vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Ulaanbaatar

Goedkoop vliegen naar Ulaanbaatar in Mongolië (Azië)? Het bestellen van de beste vliegtickets is super gemakkelijk. Maak een besluit over jouw eindbestemming, de reisdatum en het aantal reisgenoten. De ticketzoeker biedt inzicht in de te reserveren vluchten naar relevante vliegvelden zoals Ulan Bator, Ulan-ude of Chinggis Khaan International Airport. Je kunt direct info zien over een verwachting van de reistijden, de geschatte totale kosten en aanvullende praktische details over de toegestane ruimbagage, vliegtijd en optionele tussenstops van vluchtaanbieders zoals KLM en MIAT Mongolian Airlines. Afsluiten regel je meteen een huurauto of logies bij hotels als Happy Hostel – Near Railway Station, Ub City Hotel, Okay Hostel, Cozy 2 Bedroom Apartment In City Heart, Ub Rainbow.


  • Vind vluchten van de meest gekozen airlines.
  • Check razendsnel de interessantste of snelste optie.
  • Gemakkelijk zoeken op luchthavens als ULN, UUD, UBN.
  • Betaal veilig met iDeal of Creditcard.
  • Voeg extra bagage toe aan je ticket.
  • Moeiteloos inchecken en vluchten wijzigen.

Voordelige vluchten naar Ulaanbaatar vergelijken en boeken

De Mongoolse stad is een vaak-gekozen bestemming voor een citytrip maar ook voor een langere reis. Deze vakantieplek is geliefd vanwege een mengeling van oude bezienswaardigheden, spannende musea, een veelzijdige natuur, goede horeca en verschillende shopping-mogelijkheden. Vanaf Schiphol vliegen naar Ulaanbaatar voor aantrekkelijke prijzen? Wij verschaffen een praktisch stappenplan met handige tips over hoe je zo goedkoop mogelijk een vliegticket kunt boeken.

Voordelig met het vliegtuig naar Ulaanbaatar

  1. Kies een reisbestemming

    Aan het begin van jouw zoektocht kies je de vertrekluchthaven (populaire opties zijn Maastricht, Brussel, Keulen, Eindhoven, Düsseldorf, Rotterdam) en de gewenste bestemming. Selecteer ook het moment van vertrek en de datum van de terugvlucht (als je graag een retour wil). Met de zoekmachine heb je de kans om 2 of 3 extra bestemmingen uit te kiezen. Uiteindelijk deel je ook het reisgezelschap. Druk op de grote zoekknop om vluchten te zoeken.

  2. Vluchten met elkaar vergelijken

    De zoekfunctie toont nu de meest voordelige vluchten van airports als Amsterdam (AMS) naar airports als Chinggis Khaan International Airport, Ulan-ude en Ulan Bator. Filter nu de resultaten op totaalprijs, vliegtijd of een vertrektijd (vroeg in ochtend of laat in avond). Ook kun je specificeren op het vermijden van tussenstops, favoriete vliegmaatschappijen (zoals in dit geval Qatar Airways (QR), China Southern Airlines (CZ) en MIAT Mongolian Airlines), luchthavens voor aankomst en de bagageregels. Goed om te weten: het platform is ook op de hoogte van interessante vluchten op alternatieve vertrekdata. Wanneer je het handig vindt kan je je registreren voor een prijsalert.

  3. Kies boekingssite

    Kies het traject die aansluit op jouw zoekopdracht. Een bepaalde vlucht kan je boeken bij heel uiteenlopende reisagenten en maatschappijen. Je kunt ze boeken bij de desbetreffende airline (KLM of MIAT Mongolian Airlines) of een ticket-aanbieder zoals Budgetair. Diverse airlines en ticketshops rekenen soms nog iets extra voor ruimbagage, handbagage, servicekosten, entertainment, verzekeringen, maaltijden. Bekijk reviews van anderen en kies een aanbieder.

