vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Wamena

Vanuit Nederland goedkoop vliegen naar Wamena in Indonesië (Azië)? Het reserveren van laaggeprijsde vliegtickets is niet zo ingewikkeld. Maak een keuze voor een vakantiebestemming, de datum van de heen- en terugreis en het reisgezelschap. De ticketzoeker toont alle relevante vluchten naar gunstig gelegen vliegvelden zoals Biak, Jayapura of Nabire. Men ziet zo in 1 keer vertrektijden van de vluchten, de geschatte totale kosten en andere eigenschappen zoals bagage, reistijd en eventuele tussenstops van vluchtaanbieders zoals KLM en Garuda Indonesia. Optioneel kun je informeren naar een huurauto of een arrangement bij appartementen en hotels als Baliem Valley Resort, Baliem Pilamo, Hotel Rannu Jaya I, Hotel Nayak, Guest House 8plus1.Org Wamena.


  • Doorzoek vluchten van alle toonaangevende airlines.
  • In 1 overzicht de betaalbaarste of snelste vluchtmogelijkheid.
  • Voordelige alternatieve vliegvelden als BIK, DJJ, NBX.
  • Veilig online vlucht reserveren.
  • Boek extra’s zoals bagage en stoelnummer.
  • Overal inchecken en diensten toevoegen.

Voordelige vluchten naar Wamena vergelijken en boeken

De Indonesische stad is een vaak gekozen reisbestemming voor een stedentrip maar ook voor een langere reis. Deze locatie biedt een heerlijke variatie van historische bezienswaardigheden, educatieve plekken, veelzijdige natuur, gespecialiseerde horeca en een mooi winkelgebied. Vanaf Schiphol vliegen naar Wamena tegen lage kosten? Wij delen een handig stappenplan met direct toe te passen tips over hoe je voordelige vliegtickets moet kopen.

Voordelig met het vliegtuig naar Wamena

  1. Selecteer bestemming

    Allereerst start je met het kiezen van een vliegveld voor vertrek (kies bijv. voor Eindhoven, Düsseldorf, Keulen, Rotterdam, Brussel, Schiphol) en de eindbestemming. Daarna kies je de vertrekdag en de terugvlucht (als je graag een retour wil). Wanneer je wil wordt je de optie geboden om meerdere vluchten te selecteren. In de laatste stap vragen ze ook om het aantal reisgenoten. Druk op de grote zoekknop om vluchten te zoeken.

  2. Vergelijk vluchten

    De zoektool geeft een overzicht met de beste vluchten van airports als Amsterdam (AMS) naar vliegvelden als Nabire, Jayapura en Biak. Eventueel kan je verder filteren op prijs, vliegtijd of vertrek momenten (tijdstip). Verder kan je specifieker zoeken op tussenstops of directe vluchten, favoriete airlines (in deze situatie bijv. Emirates (EK), Qatar Airways (QR) of KLM (KL)), airports en de standaard bagage limieten. Belangrijk: de vliegticketzoekmachine geeft ook inzicht in gunstiger geprijsde vluchten op eventueel andere vertrek momenten. Optioneel is hiervoor een prijsalert.

  3. Kies vliegticketsite

    Selecteer de vlucht die strookt met jouw behoeften. Een beschikbare vlucht kan je boeken bij verscheidene vliegticketsites. Denk aan bijvoorbeeld de rechtstreekse maatschappij (KLM of Garuda Indonesia) of een broker zoals Skyscanner. Sommige luchtvaartondernemingen en brokers rekenen soms iets extra’s voor verzekeringen, entertainment, maaltijden, handbagage, stoelvoorkeur, ruimbagage. Bekijk altijd even de actuele reviews en kies een aanbieder.

