vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Kopenhagen

Eenvoudig en goedkoop vliegen naar Kopenhagen in Denemarken (Europa)? Het boeken van de goedkoopste vliegtickets is niet moeilijk! Maak een keuze voor een aankomst luchthaven de data dat je wil vliegen en het aantal volwassen en/of kinderen. De vlucht-vergelijker toont de te reserveren vluchten naar de beste vliegvelden zoals Aarhus, Ängelholm & Copenhagen. Jij ziet heel overzichtelijk de geldige vertrektijden, de prijzen en andere belangrijke zaken zoals het meenemen van bagage, hoe lang je in het vliegtuig zit en eventueel ook de tussenstops van luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Scandinavian Airlines. Wanneer je dat wil reserveer je direct een huurauto of een slaapplek bij gunstig gelegen hotels zoals The Square, Scandic Palace Hotel, B&b Bonvie, Citizenm Copenhagen Radhuspladsen, Next To Tivoli · Luxury Apt · Scandinavian Design.


  • Check vluchten van populaire airlines.
  • Zie in 1 oogopslag de meest gunstige of snelste vlucht.
  • Filter op nabije vliegvelden als AAR, AGH, CPH.
  • Op een veilige manier vliegtickets kopen.
  • Voeg extra bagage toe aan je ticket.
  • Digitaal inchecken en de vlucht wijzigen.

Voordelige vluchten naar Kopenhagen vergelijken en boeken

De Deense stad is een heerlijke plek voor citytrips of een complete vakantie. Deze reisbestemming staat garant voor bijvoorbeeld oude bezienswaardigheden, indrukwekkende musea, schitterende natuur, uitstekende restaurants en een mooi winkelgebied. Vanaf Schiphol vliegen naar Kopenhagen voor een schappelijke prijs? Wij verstrekken een nuttig stappenplan met stap-voor-stap uitleg over hoe je heel goedkoop kunt vliegen.

Voordelig met het vliegtuig naar Kopenhagen

  1. Kies een plek van bestemming

    Tijdens stap 1 kies je het vliegveld vanaf waar je wil vliegen (populaire opties zijn Maastricht, Eindhoven, Rotterdam, Brussel, Schiphol, Keulen) en de gewenste bestemming. Selecteer ook de gewenste dag (vertrekdatum) en de datum van de terugvlucht (uiteraard alleen bij en retour). In de vergelijker is het heel eenvoudig om meerdere vluchten te selecteren. In de laatste stap vragen ze ook om het aantal personen. Druk op de grote zoekknop om vluchten te zoeken.

  2. Vluchten vergelijken

    De vergelijker biedt nu een lijst met alle beschikbare vluchten van Amsterdam (AMS) en regionale luchthavens naar bijv. Copenhagen, Ängelholm & Aarhus. Eventueel kan je verder filteren op kosten, totale reisduur of een concreet tijdstip van vertrek (ochtend/middag/avond). Daarnaast kan er gekozen worden voor filters zoals het max. aantal tussenstops, voorkeur-airlines (in deze situatie bijv. Vueling (VY), KLM (KL) & Delta Air Lines (DL)), luchthavens voor aankomst en welke bagage is inbegrepen in de ticketprijs. Disclaimer: de vliegticketzoekmachine is ook een aanrader voor lager geprijsde vluchten in dezelfde maand. Doorgaans kan je een prijsalert maken.

  3. Kies een reisbureau

    Kies de vlucht die aansluit op jouw zoekopdracht. Een individuele vlucht kan je boeken bij heel uiteenlopende vliegwinkels. Zoals bij onder andere de maatschappij (KLM of Scandinavian Airlines) of een reisagent zoals vliegwinkel.nl. De meeste vluchtmaatschappijen en ticketshops vragen een extra bijdrage voor entertainment, servicekosten, ruimbagage, maaltijden, stoelvoorkeur, handbagage. Bekijk reviews van anderen en ga door naar de verkoopsite.