  4. Bagage kiezen en vul de gegevens van passagiers in

    De ticketzoeker verwijst je door naar de website waar je de tickets feitelijk gaat boeken. Controleer goed de vluchttijden, de reissamenstelling, de prijsindicatie en bevestig de heen- en terugvlucht. Selecteer hierna de bagage wens (hand- en ruimbagage). Doorgaans is een rugtas of handtas zonder vergoeding mee te nemen. Wil je een grote koffer mee in de ruimbagage? Dan geldt meestal een hoger tarief. Ook geef je de namen van de reizigers door. Het is absoluut noodzakelijk dat je de namen op de juiste manier ingeeft zoals geschreven op je reisdocument.

  5. Extra’s en upgrades kiezen

    Aan het einde van de boekingsmodule kun jij voor extra pakketten kiezen. Je kunt denken aan stoelen met beenruimte, voorrang bij instappen, verzekering / annuleringspolis, maaltijden tijdens de vlucht, surfuitrusting, hulp- of geleidehonden, huisdieren autoverhuur en meer. De boekingssite toont aan het einde de totale prijzen van jouw vlucht. De totale kosten kun je voldoen middels iDeal, Paypal, een overschrijving via de bank of Creditcard. Je ontvangst een bevestiging per mail. Een dag voor vertrek dien je online in te checken. Vervolgens krijg je de instapkaart op de mail. Voor de luchthaven is het handig dat je ruim op tijd op het vliegveld bent. Bekijk ook of jouw paspoort nog geldig is als je vertrekt.

Vind online de beste vlucht naar Ulaanbaatar (Mongolië)

Kies heen- en terugvlucht en koop de goedkoopste tickets

Praktische info over deze reisbestemming

Reisbestemming Ulaanbaatar (47.8863988, 106.9057439) is een prachtige plaats in Mongolië, Azië. De voertaal is Mongools. Je kunt hier betalen met de Mongoolse tugrik (MNT). De nationale tijdzone is Asia/Ulaanbaatar (UTC +8, tijdsverschil: 7 uur). In Mongolië kun je elektrische spullen laden via stekkertype C / E. De netspanning van de elektriciteit is 230 V bij 50 Hz. Je kunt vliegen op diverse luchthavens in de buurt zoals Ulan-ude, Chinggis Khaan International Airport en Ulan Bator. De gemiddelde prijzen definiëren we hier als voordelig. De nationale luchtvaartmaatschappij is MIAT Mongolian Airlines. Voor een gemiddelde hotelovernachting rekenen de hier plus minus €54,30.

PlaatsUlaanbaatar
LandMongolië
ContinentAzië
TijdzoneAsia/Ulaanbaatar (UTC +8)
Tijdsverschil7 uur
Luchthaven in de regioBuyant-Ukhaa International Airport (ULN)
LuchtvaartmaatschappijenMIAT Mongolian Airlines
Websiteen.airport.gov.mn/
Telefoonnummer+976 11 28 3246
Afstand vanaf Schiphol6690 km (+/- 8,5 uur vliegtijd)

Last-minute tickets mei 2024: overzicht met de laatste vluchtaanbiedingen

Een betaalbare vlucht boeken is niet moeilijk. Door gebruik te maken van een innovatieve vliegticketzoekmachine ben je altijd op de hoogte van de goedkoopste vluchten naar Ulaanbaatar en gelijkwaardige bestemmingen via luchtvaartbedrijven zoals SriLankan Airlines (UL), Singapore Airlines (SQ) en Emirates (EK). Er zijn nog meer opties om geld te besparen. In de box hieronder vind je twaalf goede tips om betaalbare vliegtickets te kopen. Je vind hier ook betaalbare vliegtickets naar Risjon Letsion.

