vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Lugano

Deze zomer goedkoop vliegen naar Lugano in Zwitserland (Europa)? Het kopen van de beste vliegtickets doe je simpel en snel met onze vergelijker. Hiervoor kies je een bestemming, de datum van de heen- en terugreis en de vliegklasse en reizigers. Het zoekscript biedt informatie over de te reserveren vluchten naar omliggende vliegvelden zoals Altenrhein, Bergamo & Bern. Men ziet zo in 1 keer het tijdstip van vertrek, de verwachte kosten en overige factoren zoals de toegestane ruimbagage, reistijd en mogelijke tussenstops van luchtvaartbedrijven zoals KLM en Swiss International Air Lines. Daarna kan je ook kiezen voor een huurauto of een hotelovernachting bij nabijgelegen hotels en accommodaties zoals Downtown Lugano Beautiful Modern Flat, One Only Nassa Suite Apartment, La Perla, Hotel Gabbani, Superior Central Studios Lugano.


  • Boek vluchten van alle toonaangevende airlines.
  • Bekijk eenvoudig de meest gunstige of snelste vluchtoptie.
  • Zoek specifiek op luchthavens als ACH, BGY, BRN.
  • Veilig online boeken en betalen.
  • Online stoelkeuze en bagage bestellen.
  • Via internet inchecken en instapkaart printen.

Voordelige vluchten naar Lugano vergelijken en boeken

De Zwitserse stad is een vaak geboekte hotspot voor een stedenreis of een groepsreis. Deze stad geeft een mengeling van kerken en oude gebouwen, educatieve museums, uitgestrekte natuur, fijne horeca en veel leuke steegjes. Vanaf Schiphol vliegen naar Lugano voor aantrekkelijke prijzen? Wij bieden een behulpzaam stappenplan met stap-voor-stap uitleg over hoe je de beste vliegtickets kunt kopen.

Voordelig met het vliegtuig naar Lugano

  1. Selecteer vakantiebestemming

    Aan het begin van jouw zoektocht start je met het kiezen van een vliegveld voor vertrek (bijv. Düsseldorf, Schiphol, Eindhoven, Keulen, Maastricht, Rotterdam) en de plek van bestemming. Vervolgens kies je de datum van vertrek en de dag van de terugvlucht (wanneer je een retour wilt). In de basis is het heel eenvoudig om extra locaties (tussenstops) door te geven. Afsluitend kies je het aantal passagiers. Klik vervolgens door naar de resultaten.

  2. Vergelijk beschikbare vluchten

    De zoekmachine geeft een overzicht met de meest ideale vluchtopties van Amsterdam (AMS) en meer lokale luchthavens naar vliegvelden als Bern, Bergamo en Altenrhein. Eventueel kan je verder filteren op verwachte kosten, netto reistijd of vertrektijd. Bovendien kan je de resultaten nog specifieker maken door te filteren op aantal tussenstops, voorkeur-airlines (onder andere Vueling (VY), Delta Air Lines (DL) en Scandinavian Airlines (SK)), airports van aankomst of bagage. Tip: de vliegticketzoekmachine is ook een aanrader voor goedkopere vluchten op andere dagen. Wanneer je wil stel je zelf een prijsalert in.

  3. Bepaal de meest gunstige boekingssite

    Kies een van de vluchten die klopt met jouw zoek wensen. Een bepaalde vlucht kan je regelen via heel uiteenlopende reisagenten en maatschappijen. Bekijk de opties bij bijv. de desbetreffende airline (KLM of Swiss International Air Lines) of een online reisbureau zoals tix.nl. Een deel van de vlucht uitvoerders en vliegticket-shops kunnen extra kosten rekenen voor entertainment, stoelvoorkeur, handbagage, verzekeringen, maaltijden, ruimbagage. Neem de tijd om ervaringen van anderen te lezen en ga door naar de verkoopsite.

