vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Sapporo

Goedkoop vliegen naar Sapporo in Japan (Azië)? Het bestellen van laaggeprijsde vliegtickets regel je via onze vergelijker. Als basis vul je in: een vakantiebestemming, de vertrekdatum en de vliegklasse en reizigers. De website biedt inzicht in alle relevante vluchten naar populaire vliegvelden zoals Asahikawa, Sapporo of Hakodate. Jij krijgt vervolgens een schema met een verwachting van de reistijden, de totale kosten en andere eigenschappen zoals de toegestane ruimbagage, reistijd en optionele tussenstops van luchtvaartbedrijven zoals KLM en Japan Airlines. Wanneer je dat wil kan je ook kiezen voor een huurauto of een overnachting bij appartementen en hotels als Best Western Sapporo Odorikoen, Hotel Sapporo Geibunkan, Sapporo Sumire Hotel, The Royal Park Canvas – Sapporo Odori Park, Koko Hotel Sapporo Ekimae (Formerly: Unizo Inn Sapporo).


  • Vind vluchten van populaire airlines.
  • Check razendsnel de voordeligste of snelste vluchtoptie.
  • Onderzoek ook naar luchthavens als AKJ, CTS, HKD.
  • Veilig en flexibel online boeken.
  • Online stoelkeuze en bagage bestellen.
  • Zelf inchecken en extra’s bestellen.

Voordelige vluchten naar Sapporo vergelijken en boeken

De Japanse stad is een prachtige plek voor een stedentrip maar ook voor een langere reis. Deze vakantieplek geeft een mooie mix van prachtige gebouwen, indrukwekkende musea, veelzijdige natuurgebieden, gespecialiseerde horeca en vele winkelstraatjes. Vanaf Schiphol vliegen naar Sapporo zonder teveel te betalen? Wij bieden een speciaal stappenplan met tips over hoe je makkelijk en voordelig vliegtickets kunt kopen.

Voordelig met het vliegtuig naar Sapporo

  1. Kies reisbestemming

    Ten eerste bepaal je vanaf welke luchthaven je vertrekt (vanuit NL kies je bijv. voor Keulen, Rotterdam, Eindhoven, Schiphol, Düsseldorf, Maastricht) en een land, stad of luchthaven van bestemming. Verder vraagt de tool om de vertrekdatum en de gewenste terugvlucht datum (wanneer je een retour wilt). Met de zoekmachine is het heel eenvoudig om 2 of 3 extra bestemmingen in te geven. Bepaal ook het aantal reisgenoten. Druk op de grote zoekknop om vluchten te zoeken.

  2. Vergelijk beschikbare vluchten

    De zoektool geeft een overzicht met alle beschikbare vluchten van Amsterdam (AMS) en regionale luchthavens naar vliegvelden als Hakodate, Sapporo en Asahikawa. Eventueel kan je verder filteren op prijs (goedkoopste eerst), reisduur of een bepaalde vertrektijd (vroeg in ochtend, middag, begin avond). Verder kan er gekozen worden voor filters zoals mogelijke tussenstops, internationale vliegmaatschappijen (onder andere KLM (KL), Emirates (EK) & Japan Airlines), vliegvelden en de toegestane handbagage. Ook handig: het systeem biedt ook gunstiger geprijsde vluchten op alternatieve vertrekdata. Desgewenst kan je een prijsalert instellen die een seintje geeft als het goedkoper wordt.

  3. Bepaal de meest gunstige boekingssite

    Selecteer de vlucht die aansluit op jouw wensen. Éen en dezelfde vlucht wordt vaak verkocht door heel uiteenlopende boekingssites. Je kunt kiezen voor de rechtstreekse airline (KLM of Japan Airlines) of een reisagent zoals Gotogate. Goed om te weten: airlines en tussenpartijen rekenen een extra tarief voor ruimbagage, stoelvoorkeur, entertainment, verzekeringen, servicekosten, handbagage. Bekijk reviews van anderen en ga door naar de verkoopsite.

  4. Kies bagagepakket en deel de correcte persoonsgegevens

    Je wordt geredirect naar de boekingssite. Loop gegevens na zoals de gekozen reisdatum, het reisgezelschap, de ticketprijs en bevestig het reisschema. Maak dan een keuze uit de bagage opties. Heel vaak is een rugtas of handtas kosteloos mee te nemen. Voor het meenemen van ruimbagage geldt meestal een hoger tarief. In het volgende scherm kan je de passagiersgegevens invullen. Het is essentieel dat je de namen spelt zoals genoteerd op je reisdocument.