12 adviezen voor het boeken van een goedkope vlucht

  1. Kies budget luchtvaartmaatschappijen: low cost airlines houden de kosten extra laag.
  2. Leg de prijzen van verschillende sites naast elkaar.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: wacht even op de last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: boek jouw vlucht al maanden voor vertrek.
  5. Vlieg flexibel: vlieg eventueel op een andere dag.
  6. Verwijder je cookies, cache en browse incognito.
  7. Schrijf je in voor een prijsalarm: krijg nieuwe deals in je inbox.
  8. Een vlucht met overstap nemen: een tussenstop kan je een behoorlijke besparing geven.
  9. Profiteer van een actiecode.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): punten sparen met een speciaal loyaliteitsprogramma.
  11. Open-jaw ticket: slim terugvliegen vanaf bijv. Buyant-Ukhaa International Airport (ULN).
  12. Hotel met vlucht: lagere prijzen wanneer je de reis en overnachting combineert.

Dure en goedkope vertrekmaanden

  • Januari 2023: is vaak de goedkoopste maand om te vliegen.
  • Februari 2023: tijdens de voorjaarsvakantie kun je hier prima heen.
  • Maart 2023: pakketreis met transfer, hotel en vlucht.
  • April 2023: ontdek de hoogtepunten van de stad met een citytrip of stedentrip in Ulaanbaatar.
  • Mei 2023: maak er een onvergetelijke meivakantie van.
  • Juni 2023: vlak voor de zomerdrukte de beste deals met vliegticket en hotel.
  • Juli 2023: de zomervakantie is geschikt voor lange en verre reizen.
  • Augustus 2023: in deze maand gaan veel mensen op vliegvakantie.
  • September 2023: een uitstekende maand om te wachten op een goede last-minute vlucht.
  • Oktober 2022: ga een weekend of weekje weg in de herfstvakantie.
  • November: 2022: een all-inclusive vakantie inclusief eten en drinken.
  • December: 2022: vlieg jij naar de winterzon of ga je voor een kerstvakantie in sneeuw?

Boekingshulp: hulp bij al jouw vragen

Tijdens het reserveren van een Ulaanbaatar vliegticket tonen airlines leuke opties en arrangementen die je kunt selecteren. Het aanbod met extra diensten groeit snel. Consumenten weten niet altijd ze er mee moeten. Wat voegt daadwerkelijk iets toe, en wat kan ik ook wel skippen? In de box hieronder bieden wij goede informatie over services en diensten waar je vaak mee te maken krijgt (zoals bij Transavia, Eurowings, easyJet, TUIfly, Lufthansa, Delta Air Lines, Turkish Airlines, Aer Lingus, Ryanair, Brussels Airlines of Wizz air, Lufthansa, Air France, British Airways).

Bagage informatie

Met handbagage bedoelt men een koffer die je bij je mag houden tijdens de vlucht. Hiermee bedoelen we o.a. een kleine reistas, rugtas, handtas, weekendtas, rolkoffer, rugzak. Bij de bekende airports mag je max. 56 x 45 x 25 mee aan boord nemen. De betekenis van ruimbagage is: een tas die je moet laten wegen en inchecken bij de balie. Deze koffers gaan naar het bagageruim. Het maximale gewicht van één losse koffer is ongeveer 15 – 25 kg. De verwachte kosten fluctueren tussen de €0,00 (gratis) en €70,00.

  • Uitsluitend 1 artikel handbagage (55 x 35 x 20 cm, maximaal 7 – 10 kilogram).
  • Ruimbagage: 1 reiskoffer van zo’n 23 – 30 kilogram.
  • Klik door naar de site van je airline voor alle actuele bagageregels.

Informatie over stoelreservering

Samen met anderen reizen naar Ulaanbaatar per vliegtuig? Dan is het handig om in dezelfde cabine te zitten. Bij het reserveren van tickets kan je stoelen naast elkaar reserveren. Bij het aanklikken van stoelnummers kun je gelijk de meerprijs bekijken. Maak je geen stoelkeuze? Dan wordt er automatisch een stoelnummer toegewezen. Wanneer je online incheckt kan je gemakkelijk nog last minute een stoelkeuze maken. Zo kun je kiezen voor meer beenruimte? Wel moet je rekening houden met een toeslag.

