vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Helsinki

Zonder gedoe goedkoop vliegen naar Helsinki in Finland (Europa)? Het vastzetten van aantrekkelijk geprijsde vliegtickets regel je via onze vergelijker. Bepaal een of meerdere bestemmingen, de datum van de heen- en terugreis en het aantal reisgenoten. De vergelijkingstool komt vervolgens met alle relevante vluchten naar omliggende luchthavens zoals Helsinki, Turku en Tallinn-ulemiste International. Je kunt direct info zien over de vertrektijd, de prijsverwachting en andere relevante factoren zoals bagage, vliegduur en tussenstops van maatschappijen zoals KLM en Finnair. Ook bespreek je een huurauto of een hotelovernachting bij verblijven als Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki, Seurahuone Helsinki, Helsinki With A View, Studio Apartment In Helsinki Yrjonkatu 38 Id 7537, Vintage Helsinki.


  • Raadpleeg vluchten van alle toonaangevende airlines.
  • Bekijk eenvoudig de aantrekkelijkste of snelste optie.
  • Bekijk luchthavens in de buurt als HEL, TKU, TLL.
  • Online boeken is 100% veilig.
  • Gemakkelijk bagage en extra’s kiezen.
  • Supersnel inchecken en extra’s toevoegen.

Voordelige vluchten naar Helsinki vergelijken en boeken

De Finse stad is een vaak gekozen bestemming voor een stedentrip maar ook voor een complete reis. Deze plaats staat bekend om een grote verscheidenheid aan lokale bezienswaardigheden, spannende musea, geweldige natuurgebieden, gespecialiseerde horeca en allerlei leuke winkeltjes. Vanaf Schiphol vliegen naar Helsinki voor goedkope prijzen? Wij verstrekken een praktisch stappenplan met direct toe te passen tips over hoe je zo goedkoop mogelijk een vliegticket kunt boeken.

Voordelig met het vliegtuig naar Helsinki

  1. Bepaal bestemming

    Helemaal in het begin bepaal je vanaf welke luchthaven je vertrekt (bijv. Keulen, Maastricht, Brussel, Eindhoven, Düsseldorf, Schiphol) en de landingsplek (aankomst-luchthaven). Kies ook de vertrekdatum en retourvlucht (wanneer je een retour wilt). Indien gewenst is er een optie om diverse extra vluchten toe te voegen. Kies vervolgens de gewenste reisklasse en het aantal passagiers. Nu kun je naar de resultatenpagina gaan.

  2. Vergelijk alle vluchten

    De zoektool geeft een lijst met de actuele vluchten van o.a. Rotterdam (RTM), en Amsterdam (AMS) naar luchthavens zoals Tallinn-ulemiste International, Turku en Helsinki. Je kunt verdere details bekijken over de totale kosten, geschatte reistijd of specifieke vertrektijden (ochtend, middag, avond). Verder kan je een keuze maken uit wel/geen tussenstops, specifieke maatschappijen (voor de bestemming Finnair, KLM (KL) of Ryanair (FR)), airports van aankomst en het maximale gewicht van jouw ruimbagage. Tip: het vliegticket-platform is ook een aanrader voor goedkopere vluchten die kort voor of na jouw gekozen vertrekdag beschikbaar zijn. Eventueel kan je je registreren voor een prijsalert.

  3. Reisbureau kiezen

    Kies een vliegroute die aansluit op jouw eisen. Eén specifieke vlucht kan je regelen via heel uiteenlopende vliegticketsites. Bijvoorbeeld bij de maatschappij zelf (KLM of Finnair) of een ticketshop zoals Budgetair. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen en tussenpartijen rekenen een extra tarief voor entertainment, stoelvoorkeur, servicekosten, maaltijden, ruimbagage, verzekeringen. Lees de recensies door en klik door om jouw boeking af te ronden.