  4. Selecteer bagage en gegevens passagiers invullen

    Je wordt doorgestuurd naar de website waar je de tickets feitelijk gaat boeken. Controleer goed de datum van de vlucht, het aantal reizigers, de kosten en ga door naar de volgende stap. Kies hoeveel bagage je mee wil. Vaak is 1 keer handbagage (10 kg) standaard inbegrepen. Voor ruimbagage geldt meestal een hoger tarief. Nu moet je de prive gegevens verstrekken. Het is cruciaal dat je de correcte namen doorgeeft zoals beschreven in je paspoort of ID-kaart.

  5. Extra producten en diensten

    In deze stap is er de optie voor extra services. Selecteer bijv. extra comfortabele beenruimte, inchecken met priority, aanvullende verzekeringen, maaltijd aan boord, duikuitrusting, huisdieren (hond/kat), plaatselijke huurauto etcetera. De boekingssite toont aan het einde de definitieve tarieven van jouw vliegreis. Je kunt de betaling voldoen met Creditcard (Visa/Mastercard/American Express) iDeal en Paypal. Na betaling krijg je een bevestiging per mail. Vanaf 24 uur voor vertrek dien je online in te checken. Na het inchecken krijg je de boarding pass toegestuurd. Let er goed op dat je 3 uur van tevoren aanwezig bent. Een geldig paspoort of nationale identiteitskaart is cruciaal.

Check de beste vlucht naar Wamena (Indonesië)

Kies jouw vlucht en boek jouw zitplaats

Praktische informatie over deze locatie

Reisbestemming Wamena (-4.0921497, 138.9461887) is een prachtige omgeving in Indonesië, Azië. De nationale spreektaal is Indonesisch. De landelijke valuta is Roepia (IDR). De lokale tijdzone is Asia/Jayapura (UTC +9, tijdsverschil: 8 uur). In Indonesië moet je rekening houden met stopcontacttype C / F. De spanning op het stroomnet is 230 V met 50 Hz. Druk bezochte vliegvelden in de buurt zijn Jayapura, Nabire en Biak. De gemiddelde prijzen definiëren we hier als erg goedkoop. De nationale luchtvaartmaatschappij is Garuda Indonesia. Voor een doorsnee hotelaccommodatie rekenen de hier zo’n €47,70.

PlaatsWamena
LandIndonesië
ContinentAzië
TijdzoneAsia/Jayapura (UTC +9)
Tijdsverschil8 uur
Lokale luchthavenWamena Airport (WMX)
AirlinesGaruda Indonesia
Websitewmx.informasibandara.org/
Telefoonnummer+62 969 31241
Afstand vanaf Schiphol13220 km (+/- 15,5 uur vliegtijd)

Last-minute tickets april 2024: zo scoor je de scherpste vluchtaanbiedingen

Voordelig een vlucht boeken kan iedereen. A.d.h.v. praktische ticketplatforms vind je binnen mum van tijd de goedkoopste vluchten naar Wamena en gelijkwaardige bestemmingen via luchtvaartmaatschappijen als Malaysia Airlines (MH), Etihad Airways (EY) en China Southern Airlines (CZ). We delen graag nog meer mogelijkheden om je tickets goedkoper te reserveren. Hierna tref je onze 12 tips om betaalbare vliegtickets te kopen. Op onze website vind je ook betaalbare vliegtickets naar Novopolotsk.

12 tips om te besparen voor het boeken van goedkope vluchten

  1. Vlieg met een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines bieden minder service met een scherpe prijs.
  2. Gebruik prijsvergelijkers.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: inpakken en wegwezen met last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: boek jouw tickets 8 tot 12 weken van tevoren.
  5. Probeer flexibel te zijn: wees flexibel in je reisdata.
  6. Schoon je browsegegevens op en surf incognito.
  7. Stel een prijsalarm in: bij een nieuwe deal krijg je een e-mail.
  8. Overweeg een overstap: vluchten met tussenstop zijn doorgaans goedkoper.
  9. Een promocode kan je extra voordeel opleveren.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): punten sparen met loyaliteitsprogramma voor mensen die vaker vliegen.
  11. Open-jaw vliegtickets: vlieg voordelig terug vanaf Soekarno–Hatta International Airport (CGK).
  12. Hotel + vlucht combi: extra korting bij het boeken van hotel en vliegticket in één.

