vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Zakynthos

Vanaf jouw favoriete luchthaven goedkoop vliegen naar Zakynthos in Griekenland (Europa)? Het vergelijken en vinden van betaalbare vliegtickets regel je via onze vergelijker. Als basis vul je in: een vakantiebestemming, de datum van vliegen en het reisgezelschap. Het systeem biedt inzicht in alle beschikbare vluchten naar de beste luchthavens zoals Keffallinia, Patras of Kalamata. Je ziet in 1 oogopslag de vertrek- en aankomsttijden, de prijsverwachting en diverse aspecten zoals het max. gewicht van de ruimbagage, hoe lang je in het vliegtuig zit en eventuele tussenstops van vliegmaatschappijen zoals KLM en Aegean Airlines. Eventueel boek je een huurauto of logies bij huuraccommodaties zoals Georgina Inn, Zante Luxurious Villa-Private Heated Pool&big Garden, Zante Luxurious Villa-Private Heated Pool&big Garden, Alektor Luxury Apartments, Phoenix Hotel.


  • Raadpleeg vluchten van alle nationale en internationale airlines.
  • Bekijk eenvoudig de interessantste of snelste route.
  • Voordelige alternatieve vliegvelden als EFL, GPA, KLX.
  • Op een veilige manier vliegtickets kopen.
  • Online stoelkeuze en bagage bestellen.
  • Via internet inchecken en gegevens wijzigen.

Voordelige vluchten naar Zakynthos vergelijken en boeken

De Griekse stad is een ideale reisbestemming voor een stedentrip maar ook voor een complete reis. Deze vakantieplek kent bijvoorbeeld authentieke bezienswaardigheden, musea en ontdekkingscentra, prachtige natuur, fijne horeca en veel leuke winkels. Vanaf Schiphol vliegen naar Zakynthos voor een schappelijke prijs? Wij geven een praktisch stappenplan met tips over hoe je makkelijk en voordelig vliegtickets kunt kopen.

Voordelig met het vliegtuig naar Zakynthos

  1. Bepaal reisbestemming

    Als eerste kies je jouw luchthaven van vertrek (bijv. Keulen, Schiphol, Brussel, Eindhoven, Maastricht, Düsseldorf) en de plek van bestemming. Vervolgens kies je de dag waarop je wilt vertrekken en terugreis (wanneer je een retour wenst). In de vergelijker heb je de optie om 1 of 2 extra bestemmingen uit te kiezen. Daarna kies je de reissamenstelling. Klik op zoeken om verder te gaan.

  2. Vluchten vergelijken

    De vergelijkingspagina toont nu de beste vluchten van luchthavens zoals Amsterdam (AMS) naar luchthavens zoals Kalamata, Patras of Keffallinia. Je kunt de resultaten filteren op totale kosten, vliegtijd of een bepaalde vertrektijd (vroeg in ochtend, middag, begin avond). Bovendien kun je specificeren op tussenstops, internationale airlines (zoals KLM (KL), Delta Air Lines (DL) en Wizz Air (W6)), airports van aankomst en de bagageregels. Belangrijk: de ticketzoeker kent ook gunstiger geprijsde vluchten op een ander flexibel vertrekmoment. Wanneer je het handig vindt gebruik je het prijsalert.

  3. Kies vliegticketsite

    Kies het traject die het beste past bij jouw wensenplaatje. Dezelfde vlucht kan jij reserveren via heel uiteenlopende ticketmakelaars. Bijvoorbeeld bij de rechtstreekse vliegmaatschappij (KLM of Aegean Airlines) of een broker zoals tix.nl. Meer en meer luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties tonen prijzen zonder inbegrip van handbagage, stoelvoorkeur, maaltijden, entertainment, ruimbagage, verzekeringen. Neem de tijd om ervaringen van anderen te lezen en rond de ticketaankoop verder af door een aanbieder te kiezen.

