vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Soorten vakanties vergelijken

Wil jij graag vakanties vergelijken? Dat is doorgaans niet heel eenvoudig. Zo heb je te maken met enorm veel keuze in type vakanties. Elke gezelschap heeft zijn eigen voorkeuren, budget en vakantieplannen. In deze blog vertellen we je alles over het vergelijken van vakanties zodat jij een vliegticket kunt boeken die past bij jouw wensen en accommodatie.


Vergelijk type vakanties

  • Zonvakanties: Zonvakanties en vakantiereizen naar de mooiste zonvakantie bestemmingenGoedkoop een zonvakantie boeken? Bekijk hier alle zonvakanties naar diverse landen zoals Turkije, Egypte, de Canarische Eilanden, Griekenland, Spanje, Portugal, Brazilië en Aruba. Ben je een liefhebber van zon, zee en strand? Dan is een zonvakantie een aanrader.
  • All-Inclusive: Lekker verzorgd en luxe op vakantie, all inclusive reizen op een rijtje. All Inclusive vakantie boeken naar Turkije, Spanje, Egypte en andere vakantielanden? All Inclusive vakanties zijn de laatste jaren een ware trend en geven je het echte luxe vakantiegevoel. All inclusive vakanties naar Turkije zijn razend populair door de hoge kwaliteit die die geboden word voor jouw geld. Je kunt heerlijk onbeperkt eten en drinken tijdens jouw all inclusive vliegvakantie. Ook landen zoals Spanje, de Canarische Eilanden, Griekenland, Malta en Cyprus bieden goedkope all in vakanties aan.
  • Stedentrips: Wil je een stad in een korte tijd leren kennen? Boek dan een stedentrip naar één van de grote steden. Naast georganiseerde stedenreizen inclusief vervoer, kun je ook zelf een hotelletje in de buurt boeken. Tijdens jouw stedentrip kun je kennis maken met de (eet)cultuur van de stad maar ook lekker shoppen. Populaire steden voor een stedentrip zijn New York, London, Berlijn, Brugge, Amsterdam, Venetië, Barcelona en Lissabon. Even eruit voor een korte vakantie of weekendje weg is echt een aanrader.
  • Rondreizen: Rondreizen langs de mooiste bestemmingen op aarde? Wil je een rondreis door maken door jouw favoriete vakantieland? Bekijk hier alle aanbiedingen van rondreizen van diverse aanbieders van rondreizen. Tijdens jouw rondreis kun je kennis maken met cultuur, natuur en natuurlijk de plaatselijke bevolking. Tijdens een rondreis leer je een land pas echt kennen.
  • Duikreizen: Duikreizen zijn de laatste jaren in een rap tempo populairder geworden. Het aantal duikbestemmingen neem daardoor elk jaar weer toe. Je kunt een duikreis boeken naar Egypte, Curaçao, De Malediven, Thailand, Aruba en vele andere landen. Vooral duikreizen naar landen rond de Rode Zee zoals Egypte worden veel geboekt. De Rode Zee is met haar unieke riffen een belevenis op zich. Van een luxe overnachting is een 5 sterren resort tot het logeren in een bedoeïenen tent, het is allemaal mogelijk. Van goedkope duikvakanties tot zeer luxe duikvakanties alles is mogelijk.
  • Golfreizen: Wil je een golfreis boeken en heerlijk tot rust komen op de golfbaan? Bekijk online alle golfreizen naar populaire bestemmingen. Zo kun je een golfreis boeken naar Frankrijk, Turkije, Portugal en Spanje, maar ook meer exotische golfreizen naar bijvoorbeeld de Verenigde Arabische Emiraten of de Nederlandse Antillen. Zowel voor de beginnende golfer als voor de ervaren golfers met expert parcours zijn er volop geschikte golfreizen te vinden.

