijn de moeite waard om te bezoeken.

Vakantiebestemming 5: Nicaragua

Door de vele nieuwe en directe vluchten vanuit de grote vliegvelden van Amerika is dit land gelegen in Centraal-Amerika een van de nieuwe paradijzen om te gaan bezoeken. In Nicaragua worden tegenwoordig nieuwe 5-sterren resorts gebouwd waar je je lekker kunt laten verwennen. Maar ook in het land zelf is van alles te doen en te zien. Zo is er voor de waaghalzen onder ons het vulkaanboarden en kun je rondwandelen door de mysterieuze nevelwouden.

Vakantiebestemming 6: Taipei, Taiwan

Een ambitieus stadsvernieuwingsplan heeft ervoor gezorgd dan Taipei in de lijst van populaire vakantiebestemmingen van 2022 staat. Door dit plan zijn er enkele tientallen designhotels in de stad bijgekomen. De mooie kunstscène van Boho is één van de culturele bezienswaardigheden van Taipei. Ook Taipei 101 (een groot winkelcentrum) is voor de shop-a-holics onder ons een plek die je moet bezoeken.

Vakantiebestemming 7: Mykonos, Griekenland

Jarenlang ging Ibiza door het leven als het nummer 1 party-eiland van de wereld, maar Mykonos dreigt Ibiza van deze plaats te stoten. Vele wereldberoemde bekendheden kiezen voortaan voor Mykonos om hun vakantie door te brengen. Mykonos staat ook bekend om zijn stranden. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat er zoveel mooie stranden zijn op zo’n klein, rotsachtig eiland.

Vakantiebestemming 8: Siem Reap, Cambodja

Één van de grootste trekpleisters van de oude stad Siem Reap is de wereldberoemde tempel Angkor Wat. Door het toenemende toerisme de laatste jaren is het uitgaansleven in Siem Reap ook wat groter geworden maar het is nog niet echt bruisend. Ben je in Siem Reap bezoek dan ook het drijvende dorpje Chong Kneas. In dit dorpje krijg je nog een blik van het authentieke Cambodja.

Vakantiebestemming 9: Brazilië

Door het WK in 2014 en de Olympische Zomerspelen van 2016 werd Brazilië één van de meest populaire vakantiebestemmingen van dat jaar. Door deze evenementen zijn er vele luxe nieuwe hotels in het land gebouwd. Ook is de infrastructuur sterk verbeterd zodat je een stuk makkelijker door het land kunt reizen.

Plaats een reactie