  4. Kies aantal koffers en vul de gegevens van passagiers in

    De vliegticketzoekmachine stuurt je door naar de vliegticket-shop. Bekijk goed de reisdata, het reisgezelschap, de totale kosten en ga naar de volgende pagina. Voeg vervolgens bagage toe aan je ticket. In veel gevallen is jouw handtas of rugtas gratis. Neem jij veel ruimbagage mee? Dan moet je een extra toeslag betalen. Vervolgens voer je de gegevens van de passagiers in. Let er goed op dat je de eerste voornaam noteert exact zoals vermeld op je rijbewijs, paspoort of id-kaart.

  5. Extra diensten tijdens je vlucht kiezen

    Hier kan je extra’s kiezen. Je kunt denken aan extra’s zoals een stoel met veel beenruimte, snellere boarding, verzekeringspolis, eten tijdens de vlucht, ski’s of een snowboard, hulp- of geleidehonden, huisdieren de huur van een auto of een ander bijzonder verzoek. Je ziet daarna de totale kosten van jouw vlucht. Je kunt de betaling voldoen met jouw creditcard (MasterCard, Visa en American Express) maar meestal ook met iDeal. Op je mail ontvang je een bevestiging. De dag voordat je vertrekt dien je online in te checken. Daarna ontvang je de digitale instapkaart. Het is handig dat je 3 uur van tevoren in de vertrekhal staat. Check ook of je paspoort nog geldig is.

Vergelijk en vind de beste vlucht naar Kopenhagen (Denemarken)

Kies jouw bestemming en koop de beste tickets

Functionele informatie over jouw komende vlucht

Reisbestemming Kopenhagen (55.6760968, 12.5683371) is een grote plaats in Denemarken, Europa. De meeste mensen spreken hier in het Deens. Het betaalmiddel is de Deense kroon (DKK). De huidige tijdzone is Europe/Copenhagen (UTC +1, tijdsverschil: geen). In Denemarken laad je apparatuur op via stopcontacttype E / F / K. De elektrische spanning is 230 V en 50 Hz. De omgeving beschikt over de luchthavens Ängelholm, Copenhagen en Aarhus. Het prijsniveau van dagelijkse producten en diensten is erg duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is Scandinavian Airlines. Voor een gewone hotelaccommodatie rekenen de hier €221,50.

PlaatsKopenhagen
LandDenemarken
ContinentEuropa
TijdzoneEurope/Copenhagen (UTC +1)
Tijdsverschilgeen
Luchthaven in de regioCopenhagen Kastrup Airport (CPH)
AirlinesScandinavian Airlines
Websitecph.dk/
Telefoonnummer+45 32 31 32 31
Afstand vanaf Schiphol640 km (+/- 1,5 uur vliegtijd)

Last-minute tickets april 2024: profiteer van de goedkoopste vluchtaanbiedingen

Een gunstige vlucht boeken kun je via internet eenvoudig doen. A.d.h.v. slimme ticketzoekers vind je binnen no-time de goedkoopste vluchten naar Kopenhagen en nabijgelegen plaatsen via luchtvaartmaatschappijen als Transavia (HV), Ryanair (FR) & easyJet (U2). Er zijn nog meer trucjes om goedkoper uit te zijn. Bijgaand bieden wij 12 concrete tips om goedkopere vliegtickets te boeken. Via de tool vind je ook betaalbare vliegtickets naar El Monte.

