vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Tegucigalpa

Zonder gedoe goedkoop vliegen naar Tegucigalpa in Honduras (Midden-Amerika)? Het kopen van laaggeprijsde vliegtickets is super gemakkelijk. Bepaal een of meerdere bestemmingen, de vertrek- en retourdatum en het aantal passagiers. Het systeem komt vervolgens met de beste routes naar omliggende vliegvelden zoals La Ceiba, San Pedro Sula & Tegucigalpa. Er wordt een overzicht getoont met de vertrek- en aankomsttijden, de prijzen en andere handige info over de toegestane ruimbagage, hoe lang het vliegen is en eventueel ook de tussenstops van vliegmaatschappijen zoals KLM en American Airlines. Wanneer beschikbaar bespreek je een huurauto of een arrangement bij hotels als Villa Marina Cascada, Altos Del Trapiche, Habitación Con Baño Privado En Casa Jaguar, Quinta Vela, Trapiche Guesthouse Room2.


  • Vergelijk vluchten van alle beschikbare airlines.
  • 1 overzicht met de meest goedkope of snelste vlucht.
  • Specifiek zoeken op vliegvelden als LCE, SAP, TGU.
  • Veilig boeken en betalen via internet.
  • Bagage kiezen en vooraf stoelkeuze.
  • Via internet inchecken en services toevoegen.

Voordelige vluchten naar Tegucigalpa vergelijken en boeken

De Hondurese stad is een heerlijke vakantiebestemming voor citytrips of een langere rondreis. Deze locatie biedt een mooie mix van architectonische bezienswaardigheden, musea en culturele uitjes, prachtige natuur, heerlijke restaurants en allerlei leuke straatjes en winkels. Vanaf Schiphol vliegen naar Tegucigalpa tegen de laagste kosten? Wij verstrekken het stappenplan hieronder met uitleg en tips over hoe je de de snelste en goedkoopste vliegtickets kunt boeken.

Voordelig met het vliegtuig naar Tegucigalpa

  1. Selecteer plek

    Als eerste bepaal je vanaf welke luchthaven je vertrekt (o.a. Eindhoven, Keulen, Düsseldorf, Rotterdam, Schiphol, Maastricht) en waar je op wilt vliegen (eindbestemming). Verder vraagt de tool om jouw vertrekdag en de dag van de terugvlucht (enkel in het geval van een retour). Wanneer je wil bieden ze de mogelijkheid om aanvullende bestemmingen toe te voegen aan jouw reis. In de laatste stap vragen ze ook om de reissamenstelling. Nu kun je naar de resultatenpagina gaan.

  2. Vergelijk vluchten

    Het zoeksysteem laat een schema zien met de beste vluchten van Schiphol, Amsterdam (AMS) naar airports zoals Tegucigalpa, San Pedro Sula en La Ceiba. Je kunt verdere details bekijken over de prijs (goedkoopste eerst), totale reisduur of een specifiek tijdstip van vertrek. In aanvulling hierop kan je filteren op tussenstops, specifieke maatschappijen (zoals Iberia (IB), Air Europa (UX) en Delta Air Lines (DL)), luchthavens van aankomst en de standaard bagage limieten. Advies: het systeem suggereert ook gunstiger geprijsde vluchten op eventueel andere vertrek momenten. Doorgaans kan je je registreren voor een prijsalert.

  3. Kies boekingssite

    Selecteer de vlucht die strookt met jouw eisenpakket. Een en dezelfde vlucht kan jij bestellen via diverse ticketmakelaars. Denk aan bijvoorbeeld de rechtstreekse flight operator (KLM of American Airlines) of een ticket-aanbieder zoals Trivago. Let op: vlucht uitvoerders en tussenpartijen tonen prijzen exclusief handbagage, verzekeringen, ruimbagage, servicekosten, stoelvoorkeur, maaltijden. Zoek online naar actuele reviews en klik door naar de boekingssite.