  4. Bagage kiezen en passagiersgegevens invullen

    De zoekmachine stuurt je door naar de touroperator. Check nogmaals de reisdata, het aantal mensen, de totale reissom en bevestig jouw keuzes. Geef je wensen door m.b.t. de bagage. In veel gevallen is 1 handtas (56 x 45 x 25 cm) in het vliegtuig toegestaan. Wil je ook ruimbagage mee? Dan betaal je een extra tarief. In de volgende stap verstrek je de n.a.w. gegevens van het reisgezelschap. Het is heel belangrijk dat je de juiste namen (incl. voorletters) deelt zoals genoteerd op je Id-kaart of paspoort.

  5. Kies extra’s aan boord

    Tijdens deze stap is er de optie voor extra services. Je kunt denken aan stoelen met beenruimte, quick boarding, aanvullende verzekeringen, eten tijdens de vlucht, buggy’s en kinderwagens, huisdieren, een huurauto etcetera. Je checkt vervolgens de realistische tarieven van jouw vlucht. Het afrekenen gaat eenvoudig middels MasterCard, Visa en American Express creditcard en iDeal. Je ontvangst een bevestiging per mail. Een dag voor vertrek dien je online in te checken. Na het inchecken ontvang je de digitale instapkaart. Het is handig dat je zo’n 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig bent. Zorg ook dat je alle benodigde reisdocumenten bij je hebt.

Vind online de beste vlucht naar Lugano (Zwitserland)

Kies jouw vlucht en scoor de beste deals

Nuttige info over jouw komende vlucht

Reisbestemming Lugano (46.0036778, 8.951052) is een zeer geliefde plaats in Zwitserland, Europa. De meeste mensen spreken hier in het Duits, Frans, Italiaans. Je kan hier gebruik maken van de valuta Zwitserse frank (CHF). De nationale tijdzone is Europe/Zurich (UTC +1, tijdsverschil: geen). In Zwitserland werken ze met stopcontacttype J. De netspanning van de elektriciteit is 230 V met een bijbehorende frequentie van 50 Hz. Je kunt vliegen op omliggende vliegvelden als Bergamo, Bern en Altenrhein. Het gemiddelde prijspeil is erg duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is Swiss International Air Lines. Voor een doorsnee accommodatie betaal je plus minus €237,50.

PlaatsLugano
LandZwitserland
ContinentEuropa
TijdzoneEurope/Zurich (UTC +1)
Tijdsverschilgeen
Lokale luchthavenLugano Airport (LUG)
AirlinesSwiss International Air Lines
Websitewww.lugano-airport.ch/
Telefoonnummer+41 91 610 12 82
Afstand vanaf Schiphol770 km (+/- 2 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: vind de goedkoopste vluchtaanbiedingen

Een betaalbaar vliegticket bestellen kan iedereen. Door gebruik te maken van een slimme ticketzoekers koop je altijd de goedkoopste vluchten naar Lugano en gelijkwaardige bestemmingen met airlines zoals Lufthansa (LH), Transavia (HV) & Ryanair (FR). Je kan gebruik maken van nog meer praktische adviezen om goedkoper uit te zijn. In de volgende opsomming kan je aan de slag met 12 concrete tips om jouw volgende vliegticket voordeliger te kopen. Je kunt ook doorzoeken naar betaalbare vliegtickets naar Jambi.

