vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Masaya

Eenvoudig en goedkoop vliegen naar Masaya in Nicaragua (Midden-Amerika)? Het vastzetten van vliegtickets met voordeel doe je simpel en snel met onze vergelijker. De vergelijker vraagt om een aankomst luchthaven de reisdatum en de vliegklasse en reizigers. De vergelijkingstool doorzoekt de actuele vluchten naar interessante vliegvelden zoals Liberia, Managua en Nicoya. Jij krijgt vervolgens een schema met de vertrek- en aankomsttijden, de kosten en overige gegevens over het max. gewicht van de ruimbagage, vliegduur en het aantal tussenstops van luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en American Airlines. Indien gewenst boek je een huurauto of een arrangement bij populaire hotels zoals Hostal Casa Pilar, Casa Mamá Bel, Hostal Casa San Miguel, Hostal Santa Maria, Hotel Real Masaya.


  • Raadpleeg vluchten van alle toonaangevende airlines.
  • Zie in 1 oogopslag de betaalbaarste of snelste optie.
  • Voordelige alternatieve vliegvelden als LIR, MGA, TNO.
  • 100% veilig, diverse betaalopties.
  • Boek extra’s zoals bagage en stoelnummer.
  • Eenvoudig inchecken en vluchten wijzigen.

Voordelige vluchten naar Masaya vergelijken en boeken

De Nicaraguaanse stad is een aangename reislocatie voor een stedenreis of een gezinsvakantie. Deze plek laat Jouw genieten van een heerlijke variatie van architectonische bezienswaardigheden, spannende musea, prachtige natuurparken, voortreffelijke restaurants en tal van leuk winkeltjes. Vanaf Schiphol vliegen naar Masaya tegen de beste prijs? Wij leveren het stappenplan hieronder met handige tips over hoe je heel goedkoop kunt vliegen.

Voordelig met het vliegtuig naar Masaya

  1. Selecteer plek van bestemming

    Allereerst zoek je een vertreklocatie / vliegveld (vanuit NL kies je bijv. voor Keulen, Eindhoven, Düsseldorf, Maastricht, Rotterdam, Brussel) en een land, stad of luchthaven van bestemming. Verder vraagt de tool om de datum van vertrek en de dag van de terugvlucht (in het geval van een retour). Met de zoekmachine heb je de kans om verschillende vliegbestemmingen aan te geven. Afsluitend kies je het aantal volwassenen en kinderen. Klik vervolgens door naar de resultaten.

  2. Vergelijk vluchten

    Het zoeksysteem laat een schema zien met de beste vluchten van Schiphol, Amsterdam (AMS) naar o.a. Nicoya, Managua of Liberia. Filter nu de resultaten op prijs (goedkoopste eerst), reistijd of specifieke vertrektijden (ochtend, middag, avond). Tevens kan er gekozen worden voor filters zoals aantal tussenstops, voorkeur-maatschappijen (zoals KLM (KL), Lufthansa (LH) en Iberia (IB)), airports en toegestane bagage. Noemenswaardig: het systeem toont ook suggesties voor gunstige vluchten op andere dagen. Doorgaans is hiervoor een prijsalert.

  3. Kies boekingssite

    Kies de favoriete vlucht die past bij jouw behoeften. Een bepaalde vlucht kan je reserveren bij verschillende reisagenten en maatschappijen. Dit kun je doen bij de maatschappij (KLM of American Airlines) of een ticketshop zoals Gotogate. Let op: vlucht uitvoerders en ticketwebsites vragen een extra bijdrage voor handbagage, servicekosten, stoelvoorkeur, ruimbagage, entertainment, maaltijden. Zoek online naar actuele reviews en klik door naar de boekingssite.

