vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Pucon

Eenvoudig en goedkoop vliegen naar Pucon in Chili (Zuid-Amerika)? Het zoeken naar de gunstigste vliegtickets doe je simpel en snel met onze vergelijker. Kies een reisbestemming, de vertrek- en retourdatum en het aantal reizigers. De website vergelijkt de te reserveren vluchten naar populaire luchthavens zoals San Martin Des Andes, Valdivia en Temuco. Men ziet zo in 1 keer de vertrektijd, de verwachte kosten en overige handige info over ruimbagage, vliegtijd en optionele tussenstops van luchtvaartbedrijven zoals KLM en LATAM Chile. Aan het einde van het bestelproces reserveer je direct een huurauto of logies bij verblijven als Cabana 7 Personas Centro Pucon, Refugio Del Liucura, Habitación Los Aromos 245, Bosques Puerto Pucón, Hostal Maitahue.


  • Informeer naar vluchten van bekende airlines.
  • Check overzichtelijk de meest betaalbare of snelste vluchtoptie.
  • Zoeken op omliggende luchthavens als CPC, ZAL, ZCO.
  • Op een veilige manier vliegtickets kopen.
  • Boek extra’s zoals bagage en stoelnummer.
  • Probleemloos inchecken en extra’s bestellen.

Voordelige vluchten naar Pucon vergelijken en boeken

De Chileense stad is een prachtige plek voor stedentrips maar ook voor een langere reis. Deze plaats staat garant voor een mix van lokale bezienswaardigheden, educatieve plekken, prachtige natuur, verfijnde restaurants en meerdere opties voor shopping. Vanaf Schiphol vliegen naar Pucon tegen een scherpe prijs? Wij faciliteren een praktisch stappenplan met stap-voor-stap uitleg over het aankopen van tickets voor lagere prijzen.

Voordelig met het vliegtuig naar Pucon

  1. Selecteer plek

    Tijdens stap 1 kies je het vliegveld vanaf waar je wil vliegen (bijvoorbeeld Maastricht, Schiphol, Keulen, Eindhoven, Brussel, Rotterdam) en de landingsplek (aankomst-luchthaven). In de volgende stap kies je de reisdatum en de gewenste terugvlucht datum (wanneer je een retour wilt). In het systeem wordt je de optie geboden om additionele locaties (tussenstops) door te geven. In de laatste stap vragen ze ook om het aantal reisgenoten. Druk op de grote zoekknop om vluchten te zoeken.

  2. Vliegtickets vergelijken

    Het platform geeft een overzicht met de beste trajecten van Schiphol, Amsterdam (AMS) naar o.a. Temuco, Valdivia & San Martin Des Andes. Vergelijk alle opties door te kijken naar de laagste prijs, totale reisduur of een concreet tijdstip van vertrek (ochtend/middag/avond). In aanvulling hierop kan er gekozen worden voor filters zoals tussenstops of directe vluchten, specifieke vliegmaatschappijen (voor de bestemming American Airlines (AA), LATAM Chile of China Southern Airlines (CZ)), airports en het maximale gewicht van jouw ruimbagage. Goed om te weten: de vergelijker verstrekt ook gunstiger geprijsde vluchten die kort voor of na jouw gekozen vertrekdag beschikbaar zijn. Voor veel vluchten stel je zelf een prijsalert in.

  3. Kies vliegticketsite

    Kies de favoriete vlucht die rijmt met jouw budget. Dezelfde vlucht kan je regelen via nationale en internationale ticketmakelaars. Je kunt kiezen voor de maatschappij (KLM of LATAM Chile) of een ticket-aanbieder zoals Momondo. Goed om te weten: luchtvaartmaatschappijen en brokers rekenen soms iets extra’s voor servicekosten, stoelvoorkeur, ruimbagage, maaltijden, verzekeringen, handbagage. Raadpleeg reviews van andere reizigers en kies een van de aanbieders.

  4. Selecteer bagage en vul de gegevens van passagiers in

    De ticketzoeker verwijst je door naar de boekingssite. Check voor de laatste keer de reisdagen, het aantal stoelen (reizigers), de prijzen en ga naar de volgende pagina. Maak een keuze voor het aantal kg bagage. Vaak is 1 stuk handbagage van 10 kg zonder vergoeding mee te nemen. Voor ruimbagage moet je wel extra betalen. Daarna geef je de namen van de reizigers door. Dit komt erg precies. Zorg daarom dat je de namen doorgeeft volgens de schrijfwijze op je identiteitsbewijs.

