vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Marsa Alam

Vanaf jouw favoriete luchthaven goedkoop vliegen naar Marsa Alam in Egypte (Afrika)? Het vastzetten van de goedkoopste vliegtickets gaat makkelijker dan je denkt. De vergelijker vraagt om een of meerdere bestemmingen, de reisdatum en het aantal reisgenoten. De ticketvergelijker doorzoekt de beste en goedkoopste vluchten naar belangrijke vliegvelden zoals Abu Simbel, Aswan en Asyut. Jij krijgt vervolgens een schema met het tijdstip van vertrek, de tarieven en aanvullende eigenschappen zoals het meenemen van bagage, reisduur en een indicatie van het aantal tussenstops van vluchtaanbieders zoals KLM en Egyptair. Afsluiten kun je informeren naar een huurauto of een arrangement bij nabijgelegen hotels en accommodaties zoals Bliss Marina Beach Resort, Blue Lagoon, Oriental Coast Marsa Allam, Fanadir Proy Resort, Oriental Coast, Marsa Alam, Egypt.


  • Onderzoek vluchten van alle nationale en internationale airlines.
  • Check overzichtelijk de meest betaalbare of snelste vlucht.
  • Filter op nabije vliegvelden als ABS, ASW, ATZ.
  • Veilig betalen met Creditcard of iDeal.
  • Vooraf jouw favoriete stoel selecteren.
  • Gemakkelijk inchecken en instapkaart printen.

Voordelige vluchten naar Marsa Alam vergelijken en boeken

De Egyptische stad is een vaak-gekozen vakantiebestemming voor een citytrip of een groepsreis. Deze bestemming laat Jouw genieten van een mengeling van lokale bezienswaardigheden, mooie musea, schitterende natuurparken, uitstekende restaurants en vele winkelstraatjes. Vanaf Schiphol vliegen naar Marsa Alam voor goedkope prijzen? Wij vertellen een praktisch stappenplan met uitleg en tips over hoe je voordelige vliegtickets moet kopen.

Voordelig met het vliegtuig naar Marsa Alam

  1. Bepaal bestemming

    Helemaal in het begin kies je het vliegveld waar je graag wil vertrekken (o.a. Rotterdam, Maastricht, Schiphol, Keulen, Düsseldorf, Eindhoven) en de plek van bestemming. Klik vervolgens op de datum van vertrek en terugreis (enkel in het geval van een retour). In de tool heb je de kans om verschillende bestemmingen toe te voegen aan jouw reis. Daarna kies je het aantal reisgenoten. Ontdek beschikbare vluchten door op zoeken te drukken.

  2. Vluchten met elkaar vergelijken

    De vliegticketzoekmachine geeft je de beste vluchten van Amsterdam (AMS) naar airports zoals Asyut, Aswan & Abu Simbel. Je kunt verdere details bekijken over de tarieven, netto reistijd of een specifiek tijdstip van vertrek. Ook kan je sorteren op geen tussenstops, voorkeur-airlines (zoals in dit geval Emirates (EK), Transavia (HV) of Egyptair), airports en de bagageregels. Tip: het platform geeft ook inzicht in aantrekkelijke vluchten die kort voor of na jouw gekozen vertrekdag beschikbaar zijn. Wanneer je het handig vindt kan je een prijsalert instellen.

  3. Online reisbureau kiezen

    Kies de favoriete vlucht die strookt met jouw zoekopdracht. Eén specifieke vlucht kan je boeken bij verschillende vliegticket-aanbieders. Denk aan bijvoorbeeld de maatschappij zelf (KLM of Egyptair) of een reisagent zoals vliegtickets.nl. Veel van de airlines en vliegticket-aanbieders vragen een extra bijdrage voor servicekosten, maaltijden, stoelvoorkeur, entertainment, verzekeringen, ruimbagage. Raadpleeg reviews van andere reizigers en kies een van de aanbieders.