  4. Selecteer bagage en geef door welke passagiers meegaan

    Je wordt door de zoekmachine doorgestuurd naar de website waar je de tickets feitelijk gaat boeken. Kijk nog even specifiek naar het vertrekmoment, de reissamenstelling, de tarieven en kies volgende. Selecteer hierna de bagage wens (hand- en ruimbagage). Bij de meeste maatschappijen is 1 keer handbagage (10 kg) zonder kosten mee te nemen. Neem jij veel ruimbagage mee? Dan moet je vaak een duur pakket kiezen. In de volgende stap moet je de prive gegevens verstrekken. Doe dit aandachtig en zorg dat je de eerste voornaam en achternaam noteert volgens de schrijfwijze op je Id-kaart of paspoort.

  5. Upgrades en extra’s

    Hier kan je extra opties kiezen. Je kunt denken aan extra beenruimte, priority check-in, polis voor annulering, eten/drinken gedurende de reis, surfuitrusting, een hond/kat, autohuur en nog veel meer. Je ziet daarna de realistische prijzen van jouw vlucht. Het afrekenen gaat eenvoudig middels jouw creditcard (MasterCard, Visa en American Express) maar meestal ook met iDeal. Na betaling krijg je een bevestiging per mail. De dag voordat je vertrekt kan je de passagiers online inchecken. Kort daarop kan je de instapkaarten in de mail verwachten. Je moet niet vergeten dat je 3 uur van tevoren in de vertrekhal staat. Check ook of je paspoort nog geldig is.

Vind en boek de beste vlucht naar Masaya (Nicaragua)

Kies jouw vertrekdag en boek voor de laagste prijs

Meer info over deze bestemming

Reisbestemming Masaya (11.9704485, -86.0886366) is een heerlijke omgeving in Nicaragua, Midden-Amerika. Je kunt hier communiceren in het Spaans. De landelijke valuta is Nicaraguaanse córdoba (NIO). De regionale tijdzone is America/Managua (UTC -6, tijdsverschil: 7 uur). In Nicaragua moet je rekening houden met stopcontacttype A / B. De spanning op het stroomnet is 120 V met een frequentie van 60 Hz. Je kunt vliegen op omliggende vliegvelden als Managua, Nicoya en Liberia. De kosten van alledaagse zaken zijn voordelig. Nicaragua heeft geen nationale luchtvaartmaatschappij. Voor een normale accommodatie betaal je zo’n €62,00.

PlaatsMasaya
LandNicaragua
ContinentMidden-Amerika
TijdzoneAmerica/Managua (UTC -6)
Tijdsverschil7 uur
Luchthaven in de buurtAugusto C. Sandino (Managua) International Airport (MGA)
AirlinesAmerican Airlines
Websitewww.eaai.com.ni/
Telefoonnummer+505 2276 9180
Afstand vanaf Schiphol9020 km (+/- 11 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: bekijk de allerbeste vluchtaanbiedingen

Een betaalbare vlucht boeken kun je via internet eenvoudig doen. Aan de hand van gebruiksvriendelijke ticket-zoekmachine ben je altijd op de hoogte van de goedkoopste vluchten naar Masaya en gelijkwaardige bestemmingen via luchtvaartmaatschappijen zoals Air Europa (UX), Delta Air Lines (DL) & Air Canada (AC). Er zijn nog meer mogelijkheden om te besparen. Onderstaand bieden wij de beste 12 tips om goedkoper met het vliegtuig te reizen. Zie ook onze pagina met tips voor betaalbare vliegtickets naar Gloucester.

12 besparingstips voor het boeken van een goedkope vlucht

  1. Bekijk de opties voor een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines bieden minder service met een scherpe prijs.
  2. Prijsvergelijkers kunnen je veel geld laten besparen.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: wacht even op de last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: boek jouw tickets 8 tot 12 weken van tevoren.
  5. Reis flexibel: een dag eerder of later vertrekken kan een stuk goedkoper zijn.
  6. Schoon de cache en cookies van je PC of telefoon op.
  7. Kies voor een prijsalarm: bij een nieuwe deal krijg je een e-mail.
  8. Neem een overstap: een tussenstop kan voordelig zijn.
  9. Actiecodes geven soms extra voordeel.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): loyaliteitsprogramma dat wordt aangeboden door een luchtvaartmaatschappij.
  11. Open-jaw tickets: vlieg bijvoorbeeld terug vanaf Augusto C. Sandino International Airport (MGA).
  12. Hotel & vlucht arrangement: extra korting wanneer je een complete reis boekt.

