vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Vliegtickets voor een stedentrip naar Barcelona

Barcelona is één van de populairste stedentrips van Europa. Er reizen jaarlijks miljoenen mensen naar deze bijzondere stad aan de Catalaanse kust. Tijdens een stedentrip naar Barcelona is er voor ieder wat wils. Heerlijke tapas eten, even lekker aan het strand liggen, uitgebreid shoppen of een bezoekje aan Camp Nou (het voetbalstadion van FC Barcelona) behoord allemaal tot de mogelijkheden in het mooie Barcelona. Vanaf bijna elke luchthaven in Nederland (zoals luchthaven Eindhoven) kun je binnen 2,5 uur naar Barcelona vliegen.

Bezienswaardigheden tijdens stedentrip Barcelona

Ga je naar Barcelona, dan zijn er enkele dingen die je gezien moet hebben. Eén daarvan is de basiliek Sagrada Família van de bekende architect Antonio Gaudí. Aan dit enorme bouwwerk is begonnen in 1882 en is nog steeds niet voltooid (dit zal nog zeker 30 jaar duren). Toch trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers. Een andere trekpleister van Barcelona is Las Ramblas. Deze boulevard wordt door iedere bezoeker aan Barcelona minimaal één keer bezocht. Doordat het door vele bomen beschut is, is het hier lekker rondlopen. Je kunt hier kijken naar de vele straatartiesten en leuke winkeltjes. Maar voor de echte pareltjes zul je toch in een zijstraatje van Las Ramblas moeten zijn omdat deze toch vaak een stuk goedkoper zijn. Ben je een voetbalfan dan ga je ook nog even kijken naar stadion Camp Nou van FC Barcelona. De rondleiding door het stadion, dat maar liefst ruimte biedt voor ongeveer 100.000 personen, voert langs de VIP-boxen, de perskamer, de kleedkamers en de tribunes. Als klap op de vuurpijl mag je het heilige gras betreden.

Winkelen

Als je van winkelen houdt, dan zit je in Barcelona ook goed. Eén van de duurste winkelstraten van Barcelona is Passeig de Gràcia. Hier vind je de laatste mode van dure merken zoals Louis Vuitton, Chanel en Jimmy Choo. De drukst bezochte winkelstraat van Barcelona is Portal de l’Àngel. Ongeveer elke grote winkelketen ter wereld is in deze straat te vinden, zoals Zara en H&M. Ben je meer op zoek naar tweedehands en vintage winkels dan moet je op Carrer Tallers zijn. Op Las Ramblas zijn vooral souvenirwinkeltjes te vinden. Andere mooie plekken in Spanje zijn onder andere Madrid en Valencia.

Eten & drinken

Hou je van tapas dan moet je in Barcelona zijn. Bijna in elk straatje vind je gezellige restaurantjes waar je meest heerlijke tapas kunt eten. Enkele aanraders zijn: Cervecería Catalana, Bar Morrysom en Mesón David. Dit zijn nog maar enkele van de vele eetgelegenheden en bezienswaardigheden in Barcelona. Missen we nog dingen die mensen zeker moeten zien tijdens een stedentrip in Barcelona, laat dan een reactie achter. Bedankt alvast!

Plaats een reactie