Goedkope vertrekmaanden

  • Januari 2023: goedkope maand om te vliegen.
  • Februari 2023: rond de voorjaarsvakantie vind je vaak leuke aanbiedingen.
  • Maart 2023: pakketreizen inclusief hotel en huurauto.
  • April 2023: verblijf in het hart van de stad met een citytrip of stedentrip in Wamena.
  • Mei 2023: ga er met het gezin op uit tijdens de meivakantie.
  • Juni 2023: aantrekkelijke aanbiedingen met vliegticket en hotel.
  • Juli 2023: wij adviseren om op tijd te boeken voor de zomervakantie.
  • Augustus 2023: er vertrekken dagelijks honderden vliegvakanties.
  • September 2023: een zeer geschikte maand voor een last-minute vlucht.
  • Oktober 2022: de herfstvakantie is geschikt om een nieuwe omgeving te ontdekken.
  • November: 2022: bekijk all-inclusive resorts inclusief vlucht.
  • December: 2022: vlieg naar de winterzon voor een onbezorgde kerstvakantie.

Boekingshulp: praktische hulp bij jouw boeking

Bij de aankoop van een Wamena vliegticket bestaan er heel uiteenlopende opties en arrangementen die je kunt bijboeken. Airlines bieden steeds meer opties en upgrades. Al die keuzes kunnen soms lastig zijn. Wat moet je wel kiezen, en wat kan ik ook wel skippen? Hieronder tref je meer informatie over pakketten die vaak worden aangeboden (zoals bij Delta Air Lines, Lufthansa, Swiss, Eurowings, easyJet, TUIfly, Aer Lingus, Brussels Airlines, Ryanair, Norwegian en Vueling, British Airways, Air France, Lufthansa).

Bagage kosten

Met handbagage bedoelt men een koffer die passagiers mogen meenemen in de cabine van het toestel. Zoals bijvoorbeeld een kleine rugtas, weekendtas, reistas, rolkoffer, rugzak, handtas. Bij het merendeel van de maatschappijen mag je een accessoire en 1 stuk handbagage meenemen. Ruimbagage is een grote tas of koffer die je tijdens het inchecken moet afgeven. Dit gaat mee in het bagageruim. Vaak is het maximum gewicht rond de 23 – 25 kilogram. De tarieven van een koffer fluctueren tussen de €0,00 (gratis) tot en met €40,00.

  • Per vliegticket 1 rugtas handbagage (50 x 40 x 23 cm, max. 10 kg).
  • Ruimbagage: een reiskoffer van plus minus 20 – 25 kilogram.
  • De website van de airline bevat info voor actuele bagageregels.

Inchecken & Stoelreservering

Met een grotere groep reizen naar Wamena per vliegtuig? Dan is het natuurlijk leuk als je bij elkaar zit. Tijdens het boeken van een vlucht heb je de optie om stoelen naast elkaar te kiezen. Als je specifieke stoelnummers kiezen kun je gelijk de meerprijs bekijken. Wil je geen stoel reserveren? Dan zal de luchtvaartmaatschappij zelf een stoel aanwijzen. Als je gaat voor online inchecken kan je heel eenvoudig nog last minute een stoelkeuze maken. Wil jij genieten van meer beenruimte? Dan betaal je een extra toeslag.

  • Economy class: de budget stoelen (zoals voorste rij (voorin), bij de keuken (galley), achterste rij (achterin), bij de nooduitgang, bij het raam, bij het gangpad.
  • Business class: verstelbare zitplek met meer dan 7,5 cm extra beenruimte.
  • First class: de beste zitplaatsen met een eersteklas diner.

Is een annuleringsverzekering noodzakelijk?