Jouw vertrekmaand kiezen

  • Januari 2023: over het algemeen is dit vaak de goedkoopste maand.
  • Februari 2023: voor de voorjaarsvakantie is dit een prima bestemming.
  • Maart 2023: stel je pakketreis samen met vlucht, hotel en huurauto.
  • April 2023: verblijf in het hart van de stad met een citytrip of stedentrip in Masaya.
  • Mei 2023: een onvergetelijke meivakantie met het hele gezin.
  • Juni 2023: vlak voor de zomerdrukte de beste deals met vliegticket en hotel.
  • Juli 2023: er zijn veel toeristen te vinden tijdens de zomervakantie.
  • Augustus 2023: er vertrekken dagelijks honderden vliegvakanties.
  • September 2023: een goedkope last-minute vlucht boek je enkele dagen voor vertrek.
  • Oktober 2022: herfstvakantie is de eerste vakantie van het nieuwe schooljaar met veel deals.
  • November: 2022: kies voor een all-inclusive vakantie met luxe horeca.
  • December: 2022: vlieg naar de winterzon voor een onbezorgde kerstvakantie.

Boekingshulp: handige tips van onze experts

Gedurende het boeken van een Masaya vliegticket tonen ze diverse opties en upgrades die je kunt bijboeken. Je kunt jouw reis dus zo luxe maken als jij dat wil. Het levert dan ook veel vragen op. Welke pakketten zijn handig, en wat heb ik beslist niet nodig? In de volgende opsomming kan je aan de slag met meer informatie over extra services die je regelmatig voorbij ziet komen (zoals bij Lufthansa, Eurowings, Delta Air Lines, easyJet, TUIfly, Transavia, Brussels Airlines, Turkish Airlines, Aer Lingus, Norwegian en Wizz air, Vueling, Lufthansa, British Airways).

Regels voor meenemen bagage

Handbagage houdt in: een koffer die je in de hand meeneemt in het vliegtuig. Denk aan een kleine rugtas, weekendtas, trolley, reistas, rugzak, handtas. Bij het gros van de airports mag je max. 56 x 45 x 25 mee aan boord nemen. Ruimbagage houdt in: een koffer die je afgeeft tijdens het inchecken bij de balie op de luchthaven. Deze wordt ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Het maximale gewicht verschilt maar ligt rond de 23 – 25 kilogram. De prijzen van een ingecheckte koffer zijn afwijkend per carrier tussen de €0,00 (gratis) tot en met €85,00.

  • Limiet van 1 item handbagage (55 x 35 x 25 cm, met een maximum van 10 kg).
  • Ruimbagage: 1 reiskoffer van hooguit 20 – 30 kilogram.
  • Check de website van de airline voor instructies en aanvullende bagageregels.

Informatie rondom stoelreservering

Met meerdere mensen reizen naar Masaya per vliegtuig? Het is gezellig om naast elkaar te zitten. Bij het maken van een reservering heb je de optie om stoelen naast elkaar te selecteren. Als je specifieke stoelnummers kiezen zie je direct de prijs. Kies je niets? Dan zal de luchtvaartmaatschappij zelf een stoel aanwijzen. Bij het online inchecken kan je vrijwel altijd toch nog een stoelkeuze vastzetten. Voor een stoel met extra beenruimte kan het voorkomen dat er een toeslag in rekening wordt gebracht.