  5. Kies extra’s en boeking afronden

    In de laatste stap kan je extra’s kiezen om jouw vlucht nog aangenamer te maken. Je kunt denken aan een stoel met veel beenruimte, inchecken met priority, reisverzekering, eten en drinken aan boord, visuitrusting, hulp- of geleidehonden, huisdieren autoverhuur enzovoort. Je checkt vervolgens de definitieve tarieven van jouw vliegreis. Je kunt kiezen voor betaalmiddelen zoals iDeal, Paypal, een overschrijving via de bank of Creditcard. Na de boeking krijg je altijd een bevestigingsmail. Op de dag van vertrek dien je online in te checken. Kort daarop kan je de instapkaarten in de mail verwachten. Wees er zeker van dat je zo’n 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig bent. Vergeet niet de benodigde reisdocumenten.

Vind de beste vlucht naar Pucon (Chili)

Kies jouw bestemming en boek jouw zitplaats

Feiten en details over deze bestemming

Reisbestemming Pucon (-39.2722541, -71.9776285) is een populaire plaats in Chili, Zuid-Amerika. Men spreekt hier Spaans. Betalen doe je met de Chileense peso (CLP). De juiste tijdzone is America/Santiago (UTC -4, tijdsverschil: 5 uur). In Chili kom je stopcontacten tegen van het type C / L. De elektrische spanning is 220 V met 50 Hz. Er zijn diverse luchthavens in de buurt. Denk aan Valdivia, Temuco en San Martin Des Andes. Het doorsnee prijsniveau is duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is LATAM Chile. Voor een gangbare hotelkamer betaal je zo’n €115,10.

PlaatsPucon
LandChili
ContinentZuid-Amerika
TijdzoneAmerica/Santiago (UTC -4)
Tijdsverschil5 uur
Luchthaven in de buurtLa Araucanía Airport (ZCO)
LuchtvaartmaatschappijenLATAM Chile
Websiteaeropuertoaraucania.cl/
Telefoonnummer+56 45 220 1901
Afstand vanaf Schiphol12570 km (+/- 15 uur vliegtijd)

Last-minute tickets april 2024: check de goedkoopste vluchtaanbiedingen

Een gunstig vliegticket bestellen is niet moeilijk. A.d.h.v. goede ticketzoekers heb je altijd inzicht in de goedkoopste vluchten naar Pucon en andere regio’s met airlines zoals Iberia (IB), Lufthansa (LH) & Air Europa (UX). Er bestaan nog meer adviezen om je vlucht voordeliger te maken. In de box hieronder bekijk je 12 concrete tips om gunstige vliegtickets te bestellen. Kijk ook eens naar de betaalbare vliegtickets naar Atıraw.

12 bespaaradviezen voor het boeken van goedkope vluchten

  1. Vliegen met een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines bieden een gunstige prijs.
  2. Vergelijk de totale kosten via vergelijkingssites.
  3. Vertrek vandaag of morgen: inpakken en wegwezen met last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: de laagste prijs wanneer je 2 tot 3 maanden van tevoren boekt.
  5. Stel je flexibel op: overweeg alternatieve luchthavens en datums.
  6. Verwijder je cookies, cache en browse incognito.
  7. Meld je aan voor een prijsalarm: nieuwe deals ontvang je per mail of SMS.
  8. Zoek naar opties met een overstap: een vlucht met tussenstop bespaart je al snel vele tientallen euro’s.
  9. Zoek naar actievouchers.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): informeer naar het loyaliteitsprogramma van jouw airline.
  11. Open-jaw tickets: vlieg bijvoorbeeld terug vanaf Arturo Merino Benítez International Airport (SCL).
  12. Hotel + vlucht combi: voordeliger reizen met een complete boeking.

Gunstige vertrekmaanden

  • Januari 2023: goedkope maand om te vliegen.
  • Februari 2023: boeken een ontspannen verblijf tijdens de voorjaarsvakantie.
  • Maart 2023: aantrekkelijke pakketreizen waarbij alle reisonderdelen zijn inbegrepen.
  • April 2023: ervaar de hotspots en cultuur met een citytrip of stedentrip in Pucon.
  • Mei 2023: even rustig bijkomen van alle drukte in de meivakantie.
  • Juni 2023: combineer vliegticket en hotel in een aantrekkelijk arrangement.
  • Juli 2023: de zomervakantie is een wat duurdere periode om te boeken.
  • Augustus 2023: de prijzen van vliegvakanties fluctueren in deze periode sterk.
  • September 2023: het ideale moment voor een last-minute vlucht.
  • Oktober 2022: ga er tijdens de herfstvakantie even lekker tussenuit.
  • November: 2022: een all-inclusive vakantie inclusief eten en drinken.
  • December: 2022: boek een kerstvakantie in een winterzon vliegbestemming.