  4. Kies bagagepakket en geef door welke passagiers meegaan

    Je wordt door de zoekmachine doorgestuurd naar de touroperator. Controleer goed de vluchttijden, het aantal reizigers, de verwachte kosten en bevestig de heen- en terugvlucht. Geef daarna door of je ook bagage meeneemt. Doorgaans is 1 tas (55 x 35 x 25 cm) zonder vergoeding mee te nemen. Voor het meenemen van ruimbagage moet je een extra toeslag betalen. In de volgende stap vul je de NAW gegevens in. Het is ontzettend belangrijk dat je de namen op de juiste manier ingeeft volgens de schrijfwijze op jouw reisdocumenten (paspoort).

  5. Extra producten en diensten

    In de laatste stap kun jij voor extra pakketten kiezen. Upgrades zijn bijv. ruime zitplaatsen met beenruimte, voorrang bij de bagage, polis voor annulering, maaltijden tijdens de vlucht, visuitrusting, een hond, kat of ander huisdier, een huurauto of een andere extra benodigdheid. Uiteindelijk zie je de definitieve tarieven van jouw vliegreis. Betalen kan met Paypal, MasterCard, Visa en American Express (creditcard) en natuurlijk iDeal. Na betaling krijg je een bevestiging per mail. De dag voordat je vertrekt kan je via je account online inchecken. Kort daarop volgt er een instapkaart (die je ook kunt printen). Voor de luchthaven is het handig dat je 3 uur van tevoren op het vliegveld bent. Bekijk ook of jouw paspoort nog geldig is als je vertrekt.

Vind online de beste vlucht naar Helsinki (Finland)

Kies dag van vertrek en scoor de voordeligste tickets

Handige informatie over deze reisbestemming

Reisbestemming Helsinki (60.1698557, 24.938379) is een schitterende locatie in Finland, Europa. Qua taal heb je hier te maken met het Fins, Zweeds. Betalen doe je met de Euro (EUR). De lokale tijdzone is Europe/Helsinki (UTC +2, tijdsverschil: 1 uur). In Finland kun je elektrische spullen laden via stekkertype F. De standaard netspanning is 230 V met een frequentie van 50 Hz. Luchthaven in de buurt zijn Turku, Tallinn-ulemiste International en Helsinki. Het prijsniveau van dagelijkse producten en diensten is erg duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is Finnair. Voor een doorsnee hotelovernachting rekenen de hier om en nabij de €189,20.

PlaatsHelsinki
LandFinland
ContinentEuropa
TijdzoneEurope/Helsinki (UTC +2)
Tijdsverschil1 uur
Luchthaven in de regioHelsinki Malmi Airport (HEM)
AirlinesFinnair
Websitewww.efhf.fi/
Telefoonnummer+358 20 7545129
Afstand vanaf Schiphol1530 km (+/- 2,5 uur vliegtijd)

Last-minute tickets april 2024: check de exclusieve vluchtaanbiedingen

Een betaalbare vlucht boeken kun je via internet eenvoudig doen. A.d.h.v. handige vliegticket vergelijkservices vind je binnen no-time de goedkoopste vluchten naar Helsinki en nabijgelegen plaatsen via maatschappijen als Delta Air Lines (DL), Vueling (VY) en Lufthansa (LH). Je kan gebruik maken van nog meer adviezen om besparingen te realiseren. Hierna delen wij twaalf goede tips om goedkoper te vliegen. Via de tool vind je ook betaalbare vliegtickets naar Dawson City.