  4. Kies aantal koffers en deel privé gegevens (NAW)

    Je wordt doorgestuurd naar de vliegticket-shop. Verifieer de gekozen reisdatum, de passagiers samenstelling, de verwachte kosten en bevestig jouw keuzes. Maak een keuze voor het aantal kg bagage. Meestal is 1 stuk handbagage (56 x 45 x 25 cm) vrij van heffingen. Bij ruimbagage gelden doorgaans verschillende tarieven. Daarnaast moet je de prive gegevens verstrekken. Het is heel belangrijk dat je de namen op de juiste manier ingeeft zoals geschreven in je paspoort of ID-kaart.

  5. Overige extra’s kiezen en boeken

    Helemaal aan het eind kan je extra’s kiezen om jouw vlucht nog aangenamer te maken. Onder andere meer beenruimte, quick check-in, aanvullende verzekeringen, eten/drinken tussen stijgen en landen, rolstoel, huisdieren, huurauto op locatie en nog veel meer. Controleer nu het uiteindelijk tarief van de gehele reissom. Het afrekenen gaat eenvoudig middels iDeal, Bancontact, creditcard (visa/mastercard) en Paypal. Na de boeking krijg je altijd een bevestigingsmail. Een dag voor vertrek kan je inchecken. Nadat je dat gedaan hebt sturen ze de instapkaart per mail toe. Het is noodzakelijk dat je op tijd op de luchthaven aanwezig bent. Check ook of je paspoort nog geldig is.

Vind online de beste vlucht naar Zakynthos (Griekenland)

Kies jouw vliegdag en scoor de voordeligste tickets

Bruikbare informatie over jouw reis

Reisbestemming Zakynthos (37.7870331, 20.8998759) is een veelzijdige plek in Griekenland, Europa. De officiële taal is Modern Grieks. Betalingen gaan hier hoofdzakelijk met de Euro (EUR). De lokale tijdzone is Europe/Athens (UTC +2, tijdsverschil: 1 uur). In Griekenland kun je elektrische spullen laden via stekkertype F. De netspanning van de elektriciteit is 230 V en de frequentie is 50 Hz. Je kunt vliegen op omliggende vliegvelden als Patras, Kalamata en Keffallinia. De gemiddelde prijzen definiëren we hier als duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is Aegean Airlines. Voor een gewone hotelovernachting betaal je €113,00.

PlaatsZakynthos
LandGriekenland
ContinentEuropa
TijdzoneEurope/Athens (UTC +2)
Tijdsverschil1 uur
Vliegveld van bestemmingZakynthos International Airport “Dionysios Solomos” (ZTH)
VliegmaatschappijenAegean Airlines
Websitewww.zth-airport.gr/
Telefoonnummer+30 2695 029500
Afstand vanaf Schiphol2050 km (+/- 3,5 uur reistijd)

Last-minute tickets mei 2024: zo vind je de scherpste vluchtaanbiedingen

Goedkoop reizen met het vliegtuig is niet moeilijk. Door te surfen naar een innovatieve ticketvergelijker vind je razendsnel de goedkoopste vluchten naar Zakynthos en andere bestemmingen in de buurt met maatschappijen zoals Vueling (VY), Scandinavian Airlines (SK) & Aegean Airlines. Er zijn nog meer mogelijkheden om te besparen. Onderstaand tref je de beste 12 tips om goedkopere vliegtickets te kopen. Bekijk ook betaalbare vliegtickets naar Meridian.