Boekingshulp: waar moet je op letten tijdens het boeken?

Bij het kopen van een Pucon vliegticket bieden ze nuttige opties en additionele pakketten om je vlucht net wat luxer te maken. Airlines bieden steeds meer opties en upgrades. Al die keuzes kunnen soms lastig zijn. Wat moet ik extra bijboeken, en wat kan ik achterwege laten? Hierna tref je een complete uitleg over extra diensten die vaak te boeken zijn (zoals bij Transavia, Swiss, Eurowings, easyJet, Delta Air Lines, Lufthansa, Norwegian, Ryanair, Aer Lingus, Turkish Airlines & Vueling, Lufthansa, Wizz air, Air France).

Bagage: regels, bijboeken en kosten

Met handbagage bedoelt men een koffer die je vooraf niet incheckt bij de incheckbalie. We spreken dan over bijv. een kleine rugzak, rugtas, rolkoffer, weekendtas, trolley, handtas. Bij het gros van de luchtvaartmaatschappijen mag je 1 stuk handbagage (56x45x25, 10 kg) bij je hebben. Ruimbagage houdt in: een koffer die je afgeeft tijdens het inchecken bij de balie op de luchthaven. Deze koffers gaan naar het bagageruim. Het gewicht mag maximaal uitkomen op zo’n 20 – 25 kg. De verwachte kosten liggen tussen de €0,00 (gratis) & €60,00.

  • Per reiziger 1 item handbagage (55 x 35 x 25 cm, niet meer dan 10 kg).
  • Ruimbagage: 1 reiskoffer van maximaal 20 – 30 kilogram.
  • Op de site van de airline vind je alles voor de bagageregels voor jouw vlucht.

Hoe werkt stoelreservering?

Samen met anderen reizen naar Pucon per vliegtuig? Het is gezellig om naast elkaar te zitten. Bij het boeken van jouw tickets heb je de optie om stoelen naast elkaar te kiezen. Wanneer je stoelnummers uitzoekt kun je gelijk de meerprijs bekijken. Kies je niets? Dan wordt er automatisch een stoelnummer toegewezen. Als je online incheckt kan je bij de meeste maatschappijen een specifieke stoelkeuze maken. Zo kun je kiezen voor meer beenruimte? Wel vragen ze vaak wel een bepaalde toeslag.

  • Economy class: de budget plekken (zoals achterste rij (achterin), bij de toiletten, bij de keuken (galley), voorste rij (voorin), bij het raam, bij het gangpad.
  • Business class: exclusieve zitplek waar je ook makkelijk kunt slapen.
  • First class: geweldige zitplaatsen met eersteklas bediening.

Is een annuleringsverzekering noodzakelijk?

Soms komt het voor dat je niet meer mee kunt met de vlucht en moet cancelen. Dan krijg je te maken met annuleringskosten. De annuleringsverzekering voor vliegreizen betaalt een deel van de reissom terug als je jouw vlucht noodgedwongen moet annuleren. In de polis vind je alle geldige redenen. Dit zijn vaak visumproblemen, ziekte / medische ingreep, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), overlijden, zwangerschapscomplicaties, reisadvies. Je krijgt een vergoeding voor gederfd reisgenot en het omboeken van de geboekte vlucht.

  • Advies: sluit dit direct af bij de boeking.
  • De kortlopende reisverzekering dekt materiële schade en letselschade tijdens je reis (denk dan aan wintersport, auto pechhulp, medische kosten, repatriëring, rechtsbijstand, ongevallen / noodhulp).
  • Bagageverzekering: unieke dekking voor diefstal van koffers en persoonlijke spullen.

Wat kan je verwachten van maaltijden aan boord

De vliegreis Pucon (Zuid-Amerika) wordt beschreven als intercontinentale vliegreis. Hier geldt het volgende: bij de meeste airlines ie een maalijtd en drinken inclusief.De menukaart is afhankelijk van het tijdstip van vliegen. De maaltijd wordt netjes voorgeschoteld door de cabin crew. Producten als brood, crackers of gedroogd fruit zijn toegestaan aan boord.