  4. Kies aantal koffers en gegevens passagiers invullen

    Je wordt geredirect naar de reisaanbieder of luchtvaartmaatschappij. Check voor de laatste keer de reisdata, het aantal volwassenen en/of kinderen, de reissom en ga naar het volgende scherm. Kies daarna de bagage. In de regel is een rugtas of handtas vrij van heffingen. Veel spullen meenemen in de ruimbagage? Dan zijn er staffels per aantal kilo’s. Vervolgens kan je de passagiersgegevens invullen. Het is absoluut noodzakelijk dat je de namen spelt volgens de notatie in je ID-kaart of ander reisdocument.

  5. Extra diensten tijdens je vlucht kiezen

    Tijdens deze stap is er de optie voor extra services. Upgrades zijn bijv. ruime zitplaatsen met beenruimte, inchecken met priority, een verzekering, maaltijd aan boord, muziekinstrumenten, een hond/kat, autoverhuur en meer. Uiteindelijk zie je de realistische prijzen van jouw vlucht. Je kunt de betaling voldoen met Paypal, MasterCard, Visa en American Express (creditcard) en natuurlijk iDeal. Na ontvangst van de bevestigingsmail weet je dat de betaling goed is verwerkt. Vanaf 24 uur voor vertrek kan je definitief inchecken. Meteen daarna sturen ze de instapkaart per mail toe. Veel maatschappijen willen dat je zo’n 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig bent. Zorg ook voor een geldig reisdocument.

Vind online de beste vlucht naar Marsa Alam (Egypte)

Kies een heen- en terugvlucht en profiteer van de beste aanbiedingen

Praktische informatie over jouw reis

Reisbestemming Marsa Alam (25.0676256, 34.8789697) is een ideale omgeving in Egypte, Afrika. De officiële taal is Arabisch. Betalen doe je met de Egyptisch pond (EGP). De regionale tijdzone is Africa/Cairo (UTC +2, tijdsverschil: 1 uur). In Egypte kun je apparaten gebruiken met stekkertype C / F. De voltage is 220 V en de frequentie is 50 Hz. Druk bezochte vliegvelden in de buurt zijn Aswan, Asyut en Abu Simbel. Het prijspeil staat hier bekend als erg goedkoop. De nationale luchtvaartmaatschappij is Egyptair. Voor een gangbare hotelkamer betaal je €33,90.

PlaatsMarsa Alam
LandEgypte
ContinentAfrika
TijdzoneAfrica/Cairo (UTC +2)
Tijdsverschil1 uur
Luchthaven van bestemmingMarsa Alam International Airport (RMF)
VluchtmaatschappijenEgyptair
Websitewww.portghalib.com/
Telefoonnummer+20 65 3700029
Afstand vanaf Schiphol3890 km (+/- 5,5 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: zo vind je de meest voordelige vluchtaanbiedingen

Een goedkoop vliegticket kopen hoeft niet complex te zijn. A.d.h.v. praktische vliegticketzoekmachine vind je binnen no-time de goedkoopste vluchten naar Marsa Alam en andere bestemmingen in de buurt met luchtvaartbedrijven als Kenya Airways (KQ), Swiss (LX) of Delta Air Lines (DL). Wij vertrekken nog meer adviezen om minder te betalen voor je tickets. In de lijst hieronder bekijk je de beste 12 tips om goedkoper met het vliegtuig te reizen. Je kunt hier ook terecht voor betaalbare vliegtickets naar Huai’an.