12 tips voor een betaalbare vlucht

  1. Neem een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines hebben iets minder service, maar zijn veel goedkoper.
  2. Maak gebruik van een prijsvergelijker voor vluchten.
  3. Vertrek vandaag of morgen: voordeliger reizen met last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: met name bij intercontinentale vluchten extra voordeel als je op tijd boekt.
  5. Vlieg flexibel: vergelijk ook andere vliegvelden en reisdagen.
  6. Cookies en cache wissen.
  7. Laat een prijsalarm instellen: altijd als eerste op de hoogte van nieuwe deals.
  8. Een vlucht met overstap nemen: een vlucht met tussenstop duurt langer, maar is soms veel goedkoper.
  9. Soms kan je een kortingsvoucher gebruiken op je bestelling.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): grote airlines hebben loyaliteitsprogramma’s waar je kunt sparen voor korting of extra service.
  11. Open-jaw tickets: extra voordelig terugvliegen vanaf Zurich Airport (ZRH).
  12. Hotel & vlucht arrangement: de totale reis en overnachtingen via 1 boekingssite.

Goedkope vertrekmaanden

  • Januari 2023: een goedkope vliegmaand buiten het hoogseizoen.
  • Februari 2023: de voorjaarsvakantie is een rustige en aangename periode om te reizen.
  • Maart 2023: extra zekerheid met pakketreis incl. vervoer en hotel.
  • April 2023: ervaar de hotspots en cultuur met een citytrip of stedentrip in Lugano.
  • Mei 2023: ga voor een unieke vliegvakantie in de meivakantie.
  • Juni 2023: boek een vliegticket en hotel en geniet van een heerlijke zonvakantie.
  • Juli 2023: de zomervakantie is geschikt voor lange en verre reizen.
  • Augustus 2023: het grootste aanbod met vliegvakanties.
  • September 2023: het aanbod last-minute vluchten wisselt dagelijks.
  • Oktober 2022: tijdens de herfstvakantie wordt het aantal vluchten vaak verhoogd.
  • November: 2022: kies voor een all-inclusive vakantie met luxe horeca.
  • December: 2022: een aangename periode om de kerstvakantie in de winterzon te vieren.

Boekingshulp: hulp bij al jouw vragen

Tijdens het boeken van een Lugano vliegticket onderscheiden we leuke opties en aanvullende pakketten om je vlucht net wat luxer te maken. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil. Al deze opties zijn soms wat ingewikkeld. Wat heb ik echt nodig, en wat is overbodig? Hieronder kan je aan de slag met een complete uitleg over services en diensten die je bij veel airlines kunt kiezen (zoals bij Swiss, Delta Air Lines, TUIfly, Lufthansa, Eurowings, easyJet, Ryanair, Brussels Airlines, Aer Lingus, Turkish Airlines en Vueling, Air France, Lufthansa, Wizz air).

Bagage kosten

Met handbagage bedoelt men een koffer die je vooraf niet incheckt bij de incheckbalie. Je moet dan denken aan een kleine handtas, weekendtas, trolley, rugtas, rolkoffer, reistas. Bij de populaire luchthavens mag je 1 stuk handbagage (56x45x25, 10 kg) bij je hebben. Ruimbagage betekent: een tas die je afgeeft bij de incheckbalie. Hij wordt opgeslagen in het bagageruim. Bij veel airlines is het maximumgewicht rond de 20 – 25 kilogram. De prijzen liggen tussen de €0,00 (gratis) tot wel €45,00.

  • Per vliegticket 1 artikel handbagage (50 x 40 x 23 cm, maximaal 7 – 10 kilogram).
  • Ruimbagage: een reiskoffer van gemiddeld 23 – 25 kilogram.
  • Op de site van de airline vind je alles voor de exacte bagageregels.

Informatie over stoelreservering

Met meerdere mensen reizen naar Lugano per vliegtuig? Het is dan praktisch om stoelen naast elkaar te boeken. Tijdens het boeken van een vlucht kan je stoelen naast elkaar aanklikken. Bij het aanklikken van stoelnummers check je ook direct de prijs. Vind je stoelreservering te duur? Dan kiest de airline automatische een vrije plek. Tijdens het online inchecken kan je in veel gevallen gratis een stoelkeuze doen. Zo kun je kiezen voor meer beenruimte? Wel rekent de airline een toeslag.

