vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Chilpancingo

Zonder gedoe goedkoop vliegen naar Chilpancingo in Mexico (Midden-Amerika)? Het reserveren van de meest gunstige vliegtickets regel je via onze vergelijker. Hiervoor kies je een reisbestemming, de aankomstdatum en het aantal reizigers. De zoekfunctie vergelijkt de te boeken vluchten naar interessante luchthavens zoals Acapulco, Del Bajio en Colima. Je kunt direct info zien over vertrektijden van de vluchten, de tarieven en aanvullende details over bagage, voorkeursplekken in het vliegtuig en het aantal tussenstops van vluchtaanbieders zoals KLM en Aeroméxico. Eventueel boek je een huurauto of een hotelovernachting bij accommodaties als Hotel Chilpancingo, Hotel Daba, Incredible Accommodation, Casa Cats, Capital Suites.


  • Analyseer vluchten van alle beschikbare airlines.
  • Bekijk eenvoudig de voordeligste of snelste vluchtoptie.
  • Zoek specifiek op vliegvelden als ACA, BJX, CLQ.
  • Altijd veilig en diverse betaalopties.
  • Kies voor extra bagage en stoelruimte.
  • Supersnel inchecken en boardingpass printen.

Voordelige vluchten naar Chilpancingo vergelijken en boeken

De Mexicaanse stad is een vaak gekozen reisbestemming voor een weekendje weg, stedentrip maar ook voor een langere reis. Deze vakantiebestemming staat garant voor een mooie mix van prachtige gebouwen, leerzame musea, schitterende natuurgebieden, goede restaurants en veel leuke steegjes. Vanaf Schiphol vliegen naar Chilpancingo voor gunstige tarieven? Wij verschaffen het stappenplan hieronder met tips en tricks over hoe je de beste vliegtickets kunt kopen.

Voordelig met het vliegtuig naar Chilpancingo

  1. Selecteer locatie

    Tijdens stap 1 kies je de vertrekluchthaven (populaire opties zijn Schiphol, Eindhoven, Brussel, Keulen, Maastricht, Rotterdam) en de reisbestemming. Kies ook de vertrekdag en de datum van de terugvlucht (uiteraard alleen bij en retour). In de vergelijker wordt je de optie geboden om extra vliegbestemmingen mee te nemen in de vergelijking. Kies vervolgens het aantal passagiers. Klik vervolgens door naar de resultaten.

  2. Vluchten vergelijken

    Het platform toont nu alle beschikbare vluchten van Schiphol, Amsterdam (AMS) naar airports als Colima, Del Bajio of Acapulco. Eventueel kan je verder filteren op prijs, vluchttijd of specifieke vertrektijden (ochtend, middag, avond). Ook kan je de resultaten nog specifieker maken door te filteren op tussenstops of directe vluchten, voorkeur-luchtvaartmaatschappijen (in deze situatie bijv. TUI Fly (OR), KLM (KL) & Lufthansa (LH)), vliegvelden van aankomst en hoeveel bagage je mag meenemen. Noemenswaardig: de ticketzoeker geeft ook opties voor goedkopere vluchten een week voor- of na jouw gekozen datum. Ook kan je een prijsalert instellen bij dalende prijzen.

  3. Zoek de beste ticketshop

    Kies het traject die in lijn is met jouw eisenpakket. Een individuele vlucht kan jij bestellen via meerdere vliegwinkels. Bijvoorbeeld bij de desbetreffende vliegmaatschappij (KLM of Aeroméxico) of een ticket-aanbieder zoals Budgetair. Enkele luchtvaartbedrijven en brokers rekenen extra kosten voor maaltijden, entertainment, servicekosten, ruimbagage, verzekeringen, stoelvoorkeur. Zoek online naar actuele reviews en kies een van de aanbieders.