Het kan gebeuren dat je niet meer mee kunt met het vliegtuig en gaat cancelen. Dan betaal je in de meeste gevallen annuleringskosten. De annuleringsverzekering voor vliegtickets staat garant als je jouw geboekte vlucht onverwacht niet door ziet gaan. Zoals bij reisadvies, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), ziekte / medische ingreep, scheiding, visumproblemen, overlijden. Je krijgt een vergoeding voor het omboeken of wijzigen van de geboekte vlucht.

  • Regel je polis voor annuleren direct bij je ticket boeking.
  • De reisverzekering dekt specifiek de schade die je lijdt tijdens de reis (in de basis zijn dit: rechtsbijstand, wintersport, ongevallen / noodhulp, vervangend vervoer, auto pechhulp, repatriëring).
  • Bagageverzekering: unieke dekking voor diefstal van koffers en persoonlijke spullen.

Wat kan je verwachten van maaltijden aan boord

De vliegreis Wamena (Azië) definiëren we als een intercontinentale vliegreis. Actueel: een maaltijd is doorgaans inclusief.Het menu wordt samengesteld op basis van het vertrekmoment en tijdsduur van de vlucht. Het product wordt klaargemaakt en geserveerd door de stewardessen. Producten als brood, crackers of gedroogd fruit zijn toegestaan aan boord.

  • intercontinentale vliegreis: dikwijls is de maaltijd inbegrepen.
  • De inhoud van het menu kan variëren per tijdstip van vliegen.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met serviceknop, actueel weerbericht, leeslampje, navigatie, spelletjes, films / series.

Informatie over zakelijk vliegen

Moet jij op zakenreis? Het is dan wenselijk dat jouw vlucht zo soepel mogelijk verloopt. De (inter)nationale luchthavens komen de zakelijke reiziger tegemoet: een parkeerplaats vooraan, priority boarding en speciale toegang tot een afgeschermde lounge waar je ongestoord kan telefoneren of werken. Reis je vaak vanaf luchthaven Schiphol? Vraag dan een Privium lidmaatschap aan. Hiermee reis je ontspannen en comfortabel vanaf Schiphol.

  • Gratis wifi: snelle internetverbinding in en rondom het vliegtuig.
  • Priority boarding: in korte tijd langs de douane.
  • Lounge: comfortabele plek waar passagiers zich kunnen opfrissen voor vertrek.
  • Vaak zijn er werkplekken aanwezig met stroom en stoelen.
  • Overdekt parkeren op loopafstand van de vertrekhal.
  • Bluebiz: gratis tickets sparen door blue credits te sparen.

Overige upgrades en extra’s

Maatschappijen leveren nog allerlei andere extra’s die te selecteren zijn om je vliegvakantie nog beter te laten aansluiten bij jouw wensen. In het gedeelte hieronder lees jij een aantal voorbeelden van relevante service upgrades.

  • Huisdieren: maak samen met je hond of kat een reis naar een andere land.
  • Speciale bagage: fiets, sportuitrusting, duik- en surfuitrusting, muziekinstrument, golfuitrusting, ski’s en snowboard.
  • Je kunt duurzamer reizen met CO-2 compensatie.
  • Valet-parking: jouw auto wordt door een professionele chauffeur geparkeerd.
  • Autohuur: de omgeving verkennen met een huurauto in .
  • Extra koffer: voordelig extra bagage bijboeken.
  • Vliegen met baby: incl. kinderbagage als kinderwagen, kinderzitje, buggy, Maxi-Cosi, campingbed.
  • Luchthaventransfer: een goede transfer service bespaart je veel tijd.

Betaalbare vliegtickets kopen naar Indonesië?

Vergelijk airlines en vind de beste tickets online!