12 bespaartips voor het kopen van goedkope vliegtickets

  1. Bekijk de opties voor een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines zijn vaak een stuk voordeliger.
  2. Zoek prijzen op diverse websites op.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: kies bewust voor last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: voor reizigers met een reservering met vertrekdata in de verre toekomst.
  5. Wees flexibel: vlieg eventueel op een andere dag.
  6. Schoon de cache en cookies van je PC of telefoon op.
  7. Met een prijsalarm blijf je op de hoogte: de makkelijkste manier om op te hoogte te blijven van nieuwe deals.
  8. Neem een overstap: een vlucht met tussenstop bespaart je al snel vele tientallen euro’s.
  9. Zoek naar een kortingscode.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): grote airlines hebben loyaliteitsprogramma’s waar je kunt sparen voor korting of extra service.
  11. Open-jaw tickets: zoek goedkope vluchten vanaf Cairo Airport (CAI).
  12. Hotel en vlucht combineren: lagere prijzen wanneer je de reis en overnachting combineert.

Dure en goedkope vertrekmaanden

  • Januari 2023: een van de goedkoopste maanden om te vliegen.
  • Februari 2023: een prima bestemming voor de voorjaarsvakantie.
  • Maart 2023: een pakketreis kan jouw veel besparingen oplevering.
  • April 2023: de ideale tijd voor een citytrip of stedentrip in Marsa Alam.
  • Mei 2023: ga voor een unieke vliegvakantie in de meivakantie.
  • Juni 2023: boek vooraf je vliegticket en hotel om zeker te zijn van de prijzen.
  • Juli 2023: de zomervakantie is een van de meest drukke periodes, boek op tijd.
  • Augustus 2023: het aanbod vliegvakanties is in deze periode erg groot.
  • September 2023: een goedkope last-minute vlucht boek je enkele dagen voor vertrek.
  • Oktober 2022: een weekje herfstvakantie vieren op een andere plek.
  • November: 2022: met een all-inclusive vakantie heb je grip op de kosten.
  • December: 2022: de winterzon of samen een sfeervolle kerstvakantie vieren.

Boekingshulp: onmisbare informatie voor Jouw boeking

Gedurende het reserveren van een Marsa Alam vliegticket bieden ze allerlei opties en additionele diensten om je vlucht compleet te maken. Je kunt jouw reis dus zo luxe maken als jij dat wil. Reizigers weten niet altijd wat ze hiermee aanmoeten. Wat voegt daadwerkelijk iets toe, en wat kan ik ook wel skippen? Hierna lees je relevant info over services die je bij veel airlines kunt kiezen (zoals bij Transavia, easyJet, Eurowings, Swiss, TUIfly, Lufthansa, Aer Lingus, Turkish Airlines, Norwegian, Ryanair of British Airways, Lufthansa, Wizz air, Air France).

Bagage kosten

Met handbagage wordt bedoeld: een tas of rugzak die je bij je mag houden tijdens de vlucht. Hiermee bedoelen we o.a. een kleine weekendtas, trolley, reistas, handtas, rugtas, rugzak. Bij veel van de vliegvelden mag je per persoon 1 stuk handbagage bij je dragen. Ruimbagage is een grote tas of koffer die je vooraf incheckt bij de incheckbalie. Vanaf de lopende band gaan ze naar het bagageruim. Het max. gewicht verschilt per airline en vliegklasse. Dit is rond de 23 – 25 kilogram. De tarieven van een koffer zijn zeer wisselend en liggen tussen de €0,00 (gratis) tot zo’n €55,00.

  • Per ticket 1 rugtas handbagage (55 x 35 x 20 cm, met een maximum van 10 kg).
  • Ruimbagage: één reiskoffer van gemiddeld 25 – 30 kilogram.
  • Kijk op de site van de airline voor alle actuele bagageregels.

Online stoelreservering

Met een grotere groep reizen naar Marsa Alam per vliegtuig? Dan wil je bij elkaar in de buurt zitten. Als je online tickets boekt kan je stoelen naast elkaar reserveren. Bij het kiezen van de stoelnummers toont het systeem de meerprijs direct. Wil je geen stoel reserveren? Dan wijst de airline Jouw een stoel toe. Als je kiest voor online inchecken kan je vrijwel altijd nog een stoelkeuze maken. Voor stoelen met meer beenruimte kan het voorkomen dat er een toeslag in rekening wordt gebracht.

