vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Legnica

Zonder gedoe goedkoop vliegen naar Legnica in Polen (Europa)? Het kopen van de voordeligste vliegtickets gaat eenvoudig met onze ticketzoeker. Bepaal een of meerdere bestemmingen, de vertrekdag en het aantal reisgenoten. De website deelt details over de actuele vluchten naar nabije vliegvelden zoals Dresden, Pardubice & Poznan. Je bekijkt in 1 minuut een verwachting van de reistijden, de prijzen en overige praktische details over handbagage, stoelreserveringen en (indien aanwezig) het aantal tussenstops van vluchtaanbieders zoals KLM en LOT Polish Airlines. Helemaal aan het einde kun jij doorklikken naar info over een huurauto of een plek om te slapen bij gunstig gelegen hotels zoals Avalon Apart 1, Apartament Bilsego Od Hotelu Kamieniczka, Avalon Apart 2, Avalon Apart 2, Apartament Bilsego Od Hotelu Kamieniczka.


  • Vind en boek vluchten van alle toonaangevende airlines.
  • In 1 schema de meest aantrekkelijke of snelste mogelijkheid.
  • Zoek tevens naar luchthavens zoals DRS, PED, POZ.
  • Betaal veilig met iDeal of Creditcard.
  • Kies zelf jouw hand- en ruimbagage.
  • Thuis inchecken en boardingpass printen.

Voordelige vluchten naar Legnica vergelijken en boeken

De Poolse stad is een heerlijke hotspot voor een korte stedentrip of een complete vakantie. Deze vakantiebestemming laat Jouw genieten van een mix van historische gebouwen, spannende musea, een prachtige natuurrijke omgeving, voortreffelijke restaurants en veel leuke winkels. Vanaf Schiphol vliegen naar Legnica zonder teveel te betalen? Wij leveren een praktisch stappenplan met tips over hoe je heel voordelig vliegtickets kunt reserveren.

Voordelig met het vliegtuig naar Legnica

  1. Kies een vakantiebestemming

    Helemaal in het begin start je met het kiezen van een vliegveld voor vertrek (kies bijv. voor Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf, Schiphol, Brussel, Rotterdam) en de bestemming. Verder vraagt de tool om jouw vertrekdag en de terugvlucht (de laatste alleen bij een retour). Wil je meerdere vluchten combineren? Dan wordt je de optie geboden om additionele bestemmingen uit te kiezen. Denk ook na over de gewenste reisklasse en het aantal passagiers. Nu kun je naar de resultatenpagina gaan.

  2. Vergelijk beschikbare vluchten

    De vliegticketzoekmachine geeft een resultatenpagina met de goedkoopste vluchten van Amsterdam (AMS) naar airports zoals Poznan, Pardubice & Dresden. Je kunt verdere details bekijken over de de ticketprijzen, vluchttijd of een concreet tijdstip van vertrek (ochtend/middag/avond). Daarbij kan je specifieker zoeken op tussenstops of directe vluchten, bepaalde maatschappijen (zoals KLM (KL), Delta Air Lines (DL) en Ryanair (FR)), airports en toegestane bagage. Goed om te weten: de vergelijker geeft ook inzicht in voordelige vluchten op andere vertrekdagen. Doorgaans kan je een prijsalert instellen.

  3. Kies boekingssite

    Kies een van de vluchten die klopt met jouw zoekopdracht. Een beschikbare vlucht kan je boeken bij heel uiteenlopende vliegticket-shops. Je kunt ze boeken bij de maatschappij zelf (KLM of LOT Polish Airlines) of een ticketsite zoals Gate1. Sommige vluchtmaatschappijen en reisorganisaties rekenen een extra tarief voor handbagage, servicekosten, entertainment, stoelvoorkeur, ruimbagage, verzekeringen. Raadpleeg reviews van andere reizigers en kies een aanbieder.

  4. Kies bagagepakket en verstrek de passagiersgegevens

    De vliegticketzoekmachine stuurt je door naar de boekingssite. Check nogmaals de vertrekdata, het reisgezelschap, de kosten en bevestig de heen- en terugvlucht. Kies daarna de bagage. Doorgaans is jouw handtas of rugtas kosteloos mee te nemen. Wil je ook ruimbagage mee? Dan gelden doorgaans verschillende tarieven. Vervolgens kan je de passagiersgegevens invullen. Het is essentieel dat je de namen spelt zoals genoteerd op je reisdocument.