Vergelijk vakantie-vervoersmiddel

  • Vliegvakanties: Vliegen is door de vele nieuwe prijsvechters binnen het bereik gekomen van alle lagen van de bevolking. Gingen we vroeger nog met de bus, nu is een vliegvakantie naar Spanje de normaalste zaak van de wereld. Ook landen als Portugal, Engeland, Turkije en Cyprus zijn uitstekend per vliegtuig bereikbaar door de vele vliegvelden die bij de toeristische centra liggen.
  • Autovakanties: Boek online autovakanties naar diverse landen zoals Frankrijk, Spanje, België (Ardennen), Duitsland, Tsjechië, Frankrijk, Engeland, Italië, Kroatië en Oostenrijk. Natuurlijk kun je ook een autovakantie in Nederland boeken. Je hebt autovakanties in diverse soorten en maten. Zo kun je een hotel, camping, chalet, pension, appartement, vakantiepark of vakantiehuis boeken. Je kunt kiezen voor een weekendje weg, een midweek of zelfs de hele grote zomervakantie op een camping vertoeven.
  • Busreizen: De laatste jaren hebben vliegvakanties sterk aan populariteit gewonnen, echter busreizen blijven voor de korte afstand een goedkope en goede mogelijkheid om op vakantie te gaan. Zo kun je een georganiseerde stedentrip per bus maken, op wintersport gaan per bus of een bezoek brengen aan de Spaanse stranden. Ook worden veel reizen naar Disneyland Resort Paris per bus afgelegd. Er is ook een groot aanbod voor jongeren, groepsreizen en senioren.
  • Treinreizen: Een treinreis is een relatief verantwoorde manier om op vakantie te gaan. Ook zijn treinreizen een belevenis op zich. Je kunt vanuit Nederland een treinreis maken naar diverse landen. Wat te denken van een treinreis naar Parijs in Frankrijk of een treinreis naar de wintersport. De skitrein naar Italië, Oostenrijk en Frankrijk zit jaar in en jaar uit nog steeds volgeboekt. Vaak vertrekt deze trein ‘s avonds en kom je de ‘s morgens uitgerust op wintersport aan. Zo heb je niet eens door dat je een reis achter de rug hebt, meteen uitgerust op plaats van bestemming.
  • Fietsvakanties: Fietsreizen zijn een ontspannende manier om het land te verkennen. Diverse touroperators bieden georganiseerde fietsvakanties aan. Huur een fiets ter plekke, of ga op reis met je eigen fiets. Fietsvakanties langs leuke routes om te fietsen zijn steeds meer in trek. Zowel in binnen- als buitenland.

Vergelijk vakanties op zee

  • Internationale Cruises: Wil jij een keer de luxe ervaren van reizen per cruiseschip? Bekijk online alle cruises vanuit diverse vakantielanden en geniet van de overdadige luxe die een cruise vakantie te bieden heeft. Je kunt onder andere een cruise maken door de Cariben, de Middellandse Zee en zelfs een wereldreis behoort tot de mogelijkheden. Met een cruise is de vakantie altijd een waar avontuur en heerlijk verzorgd reizen.
  • Minicruises: Een minicruise is een korte vakantie van 3 a 4 dagen waarbij je per cruiseschip een plaats aandoet. Populaire bestemmingen voor minicruises zijn Newcastle en London in Engeland. De laatste jaren zijn minicruises razend populair geworden. De lage prijs in combinatie met het vakantiegevoel dat een minicruise biedt maken dit type reis tot een veel geboekte korte vakantie.
  • Nijlcruises: Een Nijlcruise door Egypte is een unieke manier om kennis te maken met alles wat Egypte te bieden heeft. Er zijn diverse nijlcruises te boeken. Van een goedkope nijlcruise tot een luxe all inclusive nijlcruise, het is allemaal mogelijk. Ook kun je tijdens je rondreis door Egypte een bezoek brengen aan Cairo en de stranden aan de Rode Zee.
  • Eilandhoppen: Eilandhoppen is een bijzondere vorm van rondreizen. Zoals de naam al suggereert hop je van eiland naar eiland. Vooral in landen als Griekenland is eilandhoppen een goede manier om de verschillende eilanden aan te doen.