12 bespaaradviezen voor een betaalbare vlucht

  1. Kies voor een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines bieden een gunstige prijs.
  2. Gebruik ticketvergelijkers voor de laagste prijs.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: de beste last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: 2 -3 maanden voor vertrek boeken.
  5. Probeer flexibel te zijn: zoek niet uitsluitend op 1 vliegdatum.
  6. Schoon de cache en cookies van je PC of telefoon op.
  7. Laat een prijsalarm instellen: de makkelijkste manier om op te hoogte te blijven van nieuwe deals.
  8. Filter op vluchten met overstap: een tussenstop kan voordelig zijn.
  9. Profiteer van meer voordeel d.m.v. een actiecode.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): sparen met diverse loyaliteitsprogramma’s van vliegmaatschappijen.
  11. Open-jaw vliegticket: multi stedentrip, terugvliegen vanaf Helsinki Airport (HEL).
  12. Hotel + vlucht combi: extra korting wanneer je een complete reis boekt.

Wat is een gunstige vertrekmaand?

  • Januari 2023: is vaak de goedkoopste maand om te vliegen.
  • Februari 2023: de voorjaarsvakantie is een perfecte periode voor een rustige vakantie.
  • Maart 2023: een pakketreis bevat alle onderdelen voor een complete vakantie.
  • April 2023: ontdek in enkele dagen de stad tijdens jouw citytrip of stedentrip in Helsinki.
  • Mei 2023: tijdens de meivakantie kunnen accommodaties wat duurder zijn.
  • Juni 2023: uitstekende tijd voor een complete zonvakantie met vliegticket en hotel.
  • Juli 2023: de zomervakantie is een duurdere periode waar je tijd moet boeken.
  • Augustus 2023: boek tijdig om niet teveel te betalen voor jouw vliegvakantie.
  • September 2023: het hoogseizoen is geweest, de last-minute vluchten worden weer interessant.
  • Oktober 2022: informeer tijdens de herfstvakantie goed naar het actuele klimaat.
  • November: 2022: heerlijk bijkomen met een all-inclusive vakantie.
  • December: 2022: een aangename periode om de kerstvakantie in de winterzon te vieren.

Boekingshulp: praktische hulp bij jouw boeking

Bij het reserveren van een Helsinki vliegticket tonen ze heel uiteenlopende opties en extra services om je reis aangenaam te maken. Airlines bieden steeds meer opties en upgrades. Het kan dan ook wat verwarring geven. Welke pakketten zijn handig, en wat kan ik misschien beter overslaan? Hierna bieden wij meer informatie over services en diensten die vaak te boeken zijn (zoals bij Eurowings, TUIfly, Lufthansa, Delta Air Lines, Transavia, easyJet, Brussels Airlines, Ryanair, Norwegian, Aer Lingus en Lufthansa, Vueling, Air France, British Airways).

Bagage informatie

Handbagage is een tas of koffer die je mag meenemen in de cabine van het vliegtuig. In dit geval kan het zijn; een kleine rolkoffer, trolley, weekendtas, reistas, rugtas, handtas. Bij het gros van de luchthavens is max. 1 stuk handbagage per passagier toegestaan. Ruimbagage is een grote koffer die je afgeeft aan de checkin balie. Dit gaat mee in het bagageruim. Vaak is het maximum gewicht rond de 23 – 25 kg. De verwachte kosten wisselen tussen de €0,00 (gratis) tot €60,00.

  • Per persoon 1 rugtas handbagage (56 x 45 x 25 cm, max. 8 – 10 kg).
  • Ruimbagage: één reiskoffer van ten hoogste 20 – 30 kg.
  • Open de website of App van de airline voor bagageregels en informatie.

Stoelreservering via internet

Samen met anderen reizen naar Helsinki per vliegtuig? Het is gezellig om naast elkaar te zitten. Bij het kopen van een vliegticket kan je stoelen naast elkaar aanklikken. Bij het aanklikken van stoelnummers toont het systeem de meerprijs direct. Reserveer je vooraf geen stoel? Dan wordt er automatisch een stoelnummer toegewezen. Als je online incheckt kan je bij veel airlines op het laatste moment nog een stoelkeuze doen. Kies je voor extra beenruimte? Dan kan het voorkomen dat er een toeslag in rekening wordt gebracht.