  5. Kies extra’s aan boord

    Vlak voor het afronden van de boeking is er de optie voor extra services. Upgrades zijn bijv. stoelen met beenruimte, voorrang bij aan boord gaan, verzekering / annuleringspolis, eten/drinken tussen stijgen en landen, muziekinstrumenten, huisdieren (hond/kat), plaatselijke huurauto en meer. Controleer nu de uiteindelijke prijs van het vluchtpakket. De totale kosten kun je voldoen middels iDeal, Bancontact, creditcard (visa/mastercard) en Paypal. Na betaling krijg je een bevestiging per mail. 24 uur voor vertrek kan je via je account online inchecken. Nadat je dat gedaan hebt krijg je de instapkaart op de mail. Je moet niet vergeten dat je zo’n 3 uur voor vertrek al op de airport bent. Vergeet niet de benodigde reisdocumenten.

Vergelijk en vind de beste vlucht naar Legnica (Polen)

Kies jouw vliegdag en boek voor de laagste prijs

Functionele informatie over jouw komende vlucht

Reisbestemming Legnica (51.2070067, 16.1553231) is een heerlijke stad in Polen, Europa. De mensen spreken hier Pools. Vrijwel alle betalingen gaan met de Zloty (PLN). De plaatselijke tijdzone is Europe/Warsaw (UTC +1, tijdsverschil: geen). In Polen kun je apparaten gebruiken met stekkertype E. De standaard netspanning is 230 V bij 50 Hz. De omgeving beschikt over de luchthavens Pardubice, Poznan en Dresden. Het gemiddelde prijsniveau hier is duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is LOT Polish Airlines. Voor een basis hotelkamer betaal je +/- €100,50.

PlaatsLegnica
LandPolen
ContinentEuropa
TijdzoneEurope/Warsaw (UTC +1)
Tijdsverschilgeen
Luchthaven in de regioCopernicus Wrocław Airport (WRO)
AirlinesLOT Polish Airlines
Websitewww.whairport.com/
Telefoonnummer+48 71 358 13 81
Afstand vanaf Schiphol850 km (+/- 2 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: profiteer van de allerbeste vluchtaanbiedingen

Goedkoop reizen met het vliegtuig is eigenlijk best eenvoudig. D.m.v. snelle prijsvergelijker vind je zonder gedoe de goedkoopste vluchten naar Legnica en nabijgelegen plaatsen via luchtvaartbedrijven als Lufthansa (LH), Turkish Airlines (TK) en Vueling (VY). Wij vertrekken nog meer manieren om je vlucht voordeliger te maken. Hieronder kan je aan de slag met onze 12 tips om goedkopere vliegtickets te boeken. Check ook betaalbare vliegtickets naar Kabwe.

12 besparingsadviezen voor het kopen van goedkope vliegtickets

  1. Neem een vlucht met een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines hebben iets minder service, maar zijn veel goedkoper.
  2. Zoek prijzen op diverse websites op.
  3. Vertrek vandaag of morgen: last-minute vluchten zijn vaak extra laag geprijsd.
  4. Vroegboekkorting: boek jouw tickets 8 tot 12 weken van tevoren.
  5. Flexibele reisdata: vergelijk ook andere vliegvelden en reisdagen.
  6. Gebruik de incognito-modus en verwijder je browsegegevens.
  7. Kies voor een prijsalarm: blijf op de hoogte van de beste deals.
  8. Zoek naar opties met een overstap: een tussenstop kan voordelig zijn.
  9. Er zijn soms promotiecodes in omloop.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): grote airlines hebben loyaliteitsprogramma’s waar je kunt sparen voor korting of extra service.
  11. Open-jaw vliegticket: extra voordelig terugvliegen vanaf Warsaw Chopin Airport (WAW).
  12. Hotel met vlucht: extra goedkope deals inclusief overnachting.

Jouw vertrekmaand kiezen

  • Januari 2023: dit wordt vaak gezien als de goedkoopste maand.
  • Februari 2023: tijdens de voorjaarsvakantie bieden touroperators veel goede aanbiedingen.
  • Maart 2023: door te kiezen voor een pakketreis heb je meer zekerheid.
  • April 2023: ontdek mooie plekken tijdens jouw citytrip of stedentrip in Legnica.
  • Mei 2023: een vliegreis is een leuke invulling van de meivakantie.
  • Juni 2023: in het voorseizoen zijn er veel vliegticket en hotel deals.
  • Juli 2023: de zomervakantie is vaak een erg drukke periode.
  • Augustus 2023: tijdens deze weken kan het aanbod vliegvakanties schaars zijn.
  • September 2023: de periode om een last-minute vlucht te boeken.
  • Oktober 2022: een unieke bestemming voor de herfstvakantie.
  • November: 2022: met een all-inclusive vakantie heb je grip op de kosten.
  • December: 2022: vlieg jij naar de winterzon of ga je voor een kerstvakantie in sneeuw?