  4. Kies bagage-type en verstrek de passagiersgegevens

    Het systeem stuurt je door naar de reisaanbieder of luchtvaartmaatschappij. Verifieer de reisdagen, de reissamenstelling, de totaalprijs en bevestig jouw keuzes. Maak dan een keuze uit de bagage opties. Heel vaak is een rugtas of handtas zonder vergoeding mee te nemen. In het geval van ruimbagage geldt een extra toeslag. Daarnaast kan je de passagiersgegevens invullen. Het is cruciaal dat je de namen doorgeeft zoals het staat op je Id-kaart of paspoort.

  5. Overige extra’s kiezen en boeken

    Aan het einde van de boekingsmodule kan je extra’s kiezen om jouw vlucht nog aangenamer te maken. Selecteer bijv. ruime zitplaatsen met beenruimte, priority boarding, aanvullende verzekeringen, maaltijden tijdens de vlucht, muziekinstrumenten, huisdieren, autohuur en ga zo maar door. Je checkt vervolgens de realistische tarieven van de gehele reissom. Het afrekenen gaat eenvoudig middels iDeal, Bancontact, creditcard (visa/mastercard) en Paypal. Na de boeking krijg je altijd een bevestigingsmail. De dag voordat je vertrekt kan je inchecken. Nadat je dat gedaan hebt sturen ze de instapkaart per mail toe. Het wordt aanbevolen dat je op tijd op de luchthaven aanwezig bent. Zorg ook dat je alle benodigde reisdocumenten bij je hebt.

Vind de beste vlucht naar Tegucigalpa (Honduras)

Kies heen- en terugvlucht en profiteer van de beste aanbiedingen

Handige informatie over deze vakantieplek

Reisbestemming Tegucigalpa (14.065049, -87.1715002) is een aangename locatie in Honduras, Midden-Amerika. De communicatie gaat hier in het Spaans. Vrijwel alle betalingen gaan met de Lempira (HNL). De juiste tijdzone is America/Tegucigalpa (UTC -6, tijdsverschil: 7 uur). In Honduras moet je rekening houden met stopcontacttype A / B. De nominale spanning van elektrische stroom is 110 V en 60 Hz. In de regio kom je luchthavens tegen zoals San Pedro Sula, Tegucigalpa en La Ceiba. Het lokale prijsniveau is voordelig. Honduras heeft geen nationale luchtvaartmaatschappij. Voor een gewone overnachting betaal je om en nabij de €54,90.

PlaatsTegucigalpa
LandHonduras
ContinentMidden-Amerika
TijdzoneAmerica/Tegucigalpa (UTC -6)
Tijdsverschil7 uur
Lokale luchthavenToncontín International Airport (TGU)
LuchtvaartmaatschappijenAmerican Airlines
Websitewww.presidencia.gob.hn
Telefoonnummer+504 2234-2402
Afstand vanaf Schiphol8920 km (+/- 11 uur vliegtijd)

Last-minute tickets april 2024: zoek naar de scherpste vluchtaanbiedingen

Een gunstige vlucht boeken is eigenlijk best eenvoudig. Aan de hand van snelle ticketvergelijker vind je binnen mum van tijd de goedkoopste vluchten naar Tegucigalpa en omliggende bestemmingen met maatschappijen zoals United Airlines (UA), Air France (AF) & Air Canada (AC). We delen graag nog meer handige tips om goedkope tickets te scoren. Hieronder lees je twaalf goede tips om gunstige vliegtickets te bestellen. Op onze website vind je ook betaalbare vliegtickets naar Varginha.