12 tips om minder te betalen voor de goedkoopste en beste tickets

  1. Bekijk de opties voor een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines zijn prijsvechters met gunstige tarieven.
  2. Vergelijk de totale kosten via vergelijkingssites.
  3. Vertrek vandaag of morgen: last-minute vluchten zijn verrassend goedkoop.
  4. Vroegboekkorting: voor reizigers met een reservering met vertrekdata in de verre toekomst.
  5. Probeer flexibel te zijn: vergelijk ook andere vliegvelden en reisdagen.
  6. Wis regelmatig je browsegegevens en cookies.
  7. Kies voor een prijsalarm: nieuwe deals ontvang je per mail of SMS.
  8. Overweeg ook vluchten met overstap: een tussenstop kan je een behoorlijke besparing geven.
  9. Zoek naar deals op kortingscode-sites.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): loyaliteitsprogramma waarbij je punten spaart voor het aantal afgelegde miles.
  11. Open-jaw ticket: extra voordelig terugvliegen vanaf Athens International Airport (ATH).
  12. Hotel met vlucht pakket: extra korting bij het boeken van hotel en vliegticket in één.

Goedkope vertrekmaanden

  • Januari 2023: vaak de goedkoopste maand voor jouw vlucht.
  • Februari 2023: geniet van de voorjaarsvakantie op deze prachtige plek.
  • Maart 2023: kies voor een pakketreis als je goede garantie wilt.
  • April 2023: ontdek de omgeving per fiets, bus of boot tijdens je citytrip of stedentrip in Zakynthos.
  • Mei 2023: ga 1 of 2 weken weg tijdens de meivakantie.
  • Juni 2023: reserveer jouw vliegticket en hotel voor een aantrekkelijk tarief.
  • Juli 2023: tijdens de zomervakantie komen er veel toeristen.
  • Augustus 2023: een periode met een enorm aanbod vliegvakanties.
  • September 2023: een zeer geschikte maand voor een last-minute vlucht.
  • Oktober 2022: geniet van de herfstvakantie op een onbekende bestemming.
  • November: 2022: ga voor een all-inclusive reis met exclusieve faciliteiten.
  • December: 2022: ontdek de winterzon in de kerstvakantie.

Boekingshulp: de beste boekingstips op een rij

Gedurende het kopen van een Zakynthos vliegticket tonen boekingssites handige opties en extra diensten om je vlucht net wat luxer te maken. Airlines bieden steeds meer opties en upgrades. Al deze opties zijn soms wat ingewikkeld. Wat moet je wel kiezen, en wat kan ik achterwege laten? Onderstaand kan je aan de slag met goede informatie over extra services die vaak te kiezen zijn (zoals bij Swiss, Eurowings, Transavia, easyJet, Lufthansa, Delta Air Lines, Norwegian, Aer Lingus, Turkish Airlines, Brussels Airlines of Wizz air, Vueling, Air France, Lufthansa).

Bagage bijboeken

Met handbagage bedoelt men een koffer die niet in het ruim van het vliegtuig vervoerd wordt. Voorbeelden hiervan zijn een kleine reistas, weekendtas, handtas, rolkoffer, rugzak, trolley. Bij vrijwel alle vliegvelden mag je een accessoire en 1 stuk handbagage meenemen. Ruimbagage betekent: een tas die je afgeeft bij de incheckbalie. Het wordt netjes ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Vaak is het maximum gewicht rond de 25 – 30 kilogram. De kosten zijn per maatschappij verschillend, tussen de €0,00 (gratis) tot €45,00.

  • Per persoon 1 artikel handbagage (56 x 36 x 23 cm, met vaak maximaal 10 kg).
  • Ruimbagage: 1 reiskoffer van +/- 20 – 25 kg.
  • Tip: ga naar de website van de airline voor instructies en aanvullende bagageregels.

Stoelreservering maken

Met een groter gezelschap reizen naar Zakynthos per vliegtuig? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk bij elkaar zitten. Bij het maken van een reservering heb je de optie om stoelen naast elkaar te kiezen. Wanneer je stoelnummers uitzoekt verschijnt direct de prijs. Is een stoelreservering voor Jouw onnodig? Dan wordt je stoel random toegewezen. Wanneer je een dag voor vertrek online incheckt kan je vaak toch nog een stoelkeuze vastzetten. Er zijn plekken met veel beenruimte. Wel moet je rekening houden met een toeslag.

