vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Last minute vluchten

Vanaf verschillende Nederland, Belgische en Duitse luchthavens kunnen last minute vluchten worden geboekt. De meeste kans op last minute vluchten is echter op de luchthavens Zaventem, Brussel, Schiphol, Groningen, Keulen en Frankfurt. De reden hiervoor is simpel. Vanaf deze vliegvelden vertrekken de meeste vluchten naar vakantieoorden, waardoor er ook meer kans is op last minute vluchten. De periode van het jaar maakt niet uit. Er worden het gehele jaar door last minute vluchten aangeboden naar zonnige vakantiebestemmingen in Europa en daarbuiten en naar wintersportgebieden. Bovendien worden deze vluchten door diverse gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen aangeboden. Zowel touroperators als luchtvaartmaatschappijen zelf bieden veel aanbiedingen aan. Vooral wanneer een vliegtuigstoel leeg dreigt te blijven of een accommodatie niet verhuurd is. Voor een scherpe prijs kunnen zij op die manier hun kosten dekken.

Wat is een last minute?

Iedereen die gebruik wil maken van een last minute, moet wel meteen op korte termijn beschikbaar zijn en zijn koffers al gepakt hebben. Het is zelfs mogelijk om letterlijk ´last minute´ op de dag van boeking te vertrekken. Zodoende kan men een last minute op één van de luchthavens zelf boeken, waardoor er direct kan worden doorgelopen naar de incheckbalie. Zolang men maar beseft dat er op korte termijn gereisd gaat worden, is het natuurlijk ook mogelijk om op internet of bij een reisbureau een vliegvakantie te boeken. Met dit soort deals is veel geld te besparen, waardoor het aantrekkelijk wordt om op locatie geld uit te geven aan leuke excursies of citytrips.

Last minute tickets boeken

Wie op zoek is naar last minute tickets, kan onder andere op internet kiezen uit een groot en gevarieerd aanbod. Last minute deals worden niet alleen door de verschillende luchtvaartmaatschappijen aangeboden, maar ook via de sites van de grootste luchthavens in Europa. Veel mensen willen behalve de vliegtickets ook meteen een accommodatie huren (of een huurauto). Een dergelijke combinatie is vaak mogelijk. Er is wel een kans dat de tickets geldig zijn, vanaf een naburige luchthaven net over de grens in België of Duitsland. Er moet dan rekening gehouden worden met reistijd van en naar de luchthaven en met de daarbij behorende reiskosten. Vliegen vanaf Nederland is met een korte termijn vlucht vaak wel handig. Zo hoef je geen parkeerplaats te reserveren als je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar Schiphol reist.


Wat zijn de voordelen?

Last minute reizen bieden veel voordelen. Ten eerste zijn ze veelal voordelig in prijs. Soms kan dit voordeel oplopen tot de helft van het originele tarief. Ten tweede worden deze deals meestal naar populaire vakantieoorden aangeboden. En ten derde vertrekken er vanaf alle grote Europese luchthavens veelvuldig last minute vluchten naar bestemmingen binnen en buiten Europa. De tickets kunnen gemakkelijk via internet worden geboekt. Ook bieden de meeste touroperators en reisbureaus deze aanbiedingen aan. Wanneer er nog onvoldoende boekingen zijn, is het voor hen belangrijk dat accommodaties en vluchten toch worden ingevuld. Zodoende dat zij dan dalen in prijs om consumenten te verleiden tot het boeken van de vlucht.

Wat zijn de nadelen?

Natuurlijk kleven er ook een aantal nadelen aan last-minute reizen. Deze nadelen hebben vaak te maken met de beschikbaarheid en de snelheid waarmee een reis wordt geboekt. Vaak is op dit type reizen het op-is-op principe van kracht, waardoor men gestimuleerd wordt op heel korte termijn snel een beslissing te nemen. Daarnaast worden de meeste last minutes in een beperkte periode aangeboden. Meestal valt zo’n periode buiten de schoolvakantie of populaire vakantieperiodes. Zodoende dat ouders met kinderen meestal geen gebruik van deze voordelige reizen kunnen maken. Ook is het aanbod van reisbestemmingen over het algemeen beperkter dan reizen die ver van tevoren worden geboekt (eventueel met vroegboekkorting).