  • Economy class: de meest voordelige plekken (zoals bij de keuken (galley), bij de toiletten, bij de nooduitgang, voorste rij (voorin), achterste rij (achterin), bij het raam.
  • Business class: grotere zitplek met een luxe diner.
  • First class: heerlijke zitplaatsen met een eersteklas diner.

Informatie over annuleringsverzekering

Moet je jouw vlucht cancelen? Dan is er sprake van annuleringskosten. De annuleringsverzekering voor vliegreizen dekt de kosten van je vliegticket als jij de reis onverwacht niet door ziet gaan. Denk bijvoorbeeld aan ziekte / medische ingreep, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), reisadvies, overlijden, zwangerschapscomplicaties, visumproblemen. Je mag dan contact opnemen voor een compensatie voor gemist reisgenot en het wijzigen van de tickets voor de terugreis.

  • Regel je polis voor annuleren direct bij je ticket boeking.
  • Je doorlopende reisverzekering dekt onvoorziene uitgaven tijdens de vakantie (denk dan aan vervangend vervoer, auto pechhulp, ongevallen / noodhulp, wintersport, rechtsbijstand, repatriëring).
  • Bagageverzekering: hiermee verzeker je alle spullen die je op vakantie bij je hebt.

Maaltijd aan boord: hoe werkt dat?

De vliegreis Lugano (Europa) is een Europese vliegreis. Actueel: airlines bieden vaak vanaf vluchten van 2 uur een maaltijd.Het menu wordt aangepast wanneer je vliegt. Het diner wordt geserveerd door de stewardessen. Reizigers mogen ook hun eigen eten meenemen.

  • Europese vliegreis: bij korte vluchten meestal alleen drinken/snacks.
  • Het specifieke menu hangt ook af van airline en tijdstip van vliegen
  • Inflight entertainment: interactief scherm met films / series, spelletjes, leeslampje, radio / muziek, navigatie, serviceknop.

Zakelijke vluchten

Moet je reizen voor werk? Dan wil je zo makkelijk mogelijk reizen. Grote terminals kunnen voorzien in deze behoefte. Zo bieden ze: premium parking, inchecken met priority en een plek in de airport lounge waar je in alle rust kunt werken. Vertrek jij doorgaans via luchthaven Schiphol? Overweeg dan Privium PLUS. Hiermee reis je ontspannen en comfortabel vanaf Schiphol.

  • Gratis wifi: snelle internetverbinding in en rondom het vliegtuig.
  • Priority boarding: loop snel langs de douane en gate-controles.
  • Lounge: voor een rustige voorbereiding op je vliegreis.
  • Een prettige werkplek om nog even door te werken.
  • Aparte parkeerplaatsen dicht bij de vertrekhal.
  • Bluebiz: doorgaans kun je gratis de naam op tickets wijzigen.

Andere vluchtservices

We onderscheiden een aantal bijzonder pakketten die je kunt aanzetten om je vakantie een stukje aangenamer te maken. Onderstaand vind jij een lijst met gangbare services.

  • Huisdieren: reizen met jouw hond of kat.
  • Speciale bagage: golfuitrusting, sportuitrusting, fiets, muziekinstrument, visuitrusting, duik- en surfuitrusting.
  • Compenseer (deels) de CO-2 uitstoot van jouw vliegreis.
  • Valet-parking: je auto veilig en betrouwbaar laten parkeren door een servicemedewerker.
  • Autohuur: het comfort van een luxe huurauto in .
  • Extra koffer: boek eenvoudig extra bagage bij jouw vlucht.
  • Vliegen met baby: inclusief kinderbagage zoals rugdrager (draagzak), kinderwagen, campingbed, kinderzitje, buggy.
  • Luchthaventransfer: bespaar tijd door je transfer service op tijd te reserveren.

De goedkoopste vliegtickets kopen naar Zwitserland?

Check vliegmaatschappijen en scoor de voordeligste tickets online!