12 besparingstips voor het boeken van de goedkoopste tickets

  1. Kies budget luchtvaartmaatschappijen: de low cost airlines bieden gunstige tickets.
  2. Probeer een vergelijkingswebsite.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: last-minute vluchten zijn vaak extra laag geprijsd.
  4. Vroegboekkorting: voordeel als jij in het najaar alvast reserveert voor de zomer.
  5. Flexibiliteit wordt beloond: wees flexibel in je reisdata.
  6. Schoon je browsegegevens op en surf incognito.
  7. Ticket prijsalarm: je ontvangst een pushmelding bij een nieuwe deal.
  8. Kijk naar vluchten met overstap: vluchten met tussenstop zijn doorgaans goedkoper.
  9. Zoek naar een kortingscode.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): punten (Miles) sparen met loyaliteitsprogramma van grote airlines.
  11. Open-jaw tickets: zoek goedkope vluchten vanaf Copenhagen Airport (CPH).
  12. Hotel + vlucht: extra goedkope deals inclusief overnachting.

Dure en goedkope vertrekmaanden

  • Januari 2023: een zeer goedkope maand om te vertrekken per vliegtuig.
  • Februari 2023: geniet van de voorjaarsvakantie op deze prachtige plek.
  • Maart 2023: een gunstige pakketreis met vervoer en overnachting.
  • April 2023: ontdek in enkele dagen de stad tijdens jouw citytrip of stedentrip in Kopenhagen.
  • Mei 2023: maak er een onvergetelijke meivakantie van.
  • Juni 2023: interessante deals met vliegticket en hotel.
  • Juli 2023: de zomervakantie is een wat duurdere periode om te boeken.
  • Augustus 2023: er vertrekken tientallen vliegvakanties vanaf jouw favoriete luchthaven.
  • September 2023: het ideale moment voor een last-minute vlucht.
  • Oktober 2022: herfstvakantie is de eerste vakantie van het nieuwe schooljaar met veel deals.
  • November: 2022: ontsnap aan de drukte en reserveer een all-inclusive hotel.
  • December: 2022: boek een kerstvakantie in een winterzon vliegbestemming.

Boekingshulp: praktische hulp bij jouw boeking

Bij het boeken van een Kopenhagen vliegticket onderscheiden we nuttige opties en additionele pakketten die bij te boeken zijn. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil. Al deze opties zijn soms wat ingewikkeld. Wat moet ik extra bijboeken, en wat kan ik ook wel skippen? In de box hieronder vind je handige info over services en diensten die je vaak aan het einde van je boeking tegenkomt (zoals bij TUIfly, Eurowings, easyJet, Lufthansa, Swiss, Transavia, Aer Lingus, Turkish Airlines, Brussels Airlines, Ryanair & Wizz air, Vueling, British Airways, Air France).

Bagage meenemen

Met handbagage bedoelt men een koffer die je bij je mag houden tijdens de vlucht. Zoals bijvoorbeeld een kleine trolley, rolkoffer, handtas, weekendtas, rugtas, rugzak. Bij veel van de airports mag je 1 accessoire + handbagage (max 10 kg) meenemen. Met ruimbagage bedoelt men een koffer die je bij het inchecken laat wegen en afgeeft. Hij wordt opgeslagen in het bagageruim. Het maximale gewicht verschilt maar ligt rond de 23 – 30 kilogram. De onkosten zijn afwijkend per carrier tussen de €0,00 (gratis) t/m €85,00.

  • Per ticket 1 stuk handbagage (55 x 35 x 20 cm, max 7 – 10 kg).
  • Ruimbagage: één reiskoffer van hoogstens 20 – 30 kg.
  • Bezoek de website van de airline voor de exacte bagageregels.

Hoe werkt stoelreservering?

Wil je graag samen reizen naar Kopenhagen per vliegtuig? Dan wil je graag bij elkaar zitten. Bij het boeken van jouw tickets kan je stoelen naast elkaar kiezen. Bij het aanklikken van stoelnummers verschijnt direct de prijs. Wil je niets betalen voor stoelreservering? Dan krijg je een zitplaats toegewezen. Tijdens het online inchecken kan je bij de meeste maatschappijen nog last minute een stoelkeuze maken. Zo kun je kiezen voor meer beenruimte? Wel rekent de airline een toeslag.