Boekingshulp: geniet van meer service tijdens je vlucht

Bij het reserveren van een Legnica vliegticket tonen ze van allerlei opties en additionele services om je vlucht compleet te maken. Het aanbod met extra diensten groeit snel. Al die keuzes kunnen soms lastig zijn. Wat heeft meerwaarde, en wat is overbodig? Hieronder delen wij praktische info over services en diensten die je regelmatig voorbij ziet komen (zoals bij TUIfly, Swiss, Eurowings, easyJet, Delta Air Lines, Transavia, Turkish Airlines, Ryanair, Aer Lingus, Norwegian en Wizz air, British Airways, Air France, Lufthansa).

Bagage bijboeken

Met handbagage wordt bedoeld: een tas of rugzak die je bij je mag houden in het vliegtuig. Zoals bijvoorbeeld een kleine trolley, weekendtas, rugtas, reistas, rolkoffer, handtas. Bij het merendeel van de terminals mag je per persoon 1 stuk handbagage bij je dragen. Ruimbagage is een grote tas of koffer die je tijdens het inchecken moet afgeven. Ze worden vervoerd in het bagageruim. Het totale gewicht van de koffer is maximaal zo’n 25 – 30 kg. De prijzen van een ingecheckte koffer zijn per airline afhankelijken liggen tussen de €0,00 (gratis) en €65,00.

  • Hoogstens 1 item handbagage (55 x 35 x 20 cm, maximaal 7 – 10 kilogram).
  • Ruimbagage: een reiskoffer van maximaal 20 – 30 kg.
  • Op de site van de airline vind je alles voor de exacte bagageregels.

Stoelreservering

Met familie of vrienden reizen naar Legnica per vliegtuig? Dan wil je graag bij elkaar zitten. Wanneer je jouw tickets boekt kun je vaak stoelen naast elkaar kiezen. Als je specifieke stoelnummers kiezen worden de meerprijzen weergegeven. Maak je geen stoelkeuze? Dan wordt je stoel random toegewezen. Als je online incheckt kan je gemakkelijk toch nog een stoelkeuze vastzetten. Kies je voor extra beenruimte? Dan betaal je hiervoor een kleine toeslag.

  • Economy class: de aantrekkelijke plekken (ook bij het raam, voorste rij (voorin), bij het gangpad, bij de keuken (galley), bij de nooduitgang, achterste rij (achterin).
  • Business class: luxere zitplek met extra beenruimte.
  • First class: optimale zitplaatsen met een eersteklas diner.

Is een annuleringsverzekering nodig?

Als jij een vlucht gaat annuleren moet je bepaalde annuleringskosten betalen. De vlucht-annuleringsverzekering vergoed de schade als jij jouw vliegreis tussentijds moet afbreken. In het geval van ziekte / medische ingreep, scheiding, visumproblemen, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), overlijden, reisadvies. Je kan aanspraak maken op een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen en het omboeken van de geboekte vlucht.

  • Het is noodzakelijk dit direct bij de boeking af te sluiten.
  • De kortlopende reisverzekering dekt specifiek de schade die je lijdt tijdens de reis (denk dan om zaken als: vervangend vervoer, rechtsbijstand, ongevallen / noodhulp, wintersport, medische kosten, repatriëring).
  • Bagageverzekering: de manier om spullen op reis te verzekeren.

Maaltijden & service aan boord

Jouw vliegreis Legnica (Europa) staat bekend als Europese vliegreis. Disclaimer: er wordt alleen een maaltijd aan aangeboden bij vluchten vanaf 2 uur.Het assortiment maaltijden hangt af van het moment van vliegen. Het product wordt geserveerd door het cabinepersoneel. Eigen eten is ook toegestaan.

  • Europese vliegreis: bij korte vluchten enkel snacks en drinken.
  • Het menu is afhankelijk van tijdstip van vliegen.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met films / series, radio / muziek, navigatie, serviceknop, actueel weerbericht, leeslampje.