Bekijk lijst met vliegvelden in Lugano en regio

Instappen in de snelste vlucht naar Lugano? In deze streek heb jij de beschikking over tal van grote en drukbezochte maar ook kleinere Zwitserse vliegvelden. Een zeer bekende luchthaven in dit gebied is Zurich Airport (ZRH). De vlucht-uitvoerder Swiss International Air Lines is hier zeer bekend. In onze tabel bekijk je allerlei internationale luchthavens dit in deze omgeving terminals aanbieden. Vanaf deze havens heb je een uitstekende verbinding met openbaar vervoer (trein of bus), taxi-aanbieders en luchthavenshuttle. Erkende vluchtmaatschappijen die hier vliegen zijn easyJet (U2), Swiss International Air Lines, Wizz Air (W6) en KLM (KL).

LuchthavenIATAAfstand (KM)
AltenrheinACH171,3 km
BergamoBGY69,0 km
BernBRN150,7 km
BolzanoBZO189,8 km
CuneoCUF192,6 km
FriedrichshafenFDH190,5 km
GenoaGOA177,3 km
MilanLIN67,1 km
LuganoLUG3,1 km
MilanoMXP45,0 km
Overzicht met airports in de buurt van Lugano (Zwitserland).

Nationale luchthaven Lugano: Lugano Airport

Airport Lugano Airport (LSZA) is een veel gekozen aanvlieghaven. We noemen dit een middelgrote terminal op 279 meter boven zeeniveau. De airport ligt in Lugano. De totale vliegroute vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol is 770 kilometer en de totale vliegtijd ligt rond de 2 uur. Op je navigatiesysteem kan je zoeken naar: Lugano Airport (LUG), Via Aeroporto, 6982 Agno, Switzerland. De bijbehorende website is www.lugano-airport.ch/. Je kunt ook telefonisch contact opnemen (+41 91 610 12 82). De meest populaire luchtvaartmaatschappij heet Swiss International Air Lines. Via deze website zoek je ook naar goedkope vluchten naar Concord.

Populaire vertrekluchthavens vergelijken

  • Airport Schiphol (AMS): comfortabel, overzichtelijk en altijd persoonlijk.
  • Eindhoven Vliegveld(EIN): ruim aanbod met bestemmingen en airlines.
  • Rotterdam (RTM): reisbureaus bieden veel pakketreizen aan vanaf deze plek.
  • Vliegveld Düsseldorf (DUS): keuze uit talloze airlines en bestemmingen.
  • Bremen (BRE): een goede beveiligde terminal met veel faciliteiten.
  • Brussel Zaventem Vliegveld (BRU): veel extra vluchten tijdens de zomervakantie (all-inclusive).
  • Dortmund Vliegveld(DTM): vliegt naar veel toeristische bestemmingen.
  • Airport Keulen (CGN): alle benodigde vluchtinfo wordt duidelijk aangegeven.
  • Airport Münster-Osnabrück (FMO): keuze uit veel populaire bestemmingen en maatschappijen.
  • Flughafen Frankfurt am Main (FRA): prima bereikbaar met trein, bus of auto.
  • Weeze Airport (NRN): overzichtelijke luchthaven met duidelijke instructies.
  • Airport Groningen Eelde (GRQ): mooie bestemmingen voor het hele gezin.
vluchten-naar-lugano-vergelijken

Check airlines voor een probleemloze vliegreis

Er zijn verschillende luchtvaartbedrijven die vliegen op Switzerland (CH). In de box hieronder kan je aan de slag met 10 betrouwbare vluchtmaatschappijen voor een vliegvakantie naar Lugano.