  • Economy class: de scherp geprijsde plekken (ook bij de keuken (galley), voorste rij (voorin), bij het gangpad, achterste rij (achterin), bij de toiletten, bij het raam.
  • Business class: luxueuze zitplek die omgetoverd kan worden tot bed.
  • First class: geweldige zitplaatsen met eersteklas bediening.

Is een annuleringsverzekering nodig?

Als jij een vlucht gaat annuleren heb je annuleringskosten. De annuleringsverzekering voor vluchten betaalt een deel van de reissom terug wanneer jij je vakantie moet cancelen of afbreken. Redenen kunnen zijn reisadvies, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), zwangerschapscomplicaties, overlijden, ziekte / medische ingreep, visumproblemen. Je krijgt een bedrag voor het aanpassen of wijzigen van de vliegvakantie.

  • Laat het ingaan uiterlijk 7 dagen na het boeken van de reis.
  • Jouw doorlopende reisverzekering dekt extra kosten die je moet maken tijdens de reis (bijv. vervangend vervoer, medische kosten, ongevallen / noodhulp, rechtsbijstand, wintersport, auto pechhulp).
  • Bagageverzekering: speciale polis voor het afdekken van diefstalrisico’s.

Entertainment en maaltijd aan boord

De vliegreis Helsinki (Europa) definiëren we als een Europese vliegreis. Actueel: maaltijden zijn inbegrepen bij vluchten vanaf 2 uur.Het menu wordt bepaald door het dagdeel dat je vliegt. De maaltijd wordt aangereikt door het vluchtpersoneel. Je mag ook zelf wat eten en drinken meebrengen.

  • Europese vliegreis: airlines bieden vaak alleen maaltijden bij vluchten vanaf 2 uur.
  • Wat er precies geserveerd wordt is steeds anders. Dit hangt af van tijdstip van vliegen.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met navigatie, serviceknop, radio / muziek, actueel weerbericht, films / series, spelletjes.

Zakelijke vliegreizen

Ben je van plan een business trip te maken? Dan wil je een drempelvrije vlucht. De grotere vliegvelden hebben een aanbod speciale faciliteiten zoals: premium parking, inchecken met priority en een zitplaats in een zakelijke lounge waar je nog even kunt doorwerken voor vertrek. Vertrek jij doorgaans via luchthaven Schiphol? Vraag je werkgever dan naar Privium. Je mag dan business class inchecken bij diverse airlines.

  • Gratis wifi: altijd gratis internet aan boord en in de lounge.
  • Priority boarding: zo voorkom je de lange wachtrij bij de gate.
  • Lounge: even uitrusten en opfrissen voor vertrek.
  • Je vindt er ook werkplekken met goede tafels, stoelen en (USB) stopcontacten.
  • Eenvoudig je auto parkeren vlakbij de luchthaven.
  • Bluebiz: voorrang tijdens het instappen via het ‘zone boarding principe’.

Andere praktische onderwerpen

Airlines bieden nog allerlei andere extra’s die je kunt aanvragen om je vakantie nog beter te laten aansluiten bij jouw wensen. In de volgende opsomming bieden wij enkele belangrijke services.

  • Huisdieren: opties voor vervoer van hond of kat.
  • Speciale bagage: sportuitrusting, ski’s en snowboard, fiets, golfuitrusting, visuitrusting, duik- en surfuitrusting.
  • Je kunt duurzamer reizen met CO-2 compensatie.
  • Valet-parking: jij hoeft alleen maar naar de vertrekhal te rijden waar je auto wordt weggebracht.
  • Autohuur: geniet van een fijne huurauto in .
  • Extra koffer: tarieven voor extra bagage bijboeken verschillen per maatschappij.
  • Vliegen met baby: incl. kinderbagage als rugdrager (draagzak), Maxi-Cosi, buggy, campingbed, kinderwagen.
  • Luchthaventransfer: met een transfer service (shuttlebus) kun je snel het airport verlaten.