  • Economy class: de budget stoelen (zoals bij de toiletten, bij het gangpad, achterste rij (achterin), voorste rij (voorin), bij de nooduitgang, bij het raam.
  • Business class: fijne zitplek met extra beenruimte.
  • First class: optimale zitplaatsen met eersteklas dienstverlening.

Is een annuleringsverzekering nodig?

Als jij vlak voor vertrek een vlucht cancelen gelden daarvoor bepaalde annuleringskosten. De annuleringsverzekering staat garant als je jouw vlucht moet annuleren of eerder afbreken dan verwacht. In het geval van zwangerschapscomplicaties, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), ziekte / medische ingreep, overlijden, scheiding, reisadvies. Je dient dan een aanvraag in voor een vergoeding voor het omboeken of wijzigen van de boeking van je retourtickets.

  • Advies: sluit dit direct af bij de boeking.
  • De reisverzekering dekt materiële schade en letselschade tijdens je reis (bijvoorbeeld repatriëring, medische kosten, wintersport, auto pechhulp, vervangend vervoer, rechtsbijstand).
  • Bagageverzekering: speciale polis voor het afdekken van diefstalrisico’s.

Hoe zit het met maaltijden aan boord

De vliegreis Kopenhagen (Europa) beschrijven we als een Europese vliegreis. Goed om te weten: maaltijden zijn inbegrepen bij vluchten vanaf 2 uur.De menukaart hangt af van het tijdstip van vliegen. Het eten wordt netjes geserveerd door de crew. Uiteraard mag je ook je eigen snacks en eten meenemen.

  • Europese vliegreis: airlines bieden vaak alleen maaltijden bij vluchten vanaf 2 uur.
  • De maaltijd aan boord kan verschillen per seizoen en vliegtijd.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met serviceknop, films / series, spelletjes, actueel weerbericht, radio / muziek, leeslampje.

Hoe werkt zakelijk vliegen?

Heb je een zakelijke afspraak? Je wil je tijd dan zo efficiënt mogelijk besteden. Terminals komen de zakelijke reiziger tegemoet: een parkeerplek vooraan, voorrang bij inchecken en een zitplaats in een zaken-lounge waar je jezelf even kunt opladen. Heeft luchthaven Schiphol jouw voorkeur? Word dan lid van Privium van Schiphol. Zo kan je extra ontspannen zakelijk vliegen.

  • Gratis wifi: verbind in de terminal en aan boord je devices met het internet.
  • Priority boarding: voorrang bij de controles.
  • Lounge: met veel voorzieningen zoals horeca en entertainment.
  • Doorwerken terwijl je wacht in de werkplekken.
  • Lekker makkelijk parkeren op P1.
  • Bluebiz: elke blue credit is 1 euro waard, spaar voor gratis tickets.

Overige upgrades die je kunt selecteren

We onderscheiden heel wat andere extra’s die toepasbaar zijn om jouw vliegreis extra persoonlijk te maken. Onderstaand bieden wij allerlei gangbare extra’s.

  • Huisdieren: bij de meeste airlines mag je een hond of kat nodig.
  • Speciale bagage: visuitrusting, fiets, duik- en surfuitrusting, golfuitrusting, muziekinstrument, sportuitrusting.
  • Extra CO-2 compensatie mogelijk voor jouw vlucht.
  • Valet-parking: hele fijne en snelle manier van auto-parkeren.
  • Autohuur: het comfort van een luxe huurauto in .
  • Extra koffer: extra bagage bijboeken kan per persoon geregeld worden.
  • Vliegen met baby: inclusief kinderbagage als campingbed, buggy, Maxi-Cosi, rugdrager (draagzak), kinderzitje.
  • Luchthaventransfer: met de transfer service naar jouw hotel.

Goedkope vliegtickets kopen naar Denemarken?

Bekijk en vergelijk vliegopties en regel de beste tickets online!