  4. Kies aantal koffers en geef door welke passagiers meegaan

    De ticketzoeker verwijst je door naar de vliegticket website. Verifieer de vluchttijden, het reisgezelschap, de verwachte kosten en bevestig de heen- en terugvlucht. Je kunt vervolgens de bagage aanklikken. Vaak is 1 stuk handbagage van 10 kg kosteloos mee te nemen. Voor ruimbagage moet je wel extra betalen. Daarnaast moet je voornamen, achternamen en geboortedata doorgeven van de reizigers. Het is heel belangrijk dat je de juiste namen (incl. voorletters) deelt volgens de notatie op je identiteitsbewijs.

  5. Upgrades en extra’s kiezen

    In deze fase kan je extra upgrades toevoegen. Selecteer bijv. een stoel met veel beenruimte, priority check-in, annuleringsverzekering, maaltijden gedurende de reis, een fiets, huisdieren, de verhuur van auto’s etc. Uiteindelijk zie je de realistische kosten van de vlucht. Qua betaling kan je over het algemeen kiezen voor jouw creditcard (MasterCard, Visa en American Express) maar meestal ook met iDeal. Na de boeking krijg je altijd een bevestigingsmail. Een dag van tevoren kan jij online al de checkin doen. Vervolgens krijg je de instapkaart op de mail. Je moet niet vergeten dat je drie uur voor vertrek op het vliegveld bent. Zorg ook dat je alle benodigde reisdocumenten bij je hebt.

Check de beste vlucht naar Chilpancingo (Mexico)

Kies een bestemming en zoek naar de beste deals

Praktische informatie over jouw komende vlucht

Reisbestemming Chilpancingo (17.5515346, -99.5006322) is een bekende omgeving in Mexico, Midden-Amerika. De officiële taal is Spaans. Vrijwel alle betalingen gaan met de Mexicaanse peso (MXN). De regionale tijdzone is America/Mexico_City (UTC -6, tijdsverschil: 7 uur). In Mexico kun je apparaten gebruiken met stekkertype A / B. De standaard stroomspanning is 127 V met een bijbehorende frequentie van 60 Hz. Druk bezochte vliegvelden in de buurt zijn Del Bajio, Colima en Acapulco. Het prijspeil staat hier bekend als voordelig. De nationale luchtvaartmaatschappij is Aeroméxico. Voor een alledaagse accommodatie betaal je zo’n €68,90.

PlaatsChilpancingo
LandMexico
ContinentMidden-Amerika
TijdzoneAmerica/Mexico_City (UTC -6)
Tijdsverschil7 uur
Luchthaven in de regioGeneral Juan N Alvarez International Airport (ACA)
LuchtvaartmaatschappijenAeroméxico
Websitewww.oma.aero/es/pasajeros/acapulco/
Telefoonnummer+52 744 435 2060
Afstand vanaf Schiphol9500 km (+/- 11,5 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: vind de beste vluchtaanbiedingen

Een goedkoop vliegticket kopen kun je via internet eenvoudig doen. Door te kiezen voor een snelle vliegticketzoekmachine vind je razendsnel de goedkoopste vluchten naar Chilpancingo en omliggende regio’s via luchtvaartbedrijven als Delta Air Lines (DL), United Airlines (UA) en Air Canada (AC). Er bestaan nog meer manieren om je vlucht voordeliger te maken. Hierna vind je 12 praktische tips om betaalbare vliegtickets te kopen. Check ook betaalbare vliegtickets naar Wabush.

12 tips voor het kopen van goedkope vliegtickets

  1. Neem een vlucht met een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines besparen op de service.
  2. Maak gebruik van een prijsvergelijker voor vluchten.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: de beste last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: met name bij intercontinentale vluchten extra voordeel als je op tijd boekt.
  5. Flexibele reisdagen: wees flexibel in je reisdata.
  6. Surf zonder cookies voor eerlijke prijzen.
  7. Ticket prijsalarm: je ontvangst een pushmelding bij een nieuwe deal.
  8. Neem een overstap: met een tussenstop kan je geld besparen.
  9. Soms kan je een kortingsvoucher gebruiken op je bestelling.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): punten sparen met een speciaal loyaliteitsprogramma.
  11. Open-jaw vliegticket: zoek goedkope vluchten vanaf Mexico City International Airport (MEX).
  12. Hotel & vlucht arrangement: extra goedkope deals inclusief overnachting.