  • Economy class: de goedkoopste stoelen (ook bij de toiletten, bij de keuken (galley), bij de nooduitgang, voorste rij (voorin), achterste rij (achterin), bij het raam.
  • Business class: luxueuze zitplek met extra beenruimte.
  • First class: heerlijke zitplaatsen met eersteklas ondersteuning.

Heb ik een annuleringsverzekering nodig?

Bij het cancelen van een vlucht krijg je te maken met annuleringskosten. De annuleringsverzekering voor vluchten vergoed de schade als jij de vakantie onverwacht niet door ziet gaan. Geldige annuleringsredenen kunnen zijn: zwangerschapscomplicaties, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), visumproblemen, ziekte / medische ingreep, overlijden, scheiding. Je dient dan een aanvraag in voor een redelijke compensatie voor niet genoten reisdagen en het wijzigen van de vliegreis.

  • Regel je polis voor annuleren direct bij je ticket boeking.
  • Jouw doorlopende reisverzekering dekt onvoorziene uitgaven tijdens de vakantie (in de basis zijn dit: wintersport, auto pechhulp, rechtsbijstand, repatriëring, medische kosten, vervangend vervoer).
  • Bagageverzekering: gemakkelijk jouw spullen verzekeren tijdens jouw reis.

Maaltijd aan boord: waar kan ik op rekenen?

De vliegreis Zakynthos (Europa) definiëren we als een Europese vliegreis. Huidige situatie: maaltijden zijn er vaak alleen bij vluchten van 2 uur of langer.Het maaltijd-assortiment wordt aangepast het tijdstip van vliegen. Het eten en drinken wordt klaargemaakt en geserveerd door de medewerkers. Eigen eten is ook toegestaan.

  • Europese vliegreis: airlines bieden vaak alleen maaltijden bij vluchten vanaf 2 uur.
  • Eten, drinken en snacks kan weer anders zijn per seizoen en vliegtijd.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met films / series, serviceknop, radio / muziek, actueel weerbericht, leeslampje, navigatie.

Zakelijk vliegen

Wil je voor werkgerelateerde doeleinden reizen? Het is dan wenselijk dat jouw vlucht zo soepel mogelijk verloopt. Airports hebben een aanbod speciale faciliteiten zoals: zakelijke valet-parking, voorrang bij de bagage en toelating tot een afgeschermde lounge waar je ongestoord kan telefoneren of werken. Vlieg jij doorgaan vanaf luchthaven Schiphol? Dan is het Privium lidmaatschap misschien iets voor jou. Dit biedt veel extra gemak en ontspanning.

  • Gratis wifi: een snelle gratis internetverbinding in de wachtruimte.
  • Priority boarding: geen grote wachtrijen bij controle, douane en gate.
  • Lounge: comfortabele plek waar passagiers zich kunnen opfrissen voor vertrek.
  • Vaak zijn er werkplekken aanwezig met stroom en stoelen.
  • Toegang tot de beste parkeerplekken.
  • Bluebiz: spaar blue credits voor gratis tickets, extra diensten en upgrades.

Andere relevante diensten

Je vind meerdere specifieke diensten die te selecteren zijn om je vliegvakantie compleet te maken. In het gedeelte hieronder lees jij verschillende gangbare extra services.

  • Huisdieren: jouw hond of kat heeft een dierenpaspoort nodig.
  • Speciale bagage: muziekinstrument, duik- en surfuitrusting, visuitrusting, golfuitrusting, ski’s en snowboard, fiets.
  • Bij veel airlines kan je jouw CO2-uitstoot deels compenseren.
  • Valet-parking: jouw auto wordt vakkundig door een chauffeur weggebracht.
  • Autohuur: na de landing kun je direct de weg op met je huurauto in .
  • Extra koffer: extra bagage bijboeken kan per persoon geregeld worden.
  • Vliegen met baby: inclusief kinderbagage als kinderwagen, campingbed, rugdrager (draagzak), buggy, kinderzitje.
  • Luchthaventransfer: van luchthaven naar hotel via de transfer service.