  1. Vueling (VY): reserveer direct de vlucht voor de hele familie.
  2. Delta Air Lines (DL): via de website kun je alle gegevens inzien.
  3. Scandinavian Airlines (SK): sparen voor gratis extra’s en vluchten.
  4. Lufthansa (LH): heerlijke maaltijden en drankjes aan boord.
  5. Transavia (HV): vluchten kunnen deel uitmaken van een pakketreis.
  6. Ryanair (FR): onbezorgd vliegen met (kleine) kinderen.
  7. easyJet (U2): regel ook direct de autoverhuur via deze maatschappij.
  8. Swiss International Air Lines: duurzamere vluchten met het CO-2 compensatieprogramma.
  9. Wizz Air (W6): heeft in de praktijk maar weinig vertragingen.
  10. KLM (KL): voordelig een extra koffer in het ruimbagage bijboeken.

Top-10 boekingssites

Via het internet heb je flink wat digitale reisbureaus en vluchtaanbieders. Hieronder bieden wij de top-10 ticketsites voor het actuele vluchtaanbod Lugano in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: vlieg naar meer dan 9.000 bestemmingen over de hele wereld.
  2. Skyscanner: goede aanbiedingen met complete reizen in april 2024.
  3. Expedia: 1 plek voor jouw vluchten, overnachting, huurauto en all-inclusive Lugano vakanties.
  4. Kayak.nl: vind een flexibele vlucht voor je volgende reis.
  5. Vliegtickets.nl: altijd de beste ticket-aanbiedingen van grote airlines.
  6. Tix.nl: servicegerichte klantenservice en veel betaalopties.
  7. Vliegwinkel.nl: met een gerust gevoel boeken dankzij ANVR en SGR.
  8. Budgetair.nl: bekroond platform voor het zoeken naar actuele ticketprijzen.
  9. WTC.nl: heeft reizen geboekt voor meer dan 1 miljoen klanten.
  10. Google Flights: eenvoudig prijzen bijhouden en op het juiste moment boeken.

7-daagse weersvoorspellingen Lugano, Zwitserland

In deze omgeving heb je een koel landklimaat. Gemiddeld gezien is het hier jaarlijks 9,2 graden celsius °C. Een populaire tijd om te reizen is mei, juni & september. Het is dan een zeer geschikte reistijd om steden in de omgeving te bezoeken en excursies te plannen. In onderstaande lijst vind je een samenvatting van de temperaturen voor vandaag en de komende dagen. Op dagniveau verstrekken we minimale en maximale temperaturen en een indicatie van het verwachte weerbeeld. Check ook betaalbare vliegtuig tickets naar Escuintla

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Lugano: combineren met huurauto

De betekenis van Fly en drive is een arrangement met vliegticket en huurauto. Fly + Drive werkt mooi als je bij aankomst direct je weg wil voortzetten. Het pluspunt is dat je niks meer hoeft te regelen op de airport zelf. Je voertuig staat helemaal klaar voor je nadat je geland bent. Je ontdekt de bezienswaardigheden met jouw eigen auto. Lokaal adres: Piazza Riforma 3, 6900 Lugano, Switzerland.

  • Overeenkomst tekenen en direct uit de parkeergarage rijden.
  • Stedenvakantie: een heerlijke tijd om er even samen tussenuit te gaan.
  • Zonvakantie: er zijn in de zomermaanden veel toeristen aanwezig.

Vlucht met hotel Lugano

Wanneer jij een vlucht met hotel bij dezelfde touroperator afsluit dan classificeren we dat als een pakketreis. Het heeft veel pluspunten: je bespaart op de kosten, je bent meer beschermd (Calamiteitenfonds, SGR, ANVR) en je kunt ter plaatse terecht met vragen en klachten. Bij sommige touroperators kan jouw transfer van luchthaven Lugano Airport naar je hotel worden verzorgd.

