vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Zaanstad

Vanaf jouw favoriete luchthaven goedkoop vliegen naar Zaanstad in Nederland (Europa)? Het vergelijken en vinden van de meest gunstige vliegtickets gaat eenvoudig met onze ticketzoeker. Als basis vul je in: een aankomst luchthaven de gewenste data van vliegen en het aantal volwassen en/of kinderen. De ticketvergelijker vergelijkt de verkrijgbare vluchten naar de beste luchthavens zoals Amsterdam, Antwerp of Brussels. Je bekijkt in 1 minuut vertrektijden van de vluchten, de prijzen en andere factoren zoals handbagage, hoe lang het vliegen is en (indien aanwezig) het aantal tussenstops van vliegmaatschappijen zoals KLM en KLM. Eventueel boek je een huurauto of een hotelovernachting bij nabijgelegen hotels en accommodaties zoals Het Pulletje, Bb De Bedstee, De Zaanse Gans, B&b Saense Huisje, Bnbhuis20.


  • Vind en boek vluchten van de meest geboekte airlines.
  • Vind moeiteloos de betaalbaarste of meest snelle vlucht.
  • Bekijk luchthavens in de buurt als AMS, ANR, BRU.
  • Veilig online vlucht reserveren.
  • Kies zelf jouw hand- en ruimbagage.
  • Moeiteloos inchecken en stoelen reserveren.

Voordelige vluchten naar Zaanstad vergelijken en boeken

De Nederlandse stad is een populaire plek voor citytrips maar ook voor een langere reis. Deze vakantiebestemming is geliefd vanwege een mengeling van prachtige gebouwen, leerzame musea, omvangrijke natuurgebieden, uitstekende horeca en veel leuke steegjes. Vanaf Schiphol vliegen naar Zaanstad tegen lage kosten? Wij faciliteren een handig stappenplan met tips en trucjes over hoe je snel de voordeligste vliegtickets kunt vinden.

Voordelig met het vliegtuig naar Zaanstad

  1. Kies jouw reisbestemming

    Allereerst kies je het vliegveld waar je graag wil vertrekken (bekende opties zijn Keulen, Brussel, Eindhoven, Rotterdam, Maastricht, Düsseldorf) en de landingsplek (aankomst-luchthaven). Klik vervolgens op jouw vertrekdag en de datum voor de terugvlucht (enkel in het geval van een retour). In het systeem wordt je de optie geboden om meerdere vluchten te selecteren. Denk ook na over het aantal reisgenoten. Ontdek beschikbare vluchten door op zoeken te drukken.

  2. Alle vluchten vergelijken

    Het platform geeft een lijst met de actuele vluchten van luchthavens zoals Amsterdam (AMS) naar airports zoals Brussels, Antwerp of Amsterdam. Je kan een selectie maken op basis van prijs (goedkoopste eerst), totale reisduur of vertrektijd. Ook kun je specificeren op aantal tussenstops, populaire luchtvaartmaatschappijen (onder andere KLM (KL), Lufthansa (LH) & Delta Air Lines (DL)), vliegvelden voor aankomst en de bagageregels. Tip: de vliegticketzoekmachine is ook op de hoogte van interessante vluchten op een ander flexibel vertrekmoment. Voor veel vluchten kan je een prijsalert maken.

  3. Reisbureau of reisorganisatie kiezen

    Kies een vliegroute die klopt met jouw wensen. Een bepaalde vlucht wordt vaak verkocht door diverse reisagenten en maatschappijen. Zoals bij onder andere de desbetreffende airline (KLM of KLM) of een boekingssite zoals KAYAK. Diverse vlucht uitvoerders en reisagenten rekenen soms nog iets extra voor servicekosten, entertainment, maaltijden, stoelvoorkeur, handbagage, verzekeringen. Bekijk ervaringen en kies een aanbieder.

  4. Kies aantal koffers en vul de gegevens van passagiers in

    De vergelijker stuur je door naar de website waar je de tickets feitelijk gaat boeken. Loop gegevens na zoals de reisdata, het aantal passagiers, de prijs, toeslagen en bevestig jouw keuzes. Maak een keuze voor het aantal kg bagage. Bijna altijd is 1 handtas (56 x 45 x 25 cm) zonder kosten mee te nemen. Wil je ook ruimbagage mee? Dan moet je vaak een duur pakket kiezen. Ook geef je de namen van de reizigers door. Het is cruciaal dat je de eerste voornaam en achternaam noteert zoals weergegeven op je identiteitsbewijs.