Zoek naar vliegvelden in Wamena en regio

Besparen met de snelste vlucht naar Wamena? Rondom deze plek bestaan er enkele kleinschalige en grotere Indonesische vliegvelden. Een van de meest spraakmakende luchthavens in het land is Soekarno–Hatta International Airport (CGK). Het (nationale) vliegbedrijf Garuda Indonesia is hier een van de meest toonaangevende namen In de luchthaven-tabel bieden wij enkele geschikte airports die op relatief korte afstand gelegen zijn. Vanaf deze luchthavens kan je jouw reis verder voortzetten via openbaar vervoer (trein of bus), taxi-aanbieders en luchthavenshuttle. Populaire vlieg-ondernemingen die hier werkzaam zijn, zijn o.a. Turkish Airlines (TK), SriLankan Airlines (UL), Garuda Indonesia & Singapore Airlines (SQ).

VliegveldCode (IATA)Afstand (KM)
BiakBIK451,6 km
JayapuraDJJ242,7 km
NabireNBX391,6 km
TabubilTBG285,3 km
TimikaTIM233,6 km
TariTIZ484,8 km
KiungaUNG344,0 km
VanimoVAI304,4 km
WamenaWMX1,7 km
Overzicht met airports nabij Wamena (Indonesië).

Uitgelichte luchthaven Wamena: Wamena Airport

Airport Wamena Airport (WAJW) is een zeer geschikte aanvlieghaven. Het wordt gedefinieerd als een middelgrote terminal op 1550 meter boven zeeniveau. De airport ligt in Wamena-Papua Island. De reisafstand vanaf Schiphol airport is 13220 km. De vliegtijd is rond de 15,5 uur. Je kunt jouw navigatiesysteem instellen op VXW4+VMJ, Jl. Way Saee, Ketimavit, Distrik Piramid, Kabupaten Jayawijaya, Papua 99511, Indonesia. Neem ook een kijkje op wmx.informasibandara.org/. Je kunt ook vragen stellen per telefoon (+62 969 31241). Een zeer betrouwbare luchtvaartmaatschappij betreft Garuda Indonesia. Op onze website vind je ook goedkope vluchten naar Brive-la-Gaillarde.

De meest gekozen vertrekluchthavens vergelijken

  • Schiphol Airport(AMS): heerlijk eten, drinken, shoppen en relaxen.
  • Vliegveld Eindhoven (EIN): moderne incheckbalie waar je snel je bagage afgeeft.
  • Vliegveld Rotterdam (RTM): heel veel horeca voorzieningen voor lekker eten en drinken.
  • Vliegveld Düsseldorf (DUS): goede aansluiting op het openbaar vervoer.
  • Bremen Vliegveld (BRE): ruim aanbod met bestemmingen en airlines.
  • Brussels Airport (BRU): ruim aanbod met bestemmingen en airlines.
  • Vliegveld van Dortmund (DTM): ruime keuze uit winkels en horeca.
  • Keulen Vliegveld(CGN): gunstige ligging met OV en hotels in de directe omgeving.
  • Flughafen Münster/Osnabrück (FMO): keuze uit talloze airlines en bestemmingen.
  • Luchthaven Frankfurt (FRA): uitstekende lounges voor zakelijke reizigers.
  • Flughafen Weeze (NRN): Altijd snel en gemakkelijk inchecken.
  • Vliegveld Groningen Eelde (GRQ): prima verbinding met openbaar vervoer (bus en taxi).
vluchten-naar-wamena-vergelijken

10 populaire airlines voor een aangename vliegreis

Er werken verscheidene luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Indonesia (ID). Hierna check je 10 populaire vlieg-ondernemingen voor een vliegvakantie naar Wamena.

  1. Emirates (EK): eenvoudig online inchecken en tickets wijzigen.
  2. Qatar Airways (QR): alle informatie bij de hand met de handige App.
  3. KLM (KL): alle informatie bij de hand met de handige App.
  4. Malaysia Airlines (MH): altijd schone toestellen met een vriendelijke cabin crew.
  5. Etihad Airways (EY): veel inspiratie voor jouw volgende vliegbestemming.
  6. China Southern Airlines (CZ): volop inspiratie voor jouw volgende reis.
  7. Turkish Airlines (TK): boekingen beheren via de website of App.
  8. SriLankan Airlines (UL): gebruiksvriendelijke App met alle vliegtijden.
  9. Garuda Indonesia: doorgaans vertrekken de meeste vluchten op tijd.
  10. Singapore Airlines (SQ): gemakkelijk het hele gezin inchecken en stoelen kiezen.