  • Met een pakketreis beschermd door het reisverzekeringscertificaat.
  • Een all inclusive resort biedt alles wat jij nodig hebt.
  • Leuke accommodaties: Downtown Lugano Beautiful Modern Flat, One Only Nassa Suite Apartment, La Perla, Hotel Gabbani, Superior Central Studios Lugano.
  • Wintervakantie: bij o.a. Sunweb, Tui, Vakantiediscounter, D-Reizen, Alltours, Corendon en ook Suntip, Stip Reizen, Vakanties.nl, Thomas Cook, BeachCheck.com, De Jong Intra Vakanties.

Vragen + antwoorden (FAQ) over vliegreizen naar Lugano

Naar welke luchthavens kan ik vliegen richting Lugano?

Kortbij deze vakantiebestemming vind je verschillende Zwitserse vliegvelden. Zoals onder andere Altenrhein (ACH), Bergamo (BGY) of Bern (BRN). Een van de meest spraakmakende luchthavens in dit land is Zurich Airport (ZRH). De afstand van Schiphol Airport (AMS) naar het aanliggende Lugano is ong. 770 kilometer (directe-vlucht). Dit is +/- 2 uur pure vliegtijd (tussenlanding uitgesloten). Met het OV of een taxi of luchthavenvervoer ben je vlug bij jouw accommodatie.

Wat zijn geschikte vliegmaatschappijen?

Lugano in Zwitserland is een veel geboekte Zwitserse vakantieplek. Flink wat luchtvaartondernemingen vliegen hier (in)direct naartoe. Actieve airlines zijn o.a.: Vueling (VY) ,Delta Air Lines (DL), Scandinavian Airlines (SK), Lufthansa (LH), Transavia (HV), Ryanair (FR), easyJet (U2), Swiss International Air Lines, Wizz Air (W6), KLM (KL). Een bekende lokale airline is Swiss International Air Lines. Raadpleeg altijd een prijsvergelijker om te besparen op de kosten. Raadpleeg ook de ticketprijzen op de site van de airlines.

Wat is de juiste tijd voor het boeken van een goedkoop ticket naar Lugano?

De prijzen van tickets wisselen dagelijks. Vliegtickets met reisdata in de hoogseizoenen (begin juli tot september) zijn historisch gezien minder betaalbaar. De periode in het laagseizoen (in de winter) is een stuk minder duur. Heb jij alleen reismogelijkheden gedurende de schoolvakanties? Wacht dan niet te lang met boeken. Rond 8 weken voordat je vertrek naar je bestemming is de kans groot dat je nog een betaalbaar ticket kunt kopen. Vanaf dan zijn de meeste stoelen verkocht en stijgen de prijzen. Advies: eind december / begin januari adverteren luchtvaartmaatschappijen vroegboek-acties (zoals KLM Werelddeal Weken). Vroege boekers ontvangen forse kortingen!

Last-minute vluchten Lugano, is dat echt voordeliger?

Vliegmaatschappijen hebben er baat bij dat hun vliegtuigen 100% gevuld zijn. Is het vliegtuig nog niet voor de volle 100% gevuld? In dat scenario worden de overgebleven vliegtickets met extra korting aangeboden. Hierdoor gaat het vliegtuig alsnog vol weg. Jij kunt dus flink besparen op deze manier. Een aantal suggesties: speur de verschillende reissites wekelijks af, kies voor een prijsalarm en wees flexibel. Bij touroperators vind je bovendien last-minutes inclusief hotel.

Is hier goed openbaar vervoer aanwezig?

Vliegbestemming Lugano biedt allerlei OV mogelijkheden naar grote en kleine terminals. Vanaf de aanvlieghaven reis je per bus of trein naar jouw hotel. Bij veel aankomsthallen kan je ook de shuttle service nemen. Je kan via websites / app de routetijden opvragen en de kosten. Heb je wat meer te besteden en wacht je liever niet op de bus? Er staan vaak veel taxi’s klaar. Bij een pakketreis van reisorganisaties als Prijsvrij, Sunweb, Tui, Corendon, D-Reizen en Thomas Cook is de transfer van en naar de luchthaven meestal inclusief.