12 besparingstips voor het boeken van een goedkope vlucht

  1. Vlieg met een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines bieden minder service met een scherpe prijs.
  2. Vergelijk de totale kosten via vergelijkingssites.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: inpakken en wegwezen met last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: voor als jij je vliegreis al maanden vooraf vastzet.
  5. Flexibele reisdata: vlieg eventueel op een andere dag.
  6. Gebruik een incognito browser en wis je browsegegevens.
  7. Prijsalarm instellen: bij een nieuwe deal krijg je een e-mail.
  8. Sluit een overstap niet uit: een vlucht met tussenstop kan vele malen goedkoper zijn
  9. Profiteer van een actiecode.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): grote airlines hebben loyaliteitsprogramma’s waar je kunt sparen voor korting of extra service.
  11. Open-jaw tickets: vlieg bijvoorbeeld terug vanaf Ramon Villeda Morales International Airport (SAP).
  12. Hotel + vlucht combi: profiteer van extra voordeel met hoteldeals.

Wat is een gunstige vertrekmaand?

  • Januari 2023: vaak de goedkoopste maand voor een vlucht en hotel.
  • Februari 2023: ervaar dit land tijdens de voorjaarsvakantie.
  • Maart 2023: wellicht is een pakketreis voor Jouw interessant.
  • April 2023: ontdek in enkele dagen de stad tijdens jouw citytrip of stedentrip in Tegucigalpa.
  • Mei 2023: de meivakantie is een budgetvriendelijke periode om te reizen.
  • Juni 2023: een gunstige tijd voor een arrangement met vliegticket en hotel.
  • Juli 2023: de zomervakantie is een van de drukste periodes, boek vroegtijdig.
  • Augustus 2023: de vliegvakanties zijn in deze maand extra populair.
  • September 2023: een aangename en wat rustigere periode voor last-minute vluchten.
  • Oktober 2022: de herfstvakantie is geschikt om een nieuwe omgeving te ontdekken.
  • November: 2022: bekijk all-inclusive resorts inclusief vlucht.
  • December: 2022: vlieg naar de winterzon voor een onbezorgde kerstvakantie.

Boekingshulp: hulp bij al jouw vragen

Bij de aankoop van een Tegucigalpa vliegticket verkopen ze nuttige opties en extra services om je vlucht compleet te maken. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil. Al die keuzes kunnen soms lastig zijn. Wat moet je wel kiezen, en wat kan ik misschien beter overslaan? In de lijst hieronder bieden wij meer informatie over extra services die je regelmatig voorbij ziet komen (zoals bij Lufthansa, Transavia, Swiss, Eurowings, Delta Air Lines, easyJet, Norwegian, Turkish Airlines, Ryanair, Brussels Airlines of Vueling, Air France, Lufthansa, Wizz air).

Bagage meenemen

Handbagage is een tas of koffer die je vooraf niet incheckt bij de incheckbalie. In dit geval kan het zijn; een kleine reistas, rugzak, handtas, rolkoffer, weekendtas, rugtas. Bij de meeste vliegvelden mag iedere reiziger max. 1 stuk handbagage in het vliegtuig meenemen. Met ruimbagage wordt bedoeld: een tas of rugzak die je vooraf incheckt bij de incheckbalie. Vanaf de lopende band gaan ze naar het bagageruim. Het maximale gewicht verschilt maar ligt rond de 20 – 25 kg. De prijzen zijn per maatschappij verschillend, tussen de €0,00 (gratis) – €65,00.

  • Hoogstens 1 artikel handbagage (55 x 35 x 25 cm, maximaal 8 – 10 kg).
  • Ruimbagage: één reiskoffer van zo’n 23 kilogram.
  • Klik door naar de site van je airline voor de meest recente bagageregels.

Alles over stoelreserveringen

Met z’n tweeën of meerder mensen reizen naar Tegucigalpa per vliegtuig? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk bij elkaar zitten. Wanneer je jouw tickets boekt kan je stoelen naast elkaar aanklikken. Bij het aanklikken van stoelnummers worden de meerprijzen weergegeven. Kies je niets? Dan wijst de airline Jouw een stoel toe. Als je online incheckt kan je bij veel airlines toch nog een stoelkeuze vastzetten. Geef jij de voorkeur aan meer beenruimte? Dan betaal je een extra toeslag.