De beste vliegtickets kopen naar Finland?

Toon airlines en verkrijg de meest goedkope tickets online!

Zoek naar vliegvelden in Helsinki en regio

Zoek je de snelste vlucht naar Helsinki? Nabij deze plek werken enkele grootschalige en kleinere Finse vliegvelden. Een van de meest spraakmakende luchthavens in het land is Helsinki Airport (HEL). De airline Finnair is hier een van de meest toonaangevende namen Bijgaand bieden wij allerlei populaire vliegvelden die op relatief korte afstand gelegen zijn. Vanaf deze plekken kan je jouw reis verder voortzetten via bus, trein, openbaar vervoer, luchthavenshuttle en taxibedrijven. Prettige luchtvaartbedrijven die hier vliegen zijn Transavia (HV), easyJet (U2), Scandinavian Airlines (SK) en Turkish Airlines (TK).

VliegveldIATAAfstand (KM)
HelsinkiHEL16,5 km
TurkuTKU152,3 km
Tallinn-ulemiste InternationalTLL84,4 km
TampereTMP156,3 km
Schema met airports dichtbij Helsinki (Finland).

Landelijke luchthaven Helsinki: Helsinki Malmi Airport

Airport Helsinki Malmi Airport (EFHF) is een aanvlieghaven op relatief korte afstand. Dit noemen we een middelgrote terminal op 17 meter boven zeeniveau. Het ligt in Helsinki. De verwachte route / afstand vanaf Schiphol is 1530 kilometer. De tijd die je in het vliegtuig zit is zo’n 2,5 uur. Het navigatieadres is 723V+R4 Helsinki, Finland. Meer info lees je ook op www.efhf.fi/. Er is ook een telefonische klantenservice (+358 20 7545129). Een zeer betrouwbare luchtvaart-carrier betreft Finnair. Via deze website zoek je ook naar goedkope vluchten naar Patras.

Erkende vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Schiphol (AMS): uitstekende vliegtijden en snelle doorstroom.
  • Vliegveld Eindhoven (EIN): sneller door de veiligheidscontrole met fast lane.
  • Rotterdam Den Haag Airport (RTM): Altijd snel en gemakkelijk inchecken.
  • Düsseldorf Airport (DUS): heel veel horeca voorzieningen voor lekker eten en drinken.
  • Vliegveld Bremen (BRE): het openbaar vervoer sluit goed aan op deze terminal.
  • Brussels Airport (BRU): gunstige ligging met OV en hotels in de directe omgeving.
  • Dortmund Luchthaven (DTM): uitstekende lounges voor zakelijke reizigers.
  • Keulen Luchthaven (CGN): heel veel horeca voorzieningen voor lekker eten en drinken.
  • Vliegveld van Münster-Osnabrück (FMO): goede begeleiding bij het inchecken en de gates.
  • Airport Frankfurt (FRA): via de website inzicht in de aankomst- en vertrektijden.
  • Luchthaven Weeze (NRN): afhandeling van de bagage gaat over het algemeen snel.
  • Groningen Airport Eelde (GRQ): klantvriendelijke medewerkers bij de security afdelingen.
vluchten-naar-helsinki-vergelijken

Vergelijk de beste airlines voor een betaalbare vliegreis

We zien tal van luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Finland (FI). In de lijst hieronder tref je een lijst met 10 betrouwbare vluchtmaatschappijen voor een vliegvakantie naar Helsinki.

  1. Finnair: biedt mooie vliegtuigen aan met goede plekken.
  2. KLM (KL): flexibel boeken naar talloze bestemmingen.
  3. Ryanair (FR): heeft altijd veel ruimte in de toeristenklasse.
  4. Delta Air Lines (DL): speciaal programma om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.
  5. Vueling (VY): vlieg naar bestemming dichtbij huis of ver weg.
  6. Lufthansa (LH): gemakkelijk het hele gezin inchecken en stoelen kiezen.
  7. Transavia (HV): het startpunt voor een onvergetelijke reis.
  8. easyJet (U2): eenvoudig online inchecken.
  9. Scandinavian Airlines (SK): citytrips, rondreizen en naar de zon.
  10. Turkish Airlines (TK): een vertraging wordt doorgegeven via de App en site.