Overzicht met vliegvelden in Kopenhagen en regio

Wil je inchecken voor de snelste vlucht naar Kopenhagen? In deze regio heb je de keuze uit verscheidene zowel groot- als kleinschalige Deense vliegvelden. Een enorme luchthaven in deze omgeving is Copenhagen Airport (CPH). De vlucht-uitvoerder Scandinavian Airlines is een betrouwbare partij. Hieronder tonen we een overzicht met meerdere professionele vliegvelden die werkzaam zijn in dit gebied. Vanuit hier pak je bijvoorbeeld OV (trein of bus), luchthavenshuttle en taxivervoer. Prettige vluchtmaatschappijen die hier vluchten uitvoeren zijn Turkish Airlines (TK), Wizz Air (W6), Scandinavian Airlines (SK) en Lufthansa (LH).

VliegveldIATAAfstand (KM)
AarhusAAR139,8 km
ÄngelholmAGH71,2 km
CopenhagenCPH8,5 km
HalmstadHAD114,1 km
KristianstadKID98,8 km
MalmoeMMX53,1 km
LaageRLG196,6 km
RonnebyRNB180,4 km
RonneRNN154,5 km
SoenderborgSGD192,9 km
Lijst met airports in de omgeving van Kopenhagen (Denemarken).

Populaire luchthaven Kopenhagen: Copenhagen Kastrup Airport

Airport Copenhagen Kastrup Airport (EKCH) is een nabijgelegen aanvlieghaven. Wij spreken hier over een grote terminal op 5 meter boven zeeniveau in het centraal gelegen Copenhagen. De reisafstand vanaf luchthaven Schiphol (AMS) is 640 km. De vliegtijd is rond de 1,5 uur. Het adres voor navigatie is: JM94+5C Kastrup, Denmark. Meer info lees je ook op cph.dk/. De airport is ook telefonisch te bereiken (+45 32 31 32 31). Een zeer goede luchtvaartonderneming betreft Scandinavian Airlines. Via deze website zoek je ook naar goedkope vluchten naar Pleven.

Populaire vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Airport Schiphol (AMS): reisbureaus bieden veel pakketreizen aan vanaf deze plek.
  • Eindhoven Vliegveld(EIN): er zijn voldoende parkeermogelijkheden aanwezig.
  • Airport Rotterdam Den Haag (RTM): heel veel horeca voorzieningen voor lekker eten en drinken.
  • Vliegveld Düsseldorf (DUS): keuze uit talloze airlines en bestemmingen.
  • Bremen (BRE): Ontspannen vliegen naar talloze bestemmingen.
  • Brussels Airport / Luchthaven Zaventem (BRU): prima doorstroom en uitstekende sanitaire voorzieningen.
  • Luchthaven Dortmund (DTM): overzichtelijke luchthaven met duidelijke instructies.
  • Luchthaven Keulen (CGN): comfortabel, overzichtelijk en altijd persoonlijk.
  • Luchthaven Münster-Osnabrück (FMO): comfortabele werkplekken voor zakelijke reizigers.
  • Frankfurt am Main (FRA): sneller door de veiligheidscontrole met fast lane.
  • Luchthaven Weeze (NRN): keuze uit veel populaire bestemmingen en maatschappijen.
  • Vliegveld van Groningen / Eelde (GRQ): prima voorzieningen voor zakenreizen.
vluchten-naar-kopenhagen-vergelijken

Top-10 airlines voor een aangename vlucht

Er bestaan verscheidene vliegmaatschappijen die vliegen op Denmark (DK). Bijgaand tonen wij 10 veel geboekte maatschappijen voor een vliegvakantie naar Kopenhagen.