  • Economy class: de aantrekkelijke stoelen (ook bij de toiletten, bij het gangpad, bij de nooduitgang, bij de keuken (galley), achterste rij (achterin), voorste rij (voorin).
  • Business class: zeer luxe zitplek met eigen stroom en privacyscherm.
  • First class: de beste zitplaatsen met eersteklas bediening.

Annuleringsverzekering vliegtickets

Moet jij onverwachts je reis cancelen? Dan zijn de annuleringskosten voor jouw rekening. De annuleringsverzekering voor vluchten betaalt een deel van de reissom terug als je jouw reis tussentijds moet afbreken. Een valide oorzaak is o.a. zwangerschapscomplicaties, ziekte / medische ingreep, scheiding, visumproblemen, reisadvies, overlijden. Je hebt mogelijk recht op een financiële compensatie voor de gemiste vakantiedagen en het omboeken van de geboekte vlucht.

  • Het is noodzakelijk dit direct bij de boeking af te sluiten.
  • Een doorlopende reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie (denk dan aan ongevallen / noodhulp, vervangend vervoer, medische kosten, auto pechhulp, wintersport, rechtsbijstand).
  • Bagageverzekering: speciale polis voor verlies of beschadiging van jouw bagage.

Maaltijd aan boord: hoe werkt dat?

De vliegreis Tegucigalpa (Midden-Amerika) geldt als intercontinentale vliegreis. Hiervoor geldt: een maaltijd is doorgaans inclusief.Het menu-assortiment wordt samengesteld op basis van het seizoen en het vertrekmoment. De snacks en de maaltijd wordt opgediend door de medewerkers. Je mag ook zelf eten meenemen.

  • intercontinentale vliegreis: bij veel maatschappijen is de maaltijd inclusief.
  • Wat er precies geserveerd wordt is steeds anders. Dit hangt af van reistijd en vliegmaatschappij.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met films / series, radio / muziek, leeslampje, serviceknop, actueel weerbericht, spelletjes.

Hoe werkt zakelijk vliegen?

Ben je van plan een business trip te maken? Het is dan wenselijk dat jouw vlucht zo soepel mogelijk verloopt. Terminals hebben hiervoor speciale voorzieningen: dichtbij parkeren, voorrang bij inchecken en toelating tot een exclusieve lounge waar je nog even kunt doorwerken voor vertrek. Reis je vaak vanaf luchthaven Schiphol? Misschien heb je dan baat bij het Privium programma. Zo kan je extra ontspannen zakelijk vliegen.

  • Gratis wifi: business center met gratis internet.
  • Priority boarding: geen lange wachttijden bij de douane en gate.
  • Lounge: een speciale ruimte voor zakelijke reizigers.
  • Keuze uit diverse werkplekken voor zakelijke reizigers.
  • Overdekt parkeren op loopafstand van de vertrekhal.
  • Bluebiz: blue credits sparen en inwisselen voor gratis extra’s.

Overige extra opties

Luchtvaartmaatschappijen verkopen meerdere specifieke diensten die in te schakelen zijn om je vakantie volledig naar wens te maken. In de volgende opsomming bekijk je een overzicht met gangbare upgrades en extra’s.

  • Huisdieren: jouw hond of kat meenemen met het vliegtuig.
  • Speciale bagage: visuitrusting, duik- en surfuitrusting, fiets, muziekinstrument, ski’s en snowboard, sportuitrusting.
  • Kies voor het CO2 compensatieprogramma.
  • Valet-parking: laat je auto ophalen en wegzetten door een professional.
  • Autohuur: je bent niet afhankelijk van taxi’s met je eigen huurauto in .
  • Extra koffer: indien beschikbaar extra bagage bijboeken.
  • Vliegen met baby: met kinderbagage als rugdrager (draagzak), kinderzitje, kinderwagen, Maxi-Cosi, campingbed.
  • Luchthaventransfer: van luchthaven naar hotel via de transfer service.