De beste vliegtickets kopen naar Griekenland?

Bekijk airlines en ontvang de beste tickets online!

Lokale vliegvelden in Zakynthos en regio

Gebruik maken van de snelste vlucht naar Zakynthos? Nabij deze plaats bestaan er tal van internationale en nationale Griekse vliegvelden. Een van de meest spraakmakende luchthavens in het land is Athens International Airport (ATH). De (nationale) luchtvaartmaatschappij Aegean Airlines is hier zeer actief. In het schema hieronder tref je verschillende prettige airports waarop jij kunt vliegen. Vanaf deze plekken pak je bijvoorbeeld het OV (trein en bus), taxi en luchthavenshuttle. Internationale maatschappijen die hier actief zijn, zijn o.a. easyJet (U2), Transavia (HV), Ryanair (FR) of Lufthansa (LH).

VliegveldIATAAfstand (KM)
KeffalliniaEFL51,0 km
PatrasGPA61,4 km
KalamataKLX127,7 km
PrevezaPVK127,3 km
ZakynthosZTH4,3 km
Beschikbare airports dichtbij Zakynthos (Griekenland).

Landelijke luchthaven Zakynthos: Zakynthos International Airport “Dionysios Solomos”

Airport Zakynthos International Airport “Dionysios Solomos” (LGZA) is een zeer geschikte aanvlieghaven. Wij spreken hier over een middelgrote terminal op 5 meter boven zeeniveau gelegen in Zakynthos Island. De reisafstand vanaf Amsterdam is 2050 km. De netto vliegtijd is circa 3,5 uur. Het navigatieadres is QV2M+9P Laganas, Greece. Praktische info lees je ook op www.zth-airport.gr/. Er is ook een telefonische klantenservice (+30 2695 029500). Een uitstekende lokale luchtvaartonderneming heet Aegean Airlines. Via de tool vind je ook goedkope vluchten naar Tanta.

Handige vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Airport Schiphol (AMS): sneller door de veiligheidscontrole met fast lane.
  • Vliegveld Eindhoven (EIN): uitstekend bereikbaar met auto of trein.
  • Rotterdam Den Haag Airport (RTM): ruim aanbod met bestemmingen en airlines.
  • Vliegveld Düsseldorf (DUS): heeft een goede focus op milieuvriendelijke processen.
  • Vliegveld Bremen (BRE): In alle rust vliegen naar de mooiste bestemmingen.
  • Brussels Airport / Luchthaven Zaventem (BRU): simpel en snel parken naast de terminal.
  • Luchthaven Dortmund (DTM): uitstekend bereikbaar met goede parkeermogelijkheden.
  • Luchthaven Keulen (CGN): diverse oplaadpunten voor elektrische auto’s aanwezig.
  • Vliegveld van Münster-Osnabrück (FMO): je kunt eenvoudig parken in de buurt van de terminal.
  • Frankfurt am Main (FRA): vliegt naar veel toeristische bestemmingen.
  • Weeze Luchthaven (NRN): kindvriendelijke terminals voor de hele familie.
  • Airport Eelde / Groningen(GRQ): ruime parkeerplekken en opties voor valet-parken.
vluchten-naar-zakynthos-vergelijken

Top-10 airlines voor jouw volgende vlucht

Je kunt kiezen uit diverse maatschappijen die vliegen op Greece (GR). Onderstaand vergelijk je 10 goede vliegbedrijven voor een vliegvakantie naar Zakynthos.