  1. Vueling (VY): reserveer direct de vlucht voor de hele familie.
  2. KLM (KL): de Business Class is soms beperkt beschikbaar.
  3. Delta Air Lines (DL): ook baby’s en jonge kinderen kunnen meevliegen.
  4. Transavia (HV): brengt je naar de mooiste bestemmingen over de hele wereld.
  5. Ryanair (FR): heerlijke maaltijden en drankjes aan boord.
  6. easyJet (U2): top vluchten naar vele bekende bestemmingen.
  7. Turkish Airlines (TK): doorgaans vertrekken de meeste vluchten op tijd.
  8. Wizz Air (W6): flexibel boeken naar talloze bestemmingen.
  9. Scandinavian Airlines (SK): duurzamere vluchten met het CO-2 compensatieprogramma.
  10. Lufthansa (LH): de Business Class is soms beperkt beschikbaar.

Top-10 boekingssites

Online vind je flink wat online reisbureaus en vergelijkers. In het gedeelte hieronder bekijk je 10 populaire ticketvergelijkers voor het actuele vluchtaanbod Kopenhagen in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: onbezorgd reizen naar ruim 9.000 internationale bestemmingen.
  2. Skyscanner: vliegtickets, vluchten, autoverhuur en hotels vergelijken in april 2024.
  3. Expedia: een compleet aanbod inclusief hotel, huurauto, uitstapjes en all-inclusive Kopenhagen vakanties.
  4. Kayak.nl: vluchten, hotels, huurauto’s, campers, activiteiten en meer.
  5. Vliegtickets.nl: altijd de beste ticket-aanbiedingen van grote airlines.
  6. Tix.nl: reis naar de mooiste plekken in o.a. Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië.
  7. Vliegwinkel.nl: veilig en makkelijk boeken met reisgaranties (SGR en ANVR).
  8. Chaser.nl: gemakkelijk ticketprijzen van alle airlines op een rijtje zetten.
  9. WTC.nl: goede vergelijkingsmodule met duidelijke prijzen.
  10. Google Flights: boek op het juiste moment dankzij jouw prijsalarm.

Actuele weersvoorspellingen Kopenhagen, Denemarken

Er is hier een gematigd zeeklimaat. De verwachte gem. temperatuur is 9,9 graden. Een zeer geschikte vliegperiode is april t/m oktober. Toeristen vinden dit een fijne vakantietijd om de natuur in te gaan en leuke excursies te beleven. In het schema hieronder bekijk je de weersverwachtingen voor de aankomende week. Op dagniveau toont de widget de minima en maxima en kijk je of het droog blijft. Je kunt hier ook terecht voor betaalbare vliegtuig tickets naar Kithira

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Kopenhagen: vliegen en huurauto

Fly-en-drive is simpelweg een vliegreis met daarbij een huurauto. Fly-drive is de oplossing als je vanaf het vliegveld meteen naar je eindbestemming wil rijden. Een belangrijk voordeel is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Je voertuig staat helemaal klaar voor je nadat je geland bent. Je kunt lekker rondrijden op het tempo dat jij wil. Lokaal adres: Rådhuspladsen 3, 1550 København, Denmark.

  • Er is een speciale parkeergarage waar de huurauto’s staan.
  • Citytrip: ervaar het ultieme vakantiegevoel tijdens een paar dagen weg.
  • Zonvakantie: in de zomerperiode kun je heerlijk de terrassen bezoeken.

Vlucht met hotel Kopenhagen

Als je een vlucht met hotel combineert spreken we van een pakketreis. Het heeft veel pluspunten: het is vaak goedkoper, je boekt met meer garantie (SGR, ANVR, Calamiteitenfonds) en er is vaak een medewerker ter plaatse aanwezig. Bij sommige reisorganisaties kan een transfer van luchthaven Copenhagen Kastrup Airport naar je hotel worden uitbesteed.