De beste vliegtickets kopen naar Honduras?

Ontdek alle beschikbare alle airlines en bestel de beste tickets online!

Overzicht met vliegvelden in Tegucigalpa en omgeving

Instappen in de snelste vlucht naar Tegucigalpa? In de omgeving van deze stad vinden we allerlei grote en drukbezochte maar ook kleinere Hondurese vliegvelden. Een van de ruimere luchthavens in deze omgeving is Ramon Villeda Morales International Airport (SAP). De maatschappij American Airlines is hier zeer actief. Hieronder ontdek je tal van internationale luchthavens die routes kunnen uitvoeren. Vanaf deze luchthavens heb je een uitstekende verbinding met openbaar vervoer (trein en bus), taxiservice en luchthavenshuttle. Populaire vlieg-ondernemingen die hier vluchten uitvoeren zijn KLM (KL), TUI Fly (OR), Lufthansa (LH) & Aeromexico (AM).

AirportAfkorting (IATA)Afstand (KM)
La CeibaLCE189,8 km
San Pedro SulaSAP174,4 km
TegucigalpaTGU5,0 km
Actieve airports nabij Tegucigalpa (Honduras).

Belangrijke luchthaven Tegucigalpa: Toncontín International Airport

Airport Toncontín International Airport (MHTG) is een aanvlieghaven in de buurt. Het is een middelgrote terminal op 1004 meter boven zeeniveau. Het ligt in Tegucigalpa. De reisafstand vanaf luchthaven Schiphol (AMS) is 8920 km. In totaal ligt de vliegtijd rond de 11 uur. Ga je weer terug? Het navigatieadres is Toncontin Intl Airport Main Terminal, Tegucigalpa, Honduras. Meer info lees je ook op www.presidencia.gob.hn. Je kunt ook bellen naar de airport (+504 2234-2402). Een prima luchtvaartonderneming heet American Airlines. Zoek ook naar goedkope vluchten naar Chiayi.

Populaire vertrekluchthavens vergelijken

  • Airport Schiphol (AMS): prima voorzieningen voor zakenreizen.
  • Vliegveld Eindhoven (EIN): handige App en website met alle vluchttijden.
  • Vliegveld Rotterdam (RTM): overzichtelijke ruimtes met veel goede voorzieningen.
  • Düsseldorf (DUS): je kunt eenvoudig parken in de buurt van de terminal.
  • Vliegveld Bremen (BRE): alle reisinformatie duidelijk zichtbaar in de terminal.
  • Brussel Zaventem Vliegveld (BRU): heel veel horeca voorzieningen voor lekker eten en drinken.
  • Vliegveld van Dortmund (DTM): goede bagageafhandeling en controle bij de douane.
  • Keulen Airport (CGN): prima wachttijden bij de incheckbalies en security.
  • Münster-Osnabrück Vliegveld(FMO): keuze uit tal van betrouwbare airlines.
  • Luchthaven Frankfurt Airport (FRA): maaltijden en drankjes kun je bestellen bij de verschillende horeca-zaken.
  • Vliegveld van Weeze (NRN): opties voor kort parkeren voor ophalen en brengen.
  • Airport Groningen Eelde (GRQ): keuze uit tal van betrouwbare airlines.
vluchten-naar-tegucigalpa-vergelijken

Check airlines voor een stressvrije vlucht

We kennen verschillende airlines die vliegen op Honduras (HN). In de lijst hieronder tonen wij 10 professionele vliegmaatschappijen voor een vliegvakantie naar Tegucigalpa.

  1. Iberia (IB): zorgeloos vliegen met het hele gezin.
  2. Air Europa (UX): regel ook direct de autoverhuur via deze maatschappij.
  3. Delta Air Lines (DL): goede telefonische klantenservice voor hulp en ondersteuning.
  4. United Airlines (UA): vind eenvoudig de beste last-minute aanbiedingen.
  5. Air France (AF): altijd goede hulp bij het online inchecken.
  6. Air Canada (AC): gebruiksvriendelijke App met alle vliegtijden.
  7. KLM (KL): complete pakketreizen met hotel en huurauto.
  8. TUI Fly (OR): je boardingpass kun je eenvoudig opvragen.
  9. Lufthansa (LH): spaar voor gratis upgrades en vluchten.
  10. Aeromexico (AM): vriendelijk personeel en prima klantenservice.

