vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Vliegtickets voor een stedentrip naar Krakau

Als je op stedentrip gaat zal Krakau misschien niet bovenaan je lijstje staan. Maar toch zal deze stad je verrassen als je erheen gaat. Sinds 1978 staat de Krakau namelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Doordat de stad in de Tweede Wereldoorlog bijna helemaal gespaard is gebleven prijken er nog vele gebouwen uit de 13e eeuw in de stad. Maar ook de gezellige straatjes en pleintjes hebben een enorme aantrekkingskracht waardoor een stedentrip naar Krakau je zeker zal bevallen (eventueel kun je ook doorreizen naar Warschau).

Bezienswaardigheden stedentrip Krakau

Krakau is een universiteitsstad. En de trots van de stad is de Jagielloonse Universiteit. Dit is één van de oudste universiteiten van Europa, dus een bezoekje aan die 600 jaar oude gebouw is zeker de moeite waard. Een ander indrukwekkende en emotionele bezienswaardigheid in de buurt van Krakau is voormalige Duitse concentratiekamp Auschwitz. Het kamp is tegenwoordig ingericht als een museum. De geschiedenis van het kamp wordt verteld aan de hand van documenten, foto’s van gevangenen en hun persoonlijke bezittingen. Een andere letterlijk hoogtepunt in de stad is de heuvel Wawel, waar de prachtige Wawel Kathedraal en Kasteel Zamek Królewski te vinden zijn. Beide gebouwen nemen een speciale plaats in de Poolse historie en cultuur in.

Winkelen

In het centrum van Krakau vind je vele exclusieve maar ook leuke kleine winkels. Bijna alle grote merken hebben in de binnenstad hun eigen winkel. Maar ben je meer van de shopping malls dan moet je aan de rand van Krakau zijn. Hier vind je vele shopping malls waar Galeria Kazimierz op dit moment één van de grootste en mooiste van de stad is. Ben je meer van de typisch Poolse souvenirs, dan moet je bij één van de vele kraampjes van de bekende Lakenhallen zijn. Maar ook zijn er dagelijks vele marktjes in Krakau waar je leuke dingen kunt kopen voor een schappelijke prijs.

Eten & drinken

Een leuk feitje: wist je dat Krakau de meeste drinkgelegenheden per vierkante meter op de hele wereld heeft? De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich rond het Rynek Glówny marktplein en blijven open tot twee of vier uur in de ochtend. Maar ook voor leuke eettentjes moet je in het historische centrum van Krakau zijn. Wil je misschien enkele Poolse beroemdheden tegenkomen dan moet je bij de legendarische keuken van U Pani Stasi in de Ul. Mikolajska zijn. Dus wil je een keer op een niet zo’n alledaagse stedentrip gaan, kies dan voor Krakau en laat je verrassen door deze mooie historische stad.

Plaats een reactie