  5. Kies extra’s en boeking afronden

    Hier kun je meer opties kiezen. Selecteer bijv. meer beenruimte, voorrang bij inchecken, annuleringsverzekering, maaltijden tijdens de vlucht, duikuitrusting, een kat/hond, huurauto op locatie etc. Controleer nu de totaalprijs van je complete reis. Qua betaling kan je over het algemeen kiezen voor Paypal, Creditcard (MasterCard, Visa en American Express) en iDeal. Na betaling krijg je een bevestiging per mail. Vlak voor vertrek kan jij online al de checkin doen. Hierna volgt er een instapkaart (die je ook kunt printen). Zorg dat je zo’n 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig bent. Bekijk ook of jouw paspoort nog geldig is als je vertrekt.

Vind de voordeligste of beste vlucht naar Zaanstad (Nederland)

Kies heen- en terugvlucht en boek jouw zitplaats

Praktische informatie over deze locatie

Reisbestemming Zaanstad (52.4579659, 4.7510425) is een aangename plek in Nederland, Europa. De communicatie gaat hier in het Nederlands. Vrijwel alle betalingen gaan met de Euro (EUR). De regionale tijdzone is Europe/Amsterdam (UTC +1, tijdsverschil: geen). In Nederland kun je apparaten gebruiken met stekkertype F. De standaard stroomspanning is 230 V bij 50 Hz. Bekende omliggende luchthavens zijn Antwerp, Brussels en Amsterdam. Het lokale prijsniveau is erg duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is KLM. Voor een doorsnee hotelkamer rekenen de hier zo’n €153,50.

PlaatsZaanstad
LandNederland
ContinentEuropa
TijdzoneEurope/Amsterdam (UTC +1)
Tijdsverschilgeen
Luchthaven in de regioAmsterdam Airport Schiphol (AMS)
LuchtvaartmaatschappijenKLM
Websitewww.schiphol.nl/
Telefoonnummer+31 20 794 0800
Afstand vanaf Schiphol0 km (+/- 0 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: overzicht met de exclusieve vluchtaanbiedingen

Goedkoop vliegen gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Door gebruik te maken van een intelligente ticket-zoekmachine vind je binnen no-time de goedkoopste vluchten naar Zaanstad en overeenkomstige bestemmingen met maatschappijen zoals Ryanair (FR), easyJet (U2) en Turkish Airlines (TK). We hebben nog meer handige tips om je tickets goedkoper te reserveren. In de lijst hieronder kan je aan de slag met 12 handige tips om goedkopere vliegtickets te boeken. Via deze website zoek je ook naar betaalbare vliegtickets naar Krong Stung Treng.

12 besparingsadviezen voor een betaalbare vlucht

  1. Neem een vlucht met een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines besparen op de service.
  2. Surf naar een prijsvergelijker.
  3. Vertrek vandaag of morgen: tot het laatste moment wachten op last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: voordeel als jij in het najaar alvast reserveert voor de zomer.
  5. Stel je flexibel op: een dag eerder of later vertrekken kan een stuk goedkoper zijn.
  6. Maak de zoekgeschiedenis van je webbrowser leeg.
  7. Vul je e-mailadres in voor een prijsalarm: altijd als eerste op de hoogte van nieuwe deals.
  8. Neem een overstap: een vlucht met tussenstop levert je soms korting op.
  9. Kijk naar eventuele actuele promocodes.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen.
  11. Open-jaw tickets: vlieg bijvoorbeeld terug vanaf Amsterdam Airport Schiphol (AMS).
  12. Hotel en vlucht: extra goedkope deals inclusief overnachting.

Overzicht met goedkope vertrekmaanden

  • Januari 2023: bij veel airlines de goedkoopste maand om te vliegen.
  • Februari 2023: geniet samen met je gezin van een heerlijke voorjaarsvakantie.
  • Maart 2023: pakketreis met transfer, hotel en vlucht.
  • April 2023: maak kennis met de stad dankzij een citytrip of stedentrip in Zaanstad.
  • Mei 2023: tijdens de meivakantie zijn er mogelijkheden voor elk budget.
  • Juni 2023: boek vlak voor het hoogseizoen een aanbieding met vliegticket en hotel.
  • Juli 2023: wij adviseren om op tijd te boeken voor de zomervakantie.
  • Augustus 2023: een drukke maand met veel vliegvakanties.
  • September 2023: een aangename en wat rustigere periode voor last-minute vluchten.
  • Oktober 2022: een weekje herfstvakantie vieren op een andere plek.
  • November: 2022: de beste all-inclusive deals in een aangenaam hotel.
  • December: 2022: de ideale tijd voor een kerstvakantie ver weg i.c.m. winterzon.