Zakelijke reizen

Heb je een zakelijke afspraak? Dan wil je snel van A naar B. De (inter)nationale luchthavens hebben hiervoor speciale voorzieningen: zakelijke valet-parking, snel door de controles en een zitplaats in een luxe lounge waar je nog even kunt doorwerken voor vertrek. Heeft luchthaven Schiphol jouw voorkeur? Vraag dan een Privium lidmaatschap aan. Dit biedt veel extra gemak en ontspanning.

  • Gratis wifi: snelle internetverbinding in en rondom het vliegtuig.
  • Priority boarding: je mag als eerste boarden (en dus zeker dat je handbagage in de cabine mee kan).
  • Lounge: afgesloten ruimte waar je kunt ontspannen voor vertrek.
  • Keuze uit diverse werkplekken voor zakelijke reizigers.
  • Overdekt parkeren op loopafstand van de vertrekhal.
  • Bluebiz: blue credits sparen en inwisselen voor gratis extra’s.

Andere vluchtservices

Luchtvaartmaatschappijen verkopen nog tal van andere opties die te kiezen zijn om je vliegvakantie nog beter te laten aansluiten bij jouw wensen. In de box hieronder bekijk jij meerdere veel gekozen extra’s.

  • Huisdieren: reis samen met je hond of kat naar je bestemming.
  • Speciale bagage: golfuitrusting, fiets, muziekinstrument, duik- en surfuitrusting, sportuitrusting, visuitrusting.
  • Bij veel airlines kan je jouw CO2-uitstoot deels compenseren.
  • Valet-parking: jouw auto wordt vakkundig door een chauffeur weggebracht.
  • Autohuur: ervaar het gemak van een eigen huurauto in .
  • Extra koffer: mogelijkheid tot extra bagage bijboeken.
  • Vliegen met baby: inclusief kinderbagage zoals kinderwagen, kinderzitje, campingbed, rugdrager (draagzak), Maxi-Cosi.
  • Luchthaventransfer: boek direct een transfer service naar jouw bestemming.

Voordelige vliegtickets kopen naar Polen?

Bekijk en vergelijk vliegtijden en ontvang de beste tickets online!

Omliggende vliegvelden in Legnica en regio

Wil je de snelste vlucht naar Legnica? In deze regio bestaan er diverse grootschalige en kleinere Poolse vliegvelden. Een van de meest bekende airports van het land is Warsaw Chopin Airport (WAW). De maatschappij LOT Polish Airlines is een betrouwbare partij. In de luchthaven-tabel vind je een lijst met verscheidene prettige airports die luchtvaartdiensten aanbieden. Vanuit hier is er een prima connectie met OV (bus of trein), luchthavenshuttle en taxibedrijven. Goede vliegbedrijven die hier actief zijn, zijn o.a. Transavia (HV), easyJet (U2), LOT Polish Airlines en Scandinavian Airlines (SK).

VliegveldIATA-codeAfstand (KM)
DresdenDRS166,9 km
PardubicePED136,1 km
PoznanPOZ142,8 km
PraguePRG181,8 km
WroclawWRO52,3 km
Tabel met airports nabij Legnica (Polen).

Populaire luchthaven Legnica: Copernicus Wrocław Airport

Airport Copernicus Wrocław Airport (EPWR) is een aanvlieghaven die veel mensen gebruiken. Het wordt gedefinieerd als een grote terminal op 123 meter boven zeeniveau. Het is gelegen in Wrocław. De hemelsbrede afstand vanaf Amsterdam is 850 kilometer. De vliegtijd is ongeveer 2 uur. Het lokale adres is: 4V3P+38 Wrocław, Poland. Voor meer info zie www.whairport.com/. Er is ook een telefonische klantenservice (+48 71 358 13 81). De nationale luchtvaart-carrier heet LOT Polish Airlines. Via de tool vind je ook goedkope vluchten naar Rewa.

De beste vertrekluchthavens vergelijken

  • Vliegveld Schiphol (AMS): er is genoeg geregeld op het gebied van horeca.
  • Eindhoven Vliegveld(EIN): er is een draadloze internetverbinding aanwezig.
  • Airport Rotterdam Den Haag (RTM): uitstekend bereikbaar met auto of trein.
  • Düsseldorf (DUS): opties voor kort parkeren voor ophalen en brengen.
  • Airport Bremen (BRE): uitstekende vliegtijden en snelle doorstroom.
  • Brussel Zaventem Vliegveld (BRU): opties voor kort parkeren voor ophalen en brengen.
  • Vliegveld Dortmund (DTM): vriendelijke medewerkers die je graag verder helpen.
  • Keulen Airport (CGN): prima verbinding met het OV en taxidiensten.
  • Münster-Osnabrück Airport (FMO): eenvoudig online een parkeerplek regelen.
  • Frankfurt Luchthaven (FRA): online eenvoudig een parkeerplaats boeken.
  • Weeze Airport (NRN): vliegt naar veel toeristische bestemmingen.
  • Vliegveld Groningen Eelde (GRQ): snelle wachtrijen en duidelijke aanwijzingen.
vluchten-naar-legnica-vergelijken