  5. Upgrades en extra’s

    Helemaal aan het eind kan je jouw vlucht upgraden. Je kunt denken aan extra beenruimte, quick boarding, polis voor annulering, eten en drinken aan boord, een fiets, hulp- of geleidehonden, huisdieren een directe huurauto enz. Op basis van jouw keuzes zie je de definitieve tarieven van je complete reis. Je kunt vaak betalen met jouw creditcard (MasterCard, Visa en American Express) maar meestal ook met iDeal. Na de boeking krijg je altijd een bevestigingsmail. De dag voordat je vertrekt kan je definitief inchecken. Kort daarna sturen ze de instapkaart per mail toe. Het is noodzakelijk dat je zo’n 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig bent. Controleer ook of je paspoort nog geldig is op de vertrekdatum.

Vind en boek de beste vlucht naar Sapporo (Japan)

Kies jouw bestemming en bekijk de huidige prijzen

Bruikbare informatie over deze reisbestemming

Reisbestemming Sapporo (43.0617713, 141.3544506) is een interessante locatie in Japan, Azië. Men spreekt hier Japans. De belangrijkste valuta is de Yen (JPY). De plaatselijke tijdzone is Asia/Tokyo (UTC +9, tijdsverschil: 8 uur). In Japan hebben ze stopcontacttype(s) A / B. De voedingsspanning is 100 V op 50/60 Hz. Druk bezochte vliegvelden in de buurt zijn Sapporo, Hakodate en Asahikawa. Het gemiddelde prijspeil is erg duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is Japan Airlines. Voor een gemiddelde hotelkamer rekenen de hier om en nabij de €147,00.

PlaatsSapporo
LandJapan
ContinentAzië
TijdzoneAsia/Tokyo (UTC +9)
Tijdsverschil8 uur
Lokale luchthavenOkadama Airport (OKD)
LuchtvaartmaatschappijenJapan Airlines
Websitewww.okadama-airport.co.jp/
Telefoonnummer+81 11-785-7871
Afstand vanaf Schiphol8650 km (+/- 10,5 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: check de goedkoopste vluchtaanbiedingen

Een gunstig vliegticket bestellen is niet moeilijk. Dankzij een innovatieve vliegticket-vergelijker bestel je altijd de goedkoopste vluchten naar Sapporo en omliggende regio’s met luchtvaartmaatschappijen zoals Singapore Airlines (SQ), Malaysia Airlines (MH) en Etihad Airways (EY). We hebben nog meer praktische adviezen om je vlucht voordeliger te maken. Hieronder behandelen we 12 praktische tips om goedkoper te vliegen. Zie ook onze pagina met tips voor betaalbare vliegtickets naar Perth.

12 adviezen om minder te betalen voor het boeken van een goedkope vlucht

  1. Bekijk de opties voor een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines zijn prijsvechters met gunstige tarieven.
  2. Zoek prijzen op diverse websites op.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: last-minute vluchten zijn meestal extra gunstig geprijsd.
  4. Vroegboekkorting: met name bij intercontinentale vluchten extra voordeel als je op tijd boekt.
  5. Reis flexibel: kijk naar meerdere vertrekdagen en vliegvelden.
  6. Zoek incognito en verwijder regelmatig je browsegegevens.
  7. Ontvang een prijsalarm: altijd als eerste op de hoogte van nieuwe deals.
  8. Zoek naar opties met een overstap: met een tussenstop kan je geld besparen.
  9. Zoek naar deals op kortingscode-sites.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): punten sparen met een speciaal loyaliteitsprogramma.
  11. Open-jaw tickets: zoek goedkope vluchten vanaf Narita International Airport (NRT).
  12. Hotel & vlucht: speciale deals met hotelovernachting voor extra korting.

Kies jouw vertrekmaand

  • Januari 2023: voor veel routes de goedkoopste maand om te reizen.
  • Februari 2023: de voorjaarsvakantie is een perfecte periode voor een rustige vakantie.
  • Maart 2023: pakketreizen inclusief hotel en huurauto.
  • April 2023: verblijf in het hart van de stad met een citytrip of stedentrip in Sapporo.
  • Mei 2023: tijdens de meivakantie kunnen accommodaties wat duurder zijn.
  • Juni 2023: het aanbod vliegticket en hotel biedt duidelijkheid over de totaalprijs.
  • Juli 2023: tijdens de zomervakantie komen er veel toeristen.
  • Augustus 2023: de meest drukke (en dure) periode als het gaat om vliegvakanties.
  • September 2023: in de nazomer vind je interessante last-minute vluchten.
  • Oktober 2022: ga er tijdens de herfstvakantie even lekker tussenuit.
  • November: 2022: de beste aanbiedingen met all-inclusive hotels.
  • December: 2022: beleef een unieke kerstvakantie op een winterzon locatie.