Jouw vertrekmaand kiezen

  • Januari 2023: een goedkopere maand om te vliegen.
  • Februari 2023: gunstige vluchten voor de voorjaarsvakantie.
  • Maart 2023: speciale pakketreizen inclusief huurauto en hotelovernachting.
  • April 2023: direct vanuit de luchthaven een citytrip of stedentrip in Chilpancingo.
  • Mei 2023: een vliegvakantie in de meivakantie boeken.
  • Juni 2023: combineer vliegticket en hotel in een aantrekkelijk arrangement.
  • Juli 2023: tijdens de zomervakantie komen er veel toeristen.
  • Augustus 2023: de vliegvakanties zijn in deze maand extra populair.
  • September 2023: het ideale moment voor een last-minute vlucht.
  • Oktober 2022: ga er tijdens de herfstvakantie even lekker tussenuit.
  • November: 2022: met een all-inclusive vakantie heb je grip op de kosten.
  • December: 2022: heerlijke winterzon-arrangementen in de kerstvakantie.

Boekingshulp: onmisbare informatie voor Jouw boeking

Bij het boeken van een Chilpancingo vliegticket krijg je nuttige opties en upgrades om je vlucht compleet te maken. Op die manier heb je een optimale persoonlijke beleving. Consumenten weten niet altijd ze er mee moeten. Welke onderdelen zijn relevant voor mij, en wat kan ik ook wel skippen? In de box hieronder tref je praktische info over services waar je vaak mee te maken krijgt (zoals bij easyJet, TUIfly, Eurowings, Lufthansa, Delta Air Lines, Transavia, Aer Lingus, Norwegian, Brussels Airlines, Ryanair en British Airways, Air France, Lufthansa, Vueling).

Vergoeding voor bagage

Handbagage betekent: een tas die passagiers mogen meenemen in de cabine van het toestel. Hieronder vallen bijv. een kleine reistas, trolley, rolkoffer, handtas, rugtas, rugzak. Bij het merendeel van de airports mag iedere reiziger max. 1 stuk handbagage in het vliegtuig meenemen. De betekenis van ruimbagage is: een tas die je tijdens het inchecken moet afgeven. Vanaf de lopende band gaan ze naar het bagageruim. Het maximale gewicht van één losse koffer is ongeveer 15 – 25 kilogram. De tarieven van een koffer zijn afwijkend per carrier tussen de €0,00 (gratis) en €35,00.

  • Per vliegticket 1 stuk handbagage (56 x 36 x 23 cm, max 7 – 10 kg).
  • Ruimbagage: één reiskoffer van ten hoogste 25 – 30 kg.
  • Bekijk de info over de airline-site voor de exacte bagageregels.

Alles wat je moet weten over stoelreservering

Wil je graag samen reizen naar Chilpancingo per vliegtuig? Dan wil je bij elkaar in de buurt zitten. Tijdens het boeken van een vlucht kan je stoelen naast elkaar uitkiezen. Bij het selecteren van een stoelnummer toont het systeem de meerprijs direct. Wil je geen stoel reserveren? Dan krijg je automatisch een plek toegewezen. Wanneer je online incheckt kan je gemakkelijk op het laatste moment nog een stoelkeuze doen. Er zijn plekken met veel beenruimte. Wel geldt er vaak een toeslag van €10 tot €20 per persoon.

  • Economy class: de scherp geprijsde tickets (zoals bij het raam, bij het gangpad, bij de toiletten, bij de nooduitgang, achterste rij (achterin), voorste rij (voorin).
  • Business class: luxere zitplek waar je ook makkelijk kunt slapen.
  • First class: de beste zitplaatsen en eersteklas topservice.