Top-10 boekingssites

Sinds een aantal jaren kan je reserveringen plaatsen via diverse populaire reisbureaus en boekingsplatforms. Bijgaand bieden wij 10 handige ticketwebsites voor het actuele vluchtaanbod Wamena in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: eenvoudig al jouw boekingen online beheren.
  2. Skyscanner: biedt praktisch alle vliegroutes aan in april 2024.
  3. Expedia: 1 plek voor jouw vluchten, overnachting, huurauto en all-inclusive Wamena vakanties.
  4. Kayak.nl: vind een flexibele vlucht voor je volgende reis.
  5. Vliegtickets.nl: slimme keuze voor het vinden van goedkope vluchten.
  6. Tix.nl: aanbod met bestemmingen in onder andere Europa, Azië en Afrika.
  7. Vliegwinkel.nl: boeken met het SGR en ANVR keurmerk.
  8. Chaser.nl: ticketprijzen ontdekken en tegen een gunstige prijs boeken.
  9. WTC.nl: alle medewerkers zijn standaard IATA gekwalificeerd.
  10. Google Flights: grootste verzameling van vlieginformatie ter wereld.

Weersvoorspellingen Wamena, Indonesië

Je hebt hier te maken met een tropisch regenwoudklimaat. Gemiddeld gezien is het hier jaarlijks 27,8°C graden. Een aanbevolen periode om de omgeving te bezoeken is mei t/m september. Het is een heerlijke reistijd om de hotspots van het land te bekijken en activiteiten te plannen. In de tabel hierna check je de verwachte temperaturen voor de 7 dagen na vandaag. Dag na dag vind je de dag en nacht temperaturen en het bijbehorende weerbeeld. Je kunt ook doorzoeken naar betaalbare vliegtuig tickets naar Lincang

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Wamena: 100% flexibel met eigen huurauto

Fly en drive houdt in: een pakket met ticket en huurauto. Fly-en-drive is effectief als je vanaf de airport meteen naar je eindbestemming wil rijden. Het is met name ideaal omdat je dit vooraf al kunt regelen. Je hoeft ter plaatse niet meer te zoeken. In alle vrijheid de omgeving verkennen zonder afhankelijk te zijn van het OV. Lokaal adres: WW5W+4FW danau habema, Wamena Kota, Distrik Wamena, Kabupaten Jayawijaya, Papua, Indonesia.

  • In een plaatselijke parkeergarage worden de huurauto opgeslagen.
  • Cityreis: in korte tijd alle hotspots in de omgeving ontdekken.
  • Zonvakantie: in de zomerperiode kun je heerlijk de terrassen bezoeken.

Vlucht met hotel Wamena

In het geval je een vlucht met hotel bij 1 reisaanbieder afneemt dan boek je eigenlijk een pakketreis. Dit biedt leuke extra’s als: je bent voordelig uit , je krijgt je geld terug bij een faillissement (Calamiteitenfonds, SGR, ANVR) en het bespaart je een hoop tijd. Indien beschikbaar zal de transfer van luchthaven Wamena Airport naar jouw hotel worden uitbesteed.

  • Vaak ANVR & SGR voorwaarden van toepassing op de pakketreis.
  • Kies voor logies, ontbijt, halfpension of all inclusive.
  • Accommodatie tips: Baliem Valley Resort, Baliem Pilamo, Hotel Rannu Jaya I, Hotel Nayak, Guest House 8plus1.Org Wamena.
  • Wintervakantie: bekijk aanbod bij Prijsvrij, Sunweb, Alltours, Vakantiediscounter, D-Reizen, Corendon en Bebsy, Thomas Cook, Stip Reizen, De Jong Intra Vakanties, Vakanties.nl, Suntip.