  • intercontinentale vliegreis: normaal gesproken is de maaltijd inbegrepen.
  • De maaltijd aan boord hangt ook af van airline en tijdstip van vliegen
  • Inflight entertainment: interactief scherm met leeslampje, actueel weerbericht, radio / muziek, spelletjes, films / series, navigatie.

business trip (zakelijk)

Maak jij een vliegreis voor je werk? Je wil je tijd dan zo efficiënt mogelijk besteden. Luchthavens bieden diverse diensten: een overdekte parkeerplaats, quick check-in en een plekje in de airport lounge waar je jezelf even kunt opladen. Heeft luchthaven Schiphol jouw voorkeur? Word dan deelnemer van het Privium programma. Je mag dan business class inchecken bij diverse airlines.

  • Gratis wifi: business center met gratis internet.
  • Priority boarding: sneller door de controles.
  • Lounge: een speciale ruimte voor zakelijke reizigers.
  • Voor zakelijke reizigers zijn er speciale werkplekken ingericht.
  • Toegang tot de beste parkeerplekken.
  • Bluebiz: spaar blue credits en wissel ze eenvoudig in voor gratis tickets.

Andere praktische onderwerpen

Luchtvaartmaatschappijen verkopen allerlei handige services die te kiezen zijn om jouw vliegreis extra persoonlijk te maken. Bijgaand bekijk jij enkele handige service upgrades.

  • Huisdieren: bij veel maatschappijen is de hond of kat welkom.
  • Speciale bagage: golfuitrusting, ski’s en snowboard, sportuitrusting, visuitrusting, muziekinstrument, fiets.
  • Kies voor CO2 compensatie bij jouw vlucht.
  • Valet-parking: jij hoeft alleen maar naar de vertrekhal te rijden waar je auto wordt weggebracht.
  • Autohuur: je bent extra flexibel met je eigen huurauto in .
  • Extra koffer: voor extra bagage bijboeken gelden speciale tarieven.
  • Vliegen met baby: met kinderbagage als kinderwagen, buggy, rugdrager (draagzak), Maxi-Cosi, campingbed.
  • Luchthaventransfer: boek een transfer service van airport naar hotel en andersom.

Betaalbare vliegtickets kopen naar Chili?

Check vliegmaatschappijen en ontvang de goedkoopste tickets online!

Zoek naar een vliegvelden in Pucon en omgeving

Op zoek naar de snelste vlucht naar Pucon? In deze streek heb je de keuze uit velerlei grote internationale en kleinere Chileense vliegvelden. Een van de ruimere luchthavens in deze omgeving is Arturo Merino Benítez International Airport (SCL). Het (nationale) vliegbedrijf LATAM Chile is een betrouwbare partij. In de tabel hieronder vind je een lijst met enkele goede airports waarop jij kunt vliegen. Vanaf deze luchthavens is er een prima connectie met openbaar vervoer (trein of bus), taxiservice en luchthavenshuttle. Moderne vluchtmaatschappijen die je hier kunt kiezen zijn KLM (KL), Air France (AF), Swiss (LX) of Aeromexico (AM).

VliegveldIATA afkortingAfstand (KM)
San Martin Des AndesCPC114,8 km
ValdiviaZAL104,1 km
TemucoZCO80,1 km
OsornoZOS175,4 km
Schema met airports in de buurt van Pucon (Chili).

Populaire luchthaven Pucon: La Araucanía Airport

Airport La Araucanía Airport (SCQP) is een aanvlieghaven in de regio. Het is een middelgrote terminal op 101 meter boven zeeniveau in de plaats Temuco. De vliegafstand vanaf Schiphol (AMS) is 12570 km. De vliegtijd is rond de 15 uur. Het navigatieadres is 38FX+JC Freire, Chile. Bekijk ook meer informatie op aeropuertoaraucania.cl/. Je kunt ook bellen naar het telefoonnummer (+56 45 220 1901). Een uitstekende lokale luchtvaart-carrier is LATAM Chile. Kijk ook eens naar de goedkope vluchten naar Srinagar.