  • Economy class: de scherp geprijsde tickets (ook voorste rij (voorin), achterste rij (achterin), bij de keuken (galley), bij de toiletten, bij de nooduitgang, bij het raam.
  • Business class: zeer luxe zitplek die omgetoverd kan worden tot bed.
  • First class: fantastische zitplaatsen en eersteklas dienstverlening.

Info en voordelen van annuleringsverzekering

Wanneer (op het laatste moment) jouw reis niet kan doorgaan, en je moet cancelen, krijg je te maken met annuleringskosten. De vlucht-annuleringsverzekering staat garant als jij jouw vliegreis moet afbreken of annuleren. Geldige annuleringsredenen kunnen zijn: onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), visumproblemen, zwangerschapscomplicaties, reisadvies, ziekte / medische ingreep, overlijden. Je neemt dan contact op met de verzekeraar voor een bedrag voor niet genoten reisdagen en het wijzigen van de geboekte vlucht.

  • Je dient het uiterlijk 7 dagen na boeking van de reis af te sluiten.
  • Jouw doorlopende reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie (dit kan zijn vervangend vervoer, ongevallen / noodhulp, auto pechhulp, rechtsbijstand, wintersport, medische kosten).
  • Bagageverzekering: gemakkelijk jouw spullen verzekeren tijdens jouw reis.

Entertainment en maaltijd aan boord

Een vliegreis Ulaanbaatar (Azië) beschrijven we als een intercontinentale vliegreis. Huidige situatie: maaltijden, snacks en drinken zijn meestal inclusief.Het menu wordt samengesteld op basis van het tijdstip van vliegen. De maaltijd wordt geserveerd door de stewardessen. Uiteraard mag je ook je eigen snacks en eten meenemen.

  • intercontinentale vliegreis: de maaltijd aan boord zit vaak bij de ticketprijs in.
  • Het geserveerde eten kan variëren per vluchtmaatschappij en vertrekmoment.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met leeslampje, navigatie, radio / muziek, actueel weerbericht, spelletjes, films / series.

Zakelijke vluchten

Moet jij op zakenreis? Dan wil je snel van A naar B. Grote terminals beschikken doorgaans over unieke faciliteiten: een parkeerplaats vooraan, voorrang bij instappen en een plekje in een afgeschermde lounge waar je nog even kunt doorwerken voor vertrek. Vlieg jij doorgaan vanaf luchthaven Schiphol? Overweeg dan Privium PLUS. Dit biedt veel extra gemak en ontspanning.

  • Gratis wifi: gratis internet op de luchthaven.
  • Priority boarding: de lange wachtrijen aan de gate vermijden.
  • Lounge: met alles wat jij nodig hebt voor een rustig verloop van de vlucht.
  • Doorwerken terwijl je wacht in de werkplekken.
  • Zorgeloos parkeren vlakbij de vertrekhal.
  • Bluebiz: gratis vliegtickets of upgrades sparen met blue credits.

Unieke arrangementen

Er bestaan meerdere specifieke diensten die je kunt kiezen om je vakantie een stukje aangenamer te maken. Hieronder lees jij een lijst met veel gebruikte extra’s.

  • Huisdieren: maak samen met je hond of kat een reis naar een andere land.
  • Speciale bagage: visuitrusting, sportuitrusting, duik- en surfuitrusting, fiets, muziekinstrument, golfuitrusting.
  • Kies voor CO2-compensatie bij jouw vlucht.
  • Valet-parking: je kunt bij de terminal uitstappen en je autosleutels afgeven.
  • Autohuur: je bent niet afhankelijk van taxi’s met je eigen huurauto in .
  • Extra koffer: vooraf extra bagage bijboeken bij jouw vlucht.
  • Vliegen met baby: incl. kinderbagage zoals campingbed, Maxi-Cosi, kinderzitje, kinderwagen, rugdrager (draagzak).
  • Luchthaventransfer: met de transfer service naar jouw hotel.

Goedkope vliegtickets kopen naar Mongolië?

Bekijk en vergelijk airlines en boek de beste tickets online!