Top-10 boekingssites

Op het internet kun je aankopen doen bij veel verschillende digitale reisbureaus en ticketvergelijkers. In de lijst hieronder bekijk je 10 erkende ticket brokers voor het actuele vluchtaanbod Helsinki in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: vluchten, hotels, autohuur en luchthaventransfers.
  2. Skyscanner: boek in april 2024 bestemmingen van over de gehele wereld.
  3. Expedia: grote zoekmachine voor vliegroutes, hotels, dagtrips en all-inclusive Helsinki vakanties.
  4. Kayak.nl: zoek naar de beste deals op 900+ reiswebsites.
  5. Vliegtickets.nl: altijd de beste ticket-aanbiedingen van grote airlines.
  6. Tix.nl: veilig boeken en betalen met alle populaire betaalmiddelen.
  7. Vliegwinkel.nl: met een gerust gevoel boeken dankzij ANVR en SGR.
  8. Esky.nl: prima zoekmachine voor het vinden van de juiste ticketprijzen.
  9. WTC.nl: voor elk continent speciale tarieven en deals.
  10. Google Flights: complete reis samenstellen en via google maps zoeken naar dagtrips.

7-daagse weersvoorspellingen Helsinki, Finland

Je hebt hier een aangenaam koel landklimaat. De normale gem. jaartemperatuur is 5,8 graden celsius °C. Een aan te raden vliegperiode is maart & augustus. Het is de beste vakantieperiode om meer van het land te ontdekken en om rond te trekken. In de weergaven hieronder tref je de voorspellingen van het weer weer voor de aankomende dagen. Per 24 uur behandelen we een temperatuurverwachting en een icoontje met het verwachte weerbeeld. Zie ook betaalbare vliegtuig tickets naar Coimbatore

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Helsinki: boek ticket met huurauto

Fly & drive wil zeggen een vliegreis met daarbij een huurauto. Fly-drive is bruikbaar wanneer je vanaf de luchthaven gelijk wilt wegrijden met de auto. Het mooie hier is dat je alles in 1 pakket kunt reserveren. Je hoeft ter plaatse niet meer te zoeken. In alle vrijheid de omgeving verkennen zonder vast reisschema. Lokaal adres: 00100 Helsinki, Finland.

  • Haal sleutels af en rij meteen weg uit de parkeergarage.
  • Citytrip: even er tussenuit in een schitterende omgeving.
  • Zonvakantie: geniet van gezelschap tijdens lange avonden op het terras.

Vlucht met hotel Helsinki

In de situatie dat je een vlucht met hotel reserveert dan is er sprake van een pakketreis. Dit biedt leuke extra’s als: je bent voordelig uit , je hebt bescherming bij een faillissement (Calamiteitenfonds, SGR, ANVR) en er is vaak een medewerker ter plaatse aanwezig. Indien beschikbaar zal een transfer van luchthaven Helsinki Malmi Airport naar je hotel worden gereserveerd.

  • Je complete reis geregeld in één pakketreis.
  • Ervaar het gemak van logies, volpension of all inclusive.
  • Regionale hotels: Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki, Seurahuone Helsinki, Helsinki With A View, Studio Apartment In Helsinki Yrjonkatu 38 Id 7537, Vintage Helsinki.
  • Wintervakantie: te boeken bij o.a. Vakantiediscounter, Sunweb, Corendon, Tui, Alltours, Prijsvrij en natuurlijk Thomas Cook, Vakanties.nl, De Jong Intra Vakanties, Bebsy, Suntip, BeachCheck.com.