Top-10 boekingssites

Tegenwoordig kun je aankopen doen bij talloze goede reisbureaus en vergelijkers. In de volgende opsomming tonen wij 10 veel gebruikte vergelijkingswebsites voor het actuele vluchtaanbod Tegucigalpa in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: altijd de beste deals online boeken.
  2. Skyscanner: groot aanbod aan losse tickets in april 2024.
  3. Expedia: op 1 plek boek je jouw verblijf, vlucht, auto, excursies en all-inclusive Tegucigalpa vakanties.
  4. Kayak.nl: reiszoekmachine met vluchten, hotels en pakketreizen.
  5. Vliegtickets.nl: zoek, vergelijk en boek simpel je vlucht.
  6. Tix.nl: bekijk de actuele prijzen van zo’n 1000 luchtvaartbedrijven.
  7. Vliegwinkel.nl: eenvoudig reisgegevens inzien en SGR en ANVR keurmerk.
  8. Esky.nl: handige zoekmachine om ticketprijzen te vergelijken.
  9. WTC.nl: ruime openingstijden klantenservice (ook zaterdag en zondag).
  10. Google Flights: vluchten, hotels en bezienswaardigheden vergelijken.

Check weersvoorspellingen Tegucigalpa, Honduras

Het land wordt gekenmerkt door een moessonklimaat. De jaartemperatuur is 24,8 graden °C. Een aan te raden tijd dat veel mensen hier vakantie vieren is februari t/m mei. Dan is het een goede periode om de omgeving te verkennen en leuke dagtrips te maken. In het gedeelte hieronder delen wij de temperaturen voor de komende week. Per 24 uur delen we een gemiddelde temperatuur en het weerbeeld (zon, regen, bewolkt). Je kunt ook zoeke naar betaalbare vliegtuig tickets naar Iringa

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Tegucigalpa: boek ticket met huurauto

Fly en drive betekent een vliegvakantie met een huurauto in het pakket. Fly-en-drive is functioneel als je vanaf de airport direct wilt vertrekken met de huurauto. Het mooie hier is dat je niks meer hoeft te regelen op de airport zelf. Jouw auto staat namelijk al op Jouw te wachten. Geniet van natuur en cultuur op het tempo dat jij wil. Lokaal adres: Colonia belen dos calles abajo de la cuarta estacion policial, Tegucigalpa, Honduras.

  • Na het tekenen van het huurcontract kun je de huurauto afhalen in de parkeergarage.
  • Stedenvakantie: samen een nieuwe stad ontdekken.
  • Zonvakantie: dankzij het vliegtuig is de zon altijd dichtbij.

Vlucht met hotel Tegucigalpa

Op het moment dat je een vlucht met hotel samenvoegt dan is er sprake van een pakketreis. Er zijn veel pluspunten: het is vaak goedkoper, je wordt ondersteund bij vragen en klachten (Calamiteitenfonds, ANVR, SGR) en je hoeft niet alles los te boeken. Optioneel kan jouw transfer van luchthaven Toncontín International Airport naar jouw hotel worden gereserveerd.

  • Pakketreizen kan je eenvoudig omboeken.
  • Je kunt vaak ook kiezen voor een all inclusive verzorging.
  • Suggesties accommodaties: Villa Marina Cascada, Altos Del Trapiche, Habitación Con Baño Privado En Casa Jaguar, Quinta Vela, Trapiche Guesthouse Room2.
  • Wintervakantie: via o.a. Vakantiediscounter, Tui, Alltours, Prijsvrij, D-Reizen, Sunweb en De Jong Intra Vakanties, Stip Reizen, Vakanties.nl, Bebsy, Thomas Cook, Suntip.