Ontdek vliegvelden in Ulaanbaatar en regio

Wil je de snelste vlucht naar Ulaanbaatar? In dit gebied zijn diverse internationale en nationale Mongoolse vliegvelden. Een enorme luchthaven in deze omgeving is Buyant-Ukhaa International Airport (ULN). De vlucht-uitvoerder MIAT Mongolian Airlines is hier zeer bekend. In de hieronder weergegeven tabel tref je tal van geschikte airports die vluchten in de buurt uitvoeren. Vanaf deze airports reis je eenvoudig door met openbaar vervoer (bus of trein), taxi en luchthavenshuttle. Betrouwbare luchtvaartmaatschappijen die hier actief zijn, zijn o.a. Turkish Airlines (TK), Malaysia Airlines (MH), KLM (KL) & Thai Airways (TG).

LuchthavenAfkortingAfstand (KM)
Ulan BatorULN11,5 km
Ulan-udeUUD438,2 km
Chinggis Khaan International AirportUBN30 km
Werkzame airports dichtbij Ulaanbaatar (Mongolië).

Bekende luchthaven Ulaanbaatar: Buyant-Ukhaa International Airport

Airport Buyant-Ukhaa International Airport (ZMUB) is een prima aanvlieghaven. Dit noemen we een grote terminal op 1330 meter boven zeeniveau gelegen in Ulan Bator. De totale vliegroute vanaf Schiphol airport is 6690 km. In totaal ligt de vliegtijd rond de 8,5 uur. Ga je weer terug? Het navigatieadres is RQV8+6Q Ulaanbaatar, Mongolia. Extra info kan je lezen op en.airport.gov.mn/. Je kunt ook telefonisch contact opnemen (+976 11 28 3246). Een heel geschikte vluchtmaatschappij betreft MIAT Mongolian Airlines. Je kunt hier ook terecht voor goedkope vluchten naar Soemy.

Lijst met vertrekluchthavens vergelijken

  • Schiphol Airport(AMS): direct een huurauto regelen na aankomst.
  • Eindhoven Vliegveld(EIN): voldoende sanitaire voorzieningen door de hele terminal.
  • Rotterdam (RTM): perfect voor een zonvakantie of stedentrip.
  • Vliegveld Düsseldorf (DUS): prima bereikbaar met het OV of de auto.
  • Bremen Vliegveld (BRE): prima bewegwijzering door de hele terminal.
  • Brussels Airport / Luchthaven Zaventem (BRU): eenvoudig aansluitend vervoer boeken.
  • Dortmund Vliegveld(DTM): snelle bagageafhandeling en prima aanwijzingen.
  • Vliegveld van Keulen (CGN): alle reisinformatie duidelijk zichtbaar in de terminal.
  • Airport Münster-Osnabrück (FMO): direct een huurauto regelen na aankomst.
  • Flughafen Frankfurt am Main (FRA): nette ruimte voor de veiligheidscontroles en douane.
  • Vliegveld Weeze Airport (NRN): een innovatieve terminal met veel oog voor duurzaamheid.
  • Groningen Airport Eelde (GRQ): perfect voor een zonvakantie of stedentrip.
vluchten-naar-ulaanbaatar-vergelijken

Check airlines voor een stressvrije vlucht

We onderscheiden verscheidene luchtvaartondernemingen die vliegen op Mongolia (MN). Onderstaand check je de top-10 luchtvaartondernemingen voor een vliegvakantie naar Ulaanbaatar.

  1. Qatar Airways (QR): parkeer bij vliegveld, lounges en diverse transfers.
  2. China Southern Airlines (CZ): reserveer direct de vlucht voor de hele familie.
  3. MIAT Mongolian Airlines: goede telefonische klantenservice voor hulp en ondersteuning.
  4. SriLankan Airlines (UL): vind eenvoudig de beste last-minute aanbiedingen.
  5. Singapore Airlines (SQ): sparen met loyaliteitsprogramma.
  6. Emirates (EK): bieden ook vluchten aan in combinatie met pakketreizen.
  7. Turkish Airlines (TK): middels de App kun je alle informatie inzien.
  8. Malaysia Airlines (MH): stoelreservering, entertainment, zelf inchecken en parking.
  9. KLM (KL): via de website kun je alle gegevens inzien.
  10. Thai Airways (TG): uitstekend entertainment aanbod en maaltijden aan boord.