  1. KLM (KL): vlieg met de beste prijs en comfort.
  2. Delta Air Lines (DL): biedt mooie vliegtuigen aan met goede plekken.
  3. Wizz Air (W6): gemakkelijk online inchecken en je vlucht beheren.
  4. Vueling (VY): erkende airline die Jouw verbindt met de hele wereld.
  5. Scandinavian Airlines (SK): specialist voor zakenreizen en (korte) vakanties.
  6. Aegean Airlines: de mooiste rondreizen, stedentrips en zonvakanties.
  7. easyJet (U2): vind eenvoudig de beste last-minute aanbiedingen.
  8. Transavia (HV): CO-2 compensatieprogramma voor duurzamer vliegen.
  9. Ryanair (FR): kindvriendelijke organisatie met vriendelijk personeel.
  10. Lufthansa (LH): eenvoudig extra’s als huurauto of hotel bijboeken.

Top-10 boekingssites

Via het internet kun je aankopen doen bij velerlei voordelige reisbureaus en ticketvergelijkers. Onderstaand ontdek je de top-10 ticket brokers voor het actuele vluchtaanbod Zakynthos in mei 2024.

  1. Cheaptickets.nl: meer dan 800 airlines naar meer dan 9.000 bestemmingen.
  2. Skyscanner: de reiszoekmachine voor ervaren reizigers in mei 2024.
  3. Expedia: de all-in-one reisshop voor vlucht, hotel, huurauto en all-inclusive Zakynthos vakanties.
  4. Kayak.nl: goede klantenservice per mail, social media of messenger.
  5. Vliegtickets.nl: goedkope vliegtickets v.a. € 19 retour.
  6. Tix.nl: ontdek de mooiste plekken en uithoeken van de wereld.
  7. Vliegwinkel.nl: SGR, ANVR en IATA kwaliteitsgaranties.
  8. Jetcost.nl: makkelijk te gebruiken website voor het vinden van ticketprijzen.
  9. WTC.nl: de goedkoopste deals voor jouw volgende bestemming.
  10. Google Flights: vluchten, hotels en bezienswaardigheden vergelijken.

Weersvoorspellingen Zakynthos, Griekenland

Qua weer heb je hier een warm mediterraan klimaat. De verwachte gem. temperatuur is 17,3 graden °C. Een zeer geschikte tijd om te reizen is mei, juni & september. Dan is het een goede tijd om de hotspots van het land te bekijken en sportieve activiteiten te ondernemen. In het blok hieronder check je de weersverwachting voor deze week. Per kalenderdag bieden we een gemiddelde temperatuur en een symbooltje wat voor type weer er aankomt. Zie ook betaalbare vliegtuig tickets naar Kongiganak

Weerbericht woensdag 1 mei 2024

Fly-drive Zakynthos: 100% flexibel met eigen huurauto

Fly-en-drive is simpelweg een vliegvakantie met een huurauto in het pakket. Fly + Drive is makkelijk als je bij de airport gelijk wilt wegrijden met de auto. Het grote gemak is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Jouw auto staat namelijk al op Jouw te wachten. Je kunt genieten van het land zonder vast reisschema. Lokaal adres: Πλατεία Δ.Σολωμού 4, Ζάκυνθος 291 00, Greece.

  • In een plaatselijke parkeergarage worden de huurauto opgeslagen.
  • Weekend weg: ontdek alle lokale trekpleisters met jouw eigen auto.
  • Zonvakantie: trakteer jezelf op een flinke dosis vitamine D.

Vlucht met hotel Zakynthos

In het geval je een vlucht met hotel als totaalpakket afsluit noemen we dat een pakketreis. Dit biedt leuke extra’s als: de tarieven zijn gunstiger, de boekingsvoorwaarden zijn beter (SGR, ANVR, Calamiteitenfonds) en er is vaak een medewerker ter plaatse aanwezig. Bij sommige reisorganisaties zal jouw transfer van luchthaven Zakynthos International Airport “Dionysios Solomos” naar je hotel worden verzorgd.