Is een annuleringsverzekering nodig?

Als jij vlak voor vertrek een vlucht cancelen gelden daarvoor bepaalde annuleringskosten. De annuleringsverzekering voor vliegreizen dekt (een deel van) de kosten op het moment dat jij de reis moet annuleren of eerder afbreken dan verwacht. Zoals bij onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), scheiding, visumproblemen, reisadvies, zwangerschapscomplicaties, ziekte / medische ingreep. Je dient dan een aanvraag in voor een redelijke compensatie voor gemist reisgenot en het wijzigen van de vliegreis.

  • Regel je polis voor annuleren direct bij je ticket boeking.
  • Je reisverzekering dekt kosten die je moet maken tijdens je reis door een onverwachte gebeurtenis (dit kan zijn wintersport, repatriëring, ongevallen / noodhulp, rechtsbijstand, vervangend vervoer, auto pechhulp).
  • Bagageverzekering: unieke dekking voor diefstal van koffers en persoonlijke spullen.

Maaltijden en eten aan boord

Een vliegreis Chilpancingo (Midden-Amerika) is een intercontinentale vliegreis. Actueel: bij de meeste airlines ie een maalijtd en drinken inclusief.Het maaltijd aanbod wordt uitgezocht aan de hand van het vertrekmoment en tijdsduur van de vlucht. Het product wordt klaargemaakt en geserveerd door de cabin crew. Je mag ook zelf eten meenemen.

  • intercontinentale vliegreis: bij veel airlines is de maaltijd inbegrepen.
  • Eten, drinken en snacks kan verschillen per airline en tijdstip.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met spelletjes, films / series, serviceknop, radio / muziek, navigatie, actueel weerbericht.

Zakelijke vluchten

Reis je voor je werk? Dan wil je zo snel mogelijk op de plek aanwezig zijn. Vliegvelden komen de zakelijke reiziger tegemoet: een parkeerplaats vooraan, inchecken met priority en toegang tot een rustige lounge waar je voor vertrek nog even kunt ontspannen. Vlieg jij doorgaan vanaf luchthaven Schiphol? Dan is het Privium lidmaatschap misschien iets voor jou. Je geniet dan van snelle security- en grenspassage + lounges.

  • Gratis wifi: verbind in de terminal en aan boord je devices met het internet.
  • Priority boarding: geen grote wachtrijen bij controle, douane en gate.
  • Lounge: voor een rustige voorbereiding op je vliegreis.
  • Vaak zijn er werkplekken aanwezig met stroom en stoelen.
  • Lekker makkelijk parkeren op P1.
  • Bluebiz: spaar Flying Blue Miles en blue credits op hetzelfde ticket.

Andere extra diensten die je kunt kiezen

Je vind meerdere specifieke diensten die te bestellen zijn om jouw vlucht te laten voldoen aan je persoonlijke wensen. Bijgaand bieden we een lijstje met gangbare upgrades.

  • Huisdieren: maak samen met je hond of kat een reis naar een andere land.
  • Speciale bagage: muziekinstrument, sportuitrusting, fiets, duik- en surfuitrusting, golfuitrusting, visuitrusting.
  • Kies bijv. voor Co2zero van KLM of vergelijkbare programma’s.
  • Valet-parking: elke auto wordt apart opgehaald en teruggebracht met valet-service.
  • Autohuur: je kunt meteen een goede huurauto regelen in .
  • Extra koffer: eenvoudig extra bagage bijboeken.
  • Vliegen met baby: kinderbagage als kinderwagen, kinderzitje, campingbed, Maxi-Cosi, rugdrager (draagzak).
  • Luchthaventransfer: boek direct een transfer service naar jouw bestemming.

De goedkoopste vliegtickets kopen naar Mexico?

Zoek en vergelijk vluchten en scoor de beste tickets online!