Boekingshulp: de beste boekingstips op een rij

Tijdens het kopen van een Sapporo vliegticket tonen airlines nuttige opties en aanvullende diensten die je aan jouw vlucht kunt toevoegen. Airlines bieden steeds meer opties en upgrades. Al die keuzes kunnen soms lastig zijn. Wat heeft meerwaarde, en wat kan ik achterwege laten? Bijgaand vind je een uitgebreide toelichting op keuzepakketten die je regelmatig voorbij ziet komen (zoals bij easyJet, Lufthansa, Swiss, Transavia, TUIfly, Eurowings, Aer Lingus, Norwegian, Turkish Airlines, Ryanair & Air France, British Airways, Wizz air, Vueling).

Soorten bagage

Met handbagage bedoelen we een rugzak of tas die je in de hand meeneemt in het vliegtuig. Hieronder vallen bijv. een kleine trolley, handtas, reistas, rolkoffer, rugzak, weekendtas. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je een accessoire en 1 stuk handbagage meenemen. Met ruimbagage wordt bedoeld: een tas of rugzak die je verplicht moet wegen en labelen / inchecken. Het wordt netjes ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Er is altijd een max. toegestaan gewicht. Dit ligt rond de 15 – 20 kg. De onkosten verschillen per airline, tussen de €0,00 (gratis) tot €75,00.

  • Maximaal 1 stuk handbagage (55 x 35 x 20 cm, niet meer dan 10 kg).
  • Ruimbagage: een reiskoffer van hoogstens 25 – 30 kilogram.
  • Klik door naar de site van je airline voor de meest up-to-date bagageregels.

Alles over stoelreserveringen

Met meerdere mensen reizen naar Sapporo per vliegtuig? Dan is het handig om in dezelfde cabine te zitten. Bij het kopen van jouw tickets kun jij zelf je stoelen naast elkaar selecteren. Bij het uitzoeken van stoelnummers zie je direct de prijs. Vind je stoelreservering te duur? Dan wijst de airline Jouw een stoel toe. Als je online incheckt kan je soms toch nog een stoelkeuze vastzetten. Kies je voor extra beenruimte? Dan rekent de airline een toeslag.

  • Economy class: de laaggeprijsde stoelen (ook achterste rij (achterin), bij de nooduitgang, bij het gangpad, bij de toiletten, bij de keuken (galley), voorste rij (voorin).
  • Business class: zeer luxe zitplek waar je ook makkelijk kunt slapen.
  • First class: fantastische zitplaatsen met eersteklas faciliteiten.

Wel of geen annuleringsverzekering afsluiten?

Bij het cancelen van een vlucht zullen er annuleringskosten in rekening worden gebracht. Een speciale annuleringsverzekering dekt schade af als je jouw vakantie moet afbreken of annuleren. Bijvoorbeeld bij reisadvies, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), visumproblemen, scheiding, ziekte / medische ingreep, zwangerschapscomplicaties. Je ontvangst een financiële tegemoetkoming voor gederfd vakantiegenot en het wijzigen van de vlucht.

  • Sluit het niet later dan 7 dagen na boeking van de reis af.
  • De reisverzekering dekt schade en kosten die het gevolg zijn van onvoorziene gebeurtenissen tijdens de reis (dit kan zijn rechtsbijstand, ongevallen / noodhulp, auto pechhulp, wintersport, vervangend vervoer, medische kosten).
  • Bagageverzekering: je bent goed verzekerd voor verlies en diefstal van persoonlijke items.

Info over maaltijden aan boord

Een vliegreis Sapporo (Azië) beschrijven we als een intercontinentale vliegreis. Actueel: voor deze verre bestemming krijg je meestal gratis eten en drinken.Het aanbod van maaltijden hangt af van de lengte van de vlucht en het tijdstip. De voeding wordt aangereikt door de stewardessen. Je mag ook zelf eten meenemen.

  • intercontinentale vliegreis: normaal gesproken is de maaltijd inbegrepen.
  • Het geserveerde eten verschilt doorgaans per airline en tijdstip.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met radio / muziek, films / series, leeslampje, actueel weerbericht, serviceknop, navigatie.