Boekingshulp: praktische hulp bij jouw boeking

Tijdens het boeken van een Zaanstad vliegticket bestaan er allerlei opties en aanvullende diensten om je vlucht net wat luxer te maken. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil. Het kan dus wat stress opleveren. Welke pakketten zijn handig, en wat is overbodig? In het gedeelte hieronder bieden wij meer informatie over upgrades en diensten die je bij veel airlines kunt kiezen (zoals bij Delta Air Lines, Swiss, Lufthansa, TUIfly, Transavia, Eurowings, Turkish Airlines, Brussels Airlines, Ryanair, Norwegian & Vueling, Air France, Lufthansa, Wizz air).

Bagage bijboeken

Handbagage is een tas of koffer die je mee mag nemen aan boord van het vliegtuig. Voorbeelden hiervan zijn een kleine rugtas, weekendtas, rolkoffer, handtas, rugzak, trolley. Bij het gros van de vliegmaatschappijen mag je 1 accessoire + handbagage (max 10 kg) meenemen. Ruimbagage is een grote koffer die je afgeeft bij de incheckbalie. Vanaf de lopende band gaan ze naar het bagageruim. Het maximale gewicht van één losse koffer is ongeveer 20 – 30 kilogram. De prijzen fluctueren tussen de €0,00 (gratis) en €65,00.

  • Per persoon 1 rugtas handbagage (55 x 35 x 20 cm, met een maximum van 10 kg).
  • Ruimbagage: een reiskoffer van +/- 23 – 30 kilogram.
  • Kijk op de site van de airline voor alle actuele bagageregels.

Stoelreservering maken

Met vrienden, familie of collega’s reizen naar Zaanstad per vliegtuig? Dan is het handig om bij elkaar te kunnen zitten. Bij het bestellen van jouw vliegtickets regel je zelf dat de stoelen naast elkaar staan. Bij het kiezen van de stoelnummers check je ook direct de prijs. Wil je geen stoel reserveren? Dan wordt er automatisch een stoelnummer toegewezen. Als je kiest voor online inchecken kan je vaak nog last minute een stoelkeuze maken. Voor stoelen met meer beenruimte betaal je hiervoor een kleine toeslag.

  • Economy class: de aantrekkelijke tickets (ook bij het gangpad, bij de nooduitgang, bij de keuken (galley), bij de toiletten, achterste rij (achterin), bij het raam.
  • Business class: grotere zitplek met extra beenruimte.
  • First class: de beste zitplaatsen en eersteklas voorzieningen.

Info en voordelen van annuleringsverzekering

Bij het cancelen van een vlucht krijg je te maken met annuleringskosten. De annuleringsverzekering voor vliegtickets dekt de annuleringskosten als je jouw vakantie tussentijds moet afbreken. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschapscomplicaties, scheiding, reisadvies, visumproblemen, overlijden, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd). Je mag dan contact opnemen voor een tegemoetkoming voor het omboeken of wijzigen van de tickets voor de terugreis.

  • Laat het ingaan uiterlijk 7 dagen na het boeken van de reis.
  • Een reisverzekering dekt kosten die je moet maken tijdens je reis door een onverwachte gebeurtenis (in de basis zijn dit: repatriëring, medische kosten, vervangend vervoer, auto pechhulp, wintersport, rechtsbijstand).
  • Bagageverzekering: een polis voor verlies of diefstal van koffers, tassen en persoonlijke artikelen.

Maaltijden en entertainment aan boord

Een vliegreis Zaanstad (Europa) beschrijven we als een Europese vliegreis. Voorwaarden: maaltijden zijn vaak inclusief bij vluchten vanaf 2 uur. Het menu-assortiment wordt bepaald door het tijdstip van vliegen. De maaltijd wordt uitgeserveerd door de medewerkers. Producten als brood, crackers of gedroogd fruit zijn toegestaan aan boord.

  • Europese vliegreis: bij korte vluchten (tot 2 uur) alleen drinken en snacks.
  • De inhoud van het menu hangt ook af van vertrektijd en vluchttijd.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met leeslampje, films / series, spelletjes, actueel weerbericht, navigatie, radio / muziek.