Lokale vliegvelden in Chilpancingo en regio

Wil je de snelste vlucht naar Chilpancingo? In de omgeving vinden we verscheidene grote en drukbezochte maar ook kleinere Mexicaanse vliegvelden. Een zeer belangrijke internationale luchthaven is Mexico City International Airport (MEX). Het (nationale) vliegbedrijf Aeroméxico biedt hier veel vluchten op aan. In de tabel hieronder vergelijk je allerlei populaire luchthavens die vluchten in de buurt uitvoeren. Vanaf deze luchthavens is er een prima connectie met OV (bus of trein), taxiservice en luchthavenshuttle. Erkende vlieg-ondernemingen die hier mogelijk op vliegen zijn Air France (AF), Air Europa (UX), Aeromexico (AM) of Iberia (IB).

LuchthavenAfkorting (IATA)Afstand (KM)
AcapulcoACA92,5 km
Del BajioBJX436,0 km
ColimaCLQ471,4 km
HuatulcoHUX397,9 km
JalapaJAL356,7 km
Lazard CardenasLZC292,6 km
Mexico CityMEX214,6 km
MoreliaMLM302,2 km
OaxacaOAX301,2 km
Poza RicoPAZ401,7 km
Tabel met airports op korte afstand van Chilpancingo (Mexico).

Belangrijke luchthaven Chilpancingo: General Juan N Alvarez International Airport

Airport General Juan N Alvarez International Airport (MMAA) is een geschikte aanvlieghaven voor je vakantie. Dit is een grote terminal op 5 meter boven zeeniveau in de plaats Acapulco. De hemelsbrede afstand vanaf Amsterdam Schiphol is 9500 km en de vliegtijd ongeveer 11,5 uur. Het plaatselijke adres (navigatie) is: Q64W+RC Acapulco, Guerrero, Mexico. Bekijk ook meer informatie op www.oma.aero/es/pasajeros/acapulco/. De airport is ook telefonisch te bereiken (+52 744 435 2060). De meest populaire vliegmaatschappij is Aeroméxico. Check ook goedkope vluchten naar Burlington.

Erkende vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Airport Schiphol (AMS): uitstekend bereikbaar met auto of trein.
  • Eindhoven Vliegveld(EIN): diverse shuttle services beschikbaar voor aansluitend vervoer.
  • Rotterdam The Hague Airport (RTM): na aankomst kun je ontspannen in de lounge of bij de horeca.
  • Vliegveld van Düsseldorf (DUS): uitstekend bereikbaar met moderne hotels in de omgeving.
  • Flughafen Bremen (BRE): comfortabele werkplekken voor zakelijke reizigers.
  • Brussels Airport / Luchthaven Zaventem (BRU): mogelijkheden om een auto te huren.
  • Dortmund Airport (DTM): prettige website en App met alle vluchttijden.
  • Vliegveld Keulen (CGN): er is een draadloze internetverbinding aanwezig.
  • Münster Osnabrück International Airport (FMO): overzichtelijke ruimtes met veel goede voorzieningen.
  • Flughafen Frankfurt am Main (FRA): uitgebreide mogelijkheden voor autohuur.
  • Weeze (NRN): uitstekende haal- en brengservice voor reizigers.
  • Airport Groningen Eelde (GRQ): uitstekend bereikbaar met goede parkeermogelijkheden.
vluchten-naar-chilpancingo-vergelijken

Overzicht met airlines voor jouw volgende vlucht

Er bestaan enkele vlieg-ondernemingen die vliegen op Mexico (MX). Hieronder check je 10 erkende vliegmaatschappijen voor een vliegvakantie naar Chilpancingo.