Alles over zakelijk vliegen

Moet je reizen voor werk? Dan wil je zo makkelijk mogelijk reizen. De (inter)nationale vliegvelden kunnen voorzien in deze behoefte. Zo bieden ze: een parkeerplek vooraan, voorrang bij de bagage en een plek in de airport lounge waar je jezelf even kunt opladen. Geef jij de voorkeur aan luchthaven Schiphol? Vraag je werkgever dan naar Privium. Dit betekent altijd vooraan parkeren en sneller langs de security.

  • Gratis wifi: een prima internetverbinding voor al je apparaten.
  • Priority boarding: voorrang bij de controles.
  • Lounge: comfortabele plek waar passagiers zich kunnen opfrissen voor vertrek.
  • Speciale werkplekken beschikbaar gesteld.
  • Toegang tot de beste parkeerplekken.
  • Bluebiz: hét beste voordeelprogramma voor zakelijk reizen.

Overige extra opties

Je vind meerdere specifieke diensten die toepasbaar zijn om je vakantie compleet te maken. In het gedeelte hieronder behandelen we enkele veel gekozen upgrades.

  • Huisdieren: katten en kleine honden in de cabine, grote grote in het bagageruim.
  • Speciale bagage: sportuitrusting, visuitrusting, muziekinstrument, golfuitrusting, ski’s en snowboard, duik- en surfuitrusting.
  • Extra CO-2 compensatie mogelijk voor jouw vlucht.
  • Valet-parking: je auto veilig en betrouwbaar laten parkeren door een servicemedewerker.
  • Autohuur: vraag meteen om een huurauto in .
  • Extra koffer: kies voor extra bagage bijboeken als je veel spullen wil meenemen.
  • Vliegen met baby: met kinderbagage zoals Maxi-Cosi, campingbed, rugdrager (draagzak), kinderwagen, buggy.
  • Luchthaventransfer: regel jouw transfer service voor aankomst.

Gunstige vliegtickets kopen naar Japan?

Check luchtvaartmaatschappijen en ontvang de gunstigste tickets online!

Nabijgelegen vliegvelden in Sapporo en regio

Wil je inchecken voor de snelste vlucht naar Sapporo? Rondom deze plek werken verscheidene grote en kleine Japanse vliegvelden. Een zeer bekende luchthaven in dit gebied is Narita International Airport (NRT). Het (nationale) vliegbedrijf Japan Airlines vlieg hier erg veel. Hieronder bieden wij velerlei betrouwbare vliegvelden die vluchten in de buurt uitvoeren. Vanuit hier pak je bijvoorbeeld OV (trein of bus), luchthavenshuttle en taxibedrijven. Goede vlieg-ondernemingen die hier vliegen zijn China Southern Airlines (CZ), Turkish Airlines (TK), SriLankan Airlines (UL) en Qatar Airways (QR).

LuchthavenIATA‑luchthavencodeAfstand (KM)
AsahikawaAKJ111,4 km
SapporoCTS42,1 km
HakodateHKD150,3 km
ObihiroOBO156,2 km
Beschikbare airports nabij Sapporo (Japan).

Veel gekozen luchthaven Sapporo: Okadama Airport

Airport Okadama Airport (RJCO) is een aanvlieghaven op relatief korte afstand. Het gaat om een middelgrote terminal op 8 meter boven zeeniveau. De airport ligt in Sapporo. De totale vliegroute vanaf Amsterdam Schiphol is 8650 kilometer. De tijd die je in het vliegtuig zit is zo’n 10,5 uur. Het adres voor navigatie is: 498J+XG Sapporo, Hokkaido, Japan. Meer info lees je ook op www.okadama-airport.co.jp/. Je kunt dit ook telefonisch doen (+81 11-785-7871). Een heel geschikte vliegmaatschappij heet Japan Airlines. Kijk ook eens naar de goedkope vluchten naar Asjdod.