Alles over zakelijk vliegen

Maak jij een vliegreis voor je werk? Dan wil je snel van A naar B. De grotere vliegvelden hebben diverse extra services: dichtbij parkeren, voorrang bij aan boord gaan en toegang tot de gate-lounge waar je lekker kunt werken of een hapje kunt eten. Geef jij de voorkeur aan luchthaven Schiphol? Vraag je werkgever dan naar Privium. Je geniet dan van snelle security- en grenspassage + lounges.

  • Gratis wifi: goede internetverbinding om je werkzaamheden voort te zetten.
  • Priority boarding: hiermee mag jij als eerste aan boord gaan.
  • Lounge: even uitrusten en opfrissen voor vertrek.
  • Voor zakelijke reizigers zijn er speciale werkplekken ingericht.
  • Parkeer op enkele minuten lopen vanaf de terminal.
  • Bluebiz: hét beste voordeelprogramma voor zakelijk reizen.

Overige upgrades die je kunt selecteren

Er bestaan nog allerlei andere extra’s die te kiezen zijn om je vakantie compleet te maken. In de box hieronder vind jij allerlei relevante services.

  • Huisdieren: katten en kleine honden in de cabine, grote grote in het bagageruim.
  • Speciale bagage: ski’s en snowboard, duik- en surfuitrusting, sportuitrusting, golfuitrusting, fiets, muziekinstrument.
  • CO2-compensatie voor een vlucht.
  • Valet-parking: je auto wordt weggebracht en weer opgehaald door een medewerker.
  • Autohuur: je bent extra flexibel met je eigen huurauto in .
  • Extra koffer: er zijn diverse opties voor extra bagage bijboeken.
  • Vliegen met baby: kinderbagage zoals kinderwagen, campingbed, buggy, Maxi-Cosi, rugdrager (draagzak).
  • Luchthaventransfer: boek op voorhand een transferservice naar jouw verblijf.

Goedkope vliegtickets kopen naar Nederland?

Vergelijk vliegtijden en koop de gunstigste tickets online!

Check de lokale vliegvelden in Zaanstad en omgeving

Instappen in de snelste vlucht naar Zaanstad? Nabij deze plaats werken tal van (middel)grote en kleine Nederlandse vliegvelden. Een zeer bekende luchthaven in dit gebied is Amsterdam Airport Schiphol (AMS). Het (nationale) vliegbedrijf KLM biedt hier veel vluchten op aan. In onze tabel bekijk je meerdere populaire airports dit in deze omgeving terminals aanbieden. Hier kan je jouw reis verder voortzetten via de trein, bus, OV, luchthavenshuttle en taxicentrales. Professionele luchtvaartbedrijven die hier vanaf- en naar toe vliegen zijn Wizz Air (W6), Scandinavian Airlines (SK), Vueling (VY) & Transavia (HV).

VliegveldIATAAfstand (KM)
AmsterdamAMS16,6 km
AntwerpANR142,6 km
BrusselsBRU174,2 km
DuesseldorfDUS190,0 km
EindhovenEIN120,1 km
GroningenGRQ143,4 km
MaastrichtMST185,9 km
WeezeNRN134,7 km
OstendOST191,1 km
RotterdamRTM59,7 km
Weergave van airports in de omgeving van Zaanstad (Nederland).

Veel gekozen luchthaven Zaanstad: Amsterdam Airport Schiphol

Airport Amsterdam Airport Schiphol (EHAM) is een geschikte aanvlieghaven voor je vakantie. We beschrijven dit als een grote terminal op -3 meter boven zeeniveau. De airport ligt in Amsterdam. De verwachte route / afstand vanaf Schiphol is 0 km. De vliegtijd is rond de 0 uur. Moet je jouw huurauto terugbrengen? Navigeer dan op Havenmeesterweg 2, 1118 CP Schiphol, Netherlands. Extra info kan je lezen op www.schiphol.nl/. Je kunt ook bellen naar de airport (+31 20 794 0800). De meest populaire luchtvaart-carrier is KLM. Check ook goedkope vluchten naar Fort Leonard Wood.