FAQ: alles wat je moet weten over vliegreizen naar Wamena

Van welke luchthaven kan ik gebruik maken voor mijn vlucht naar Wamena?

Gelegen nabij deze stad zijn er vluchten naar grotere en kleinere Indonesische luchthavens. We doelen o.a. op Biak (BIK), Jayapura (DJJ) of Nabire (NBX). Een belangrijke hub-luchthaven in dit land is Soekarno–Hatta International Airport (CGK). De reisafstand van airport Schiphol (AMS) naar het nabijgelegen Wamena-Papua Island is rond de 13220 kilometer (rechtstreeks). Dit wil zeggen +/- 15,5 uur effectieve reistijd (tussenlanding niet meegenomen). Middels de bus, de trein, het OV & luchthavenvervoer ben je heel snel in het centrum.

Welke airlines kan ik kiezen?

Wamena in Indonesië is een veelzijdige Indonesische stad. Veel toonaangevende airlines vliegen hier (in)direct naartoe. Goede airlines zijn onder andere: Emirates (EK) ,Qatar Airways (QR), KLM (KL), Malaysia Airlines (MH), Etihad Airways (EY), China Southern Airlines (CZ), Turkish Airlines (TK), SriLankan Airlines (UL), Garuda Indonesia, Singapore Airlines (SQ). Een toonaangevende nationale carrier is Garuda Indonesia. Gebruik altijd een vergelijkingstool voor de huidige routes. Analyseer ook de vliegprijzen op de vluchtzoeker van de vluchtaanbieders.

Wanneer vind ik een goedkoop ticket naar Wamena?

Vliegticketprijzen veranderen continu. Vliegtickets die je boekt voor het hoogseizoen (begin juli tot eind augustus) zijn doorgaans minder aantrekkelijk. Vakantie in het laagseizoen (november – februari) is een goede vertrekperiode om te besparen. Heb jij alleen reismogelijkheden gedurende de schoolvakanties? Zorg dan dat je op tijd boekt. 3 of 4 maanden voor de start van je reis liggen de tarieven van tickets over het algemeen lager. Vlak voor je vertrekdatum zullen prijzen weer stijgen. Om te overwegen: voordat het boekingsseizoen begint hebben luchtvaartmaatschappijen vroegboek-acties (denk aan de KLM Werelddeal Weken). Houd deze goed in de gaten!

Last-minute vluchten Wamena, hoe boek ik dat?

Touroperators doen er alles aan dat het hele vliegtuig vol zit. Is er nog veel plek vrij? In dat scenario worden de overgebleven stoelen via speciale aanbiedingen verkocht. Hierdoor wordt de vluchtcapaciteit optimaal benut. Profiteer dus van deze last-minute deals. Hoe doe ik dat? Een aantal tips: kijk elke dag even kort op de website van de vliegmaatschappij, maak gebruik van een prijsalarm en overweeg meerdere vertrek momenten. Ook touroperators bieden interessante last-minute deals.

Is hier goed openbaar vervoer aanwezig?

Vliegbestemming Wamena heeft een hoogwaardig openbaar vervoer netwerk naar internationale en nationale terminals. Vanaf de gekozen luchthaven reis je per bus of trein naar de plek van bestemming. Bij veel vertrekhallen kan je gebruik maken van de shuttle service. Controleer vooraf de vertrektijden en de verwachte tarieven. Heb je een ruimer budget en wil je ontspannen verder reizen? Bel dan bij aankomst een taxi. Bij een reis met vlucht en hotel van reisorganisaties als D-Reizen, Prijsvrij, Sunweb, Tui, Vakantiediscounter & Vakanties.nl is de transfer van en naar de luchthaven vaak al inbegrepen bij de prijs.