  • Economy class: de meest voordelige stoelen (zoals bij de toiletten, bij het raam, achterste rij (achterin), voorste rij (voorin), bij de keuken (galley), bij de nooduitgang.
  • Business class: luxere zitplek met extra beenruimte.
  • First class: de meest ideale zitplaatsen met een eersteklas diner.

Is een annuleringsverzekering noodzakelijk?

Moet jij onverwachts je reis cancelen? Dan krijg je te maken met annuleringskosten. De annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten als je jouw reis moet annuleren of eerder afbreken dan verwacht. Zoals bij reisadvies, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), ziekte / medische ingreep, zwangerschapscomplicaties, visumproblemen, overlijden. Je kan dan een aanvraag doen voor een bedrag voor gederfd vakantiegenot en het wijzigen van de reservering voor de retourvlucht.

  • Moet binnen 7 dagen nadat je de reis geboekt hebt afgesloten zijn.
  • Een reisverzekering dekt de schade die je oploopt tijdens je reis (in de basis zijn dit: repatriëring, rechtsbijstand, ongevallen / noodhulp, wintersport, auto pechhulp, medische kosten).
  • Bagageverzekering: dekt de kosten van gestolen of beschadigde bagage tijdens de reis.

Maaltijden en eten aan boord

De vliegreis Masaya (Midden-Amerika) noemen we een intercontinentale vliegreis. Huidige situatie: bij de meeste airlines ie een maalijtd en drinken inclusief.Het menu-assortiment wordt samengesteld op basis van de lengte van de vlucht en het tijdstip. Jouw broodje, salade of warme maaltijd wordt uitgedeeld door het vluchtpersoneel. Producten als brood, crackers of gedroogd fruit zijn toegestaan aan boord.

  • intercontinentale vliegreis: je hebt meestal recht op een gratis maaltijd.
  • Het specifieke menu is afhankelijk van airline en tijdstip van vliegen
  • Inflight entertainment: interactief scherm met films / series, navigatie, spelletjes, leeslampje, serviceknop, actueel weerbericht.

Waar op letten bij zakelijk vliegen

Wil jij reizen voor zakelijke aangelegenheden? Dan heb je geen tijd te verliezen. Luchthavens hebben diverse extra services: een overdekte parkeerplaats, voorrang bij inchecken en toegang tot een afgeschermde lounge waar je ongestoord kan telefoneren of werken. Gaan je meeste reizen via luchthaven Schiphol? Bekijk dan eens het Privium programma. Zo krijg je toegang tot exclusieve service.

  • Gratis wifi: snelle internetverbinding in en rondom het vliegtuig.
  • Priority boarding: loop snel langs de douane en gate-controles.
  • Lounge: speciale ruimte die van alle gemakken voorzien is.
  • Voor zakelijke reizigers zijn er speciale werkplekken ingericht.
  • Toegang tot de beste parkeerplekken.
  • Bluebiz: met blue credits betalen voor tickets, upgrades of services.

Overige extra opties

Er zijn nog diverse overige extra diensten die te bestellen zijn om het vliegen te laten voldoen aan je persoonlijke wensen. In het gedeelte hieronder behandelen we een lijst met praktische upgrades en extra’s.

  • Huisdieren: kat of hond meenemen in de cabine, bagageruim of als cargo.
  • Speciale bagage: golfuitrusting, fiets, duik- en surfuitrusting, ski’s en snowboard, visuitrusting, sportuitrusting.
  • Kies bijv. voor Co2zero van KLM of vergelijkbare programma’s.
  • Valet-parking: laat je auto ophalen en wegzetten door een professional.
  • Autohuur: boek direct een geschikte huurauto in .
  • Extra koffer: de prijs voor extra bagage bijboeken wisselt per carrier.
  • Vliegen met baby: inclusief kinderbagage als campingbed, Maxi-Cosi, kinderwagen, rugdrager (draagzak), buggy.
  • Luchthaventransfer: met een transfer service kun je snel naar je hotel reizen.

Voordelige vliegtickets kopen naar Nicaragua?