Overzicht vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Airport Schiphol (AMS): snelle wachtrijen en duidelijke aanwijzingen.
  • Airport Eindhoven (EIN): slechts een beperkt percentage vluchten heeft vertraging.
  • Rotterdam Den Haag Airport (RTM): prima bereikbaar via de trein of met de auto.
  • Düsseldorf International (DUS): alle reisinformatie duidelijk zichtbaar in de terminal.
  • Luchthaven Bremen (BRE): er is een draadloze internetverbinding aanwezig.
  • Brussel Zaventem Airport (BRU): opties voor kort parkeren voor ophalen en brengen.
  • Airport Dortmund (DTM): ruim aanbod met bestemmingen en airlines.
  • Keulen Vliegveld(CGN): uitgebreide mogelijkheden voor autohuur.
  • Münster-Osnabrück Vliegveld(FMO): extra veiligheids- en sanitaire maatregelen.
  • Airport Frankfurt (FRA): uitstekende haal- en brengservice voor reizigers.
  • Vliegveld Weeze Airport (NRN): moderne incheckbalie waar je snel je bagage afgeeft.
  • Airport Groningen Eelde (GRQ): duidelijke bewegwijzering bij de vertrekhallen en gates.
vluchten-naar-zaanstad-vergelijken

Bekijk en vergelijk airlines voor jouw volgende vlucht

We onderscheiden allerlei vluchtmaatschappijen die vliegen op Netherlands (NL). In de box hieronder check je de 10 beste airlines voor een vliegvakantie naar Zaanstad.

  1. KLM (KL): complete pakketreizen met hotel en huurauto.
  2. Lufthansa (LH): maak jouw reis compleet met huurauto of hotel.
  3. Delta Air Lines (DL): uitstekende hulp bij het inchecken en boarden.
  4. Ryanair (FR): geniet onderweg van lekkere maaltijden en snacks.
  5. easyJet (U2): eenvoudig sparen voor gratis extra’s en vluchten.
  6. Turkish Airlines (TK): regel ook een huurauto of accommodatie.
  7. Wizz Air (W6): de mooiste zonbestemmingen en stedentrips.
  8. Scandinavian Airlines (SK): handelen het boarden vaak in korte tijd af.
  9. Vueling (VY): boek ook autohuur en hotels in de buurt.
  10. Transavia (HV): kindvriendelijke organisatie met vriendelijk personeel.

Top-10 boekingssites

Vandaag de dag kan je terecht bij diverse goedkope reisbureaus en vergelijkers. In de volgende opsomming kan je aan de slag met 10 veelgezochte vliegticket-vergelijkers voor het actuele vluchtaanbod Zaanstad in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: prettige Nederlandstalige klantenservice.
  2. Skyscanner: vergelijk pakketten met vluchten en hotels in april 2024.
  3. Expedia: eenvoudig besparen op je boeking en all-inclusive Zaanstad vakanties.
  4. Kayak.nl: reiszoekmachine met vluchten, hotels en pakketreizen.
  5. Vliegtickets.nl: slimme keuze voor het vinden van goedkope vluchten.
  6. Tix.nl: zoeken en boeken in slechts enkele minuten.
  7. Vliegwinkel.nl: veilig en vertrouwd boeken met ANVR en SGR.
  8. Esky.nl: bekende website voor het vinden van ticketprijzen.
  9. WTC.nl: van lowcostmaatschappijen tot luxe business class vluchten.
  10. Google Flights: meest complete vergelijkingstool met landeninformatie.

Weersvoorspellingen Zaanstad, Nederland

In het land heerst een gematigd zeeklimaat. De jaartemperatuur is 12 graden celsius. Een zeer geschikte tijd om hiernaartoe te gaan is juni t/m september. Ook locals zien dit als een prettige vakantietijd om steden in de omgeving te bezoeken en bijzondere momenten te beleven. In het gedeelte hierna bieden we de temperaturen voor de komende 7 dagen. Dag na dag delen we minimale en maximale temperaturen en een symbooltje wat voor type weer er aankomt. We informeren je ook over betaalbare vliegtuig tickets naar Ocho Rios

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Zaanstad: combineren met huurauto

Met Fly en drive bedoelen we een vlucht inclusief huurauto. Fly and drive is effectief als je bij aankomst direct je weg wil voortzetten. Het grote voordeel is dat je hele vakantie als een pakketreis kunt boeken. Je hoeft ter plaatse niet meer te zoeken. Je kunt genieten van het land met jouw eigen auto. Lokaal adres: FQ52+5C Assendelft, Netherlands.

  • Er is een speciale parkeergarage waar de huurauto’s staan.
  • Weekendje weg: echt even tijd maken voor elkaar.
  • Zonvakantie: even helemaal ontspannen op een zonnige plek.