Vragen + antwoorden (FAQ) over vliegreizen naar Helsinki

Van welke luchthaven kan ik gebruik maken voor mijn vlucht naar Helsinki?

Op korte afstand van deze vakantiebestemming heb je de keuze uit grote internationale en kleinere Finse terminals. Bekende voorbeelden zijn Helsinki (HEL), Turku (TKU) of Tallinn-ulemiste International (TLL). Een belangrijke hub-luchthaven in dit land is Helsinki Airport (HEL). De afstand van luchthaven Schiphol (AMS) naar het lokale Helsinki is om en nabij de 1530 km (directe-vlucht). In de praktijk is dat ongeveer 2,5 uur zuivere vliegtijd (zonder tussenlanding). Met trein, bus en taxi (OV) & luchthavenvervoer ben je razendsnel in het stadscentrum.

Welke vliegmaatschappijen vliegen ernaartoe?

Helsinki in Finland is een prettige Finse vakantiebestemming. Veel toonaangevende luchtvaartbedrijven verkopen (in)directe vluchten. Populaire airlines bijv.: Finnair ,KLM (KL), Ryanair (FR), Delta Air Lines (DL), Vueling (VY), Lufthansa (LH), Transavia (HV), easyJet (U2), Scandinavian Airlines (SK), Turkish Airlines (TK). Een bekende lokale maatschappij is Finnair. Surf altijd naar een reiszoekmachine voor inzicht in de verschillende tarieven. Controleer ook de prijzen op de site van de carriers.

Wanneer is een goede tijd voor het boeken van een goedkoop ticket naar Helsinki?

De prijzen van vliegtickets verschillen per dag. Vliegtickets waarbij je vliegt in het hoogseizoen (vanaf eind juni tot augustus) zijn gemiddeld gezien prijziger. Vliegen tijdens het laagseizoen (wintertijd) kan vaak wat voordeliger uitvallen. Moet jij wel reizen tijdens schoolvakanties? Probeer dan te zoeken naar vroegboekkortingen. 8 tot 12 weken voor vertrekdatum heb je een grote kans op goedkope tickets. Kort voor vertrek lopen de vluchten langzaam vol en betaal je meer. Tip: begin van het seizoen verstrekken luchtvaartbedrijven vroegboekacties (je kunt denken aan de KLM Werelddeal Weken). Vroege boekers ontvangen forse kortingen!

Last-minute vluchten Helsinki: wat zijn de beste tips om deze te vinden?

Touroperators zoeken naar mogelijkheden dat elk toestel vol vertrekt. Zijn er nog enkele stoelen vrij? Bij deze vluchten worden deze vliegtickets doorgaans in de aanbieding gedaan. Zodoende gaat het vliegtuig alsnog vol weg. Jij kunt dus flink besparen op deze manier. Tips van onze experts: bezoek regelmatig de vergelijkingssites, ontvang automatisch een notificatie met een prijsalarm en maak gebruik van de 24-uur refund. Bij touroperators vind je bovendien last-minutes inclusief hotel.

Wat voor openbaar vervoer kan ik kiezen?

Vliegbestemming Helsinki heeft een hoogwaardig openbaar vervoer netwerk naar grote en drukbezochte maar ook kleinere vliegvelden. Na de checkout op het vliegveld reis jij eenvoudig per bus of trein naar jouw accommodatie. Soms kun je vooraf ook een shuttle service reserveren. Op de site van de luchthaven lees je alles over de routetijden en de onkosten. Ga jij niet voor de laagste prijs en wil je rechtstreeks naar je hotel? Dan zijn er tal van taxi’s beschikbaar. Bij een georganiseerde reis van reisorganisaties als Sunweb, Corendon, Vakantiediscounter, Prijsvrij, D-Reizen en FTI is de transfer van en naar de luchthaven vaak al bij het pakket inbegrepen.