  1. TUI Fly (OR): de eerste klasse stoelen zijn extra luxe.
  2. KLM (KL): uitstekende service aan boord van het vliegtuig.
  3. Lufthansa (LH): zorgeloos inchecken, boarden en vliegen naar talloze bestemmingen.
  4. Delta Air Lines (DL): boekingen beheren via de website of App.
  5. United Airlines (UA): sparen voor gratis extra’s en vluchten.
  6. Air Canada (AC): biedt mooie vliegtuigen aan met goede plekken.
  7. Air France (AF): prima online klantenservice voor vragen en advies.
  8. Air Europa (UX): een uitstekende onboard experience met maaltijden en entertainment.
  9. Aeromexico (AM): een heerlijke beleving inclusief entertainment, maaltijden en snacks.
  10. Iberia (IB): altijd goede hulp bij het online inchecken.

Top-10 boekingssites

Op het internet heb je een groot aantal goedkope reisbureaus en boekingsplatforms. Hierna ontdek je 10 veel gebruikte boekingssites voor het actuele vluchtaanbod Chilpancingo in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: onbezorgd op reis naar meer dan 9.000 bestemmingen.
  2. Skyscanner: groot aanbod aan losse tickets in april 2024.
  3. Expedia: een compleet aanbod inclusief hotel, huurauto, uitstapjes en all-inclusive Chilpancingo vakanties.
  4. Kayak.nl: vluchten, hotels, vakantiehuizen en huurauto’s op 1 plek.
  5. Vliegtickets.nl: goedkope vliegtickets v.a. € 19 retour.
  6. Tix.nl: reis naar de mooiste plekken in o.a. Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië.
  7. Vliegwinkel.nl: erkende ticketsite met ANVR en SGR keurmerk.
  8. Esky.nl: zet makkelijk de actuele ticketprijzen op een rijtje.
  9. WTC.nl: direct inzicht in prijzen, bagagekosten en vertrektijden.
  10. Google Flights: inzicht in de vertrektijden en tarieven van alle maatschappijen.

Zevendaagse weersvoorspellingen Chilpancingo, Mexico

Het land wordt gekenmerkt door een koud steppeklimaat. De standaard gemiddelde jaartemperatuur is 22,2 graden celsius °C. Een aan te raden periode om hierheen te reizen is december t/m maart. Dan is het een goede reistijd om meer van het land te ontdekken en sportieve activiteiten te ondernemen. In de tabel hieronder verstrekken we het weerbericht voor de aankomende dagen. Dag voor dag bespreken we de dag en nacht temperaturen en zie je of de zon schijnt of dat het gaat regenen. Je kunt ook doorzoeken naar betaalbare vliegtuig tickets naar Guaymas

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Chilpancingo: boek ticket met huurauto

Fly en drive betekent een arrangement met vliegticket en huurauto. Fly & Drive is heel geschikt als je op de aankomst luchthaven direct de optimale vrijheid wil. Het pluspunt is dat je niks meer hoeft te regelen op de airport zelf. Jouw auto staat namelijk al op Jouw te wachten. Je ontdekt de bezienswaardigheden zonder vast reisschema. Lokaal adres: Av. Vicente Guerrero, Centro, 39000 Chilpancingo de los Bravo, Gro., Mexico.

  • Na het tekenen van het huurcontract kun je de huurauto afhalen in de parkeergarage.
  • Stedenreis: bezoek bezienswaardigheden, hotspots en restaurants per auto.
  • Zonvakantie: even helemaal ontspannen op een zonnige plek.

Vlucht met hotel Chilpancingo

Op het moment dat je een vlucht met hotel neemt dan hebben we het over een pakketreis. Dit heeft tal van voordelen: het is goedkoop, je hebt meer bescherming (Calamiteitenfonds, SGR, ANVR) en het is lekker overzichtelijk. Soms kan je transfer van luchthaven General Juan N Alvarez International Airport naar je hotel worden uitgevoerd.

  • Vaak ANVR & SGR voorwaarden van toepassing op de pakketreis.
  • Bij all-inclusive is ook ontbijt, lunch en diner inbegrepen.
  • Populaire accommodaties: Hotel Chilpancingo, Hotel Daba, Incredible Accommodation, Casa Cats, Capital Suites.
  • Wintervakantie: boeken via D-Reizen, Sunweb, Alltours, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Tui en Thomas Cook, Bebsy, De Jong Intra Vakanties, Stip Reizen, BeachCheck.com, Suntip.