Handige vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Airport Schiphol (AMS): prima doorstroom en uitstekende sanitaire voorzieningen.
  • Eindhoven Vliegveld(EIN): fijne lounges voor de zakelijke reiziger.
  • Rotterdam Den Haag Airport (RTM): een veilig vertrekpunt voor jouw vliegreis.
  • Düsseldorf (DUS): prima service voor elk type reiziger.
  • Luchthaven Bremen (BRE): nette ruimte voor de veiligheidscontroles en douane.
  • Airport Brussel Zaventem (BRU): ruim aanbod bestemmingen en airlines.
  • Luchthaven Dortmund (DTM): mogelijkheden om een auto te huren.
  • Keulen (CGN): een innovatieve terminal met veel oog voor duurzaamheid.
  • Vliegveld Münster-Osnabrück (FMO): snelle en aangename doorstroom voor passagiers.
  • Vliegveld Frankfurt (FRA): een veilige en persoonlijke luchthaven voor de hele familie.
  • Weeze Luchthaven (NRN): servicegerichte medewerkers en duidelijke aanwijzingen.
  • Groningen Airport Eelde (GRQ): via de website inzicht in de aankomst- en vertrektijden.
vluchten-naar-sapporo-vergelijken

Tien betrouwbare airlines voor een betaalbare vliegreis

Jij kan kiezen voor verscheidene luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Japan (JP). In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met 10 veel geboekte vlieg-ondernemingen voor een vliegvakantie naar Sapporo.

  1. KLM (KL): moderne vloot met prima service aan boord.
  2. Emirates (EK): eenvoudig een stoelreservering doen.
  3. Japan Airlines: aan boord kun je gebruik maken van extra service.
  4. Singapore Airlines (SQ): alle informatie bij de hand met de handige App.
  5. Malaysia Airlines (MH): extra goedkoop reizen met last-minute vluchten.
  6. Etihad Airways (EY): doorgaans vertrekken de meeste vluchten op tijd.
  7. China Southern Airlines (CZ): een prima service in de economy class.
  8. Turkish Airlines (TK): altijd alle vluchtinfo in je broekzak met de gratis App.
  9. SriLankan Airlines (UL): parkeer bij vliegveld, lounges en diverse transfers.
  10. Qatar Airways (QR): er wordt gevlogen naar veel verschillende landen.

Top-10 boekingssites

Online zijn er meer en meer online reisbureaus en ticketzoekmachines. Bijgaand vergelijk je de 10 beste vliegticketsites voor het actuele vluchtaanbod Sapporo in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: meer dan 800 airlines en 9.000 bestemmingen.
  2. Skyscanner: metasearch zoekmachine voor het vinden van goedkope vluchten in april 2024.
  3. Expedia: online reserveringssysteem met een groot aanbod all-inclusive Sapporo vakanties.
  4. Kayak.nl: flexibel boeken en eenvoudig je vluchten aanpassen.
  5. Vliegtickets.nl: al sinds 1999 expert op het gebied van vliegtickets.
  6. Tix.nl: vergelijkt vluchten van meer dan 1000 maatschappijen.
  7. Vliegwinkel.nl: onafhankelijk reisadvies van deskundige medewerkers (SGR en ANVR).
  8. Vliegwinkel.nl: vind snel een geschikte vlucht met de laagste ticketprijs.
  9. WTC.nl: klantenservice 7 dagen per week geopend.
  10. Google Flights: eenvoudig prijzen bijhouden en op het juiste moment boeken.

Bekijk weersvoorspellingen Sapporo, Japan

Er is hier een gematigd landklimaat. De verwachte gem. temperatuur is 15,8°C. De ideale reistijd is april, mei, september & oktober. Het is de beste vakantietijd om meer van het land te ontdekken en uitstapjes te doen. In het gedeelte hierna verstrekken we de weersverwachting voor de dagen die gaan komen. Voor elke individuele dag behandelen we minimale en maximale temperaturen en het weerbeeld (zon, regen, bewolkt). Je vind hier ook betaalbare vliegtuig tickets naar Hualien

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Sapporo: vlucht plus huurauto

Fly-en-drive is simpelweg een vlucht inclusief huurauto. Fly + Drive is nuttig als je bij de airport gelijk wilt wegrijden met de auto. Het is heel praktisch doordat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Na aankomst weet je dat alles goed is geregeld. Heerlijk vakantie vieren op jouw eigen tempo. Lokaal adres: 2-chōme-6 Ōdōrinishi, Chuo Ward, Sapporo, Hokkaido 060-0042, Japan.

  • De huurauto kun je afhalen in een lokale parkeergarage.
  • Stedentrip: beleef alle hoogtepunten van de omgeving.
  • Zonvakantie: in de zomertijd worden er veel evenementen georganiseerd.

Vlucht met hotel Sapporo

Wanneer jij een vlucht met hotel bij 1 reisaanbieder afneemt spreken we van een pakketreis. Je kan rekenen op voordeeltjes zoals: je kunt flink besparen, je hebt bescherming bij een faillissement (Calamiteitenfonds, ANVR, SGR) en je hoeft niet alles los te boeken. Bij sommige touroperators kan jouw transfer van luchthaven Okadama Airport naar je hotel worden uitbesteed.

