vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Waarom een vliegvakantie naar Antalya boeken?

Turkije is momenteel een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Geen wonder ook, want alles is er aanwezig voor dé perfecte vakantie; prachtig weer, mooie natuur, veel keuze uit hotels, vriendelijke mensen en een heerlijke keuken! Gaat u naar Turkije op vakantie, dan zijn er verschillende luchthavens om op aan te vliegen, maar de meeste vluchten vanuit Nederland gaan naar het vliegveld van Antalya. Onder andere voor de bestemmingen Alanya, Side, Kemer, Belek en natuurlijk voor Antalya zelf wordt op Antalya gevlogen. De kans is dus groot dat ook u een vliegticket naar Antalya nodig hebt voor uw vakantie naar Turkije.

Vliegtickets naar Antalya

Zowel ‘s zomers als ‘s winters is het geen enkel probleem vliegtickets naar Antalya te kopen. Er zijn veel aanbieders en er is volop keuze in maatschappijen, vliegtijden en prijzen. Rechtstreekse vluchten naar Antalya worden vanuit Nederland eigenlijk alleen uitgevoerd door chartermaatschappijen (Nederlands en Turks). Lijndienstmaatschappijen vliegen altijd via een overstap, op bijvoorbeeld Istanbul, naar Antalya. De prijzen van vliegtickets naar Antalya hangen erg af van het seizoen maar gemiddeld kunt u denken aan 150 à 250 euro voor een retourticket.

Vertrek vanuit Nederland
Vanaf alle Nederlandse vliegvelden wordt gevlogen naar Antalya. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol is Antalya zelfs de meest populaire niet-Europese bestemming. Maar ook vanaf Eindhoven en Rotterdam, en in mindere mate vanaf Groningen en Maastricht, kunt u vliegtickets naar Antalya boeken.

De vlucht naar Antalya
Hebt u uw vliegtickets naar Antalya geboekt, dan hoeft u alleen nog maar af te wachten tot het moment dat uw vlucht vertrekt! De vlucht naar Antalya duurt vanuit Nederland gemiddeld genomen 3,5 uur. Deze duur varieert afhankelijk van met name de windrichting en windsnelheid. Als u geluk hebt staat u 3 uur na vertrek vanuit Nederland al op het vliegveld van Antalya.

Aankomst op Antalya airport
Antalya havaalananina hosgeldiniz, welkom op Antalya airport! Antalya airport is een groot vliegveld met drie terminals, één terminal voor de binnenlandse vluchten en twee terminals voor internationale vluchten. Wordt u opgehaald, vergeet dan niet te melden of u op terminal 1 of 2 landt, de terminals liggen zeker 5 autominuten uit elkaar. Op de website van Antalya airport kunt u zien op welke terminal uw vlucht aankomt. Vergeet niet dat u, voordat u door de paspoortcontrole kunt gaan, eerst langs de visumbalie gaat om een toeristenvisum te kopen. De kosten zijn 15 euro en dienen contant voldaan te worden. Als u dit bedrag gepast bij de hand houdt bent u meestal vlot in het bezit van een visum. Vervolgens passeert u de paspoortcontrole en komt u bij de bagagebanden. Indien gewenst kunt u hier al meteen goedkoop inkopen doen, er worden onder meer sigaretten en alcohol verkocht. Met het nuttigen moet u even wachten, net als in Nederland is op Antalya airport roken verboden.

Van Antalya airport naar uw eindbestemming
Bent u dan eenmaal buiten de airport en heeft u uw vliegtickets naar Antalya kunnen opbergen, dan is het natuurlijk nog zaak om op uw eindbestemming te komen. Reist u met een pakketreis, dan is het vervoer normaliter vanuit uw touroperator geregeld. Alle touroperators hebben tegenover de uitgang van de airport balies waar u zich kunt melden. Hebt u uw vliegtickets Antalya en verblijf los geboekt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een taxi nemen, ofwel naar uw bestemming, ofwel naar het busstation (otogar) van Antalya waar lange afstandsbussen naar alle omliggende plaatsen rijden. U kunt ook de bus vanaf het vliegveld nemen naar dit busstation. Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om een auto te huren op het vliegveld.

Plaats een reactie