Top-10 boekingssites

Anno 2024 zijn er tal van voordelige reisbureaus en ticketvergelijkers. Hieronder vind je 10 veel gebruikte vergelijkingswebsites voor het actuele vluchtaanbod Ulaanbaatar in mei 2024.

  1. Cheaptickets.nl: eenvoudig al jouw boekingen online beheren.
  2. Skyscanner: vliegtickets, vluchten, autoverhuur en hotels vergelijken in mei 2024.
  3. Expedia: inspiratie voor jouw reis, bijzondere accommodaties en all-inclusive Ulaanbaatar vakanties.
  4. Kayak.nl: flexibel boeken en eenvoudig je vluchten aanpassen.
  5. Vliegtickets.nl: goedkope vliegtickets v.a. € 19 retour.
  6. Tix.nl: vergelijk reizen van 1.000+ airlines op 1 plek.
  7. Vliegwinkel.nl: zorgeloos boeken dankzij het ANVR en SGR keurmerk.
  8. Vliegwinkel.nl: vergelijk gemakkelijk last-minute ticketprijzen.
  9. WTC.nl: direct inzicht in prijzen, bagagekosten en vertrektijden.
  10. Google Flights: biedt een schema met prijzen, vliegtijden en touroperators.

7-daagse weersvoorspellingen Ulaanbaatar, Mongolië

Je hebt hier een aangenaam koud steppeklimaat. De jaartemperatuur is 1,2°C (graden celsius). De meest prettige tijd om hiernaartoe te gaan is juli t/m september. Dit is een uitstekende tijd om de regio te ontdekken en uitstapjes te doen. In de tabel hieronder bekijk je de weersvoorspellingen voor de volgende 7 dagen. Per dag raadpleeg je de minima en maxima en een indicatie voor de regen / neerslag. Op onze website vind je ook betaalbare vliegtuig tickets naar Cabinda

Weerbericht donderdag 2 mei 2024

Fly-drive Ulaanbaatar: combineren met huurauto

Met Fly en drive bedoelen we vliegen met aansluitend een huurauto meenemen. Fly-en-drive is handig als je vanaf het vliegveld direct in een auto wil stappen om richting het hotel te gaan. Het pluspunt is dat je alles voor vertrek al geregeld hebt. Je hoeft ter plaatse niet meer te zoeken. Je kunt rustig de omgeving verkennen met eigen vervoer. Lokaal adres: Bayangol District 3rd Khoroo, Building #69 – Door 73, Улаанбаатар, Mongolia.

  • Overeenkomst tekenen en direct uit de parkeergarage rijden.
  • Stedenreis: vanaf je hotel direct rijden naar de bezienswaardigheden.
  • Zonvakantie: in de zomertijd worden er veel evenementen georganiseerd.

Vlucht met hotel Ulaanbaatar

Zodra je een vlucht met hotel als totaalpakket afsluit dan classificeren we dat als een pakketreis. Dit heeft tal van voordelen: je bespaart op de kosten, je hebt bescherming bij een faillissement (Calamiteitenfonds, ANVR, SGR) en je hebt een lokale gids. Doorgaans zal jouw transfer van luchthaven Buyant-Ukhaa International Airport naar je hotel worden ingepland.

  • Een pakketreis is voordelig en biedt meer zekerheid.
  • Je kunt vaak ook kiezen voor een all inclusive verzorging.
  • Regionale hotels: Happy Hostel – Near Railway Station, Ub City Hotel, Okay Hostel, Cozy 2 Bedroom Apartment In City Heart, Ub Rainbow.
  • Wintervakantie: complete reizen bij o.a. Corendon, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Alltours, Sunweb, D-Reizen of Thomas Cook, BeachCheck.com, Suntip, De Jong Intra Vakanties, Stip Reizen, Bebsy.