Bekijk alle airlines en koop de meest gunstige tickets online!

Zoek naar een vliegvelden in Masaya en omgeving

Zoek je specifiek de snelste vlucht naar Masaya? In dit gebied bestaan er diverse grote internationale en kleinere Nicaraguaanse vliegvelden. Een toonaangevende luchthaven in het land is Augusto C. Sandino International Airport (MGA). De vlucht-uitvoerder American Airlines vlieg hier erg veel. In de hieronder weergegeven tabel bieden wij diverse gunstig gelegen vliegvelden die werkzaam zijn in dit gebied. Vanaf deze airports pak je bijvoorbeeld openbaar vervoer (trein en bus), luchthavenshuttle en taxibedrijven. Goede luchtvaartmaatschappijen die je hier kunt kiezen zijn TUI Fly (OR), Air France (AF), Aeromexico (AM) & United Airlines (UA).

VliegveldAfkorting (IATA)Afstand (KM)
LiberiaLIR164,4 km
ManaguaMGA20,9 km
NicoyaTNO181,6 km
Lijst met airports in de buurt van Masaya (Nicaragua).

Landelijke luchthaven Masaya: Augusto C. Sandino (Managua) International Airport

Airport Augusto C. Sandino (Managua) International Airport (MNMG) is een geschikte aanvlieghaven voor je vakantie. We spreken over een middelgrote terminal op 59 meter boven zeeniveau gelegen in Managua. De reisafstand vanaf Schiphol is 9020 km. De netto vliegtijd is circa 11 uur. Het plaatselijke adres (navigatie) is: 4RRJ+JP Managua, Nicaragua. Zie voor meer info ook www.eaai.com.ni/. Je kunt ook vragen stellen per telefoon (+505 2276 9180). Een zeer betrouwbare vliegmaatschappij is American Airlines. Bekijk ook goedkope vluchten naar Bhamo.

De beste vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Airport Schiphol (AMS): volop inspiratie voor jouw volgende vliegbestemming.
  • Eindhoven Vliegveld(EIN): heel veel horeca voorzieningen voor lekker eten en drinken.
  • Vliegveld Rotterdam The Hague (RTM): je kunt eenvoudig parken in de buurt van de terminal.
  • Düsseldorf Airport (DUS): wil graag een bijdrage leveren aan het milieubewust vliegen.
  • Airport Bremen (BRE): vluchtschema’s zijn op te zoeken via de site / app.
  • Brussel Zaventem Airport (BRU): mooie bestemmingen voor het hele gezin.
  • Luchthaven Dortmund (DTM): eenvoudig en snel je ruimbagage inchecken.
  • Vliegveld Keulen (CGN): een prachtige terminal met heerlijke banken en werkplekken.
  • Münster-Osnabrück Airport (FMO): goede mogelijkheden voor online inchecken.
  • Frankfurt Airport (FRA): eenvoudig en snel je ruimbagage inchecken.
  • Vliegveld van Weeze (NRN): een goede beveiligde terminal met veel faciliteiten.
  • Vliegveld van Groningen / Eelde (GRQ): biedt opties voor online inchecken voor de reis.
vluchten-naar-masaya-vergelijken

Bekijk en vergelijk airlines voor een stressvrije vliegreis

Jij kan kiezen voor enkele luchtvaartondernemingen die vliegen op Nicaragua (NI). In de box hieronder tref je een lijst met 10 professionele luchtvaartbedrijven voor een vliegvakantie naar Masaya.

  1. KLM (KL): spaar punten voor gratis extra’s en vluchten.
  2. Lufthansa (LH): economy class met scherpe tarieven voor elke reiziger.
  3. Iberia (IB): diverse extra’s bijboeken zoals extra bagage of huisdieren.
  4. Air Europa (UX): heeft in de praktijk maar weinig vertragingen.
  5. Delta Air Lines (DL): zorgeloos vliegen met het hele gezin.
  6. Air Canada (AC): vertrek met een veilig gevoel richting je bestemming.
  7. TUI Fly (OR): uitstekende hulp bij het inchecken en boarden.
  8. Air France (AF): zorgeloos vliegen met het hele gezin.
  9. Aeromexico (AM): maak jouw reis compleet met huurauto of hotel.
  10. United Airlines (UA): eenvoudig je tickets aanpassen via het online account.