  • Economy class: de goedkoopste plekken (ook bij de nooduitgang, voorste rij (voorin), bij het raam, achterste rij (achterin), bij het gangpad, bij de keuken (galley).
  • Business class: comfortabele zitplek met eigen stroom en privacyscherm.
  • First class: heerlijke zitplaatsen met eersteklas bediening.

Info en voordelen van annuleringsverzekering

Moet jij onverwachts je reis cancelen? Dan heb je annuleringskosten. De annuleringsverzekering voor vliegreizen betaalt een deel van de reissom terug als je jouw vlucht moet annuleren of eerder afbreken dan verwacht. Denk bijvoorbeeld aan zwangerschapscomplicaties, visumproblemen, ziekte / medische ingreep, scheiding, overlijden, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd). Je mag dan contact opnemen voor een redelijke compensatie voor het aanpassen of wijzigen van de vliegvakantie.

  • Sluit de polis direct na boeking van de reis af.
  • De kortlopende reisverzekering dekt kosten die je moet maken tijdens je reis door een onverwachte gebeurtenis (bijvoorbeeld rechtsbijstand, ongevallen / noodhulp, wintersport, medische kosten, repatriëring, auto pechhulp).
  • Bagageverzekering: polis voor verlies, beschadiging of diefstal van je bagage.

Maaltijden en entertainment aan boord

De vliegreis Marsa Alam (Afrika) is een intercontinentale vliegreis. Bij dit type vlucht geldt: een maaltijd met drankjes/snacks is meestal inclusief.Het assortiment maaltijden is afhankelijk van de lengte van de vlucht en het tijdstip. Het diner wordt aangereikt door het vluchtpersoneel. Producten als brood, crackers of gedroogd fruit zijn toegestaan aan boord.

  • intercontinentale vliegreis: bij veel airlines is de maaltijd inbegrepen.
  • De inhoud van het menu kan variëren per tijdstip van vliegen.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met films / series, serviceknop, navigatie, radio / muziek, leeslampje, spelletjes.

Zakelijke reizen

Heb je een zakelijke afspraak? Dan heb je geen tijd te verliezen. Airports hebben een aanbod speciale faciliteiten zoals: een parkeerplek vooraan, voorrang bij de bagage en een zitplaats in een zaken-lounge waar jij ontspannen je werk kan voortzetten. Vlieg jij doorgaan vanaf luchthaven Schiphol? Vraag je werkgever dan naar Privium. Dit betekent altijd vooraan parkeren en sneller langs de security.

  • Gratis wifi: een snelle gratis internetverbinding in de wachtruimte.
  • Priority boarding: sneller door de controles.
  • Lounge: comfortabele plek waar passagiers zich kunnen opfrissen voor vertrek.
  • Doorgaans bieden ze goede faciliteiten voor werkplekken.
  • Overnachten en parkeren vlakbij de luchthaven.
  • Bluebiz: doorgaans kun je gratis de naam op tickets wijzigen.

Andere praktische onderwerpen

Airlines bieden nog tal van andere upgrades die te kiezen zijn om jouw reis zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken. Onderstaand bekijk je meerdere veel voorkomende extra’s.

  • Huisdieren: bij veel maatschappijen is de hond of kat welkom.
  • Speciale bagage: fiets, golfuitrusting, muziekinstrument, ski’s en snowboard, sportuitrusting, duik- en surfuitrusting.
  • Compenseer (deels) de CO-2 uitstoot van jouw vliegreis.
  • Valet-parking: jouw auto wordt vakkundig door een chauffeur weggebracht.
  • Autohuur: je bent extra flexibel met je eigen huurauto in .
  • Extra koffer: elke passagier kan extra bagage bijboeken op de vlucht.
  • Vliegen met baby: incl. kinderbagage als kinderwagen, buggy, campingbed, Maxi-Cosi, rugdrager (draagzak).
  • Luchthaventransfer: met de transfer service naar jouw hotel.

