vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Autohuur

Fly en Drive vakantie boeken? Nadat u bent geland op uw vakantiebestemming wilt u wellicht direct verder met eigen vervoer. Op deze manier bent u niet gebonden aan openbaar vervoer of transfers vanuit het hotel. Zo bent u altijd mobiel en vrij om de omgeving te verkennen. U kunt auto’s in diverse uitvoeringen huren. Van eenvoudige boodschappen auto tot luxe touringcar of een 4×4 om de omgeving buiten de gangbare wegen te kunnen genieten. Een auto huren kan per dag of voor uw gehele verblijf. Dit is tevens veel goedkoper dan wanneer u dagelijks gebruik zou maken van de taxi.

Een auto huren is gemakkelijk online geregeld

U heeft de mogelijkheid om een model te reserveren of u kunt afwachten wat er beschikbaar is zodra u op bestemming bent aangekomen. Voor het huren van een auto heeft u uiteraard een geldig rijbewijs nodig. Uw Europese rijbewijs is niet altijd geldig in alle landen ter wereld. Zo moet u voor Azië vaak een apart document regelen. Bij het huren van een auto wordt ook gekeken naar leeftijd. Dit heeft te maken met risico dekking en verzekering. Als u ouder dan 25 bent wordt u gezien als ervaren chauffeur.

Uw huurauto afhalen op uw bestemming

De meeste autoverhuurders zijn op of nabij het vliegveld gevestigd. Dit betekend dus niet dat u altijd direct op het vliegveld in uw auto kan stappen. Voor sommige verhuurders dient u eerst een wandeling te maken omdat ze naast het vliegveld zijn gelegen. Houd hier rekening mee wat betreft uw bagage. Vergeet ook niet de naam en het adres van de verhuurder mee te nemen op reis! Bij het afhalen van uw auto betaald u een borg vanwege mogelijke schade. De controle bij aflevering aan het einde van de huurperiode verschilt per verhuurder. Sommige bedrijven zullen de wagen goed controleren op nieuw gemaakte schade. Anderen lopen een keer om de auto heen en vinden het snel goed. Het is mogelijk om bij uw reisverzekering extra dekking af te sluiten voor schade en ongevallen in het verkeer. Dit is niet onverstandig gezien in het buitenland het gedrag in het verkeer vaak anders is dan u gewend bent. Miscommunicatie en onverwachte handelingen van mede weggebruikers kunnen dus gemakkelijk tot verkeersongevallen leiden. Zorg dat u goed voorbereid op vakantie gaat en alles goed hebt ingedekt voor het rijden in een huurauto op vakantie.