vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Vliegvakantie naar Malaga boeken

Malaga is de op vijf na grootste stad van Spanje. De stad heeft ongeveer 561.000 inwoners en ligt aan de Middellandse Zee. De temperatuur is in Malaga altijd aangenaam. In de winter is het zo’n 20 graden Celsius en in de zomer ongeveer 30 graden Celsius. Malaga heeft ongeveer 15 dagen per jaar last van een Föhn wind. Deze Föhn wind komt overwaaien uit de Sahara en zorgt voor een temperatuur van ongeveer 40 graden Celsius. Toch wordt het klimaat van Malaga over het algemeen als aangenaam ervaren.

De stranden van Malaga ontdekken

Je vakantie vieren in de badplaats Malaga zorgt voor ontspanning en gezelligheid. Zo kun je genieten van de prachtige fijnzand stranden en rotsstranden. Op de meeste stranden vindt je barretjes douches, een kustwacht en verschillende andere voorzieningen. Wanneer je minder valide bent kun je gaan zonnen op het strand van Pedregalejo. Dit strand is makkelijk te bereiken voor mensen die minder valide zijn.

Bezienswaardigheden in Malaga

Naast de stranden heeft de plaats Malaga ook zeer interessante bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan de kathedraal La Manquita (de eenarmige) of aan het Picasso Museum. Dit museum heeft meer dan 150 verschillende werken van de welbekende kunstenaar Picasso. Ook het Romeinse amfitheater is in Malaga te vinden. Na verluidt werd dit theater tot de 3e eeuw gebruikt en is pas in de jaren ’50 ontdekt.

Een reis naar Malaga maken

Door de aangename temperatuur komen toeristen over de hele wereld naar Malaga toe. Malaga heeft een eigen luchthaven en is daarom goed te bereiken met het vliegtuig. Verschillende vliegtuigmaatschappijen vanuit Europa vliegen naar Malaga. Vanuit Nederland vliegen onder andere de bekende vliegtuigmaatschappijen KLM, Transavia en Tui naar de zuidelijke badplaats in Spanje. De vliegreis naar Malaga wordt in de meeste gevallen aangeboden in een pakket. In zo’n pakket vind je onder andere de vliegreis, het appartement/hotel en de transfer van het vliegveld naar het complex en visa versa. Het is uiteraard ook mogelijk om een los vliegticket naar Malaga te boeken. De vlucht is in dit geval bij de meeste vliegtuigmaatschappijen veel duurder dan wanneer je een pakket inclusief vliegreis besteld.

Budget vliegtuigtickets Malaga

De vliegreis is met een los vliegticket bij een budget vliegtuigmaatschappij  in vergelijking tot een compleet pakket wel goedkoper. Verschillende budget vliegtuigmaatschappijen vliegen vanaf verscheidene steden in Nederland naar Malaga. Ryanair is een voorbeeld van een budget vliegtuigmaatschappij. Deze maatschappij verkoopt alleen losse vliegtuigtickets naar bepaalde bestemmingen. Hierbij moet je nog wel een hotel of appartement boeken. Dit kan weer erg goedkoop bij booking.com. Dit is een vergelijkingssite waar je hotels in een desbetreffende stad kunt vergelijken.

Prijzen vliegtickets vergelijken

Een vliegticket vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven varieert tussen de 30 euro per persoon/per retour tot aan 300 euro per persoon/per retour. Via budget vliegtuigmaatschappijen zoals Ryanair is het mogelijk om naar Malaga te vliegen voor een tarief van 30 euro per persoon/per retour. Bij deze budget vliegtuigmaatschappijen heb  je te maken met minder comfort dan bijvoorbeeld bij de vliegtuigmaatschappij KLM. Bij KLM betaal je dan ook al gauw zo’n 120 euro per persoon/per retour voor een vlucht naar Malaga. In het hoogseizoen zullen de prijzen logischer wijs hoger liggen dan in het laagseizoen.

Plaats een reactie