  • Pakketreis inclusief vlucht, transfer en hotel.
  • Zeer geschikt voor een all inclusive vakantie.
  • Leuke hotels: Best Western Sapporo Odorikoen, Hotel Sapporo Geibunkan, Sapporo Sumire Hotel, The Royal Park Canvas – Sapporo Odori Park, Koko Hotel Sapporo Ekimae (Formerly: Unizo Inn Sapporo).
  • Wintervakantie: te boeken bij o.a. Corendon, Tui, Vakantiediscounter, Sunweb, Alltours, Prijsvrij maar ook Bebsy, De Jong Intra Vakanties, BeachCheck.com, Thomas Cook, Suntip, Vakanties.nl.

FAQ met vragen en antwoorden over vliegreizen naar Sapporo

Wat zijn goede luchthavens voor mijn vlucht naar Sapporo?

in de buurt van deze plaats heb je de keuze uit diverse Japanse luchthavens. Denk dan bijv. aan Asahikawa (AKJ), Sapporo (CTS) of Hakodate (HKD). Een van de meest spraakmakende luchthavens in deze omgeving is Narita International Airport (NRT). De reisafstand van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar Sapporo is ong. 8650 km. Dit staat voor +/- 10,5 uur effectieve reistijd (exclusief tussenstops). Met behulp van het openbaar vervoer (tram, trein, bus etc.) of luchthavenvervoer ben je binnen mum van tijd bij jouw accommodatie.

Welke luchtvaartmaatschappijen bieden vliegtickets aan?

Sapporo in Japan is een heerlijke Japanse vakantiebestemming. Veel erkende airlines kunnen Jouw een (in)directe vlucht aanbieden. Erkende airlines zijn: KLM (KL) ,Emirates (EK), Japan Airlines, Singapore Airlines (SQ), Malaysia Airlines (MH), Etihad Airways (EY), China Southern Airlines (CZ), Turkish Airlines (TK), SriLankan Airlines (UL), Qatar Airways (QR). Een prettige nationale vlucht aanbieder is Japan Airlines. Gebruik altijd een vliegvergelijker voor de huidige routes. Analyseer ook de prijsindicaties op de site van de luchtvaartbedrijven.

Wat is een gunstige tijd voor een goedkoop ticket naar Sapporo?

De prijzen van vliegtickets verschillen per dag. Vliegtickets met vertrek midden in het hoogseizoen (juli tot augustus) zijn doorgaans fors geprijsd. De wintertijd (laagseizoen) is veel betaalbaarder. Heb jij uitsluitende vrije dagen tijdens de schoolvakanties? Boek dan op tijd! 3 – 5 maanden voordat je vertrek naar je bestemming zijn tickets vaak nog wat goedkoper. Een paar weken/dagen voor vertrek zullen prijzen weer stijgen. Tip: in januari adverteren maatschappijen vroegboekacties (zoals KLM Werelddeal Weken). Het is slim om deze al vroeg in het jaar in de gaten te houden.

Last-minute vluchten Sapporo: wat zijn de beste tips om deze te vinden?

Maatschappijen streven ernaar dat vliegtuigen zo vol mogelijk vertrekken. Zijn er veel onverkochte stoeltjes? In die situatie worden de resterende stoelen met extra korting aangeboden. Hierdoor worden ook de laatste plekjes verkocht. Je kunt hiervan profiteren. Belangrijke tips: meld je aan voor de nieuwsbrief van de airlines, stel een melding in voor prijsdalingen (prijsalarm) en zoek op meerdere vertrekdagen. Teven bieden touroperators zelf ook last-minutes aan.

Welk openbaar vervoer is hier beschikbaar?

Vliegbestemming Sapporo heeft de beschikking over diverse OV-opties naar de nabije terminals. Vanaf de vertrekhal reis je met een bus en/of trein naar jouw einddoel. Soms kun je een shuttle service gebruiken. Kijk op de website van de luchthaven voor de tijden en de verwachte kosten. Maak jij je niet zo druk om de tarieven en wil je rechtstreeks naar je hotel? Neem dan een officiële taxi service. Bij een pakketreis van reisorganisaties als Tui, D-Reizen, Vakantiediscounter, Sunweb, Prijsvrij of De Jong Intra is de transfer van en naar de luchthaven vaak inclusief.