Vergelijk reizen voor verschillende doelgroepen

  • Jongerenreizen: Speciaal voor jongeren worden er jongerenreizen georganiseerd. Tijdens de grote zomervakantie worden onder jongeren populaire plaatsen aangedaan zoals Rimini, Blanes, Lloret de Mar, Chersonissos en Sunny Beach. Helemaal bekend zijn natuurlijk de feest vakanties in Salou. In deze party plaatsen kun je helemaal uit je dank gaan in één van de clubs en lekker chillen op het strand. Het zijn vaak aantrekkelijk geprijsde vakanties vanwege de budgethotels, maar prima geschikt om met een stel vrienden vakantie te vieren.
  • Vakantie met kinderen: Ga je op vakantie met kinderen? Bekijk dan alle hotels, vakantiehuizen, bungalowparken, campings en andere vakantie accommodaties die aangeven dat ze geschikt zijn voor een vakantie met kinderen. Let bij het boeken van een kindvriendelijke accommodatie op de aanwezigheid van een zwembad, speeltuin, animatieteam en andere voorzieningen voor je kind. Je kunt onder andere een kindvriendelijk hotel, vakantiehuis, appartement en camping boeken in Turkije, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Griekenland en Nederland. Naast de standaard voorzieningen worden soms ook in bijvoorbeeld de meivakantie en in de zomervakantie extra activiteiten georganiseerd. Een vakantie met je kids is pas echt geslaagd als ze zichzelf kunnen vermaken en ze zichzelf kunnen vermaken.
  • Eén-oudervakanties: Ben je een alleenstaande ouder en wil je met jouw kinderen op vakantie? Eén-oudervakanties zijn ideaal voor ouders alleen. Jouw kinderen hebben de vakantie van hun leven en jij kunt even helemaal tot rust komen. Bij een één-oudervakantie worden de kinderen meestal vermaakt met activiteiten of door een speciaal team. Bekijk online de aanbiedingen van deze gezinsvriendelijke kindervakanties voor alleenstaande ouders.

Vergelijk diverse vakantieaccommodaties

  • Vakantiehuizen: Bekijk hier alle vakantiehuizen, vergelijk online vakantiehuizen en boek jouw favoriete vakantiehuis. Van grote luxe vakantiehuizen tot een eenvoudige goedkoop vakantiehuisje, je kunt ze allemaal online boeken via internet. Vakantiehuizen huren kun je eenvoudig zelf via één van de vele vakantiehuizen aanbieders, vergelijk ze eerst goed!
  • Hotels: Goedkoop en snel een hotel boeken? Vergelijk via internet eenvoudig alle hotel aanbiedingen en boek het hotel van jouw keuze. Je vind online alle soorten hotels zoals budget hotels, luxe hotels en all inclusive hotels. Wil jij een voordelige kamer, een mooie suite met uitzicht op zee of juist een rustig gelegen hotelkamer in een bosrijke omgeving?
  • Bungalowparken: Bungalowparken zijn al sinds jaar en dag populair onder Nederlanders. Bekende namen onder de vakantieparken zijn onder andere Center Parcs, Landal GreenParcs, Hoogenboom en Roompot. De meest vakantieparken zijn te vinden in Nederland, België en Duitsland. Het voordeel van een vakantiepark is dat er veel voorzieningen zijn op het park, de ligging vaak goed is en je er relatief goedkoop een vakantie kunt boeken met veel faciliteiten en voorzieningen.
  • Kamperen: Kamperen op een camping of in de natuur geeft velen het ultieme vakantiegevoel. Naast het kamperen in een tent of caravan kun je tegenwoordig ook kant en klaar luxe compleet ingerichte bungalowtenten huren. Ook zijn er op veel campings stacaravans te huur. Kamperen met de kampeerwagen / camper en caravan is weer helemaal in. Extra luxe accommodatie boeken? Zoek dan specifiek naar bijvoorbeeld een lodge-tent op een Glamping.
  • Stacaravans: Een vakantie in een stacaravan geeft je de luxe van thuis in combinatie met het “campinggevoel”. Diverse reisaanbieders bieden georganiseerde reizen aan in stacaravans, die meestal gelegen zijn op campings en bungalowparken. Een stacaravan reserveren en huren kun je eenvoudig en goedkoop via internet doen. Je kunt doorgaans 24/7 de actuele beschikbaarheid bekijken.

Plaats een reactie