Vraag en antwoord (FAQ) over vliegreizen naar Chilpancingo

Op welke vliegvelden kan ik vliegen naar Chilpancingo?

Kortbij dit gebied bestaan er zowel groot- als kleinschalige Mexicaanse terminals. Bekijk bijvoorbeeld eens Acapulco (ACA), Del Bajio (BJX) & Colima (CLQ). Een van de meest spraakmakende luchthavens in dit land is Mexico City International Airport (MEX). De afstand van airport Schiphol (AMS) naar het lokale Acapulco is zo’n 9500 km (hemelsbreed). Dit staat gelijk aan +/- 11,5 uur effectieve reistijd (excl. tussenstops). Door te kiezen voor het lokale OV & luchthavenvervoer ben je verrassend snel in het stadscentrum.

Wat zijn geschikte vliegmaatschappijen?

Chilpancingo in Mexico is een populaire Mexicaanse reishotspot. Veel erkende vliegmaatschappijen verkopen (in)directe vluchten. Voordelige airlines zijn onder andere: TUI Fly (OR) ,KLM (KL), Lufthansa (LH), Delta Air Lines (DL), United Airlines (UA), Air Canada (AC), Air France (AF), Air Europa (UX), Aeromexico (AM), Iberia (IB). De nationale vlucht aanbieder is Aeroméxico. Probeer altijd een vliegvergelijker om te besparen op de kosten. Analyseer ook de ticketprijzen op de site en in de app van de luchtvaartondernemingen.

Wanneer boek ik een goedkoop ticket naar Chilpancingo?

De prijzen van tickets wisselen dagelijks. Vliegtickets die worden aangeboden in het hoogseizoen (zomerperiode) zijn standaard minder betaalbaar. Een vlucht boeken in het laagseizoen kan vaak wat voordeliger uitvallen. Heb jij uitsluitende vrije dagen tijdens de schoolvakanties? Het is dan verstandig om op tijd te boeken. 12 tot 16 weken voordat je vertrek naar je bestemming zijn tickets vaak nog wat goedkoper. Wanneer je dichterbij jouw vertrekdag komt lopen de vluchten langzaam vol en betaal je meer. Om te overwegen: ruim voor het hoogseizoen adverteren luchtvaartmaatschappijen aanbiedingen met vroegboekvoordeel (bijv. de KLM Werelddeal Weken). Vroege boekers ontvangen forse kortingen!

Last-minute vluchten Chilpancingo, waar zijn deze te vinden?

Luchtvaartbedrijven streven ernaar dat elke stoel verkocht wordt. Is de vlucht nog niet volgeboekt? In die situatie worden de overgebleven tickets soms voordeliger verkocht. Zo zal het vliegtuig zonder lege stoelen vliegen. Probeer hier dus van te profiteren. Ons advies: kijk elke dag even kort op de website van de vliegmaatschappij, kies voor een prijsalarm en zoek op meerdere vertrekdagen. Kijk ook bij de touroperators voor last-minute acties met hotel.

Welk openbaar vervoer is hier beschikbaar?

Vliegbestemming Chilpancingo heeft de beschikking over diverse OV-opties naar (middel)grote en kleine terminals. Vanaf de vertrekhal reis je per bus of trein naar jouw einddoel. Op de meeste plekken kan je een tickets voor de shuttle service kopen. Je kan via websites / app de routetijden opvragen en de kosten. Maak de prijs je weinig uit en wil je rechtstreeks naar je hotel? Neem dan een taxibedrijf. Bij een gekoppeld reisarrangement van reisorganisaties als Vakantiediscounter, Tui, Corendon, D-Reizen, Sunweb & Thomas Cook is de transfer van en naar de luchthaven meestal inclusief.