Top-10 boekingssites

De afgelopen jaren onderscheiden we ontzettend veel online reisbureaus en vergelijkers. In de volgende opsomming kan je aan de slag met 10 veel gebruikte ticketwebsites voor het actuele vluchtaanbod Masaya in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: de Nederlandstalige klantenservice staat altijd voor je klaar.
  2. Skyscanner: vlieg de hele wereld over in april 2024.
  3. Expedia: een prachtig aanbod met all-inclusive Masaya vakanties.
  4. Kayak.nl: heeft een actueel aanbod in alle continenten.
  5. Vliegtickets.nl: profiteer van de beste aanbiedingen van de beste maatschappijen.
  6. Tix.nl: reis naar de mooiste plekken in o.a. Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië.
  7. Vliegwinkel.nl: zorgeloos boeken dankzij het ANVR en SGR keurmerk.
  8. Vliegwinkel.nl: alle ticketprijzen van grote airlines op 1 plek verzameld.
  9. WTC.nl: direct inzicht in prijzen, bagagekosten en vertrektijden.
  10. Google Flights: de eigen ticketvergelijker van zoekmachine Google.

7-daagse weersvoorspellingen Masaya, Nicaragua

Qua weer heb je hier een moessonklimaat. De verwachte gem. temperatuur is 27,2 graden °C. Een zeer geschikte tijd om hiernaartoe te gaan is november t/m maart. Dit is een uitstekende periode / tijdvak om alle bezienswaardigheden bij langs te gaan en avontuurlijke activietiten te plannen. In het gedeelte hieronder tref je de verwachte temperaturen voor vandaag en de komende dagen. Per 24 uur bespreken we een maximum temperatuur en een indicatie van het verwachte weerbeeld. Zoek ook naar betaalbare vliegtuig tickets naar Paris

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Masaya: 100% flexibel met eigen huurauto

Onder Fly en drive verstaan we een vlucht plus een huurauto. Fly & Drive werkt mooi als je op de luchthaven van aankomst meteen naar je eindbestemming wil rijden. Het is met name ideaal omdat je alles voor vertrek al geregeld hebt. Je hoeft na de landing geen papierwerk meer te regelen. Geniet van natuur en cultuur zonder vast reisschema. Lokaal adres: Colegio Salesiano 5c y 1/2 al Sur, Masaya, Nicaragua.

  • Papieren tekenen en direct wegrijden uit de parkeergarage.
  • Cityreis: ervaar het ultieme vakantiegevoel tijdens een paar dagen weg.
  • Zonvakantie: met het vliegtuig ben je binnen mum van tijd bij de zon.

Vlucht met hotel Masaya

Op het moment dat je een vlucht met hotel samenvoegt dan valt dit binnen het pakketreis segment. Dit heeft tal van voordelen: je bent voordelig uit , je krijgt je geld terug bij een faillissement (ANVR, Calamiteitenfonds, SGR) en je hoeft niet alles los te boeken. Bij sommige reisorganisaties kan jouw transfer van luchthaven Augusto C. Sandino (Managua) International Airport naar jouw hotel worden uitgevoerd.

  • Pakketreis inclusief vlucht, transfer en hotel.
  • Een all inclusive reis zorgt voor maximale luxe.
  • Geschikte accommodaties: Hostal Casa Pilar, Casa Mamá Bel, Hostal Casa San Miguel, Hostal Santa Maria, Hotel Real Masaya.
  • Wintervakantie: bekijk aanbod bij Tui, Corendon, D-Reizen, Prijsvrij, Sunweb, Alltours maar ook Suntip, Vakanties.nl, Stip Reizen, Thomas Cook, De Jong Intra Vakanties, BeachCheck.com.