Vlucht met hotel Zaanstad

Als je een vlucht met hotel reserveert dan spreken we over een pakketreis. Dit is eigenlijk altijd een goed idee: je betaalt doorgaans minder, je hebt meer bescherming (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds) en er is vaak een medewerker ter plaatse aanwezig. Bij sommige pakketreizen kan jouw transfer van luchthaven Amsterdam Airport Schiphol naar je hotel worden ingepland.

  • Een pakketreis kan je gemakkelijk wijzigen.
  • Reis all inclusive en je weet vooraf hoeveel je kwijt bent.
  • Leuke accommodaties: Het Pulletje, Bb De Bedstee, De Zaanse Gans, B&b Saense Huisje, Bnbhuis20.
  • Wintervakantie: bij o.a. Vakantiediscounter, Alltours, Corendon, Sunweb, Prijsvrij, D-Reizen of ook Stip Reizen, Bebsy, BeachCheck.com, Thomas Cook, Suntip, Vakanties.nl.

Bekijk vragen en antwoorden (FAQ) over vliegreizen naar Zaanstad

Op welke vliegvelden kan ik vliegen naar Zaanstad?

Dichtbij deze vakantiebestemming tref je allerlei Nederlandse airports. Zo kun je denken aan Amsterdam (AMS), Antwerp (ANR) of Brussels (BRU). Een grote luchthaven in dit gewest is Amsterdam Airport Schiphol (AMS). De route van vliegveld Amsterdam Schiphol (AMS) naar het aangrenzende Amsterdam is plusminus 0 km (hemelsbreed). Dit wil zeggen +/- 0 uur effectieve vliegtijd (excl. tussenstops). Middels de bus, de trein, het OV & luchthavenvervoer ben je rap in het centrum van de stad.

Wat zijn goede vliegmaatschappijen?

Zaanstad in Nederland is een goede Nederlandse vakantieplek. Veel van de (inter)nationale luchtvaartmaatschappijen kunnen Jouw een (in)directe vlucht aanbieden. Betrouwbare airlines bijv.: KLM (KL) ,Lufthansa (LH), Delta Air Lines (DL), Ryanair (FR), easyJet (U2), Turkish Airlines (TK), Wizz Air (W6), Scandinavian Airlines (SK), Vueling (VY), Transavia (HV). De nationale carrier is KLM. Raadpleeg altijd vliegticketzoekmachine voor de huidige routes. Analyseer ook de tickettarieven op de website / App van de vluchtaanbieders.

Gedurende welke maanden vind ik een goedkoop ticket naar Zaanstad?

Elke dag worden prijzen van tickets aangepast. Vliegtickets met reisdata in de hoogseizoenen (juli/augustus) zijn in de regel duurder. Het laagseizoen – de minder drukke maanden – kan vaak wat voordeliger uitvallen. Heb jij alleen reismogelijkheden gedurende de schoolvakanties? We adviseren om dan niet te laat te boeken. 12 – 12 weken voor jouw vakantie is er een grote kans op betaalbare tickets. Wanneer je vertrekdatum in zicht komt gaan de prijzen verder omhoog. Advies: ruim voor het hoogseizoen adverteren bekende luchtvaartmaatschappijen vroegboek-acties (denk aan de KLM Werelddeal Weken). Houd deze goed in de gaten!

Last-minute vluchten Zaanstad, hoe boek ik dat?

Airlines doen er alles aan dat er geen vliegtuig met lege stoelen vertrekt. Is dat vlak voor vertrek nog niet gelukt? Dan worden de resterende vliegtickets met extra korting aangeboden. Zo gaat het vliegtuig alsnog vol weg. Het is slim om deze aanbiedingen in de gaten te houden. Ons advies: speur de verschillende reissites wekelijks af, kies voor een prijsalarm en maak gebruik van de 24-uurs-regel. Diverse touroperators kunnen ook last-minute reizen aanbieden.

Wat voor openbaar vervoer kan ik kiezen?

Vliegbestemming Zaanstad heeft een hoogwaardig openbaar vervoer netwerk naar kleinschalige en grotere terminals. Vanaf de terminal reis je door per trein of bus naar de plek van bestemming. Bij veel terminals kan je gebruik maken van de shuttle service. Op de site van de luchthaven lees je alles over de routetijden en de kosten. Kan jij meer geld uitgeven en wil je wat meer comfort? Dan kan je natuurlijk met de taxi reizen. Bij een reisarrangement van reisorganisaties als Tui, Sunweb, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Corendon of Thomas Cook is de transfer van en naar de luchthaven doorgaans inclusief.