Bekijk vragen en antwoorden (FAQ) over vliegreizen naar Ulaanbaatar

Van welke luchthaven kan ik gebruik maken voor mijn vlucht naar Ulaanbaatar?

Gelegen nabij deze omgeving heb je de keuze uit internationale en nationale Mongoolse airports. Denk bijvoorbeeld aan Ulan Bator (ULN), Ulan-ude (UUD) of Chinggis Khaan International Airport (UBN). Een zeer belangrijke internationale luchthaven heeft de naam Buyant-Ukhaa International Airport (ULN). De route van Schiphol Airport (AMS) naar het aangrenzende Ulan Bator is ong. 6690 km (hemelsbreed). Dit wil zeggen +/- 8,5 uur effectieve reistijd (tussenlanding niet meegenomen). Door verder te reizen met het lokale OV of luchthavenvervoer ben je in korte tijd in het stadscentrum.

Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan?

Ulaanbaatar in Mongolië is een veelzijdige Mongoolse plaats. Veel toonaangevende maatschappijen hebben een actueel aanbod (in)directe vluchten. Betaalbare airlines bijv.: Qatar Airways (QR) ,China Southern Airlines (CZ), MIAT Mongolian Airlines, SriLankan Airlines (UL), Singapore Airlines (SQ), Emirates (EK), Turkish Airlines (TK), Malaysia Airlines (MH), KLM (KL), Thai Airways (TG). De nationale carrier is MIAT Mongolian Airlines. Maak altijd gebruik van een prijsvergelijker voor de laagste ticketprijzen. Raadpleeg ook de tarieven op het online portaal van de luchtvaartmaatschappijen.

Wanneer is een goede tijd voor het boeken van een goedkoop ticket naar Ulaanbaatar?

Het hele jaar door zijn er prijsupdates. Vliegtickets die je boekt voor het hoogseizoen juli tot en met augustus) zijn in de basis prijzig. De rustigere maanden – het laagseizoen – is veel betaalbaarder. Heb jij uitsluitende vrije dagen tijdens de schoolvakanties? Kies dan voor vroegboekacties. 6 tot 12 weken voor je vertrekdag heb je nog een aanzienlijke kans op betaalbare tickets. Vanaf dan lopen de vluchten langzaam vol en betaal je meer. Om nader te bekijken: eind december / begin januari verstrekken aanbieders vroegboekvoordelen (een voorbeeld hiervan zijn de KLM Werelddeal Weken). Met name voor verre reizen interessant!

Last-minute vluchten Ulaanbaatar, hoe profiteer ik daarvan?

Vliegmaatschappijen streven ernaar dat alle vluchten vol zitten. Is het vliegtuig nog niet voor de volle 100% gevuld? In die situatie worden deze stoelen via speciale deals van de hand gedaan. Door deze deals kan het vliegtuig alsnog vol vertrekken. Probeer hier dus van te profiteren. Belangrijke tips: speur de verschillende reissites wekelijks af, volg automatisch prijzen met een prijsalarm en zoek met flexibele data. Teven bieden touroperators zelf ook last-minutes aan.

Kan ik gebruik maken van het openbaar vervoer?

Vliegbestemming Ulaanbaatar is aangesloten op het OV-netwerk naar grote internationale en kleinere terminals. Vanaf de airport reis jij eenvoudig per bus of trein naar jouw accommodatie. Over het algemeen kun je vooraf ook een shuttle service reserveren. Via internet kun je de vertrektijden bekijken en de prijsindicatie. Wil je meer besteden en wacht je liever niet op de bus? Dan houd je gemakkelijk een taxi aan. Bij een georganiseerde reis van reisorganisaties als Tui, Sunweb, Vakantiediscounter, D-Reizen, Prijsvrij of Stip Reizen is de transfer van en naar de luchthaven meestal inclusief.