Kies de beste airline voor een probleemloze vliegreis

Je kunt kiezen uit allerlei vluchtmaatschappijen die vliegen op Poland (PL). Hierna check je de 10 beste carriers voor een vliegvakantie naar Legnica.

  1. KLM (KL): servicegerichte stewardessen die je helpen aan boord.
  2. Delta Air Lines (DL): boek eenvoudig een hotelovernachting of huurauto.
  3. Ryanair (FR): servicegerichte stewardessen die je helpen aan boord.
  4. Lufthansa (LH): extra goedkoop reizen met last-minute vluchten.
  5. Turkish Airlines (TK): samen met je partner op een romantische stedentrip.
  6. Vueling (VY): online stoelreservering en extra’s bijboeken.
  7. Transavia (HV): boek de vliegreis van je leven naar prachtige bestemmingen.
  8. easyJet (U2): online stoelreservering en extra’s bijboeken.
  9. LOT Polish Airlines: je kunt eenvoudig een annuleringspolis afsluiten.
  10. Scandinavian Airlines (SK): gemakkelijk het hele gezin inchecken en stoelen kiezen.

Top-10 boekingssites

Anno 2024 kan je reserveringen plaatsen via tientallen digitale reisbureaus en tussenpartijen. Onderstaand bieden wij 10 erkende ticketwebsites voor het actuele vluchtaanbod Legnica in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: onbezorgd op reis naar meer dan 9.000 bestemmingen.
  2. Skyscanner: vliegtickets, vluchten, autoverhuur en hotels vergelijken in april 2024.
  3. Expedia: een prachtig aanbod met all-inclusive Legnica vakanties.
  4. Kayak.nl: vind de mooiste pakketreizen met vlucht, hotel en huurauto.
  5. Vliegtickets.nl: actueel aanbod van meer dan 500 airlines.
  6. Tix.nl: tot 24 uur voor vertrek vlucht wijzigen met omboekgarantie.
  7. Vliegwinkel.nl: onafhankelijk reisadvies van deskundige medewerkers (SGR en ANVR).
  8. Chaser.nl: handige manier om de meest gunstige ticketprijzen te vinden.
  9. WTC.nl: directe vluchten of routes met tussenstop vergelijken.
  10. Google Flights: eenvoudig prijzen bijhouden en op het juiste moment boeken.

Huidige weersvoorspellingen Legnica, Polen

In deze omgeving heb je een gematigd zeeklimaat. De standaard gemiddelde jaartemperatuur is 10,6°C. Een populaire tijd om hier vakantie te vieren is mei, juni, september & oktober. Het is een heerlijke periode / tijdvak om de meest spraakmakende bezienswaardigheden te bekijken en activiteiten te plannen. In het schema hierna doorzoek je eenvoudig de weersverwachtingen voor de komende 7 dagen. Dag voor dag raadpleeg je een dag- en nachttemperatuur en het bijbehorende weerbeeld. Je kunt hier ook terecht voor betaalbare vliegtuig tickets naar Toliara

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Legnica: combineren met huurauto

Fly and drive is eigenlijk niets anders dan een vliegreis met daarbij een huurauto. Fly-drive is de oplossing wanneer je vanaf de luchthaven meteen naar je eindbestemming wil rijden. Wat dit zo mooi maakt is dat je alles voor vertrek al geregeld hebt. Na aankomst weet je dat alles goed is geregeld. Je kunt lekker rondrijden op jouw eigen tempo. Lokaal adres: Nimek_PL, Piastowska 1, 59-220 Legnica, Poland.

  • Haal de sleutels van de huurauto op en loop naar de parkeergarage!
  • Weekend weg: ontdek alle lokale trekpleisters met jouw eigen auto.
  • Zonvakantie: geniet van watersporten en de vele terrasjes.