De voordeligste vliegtickets kopen naar Egypte?

Bekijk en vergelijk vliegopties en vind de gunstigste tickets online!

Ontdek vliegvelden in Marsa Alam en regio

Wil je de snelste vlucht naar Marsa Alam? Nabij deze plek bestaan er verschillende internationale en nationale Egyptische vliegvelden. Een zeer belangrijke internationale luchthaven is Cairo Airport (CAI). Luchtvaartmaatschappij Egyptair is een betrouwbare partij. Hieronder tref je enkele betrouwbare luchthavens die in de buurt zijn gevestigd. Hier pak je bijvoorbeeld de trein, bus, OV, luchthavenshuttle en taxicentrales. Bekende vluchtmaatschappijen die hier naartoe vliegen zijn Ethiopian Airlines (ET), United Airlines (UA), British Airways (BA) of KLM (KL).

LuchthavenIATAAfstand (KM)
Abu SimbelABS447,9 km
AswanASW242,0 km
AsyutATZ445,0 km
WejhEJH203,8 km
SohagHMB345,0 km
HurghadaHRG258,5 km
LuxorLXR228,6 km
MadinahMED491,0 km
Marsa AlamRMF62,1 km
Sharm El SheikhSSH327,5 km
Schema met airports op korte afstand van Marsa Alam (Egypte).

Uitgelichte luchthaven Marsa Alam: Marsa Alam International Airport

Airport Marsa Alam International Airport (HEMA) is een veel gekozen aanvlieghaven. Dit betreft een middelgrote terminal op 77 meter boven zeeniveau in Marsa Alam. De reisafstand vanaf Schiphol (AMS) is 3890 kilometer en de totale vliegtijd ligt rond de 5,5 uur. Het lokale adres is: 7GQPHH4M+RF. Meer info lees je ook op www.portghalib.com/. Er is ook een telefonische klantenservice (+20 65 3700029). De nationale carrier is Egyptair. Zie ook goedkope vluchten naar Roseburg.

De meest gekozen vertrekluchthavens vergelijken

  • Vliegveld Schiphol (AMS): prima voorzieningen voor zakenreizen.
  • Airport Eindhoven (EIN): snelle wachtrijen en duidelijke aanwijzingen.
  • Airport Rotterdam (RTM): uitstekend bereikbaar met auto of trein.
  • Düsseldorf International (DUS): een gebruiksvriendelijke website met alle actuele vliegtijden.
  • Luchthaven Bremen (BRE): een moderne terminal voorzien van alle moderne snufjes.
  • Brussels Airport / Luchthaven Zaventem (BRU): prima service voor elk type reiziger.
  • Vliegveld van Dortmund (DTM): ontspannen ruimtes om te wachten op jouw volgende vlucht.
  • Keulen Luchthaven (CGN): je kunt er eenvoudig komen met het openbaar vervoer.
  • Münster Osnabrück (FMO): gebruiksvriendelijke website met alle vluchttijden.
  • Frankfurt Vliegveld(FRA): snelle bagageafhandeling en prima aanwijzingen.
  • Airport Weeze (NRN): veel extra vluchten tijdens de zomervakantie (all-inclusive).
  • Airport Eelde / Groningen(GRQ): tijden de kerstvakantie worden er mooie reizen aangeboden.
vluchten-naar-marsa-alam-vergelijken

Kies de beste airline voor een betaalbare vlucht

Er zijn tal van luchtvaartondernemingen die vliegen op Egypt (EG). Hierna ontdek je 10 populaire luchtvaartmaatschappijen voor een vliegvakantie naar Marsa Alam.