  • Vooraf duidelijkheid over de kosten bij een pakketreis.
  • Je kunt vaak ook kiezen voor een all inclusive verzorging.
  • Regionale accommodaties: The Square, Scandic Palace Hotel, B&b Bonvie, Citizenm Copenhagen Radhuspladsen, Next To Tivoli · Luxury Apt · Scandinavian Design.
  • Wintervakantie: volledig verzorgd via o.a. Prijsvrij, Vakantiediscounter, Sunweb, D-Reizen, Corendon, Tui & Stip Reizen, Bebsy, Suntip, Thomas Cook, De Jong Intra Vakanties, Vakanties.nl.

Vraag en antwoord (FAQ) over vliegreizen naar Kopenhagen

Op welke luchthavens kan ik vliegen naar Kopenhagen?

In de omgeving van deze plek kan je kiezen uit allerlei Deense luchthavens. Denk dan bijv. aan Aarhus (AAR), Ängelholm (AGH) en Copenhagen (CPH). Een van de grotere luchthavens in dit land is Copenhagen Airport (CPH). De vliegafstand van airport Schiphol (AMS) naar het aangrenzende Copenhagen is grofweg 640 km (rechtstreeks). Dit komt neer op +/- 1,5 uur pure vliegtijd (excl. tussenlanding). Dankzij OV (bus, trein) & luchthavenvervoer ben je rap bij jouw hotel.

Wat zijn prettige airlines?

Kopenhagen in Denemarken is een heerlijke Deense vakantiebestemming. Veel van de grote luchtvaartbedrijven bieden een (in)directe vlucht. Goede airlines zijn: Vueling (VY) ,KLM (KL), Delta Air Lines (DL), Transavia (HV), Ryanair (FR), easyJet (U2), Turkish Airlines (TK), Wizz Air (W6), Scandinavian Airlines (SK), Lufthansa (LH). Een vaak gekozen nationale aanbieder is Scandinavian Airlines. Gebruik altijd een vliegticket-vergelijker voor interessante deals. Onderzoek ook de prijsindicaties op de site en in de applicaties van de luchtvaartondernemingen.

Wanneer vind ik een goedkoop ticket naar Kopenhagen?

Vliegticketprijzen veranderen continu. Vliegtickets waarbij je vertrekt in het hoogseizoen (zomervakantie) zijn standaard fors geprijsd. December t/m februari (laagseizoen) is in de regel een stuk goedkoper. Wil je graag in de schoolvakanties vertrekken? We adviseren om dan niet te laat te boeken. Rond 8 weken voor de start van je reis heb je nog een aanzienlijke kans op betaalbare tickets. Vanaf dan zullen prijzen weer stijgen. Niet vergeten: aan het begin van het jaar adverteren luchtvaartbedrijven vroegboekacties (denk aan de KLM Werelddeal Weken). Houd deze goed in de gaten!

Last-minute vluchten Kopenhagen, waar zijn deze te vinden?

Luchtvaartmaatschappijen streven naar situaties waarbij het hele vliegtuig vol zit. Is er nog veel plek vrij? Daaropvolgend worden de resterende stoelen extra goedkoop verkocht. Zodoende kan het vliegtuig toch zo vol mogelijk vertrekken. Het is slim om deze aanbiedingen in de gaten te houden. Onze tip: houd websites van airlines in de gaten, gebruik de Google Flight prijsalarm en zoek op meerdere vertrekdagen. Check ook het last-minute aanbod van touroperators.

Zijn er mogelijkheden qua openbaar vervoer?

Vliegbestemming Kopenhagen heeft de beschikking over diverse OV-opties naar grote en drukbezochte maar ook kleinere vliegvelden. Na de checkout op het vliegveld kan men gemakkelijk via treinen of bussen doorreizen naar jouw accommodatie. Meestal kun je een shuttle service gebruiken. Je kan via websites / app de routetijden opvragen en de kosten. Wil je meer besteden en wacht je liever niet op de bus? Neem dan een officiële taxi service. Bij een pakketreis van reisorganisaties als Corendon, Tui, Sunweb, D-Reizen, Prijsvrij of Vakanties.nl is de transfer van en naar de luchthaven vaak inclusief.