  • De organisator van de pakketreis is verantwoordelijk voor alle diensten.
  • Een all inclusive resort biedt alles wat jij nodig hebt.
  • Suggesties accommodaties: Georgina Inn, Zante Luxurious Villa-Private Heated Pool&big Garden, Zante Luxurious Villa-Private Heated Pool&big Garden, Alektor Luxury Apartments, Phoenix Hotel.
  • Wintervakantie: te boeken bij o.a. Prijsvrij, D-Reizen, Tui, Vakantiediscounter, Corendon, Sunweb of De Jong Intra Vakanties, Stip Reizen, BeachCheck.com, Bebsy, Suntip, Thomas Cook.

De meest gestelde vragen en antwoorden vliegreizen naar Zakynthos

Op welke vliegvelden kan ik vliegen naar Zakynthos?

Dichtbij deze regio zijn er vluchten naar grootschalige en kleinere Griekse airports. Bekijk bijvoorbeeld eens Keffallinia (EFL), Patras (GPA) of Kalamata (KLX). Een belangrijke hub-luchthaven heet Athens International Airport (ATH). De vliegroute van Schiphol Airport (AMS) naar het bekende Zakynthos Island is ong. 2050 km (hemelsbreed). Dit staat gelijk aan +/- 3,5 uur vliegtijd (exclusief tussenstops). Met behulp van OV (bus, trein) en luchthavenvervoer ben je verrassend snel bij jouw overnachtingsplek.

Welke vliegmaatschappijen bieden vliegtickets aan?

Zakynthos in Griekenland is een goede Griekse reisbestemming. Een mooi aantal vliegbedrijven laten je (in)directe vluchten boeken. Populaire airlines zijn: KLM (KL) ,Delta Air Lines (DL), Wizz Air (W6), Vueling (VY), Scandinavian Airlines (SK), Aegean Airlines, easyJet (U2), Transavia (HV), Ryanair (FR), Lufthansa (LH). Een uitstekende lokale luchtvaartonderneming is Aegean Airlines. Raadpleeg altijd een reiszoekmachine voor interessante deals. Controleer ook de tickettarieven op de vluchtzoeker van de luchtvaartmaatschappijen.

Wat is de juiste tijd voor het boeken van een goedkoop ticket naar Zakynthos?

Ticketprijzen veranderen voortdurend. Vliegtickets in het hoogseizoen (juli tot augustus) zijn gemiddeld gezien het meest kostbaar. De wintertijd (laagseizoen) is meestal veel voordeliger. Ben je afhankelijk van de schoolvakanties? Zorg dan dat je op tijd boekt. 6 tot 8 weken van tevoren liggen de ticketprijzen vaak nog wat lager. Vanaf dan gaan de prijzen verder omhoog. Om nader te bekijken: eind december / begin januari hanteren luchtvaartmaatschappijen vroegboekacties (KLM Werelddeal Weken). Vroege boekers worden beloond met royale kortingen.

Last-minute vluchten Zakynthos: waar kan ik deze bekijken?

Vluchtaanbieders hebben als doel dat elke vlucht maximaal vol zit. Zijn er veel onverkochte stoeltjes? Daaropvolgend worden de overgebleven zitplekken via speciale deals van de hand gedaan. Hierdoor zal het vliegtuig zonder lege stoelen vliegen. Probeer hier dus van te profiteren. Ons advies: check regelmatig websites met acties en deals, maak gebruik van een prijsalarm en wees flexibel. Ook touroperators bieden interessante last-minute deals.

Hoe zijn de aansluitingen op het openbaar vervoer?

Vliegbestemming Zakynthos is aangesloten op het OV-netwerk naar de omliggende vliegvelden. Vanaf de aankomsthal reis jij eenvoudig per bus of trein naar je eindbestemming. Bij veel aankomsthallen kan je een tickets voor de shuttle service kopen. Bekijk voor vertrek de tijden en ticketprijzen. Wil je meer besteden en wil je ontspannen verder reizen? Dan houd je gemakkelijk een taxi aan. Bij een gekoppeld reisarrangement van reisorganisaties als Sunweb, Prijsvrij, Corendon, Tui, D-Reizen en BeachCheck is de transfer van en naar de luchthaven doorgaans inclusief.