  1. Emirates (EK): last-minutes voor de goedkoopste reizen.
  2. Transavia (HV): klantgerichte medewerkers die je helpen van check-in tot boarding.
  3. Egyptair: het boarden gaat doorgaans erg soepel en snel.
  4. Kenya Airways (KQ): boek ook autohuur en hotels in de buurt.
  5. Swiss (LX): vlieg naar tientallen bestemming met het hele gezin.
  6. Delta Air Lines (DL): je tijdens de vlucht live de status volgen op het scherm.
  7. Ethiopian Airlines (ET): uitstekende service aan boord van het vliegtuig.
  8. United Airlines (UA): bieden verzekeringen aan bij losse tickets.
  9. British Airways (BA): vriendelijke medewerkers maken vliegen voor kinderen toegankelijk.
  10. KLM (KL): gebruiksvriendelijke App met alle vliegtijden.

Top-10 boekingssites

Anno 2024 kan jij terecht bij talloze digitale reisbureaus en boekingsplatforms. In de box hieronder tref je een lijst met de 10 beste ticketvergelijkers voor het actuele vluchtaanbod Marsa Alam in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: voor al jouw vliegtickets, hotels, autohuur en transfers.
  2. Skyscanner: vergelijk de meest geboekte reisbestemmingen van april 2024.
  3. Expedia: de aanbieder voor pakketten met vlucht, hotel, activiteiten en all-inclusive Marsa Alam vakanties.
  4. Kayak.nl: goede klantenservice per mail, social media of messenger.
  5. Vliegtickets.nl: bijna elke airline en elke bestemming in de wereld.
  6. Tix.nl: flexibele boekingen met wijzigingen tot 24 uur voor vertrek.
  7. Vliegwinkel.nl: betrouwbare reisagent met ANVR en SGR keurmerk.
  8. Jetcost.nl: bekroond platform voor het zoeken naar actuele ticketprijzen.
  9. WTC.nl: kan tickets boeken bij alle grote airlines.
  10. Google Flights: vluchten, hotels en bezienswaardigheden vergelijken.

Actuele weersvoorspellingen Marsa Alam, Egypte

Qua weer heb je hier een warm woestijnklimaat. De normale gem. jaartemperatuur is 25,4 graden celsius °C. Een aangename reistijd is voorjaar en het najaar. Dit is een uitstekende tijd om de meest spraakmakende bezienswaardigheden te bekijken en sportieve activiteiten te ondernemen. In de tabel hieronder vind je de weersverwachtingen voor de 7 dagen na vandaag. Dag voor dag delen we een maximum temperatuur en een indicatie voor de regen / neerslag. Bekijk ook betaalbare vliegtuig tickets naar Savoonga

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Marsa Alam: vlucht plus huurauto

De betekenis van Fly en drive is vliegen met aansluitend een huurauto meenemen. Fly-drive is verstandig als je bij de airport meteen door wilt reizen met een huurauto. Het is heel praktisch doordat je alles voor vertrek al geregeld hebt. Geen stress meer bij de autoverhuur balies. Geniet van natuur en cultuur zonder vast reisschema. Lokaal adres: 3V9H+3H5, Marsa Alam, Red Sea Governorate 1925032, Egypt.

  • Haal sleutels af en rij meteen weg uit de parkeergarage.
  • Stedentrip: bezoek bezienswaardigheden, hotspots en restaurants per auto.
  • Zonvakantie: strijk neer op een van de vele terrasjes.

Vlucht met hotel Marsa Alam

Als jij een vlucht met hotel met elkaar koppelt noemen we dat een pakketreis. Dit biedt leuke extra’s als: de prijs is vaak lager, je kunt veilig en vertrouwd op pad (Calamiteitenfonds, SGR, ANVR) en je hebt 1 aanspreekpunt. Optioneel zal je transfer van luchthaven Marsa Alam International Airport naar het hotel worden ingepland.

  • Met een pakketreis beschermd door het reisverzekeringscertificaat.
  • Een all inclusive resort biedt alles wat jij nodig hebt.
  • Accommodatie tips: Bliss Marina Beach Resort, Blue Lagoon, Oriental Coast Marsa Allam, Fanadir Proy Resort, Oriental Coast, Marsa Alam, Egypt.
  • Wintervakantie: bij o.a. Tui, Sunweb, Prijsvrij, Alltours, D-Reizen, Corendon en natuurlijk Thomas Cook, De Jong Intra Vakanties, Vakanties.nl, Suntip, Stip Reizen, Bebsy.