FAQ met vragen en antwoorden over vliegreizen naar Masaya

Naar welke luchthavens kan ik vliegen richting Masaya?

Nabij deze vakantiebestemming zijn er vluchten naar grotere en kleinere Nicaraguaanse luchthavens. Denk dan bijv. aan Liberia (LIR), Managua (MGA) of Nicoya (TNO). Een van de meest bekende airports in dit gebied is Augusto C. Sandino International Airport (MGA). De vliegroute van airport Schiphol (AMS) naar het aanliggende Managua is circa 9020 km (hemelsbreed). Dit wil zeggen +/- 11 uur effectieve vliegtijd (excl. tussenlanding). Door verder te reizen met het lokale openbaar vervoer (bus, trein) en luchthavenvervoer ben je snel in het stadscentrum.

Wat zijn prettige vliegmaatschappijen?

Masaya in Nicaragua is een goede Nicaraguaanse vakantiehotspot. Meer en meer luchtvaartondernemingen bieden een (in)directe vlucht. Voordelige airlines zijn onder andere: KLM (KL) ,Lufthansa (LH), Iberia (IB), Air Europa (UX), Delta Air Lines (DL), Air Canada (AC), TUI Fly (OR), Air France (AF), Aeromexico (AM), United Airlines (UA). Een vaak gekozen nationale airline is American Airlines. Probeer altijd vliegticketzoekmachine voor verschillende vluchttijden en aanbiedingen. Onderzoek ook het vluchtaanbod en de prijzen op de online omgeving van de carriers.

In welke periode koop ik een goedkoop ticket naar Masaya?

Elke dag worden prijzen van tickets aangepast. Vliegtickets met vertrekdata in de hoogseizoen juli tot en met augustus) zijn gemiddeld genomen prijziger. Het laagseizoen – de minder drukke maanden – is een stuk goedkoper. Ben je bijvoorbeeld door schoolvakanties gebonden aan het hoogseizoen? Wacht dan niet te lang met boeken. 12 – 12 weken voor jouw vakantie liggen de ticketprijzen vaak nog wat lager. Vanaf dan zijn de meeste stoelen verkocht en stijgen de prijzen. Belangrijk: voordat de populaire boekingsmaanden beginnen hebben vliegmaatschappijen aanbiedingen met vroegboekvoordeel (een voorbeeld hiervan zijn de KLM Werelddeal Weken). Vroege boekers worden beloond met royale kortingen.

Last-minute vluchten Masaya, hoe kan ik dat reserveren?

Touroperators hebben er baat bij dat elke stoel verkocht wordt. Is het vliegtuig nog niet voor de volle 100% gevuld? Juist dan worden de overgebleven zitplekken soms voordeliger verkocht. Zo zal het vliegtuig zonder lege stoelen vliegen. Profiteer dus van deze last-minute deals. Hoe doe ik dat? Een aantal tips: meld je aan voor de nieuwsbrief van de airlines, krijg automatisch een seintje met een prijsalarm en houd meerdere opties open. Kijk ook bij de touroperators voor last-minute acties met hotel.

Hoe zijn de aansluitingen op het openbaar vervoer?

Vliegbestemming Masaya heeft een prima OV-netwerk naar zowel groot- als kleinschalige terminals. Na het uitchecken kan men gemakkelijk via treinen of bussen doorreizen naar het centrum van de stad. In de drukke periodes kan je gebruik maken van de shuttle service. Online kun je actuele vertrektijden inzien en ticketprijzen. Heb je een ruimer budget en wil je ontspannen verder reizen? Dan kan je natuurlijk met de taxi reizen. Bij een pakketreis van reisorganisaties als D-Reizen, Corendon, Sunweb, Prijsvrij, Tui & Alltours is de transfer van en naar de luchthaven vaak inclusief.