vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
 • Populaire bestemmingen
  Scherpe aanbiedingen
  Uitstekende klantenservice

Hoe kan je besparen op de vakantiekosten?

Een reisje naar de zon of een pak sneeuw is elk jaar een flinke buit uit de portemonnee van vakantiegangers. Vakantie betekent er even lekker tussen uit zijn. Geld rolt voor   winkelstraatjes, vriendelijke obers en befaamde excursies. Niemand denkt op vakantie aan besparen, maar richt zich alleen op het goede leven. Helaas is dit tegenwoordig niet meer de realiteit. Door de economiecrisis zitten we in een benauwde geldsituatie die tot bezuiniging dwingt. Zorgeloos op vakantie gaan is voor een groot deel van de Nederlanders niet meer vanzelfsprekend. Dat heerlijke vakantiegevoel wat we kennen wordt binnenkort alleen nog door besparing mede mogelijk gemaakt.

3 tips: besparen op vliegtickets in juli 2024

Om toch nog eens een vliegreis naar het buitenland (Italië of Griekenland) te maken zullen er bruggen moeten worden verzet. Onnodige aankopen zoals Apple gadgets, dure kleding en andere luxe uitgaven schrappen we van het ‘heb ik nodig’ lijstje. Besparen begint bij het onder ogen zien dat sommige spullen geen prioriteit hebben. Wie iets van de wereld wilt zien, moet er wat moeite voor doen. De basis begint bij een simpele handeling zoals: Geld uitgeven. Hoe houden we ons vakantiebudget op peil zonder onze wensen en behoeften onbeantwoord te laten?

 • Geld besparen op reizen: Het is niet altijd het voordeligst om je vakantie door touroperators te laten leiden. Zoek van te voren uit welke wensen, eisen je aan de reis stelt en ga daarna op zoek naar de goedkoopste aanbieder via reisvergelijkingssites. Een aantrekkelijk vakantiebedrag zie je vaak terug bij last minutes reizen. Soms is het ook voordeliger om vliegticket en accommodatie van elkaar apart te boeken dan met het kant en klaar pakketje van reisbureaus in zee te gaan.
 • Overnachten: Of het hotel middenin het centrum  ligt of aan de rand van de stad merk je meestal ook aan de prijs. Het is goedkoper om een accommodatie iets buiten de stad te boeken en overdag in plaats van de taxi met het openbaar vervoer te reizen. In sommige geval kost het bijna niks om met de taxi van A naar B gebracht te worden. Dan zou je kunnen overwegen om toch in een taxi te stappen. Ook campings zijn een populair vakantieterrein, omdat er minder kosten aan vastzitten.
 • Eten en drinken: Eten op A-locatie eist veel tol tijdens de vakantie. Net als hotels zijn restaurantjes iets buiten het centrum van even goede kwaliteit en smaakvol, maar wel de helft goedkoper. Bij een all-inclusive hotel kun je kosteloos eten en drinken. Voor de lunch vraag je bij het hotel naar een lunchpakket of koop je zelf wat broodjes, melk en beleg in een plaatselijk supermarkt. Als toeristen permitteren we ons alles. We gaan uiteten, laten ons vervoeren in een taxi en met uitgaan trekken we onze mooiste outfit aan. Wil je tijdens je vakantie goedkoop uit de voeten komen? Volg dan de sporen en aanwijzingen van de plaatselijke bevolking. Zij leven primitief en weten zich in eigen land heel goed te vermaken. Op deze manier kom je ook op culturele plekken,  waar de bevolking, weg van het drukke toerisme graag vertoeft.

7 adviezen om geld te sparen voor je vliegreis

Wil je de periode voorafgaand aan je vliegtrip wat extra geld besparen? Bijvoorbeeld om leuke excursies te kunnen maken / dagtrips te boeken? Let dan goed op. Hieronder delen we 7 basis-adviezen om extra geld te besparen voor jouw reis.

 1. Afspraak met jezelf: Stel vast vanaf welk startdatum je beter op het budget gaat letten.
 2. Boodschappen: Bij het doen van de wekelijkse boodschappen koop je alleen het hoognodige en wijk je niet af van het boodschappenlijstje door een spontane aankoop. Zoek je iets lekkers? Kijk dan eerst bij de afgeprijsde producten. Minder vaak boodschappen doen redt je portomonee. Hierdoor heb je minder kans om door aantrekkelijke aankopen verleidt te worden. Doe je voordeel met de bezuinigingsmogelijkheden die Supermarkten geven. Denk hierbij aan bonuskortingen of flessengeld.
 3. Abonnementen: Het maandelijkse mobiel, smartphone abonnement sluit je af naar aanleiding van je belgedrag. Zo is geen éën belminuut weggegooid geld. Overweeg pre-paid telefoonkaarten of neem alleen het toestel met een sim-only abonnement.
 4. Verzekeringen: Wat zijn je maandelijkse lasten? Kijk of je hypotheek, verzekeringen goedkoper kunnen.
 5. Feestdagen: Koop aankopen voor de Feestdagen met Sinterklaas/ kerst/verjaardagen in de uitverkoop. Met weinig geld kun je ook iemand blij maken.
 6. Verkoop tweedehands: Wees zuinig op spullen en zet ze niet zomaar bij het grof vuil. Misschien heeft een kennis er veel profijt van of kun je er via marktplaats een aardig bedrag door binnenhalen
 7. Kleding: Trends in de mode laten zich meestal niet in het huidige seizoen zien. Daarom doe je er goed aan om winterkleding en zomerkleding in december en juni te kopen.

Plaats een reactie