FAQ: bekijk vragen en antwoorden over vliegreizen naar Marsa Alam

Op welke vliegvelden kan ik vliegen naar Marsa Alam?

Op korte afstand van deze bestemming tref je grote internationale en kleinere Egyptische luchthavens. Denk bijvoorbeeld aan Abu Simbel (ABS), Aswan (ASW) en Asyut (ATZ). Een van de grotere luchthavens is Cairo Airport (CAI). De vliegafstand van Amsterdam Airport Schiphol (AMS) naar het aanliggende Marsa Alam is ong. 3890 km (directe-vlucht). In de praktijk is dat ongeveer 5,5 uur reistijd (tussenlanding uitgesloten). Door te kiezen voor het lokale OV of luchthavenvervoer ben je zo bij jouw accommodatie.

Wat zijn prettige luchtvaartmaatschappijen?

Marsa Alam in Egypte is een populaire Egyptische reishotspot. Meer en meer vliegmaatschappijen vliegen hier (in)direct naartoe. Populaire airlines zijn: Emirates (EK) ,Transavia (HV), Egyptair, Kenya Airways (KQ), Swiss (LX), Delta Air Lines (DL), Ethiopian Airlines (ET), United Airlines (UA), British Airways (BA), KLM (KL). Een uitstekende lokale airline is Egyptair. Gebruik altijd vliegticketzoekmachine om te besparen op de kosten. Raadpleeg ook de prijsindicaties op de website van de carriers.

Wat is het juiste boekingsmoment voor een goedkoop ticket naar Marsa Alam?

Ticketprijzen veranderen voortdurend. Vliegtickets die worden aangeboden in het hoogseizoen (periode in de zomer) zijn normaliter minder betaalbaar. De periode in het laagseizoen (in de winter) is een stuk minder duur. Heb jij alleen reismogelijkheden gedurende de schoolvakanties? Het is dan verstandig om op tijd te boeken. 2 tot 3 maanden voor vertrek zijn tickets vaak nog wat goedkoper. Vanaf dat moment zijn de meeste stoelen verkocht en stijgen de prijzen. Suggestie: in de winter (december, januari) delen airlines vroegboekvoordelen (je kunt denken aan de KLM Werelddeal Weken). Het is slim om deze al vroeg in het jaar in de gaten te houden.

Last-minute vluchten Marsa Alam, is dat echt goedkoper?

Vliegmaatschappijen hebben als belangrijkste doel dat er zo veel mogelijk passagiers mee aan boord gaan. Is dat vlak voor vertrek nog niet gelukt? In dat geval worden de laatste vliegtickets via speciale aanbiedingen verkocht. Door deze strategie voorkomen airlines dat er lege stoelen zijn. Jij kunt hier gebruik van maken. Tips van onze experts: speur de verschillende reissites wekelijks af, ontvang automatisch een notificatie met een prijsalarm en zoek met flexibele data. Check ook het last-minute aanbod van touroperators.

Kan ik gebruik maken van het openbaar vervoer?

Vliegbestemming Marsa Alam heeft een hoogwaardig openbaar vervoer netwerk naar (middel)grote en kleine airports. Na de checkout op het vliegveld reis jij eenvoudig per bus of trein naar het stadscentrum. Bij veel terminals is er een shuttle service die je naar het centrum rijdt. Controleer vooraf de vertrektijden en de tarieven. Kan jij meer geld uitgeven en houd je van comfort? Dan zijn er tal van taxi’s beschikbaar. Bij een complete pakketreis van reisorganisaties als Vakantiediscounter, Prijsvrij, Corendon, Sunweb, D-Reizen & Eliza Was Here is de transfer van en naar de luchthaven meestal inclusief.