Vlucht met hotel Legnica

In de situatie dat je een vlucht met hotel bij 1 reisaanbieder afneemt dan spreken we over een pakketreis. Dit is eigenlijk altijd een goed idee: je betaalt doorgaans minder, je hebt betere voorwaarden (ANVR, Calamiteitenfonds, SGR) en er is vaak een medewerker ter plaatse aanwezig. Indien mogelijk kan een transfer van luchthaven Copernicus Wrocław Airport naar je hotel worden geregeld.

  • Een pakketreis kan je gemakkelijk wijzigen.
  • Een all inclusive resort biedt alles wat jij nodig hebt.
  • Leuke hotels: Avalon Apart 1, Apartament Bilsego Od Hotelu Kamieniczka, Avalon Apart 2, Avalon Apart 2, Apartament Bilsego Od Hotelu Kamieniczka.
  • Wintervakantie: te boeken bij o.a. Vakantiediscounter, Alltours, Prijsvrij, Sunweb, Corendon, Tui of ook Vakanties.nl, Thomas Cook, De Jong Intra Vakanties, Bebsy, Suntip, Stip Reizen.

FAQ: bekijk vragen en antwoorden over vliegreizen naar Legnica

Op welke luchthavens kan ik vliegen naar Legnica?

In de buurt van deze regio bestaan er grote en kleine Poolse vliegvelden. Denk dan bijv. aan Dresden (DRS), Pardubice (PED) en Poznan (POZ). Een zeer bekende luchthaven heet Warsaw Chopin Airport (WAW). Globale afstand van airport Schiphol (AMS) naar het dichtbij gelegen Wrocław is rond de 850 km. Dit betekent +/- 2 uur effectieve vliegtijd (tussenstops uitgesloten). Door verder te reizen met het OV of een taxi & luchthavenvervoer ben je rap op plek van bestemming.

Welke airlines vliegen ernaartoe?

Legnica in Polen is een goede Poolse reisbestemming. Veel toonaangevende vluchtaanbieders laten Jouw (in)directe vluchten reserveren. Aantrekkelijke airlines bijv.: KLM (KL) ,Delta Air Lines (DL), Ryanair (FR), Lufthansa (LH), Turkish Airlines (TK), Vueling (VY), Transavia (HV), easyJet (U2), LOT Polish Airlines, Scandinavian Airlines (SK). De meest bekende nationale airline is LOT Polish Airlines. Surf altijd naar een ticketzoeker voor de huidige routes. Controleer ook de tarieven op de site van de luchtvaartbedrijven.

In welke maanden koop ik een goedkoop ticket naar Legnica?

De prijzen van vluchten kunnen elke dag weer anders zijn. Vliegtickets in het hoogseizoen (periode in de zomer) zijn doorgaans duurder. Reizen gedurende het laagseizoen (winterperiode) kan vaak wat voordeliger uitvallen. Wil je graag in de schoolvakanties vertrekken? Probeer dan te zoeken naar vroegboekkortingen. Een aantal maanden voor vertrekdatum liggen de ticketprijzen vaak nog wat lager. Vlak voor je vertrekdatum lopen de vluchten langzaam vol en betaal je meer. Mogelijk relevant: ruim voor het hoogseizoen adverteren vluchtaanbieders vroegboek-kortingsacties (zoals KLM Werelddeal Weken). Meld je aan voor de nieuwsbrief om geen deals te missen.

Last-minute vluchten Legnica, is dat echt voordeliger?

Luchtvaartmaatschappijen doen er alles aan dat alle stoelen bezet zijn. Zijn er veel onverkochte tickets? Dan worden de overgebleven plekken extra goedkoop verkocht. Als gevolg daarvan wordt de vluchtcapaciteit optimaal benut. Jij kunt hier gebruik van maken. Hoe doe ik dat? Een aantal tips: check regelmatig de website van jouw favoriete airline, stel een prijsalarm in en maak gebruik van de 24-uur refund. Daarbij hebben ook touroperators aantrekkelijke last-minute deals.

Kan ik gebruik maken van het openbaar vervoer?

Vliegbestemming Legnica heeft diverse OV-routes naar grootschalige en kleinere luchthavens. Vanaf de aankomsthal kan je verder reizen per trein of bus naar het centrum. Over het algemeen kan je gebruik maken van de shuttle service. Online kun je actuele vertrektijden inzien en de verwachte prijzen. Heb jij de beschikking over meer budget en wil je rechtstreeks naar je hotel? Neem dan een officiële taxi service. Bij een reispakket van reisorganisaties als Sunweb, D-Reizen, Corendon, Prijsvrij, Tui en Suntip is de transfer van en naar de luchthaven meestal inbegrepen.