Veelgestelde vragen over vliegreizen naar Tegucigalpa

Op welke luchthavens kan ik vliegen naar Tegucigalpa?

Gelegen nabij deze vakantiebestemming kan je vliegen op verschillende Hondurese luchthavens. Bekende namen zijn La Ceiba (LCE), San Pedro Sula (SAP) & Tegucigalpa (TGU). Een toonaangevende luchthaven in dit gebied is Ramon Villeda Morales International Airport (SAP). De route van vliegveld Amsterdam Schiphol (AMS) naar het dichtbij gelegen Tegucigalpa is ongeveer 8920 kilometer. In de praktijk is dat ongeveer 11 uur effectieve vliegtijd (excl. tussenstops). Door middel van het OV (zoals een bus, taxi of trein) & luchthavenvervoer ben je razendsnel in het stadscentrum.

Wat zijn goede vliegmaatschappijen?

Tegucigalpa in Honduras is een heerlijke Hondurese vakantiehotspot. Veel grote vliegmaatschappijen vliegen hier (in)direct naartoe. Populaire airlines zijn bijvoorbeeld: Iberia (IB) ,Air Europa (UX), Delta Air Lines (DL), United Airlines (UA), Air France (AF), Air Canada (AC), KLM (KL), TUI Fly (OR), Lufthansa (LH), Aeromexico (AM). Een prettige nationale vlucht aanbieder is American Airlines. Raadpleeg altijd een vergelijkingstool om te besparen op de kosten. Check ook de prijzen op de online reistool van de vliegmaatschappijen.

Wat is het juiste boekingsmoment voor een goedkoop ticket naar Tegucigalpa?

Elke dag worden prijzen van tickets aangepast. Vliegtickets waarbij je vertrekt in het hoogseizoen (vanaf eind juni tot augustus) zijn historisch gezien fors geprijsd. De rustigere maanden – het laagseizoen – is een stuk goedkoper. Heb jij uitsluitende vrije dagen tijdens de schoolvakanties? We adviseren om dan niet te laat te boeken. Een aantal maanden voordat je vertrek naar je bestemming liggen de ticketprijzen vaak nog wat lager. Hierna lopen de vluchten langzaam vol en betaal je meer. Om nader te bekijken: voordat het boekingsseizoen begint promoten luchtvaartmaatschappijen vroegboek-kortingsacties (je kunt denken aan de KLM Werelddeal Weken). Vroege boekers ontvangen forse kortingen!

Last-minute vluchten Tegucigalpa, hoe kan ik dat reserveren?

Vluchtaanbieders doen er alles aan dat hun vliegtuigen 100% gevuld zijn. Zijn er nog enkele stoelen vrij? In dat geval worden deze vliegtickets voor een lagere prijs verkocht. Zo voorkomen airlines dat er lege stoelen zijn. Jij kunt dus flink besparen op deze manier. Onze tip: kijk elke dag even kort op de website van de vliegmaatschappij, volg automatisch prijzen met een prijsalarm en houd meerdere opties open. Kijk ook bij de touroperators voor last-minute acties met hotel.

Zijn er mogelijkheden qua openbaar vervoer?

Vliegbestemming Tegucigalpa is geïntegreerd in de OV-infrastructuur naar (middel)grote en kleine luchthavens. Vanaf de aanvlieghaven reis je met bus of trein naar jouw accommodatie. In de drukke periodes kan je gebruik maken van de shuttle service. Via internet kun je de vertrektijden bekijken en de kosten. Heb je wat meer te besteden en wil je ontspannen verder reizen? Er staan vaak veel taxi’s klaar. Bij een georganiseerde reis van reisorganisaties als Prijsvrij, Sunweb, Tui, D-Reizen, Corendon en De Jong Intra is de transfer van en naar de luchthaven doorgaans inclusief.