Handige vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Airport Schiphol (AMS): in de herfstvakantie vind je hier veel mogelijkheden.
  • Eindhoven (EIN): prima bereikbaar met trein, bus of auto.
  • Rotterdam Den Haag Airport (RTM): ruim aanbod met bestemmingen en airlines.
  • Vliegveld van Düsseldorf (DUS): goede voorzieningen voor draadloos internet.
  • Airport Bremen (BRE): gunstige ligging met OV en hotels in de directe omgeving.
  • Brussel Zaventem Vliegveld (BRU): veel extra vluchten tijdens de zomervakantie (all-inclusive).
  • Vliegveld van Dortmund (DTM): moderne terminal voorzien van alle nieuwe faciliteiten.
  • Keulen Airport (CGN): ruime parkeerplekken en opties voor valet-parken.
  • Münster-Osnabrück Luchthaven (FMO): uitstekend bereikbaar met moderne hotels in de omgeving.
  • Frankfurt (FRA): een veilig vertrekpunt voor jouw vliegreis.
  • Vliegveld Weeze Airport (NRN): moderne terminal voorzien van alle nieuwe faciliteiten.
  • Vliegveld van Groningen / Eelde (GRQ): uitstekend bereikbaar met goede parkeermogelijkheden.
vluchten-naar-pucon-vergelijken

10 populaire airlines voor een betaalbare vlucht

We onderscheiden velerlei carriers die vliegen op Chile (CL). In de lijst hieronder kan je aan de slag met 10 professionele carriers voor een vliegvakantie naar Pucon.

  1. American Airlines (AA): klantgerichte medewerkers die je helpen van check-in tot boarding.
  2. LATAM Chile: betaalbare economy-class met uitstekende stoelen.
  3. China Southern Airlines (CZ): zorgeloos inchecken, boarden en vliegen naar talloze bestemmingen.
  4. Iberia (IB): vriendelijke medewerkers maken vliegen voor kinderen toegankelijk.
  5. Lufthansa (LH): ruim aanbod (winter)zon en citytrips.
  6. Air Europa (UX): gemakkelijk een extra koffer bijboeken.
  7. KLM (KL): boek ook autohuur en hotels in de buurt.
  8. Air France (AF): sparen voor gratis extra’s en vluchten.
  9. Swiss (LX): biedt mooie vliegtuigen aan met goede plekken.
  10. Aeromexico (AM): zoek naar reisinspiratie op de blog.

Top-10 boekingssites

Op het internet heb je talloze populaire reisbureaus en ticketvergelijkers. Hierna tref je een lijst met 10 erkende boekingsplatformen voor het actuele vluchtaanbod Pucon in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: vergelijk makkelijk het aanbod van meer dan 800 airlines.
  2. Skyscanner: goede aanbiedingen met complete reizen in april 2024.
  3. Expedia: 1 plek voor jouw vluchten, overnachting, huurauto en all-inclusive Pucon vakanties.
  4. Kayak.nl: je eigen reis samenstellen inclusief hotel, auto en excursies.
  5. Vliegtickets.nl: vlieg snel naar centrale steden of afgelegen gebieden.
  6. Tix.nl: zoek naar goedkope tickets voor talloze bestemmingen.
  7. Vliegwinkel.nl: boek veilig en snel met het SGR en ANVR keurmerk.
  8. Vliegwinkel.nl: makkelijk te gebruiken website voor het vinden van ticketprijzen.
  9. WTC.nl: klantenservice 7 dagen per week geopend.
  10. Google Flights: track prijzen en boek altijd tegen de meest gunstige prijs.

Zevendaagse weersvoorspellingen Pucon, Chili

In deze omgeving heb je een gematigd mediterraan klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 14,8 graden celsius. Een fantastische tijd om te reizen is maart, november & december. Toeristen vinden dit een fijne periode om de hotspots van het land te bekijken en leuke excursies te beleven. In onderstaande lijst tref je de temperaturen voor de aankomende week. Voor elke individuele dag behandelen we de dag en nacht temperaturen en een icoontje met het verwachte weerbeeld. Zoek ook naar betaalbare vliegtuig tickets naar Preveza

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Pucon: combineren met huurauto

Fly en drive houdt in: een pakket met ticket en huurauto. Fly-drive is praktisch als je vanaf aankomst op het vliegveld direct wilt vertrekken met de huurauto. Het mooie hier is dat je alles in 1 pakket kunt reserveren. Je hoeft ter plaatse niet meer te zoeken. Je kunt genieten van het land zonder afhankelijk te zijn van het OV. Lokaal adres: C. Clemente Holzapfel 390, Pucon, Pucón 4920000, Araucanía, Chile.

  • De sedan, station of SUV staat voor je klaar in de parkeergarage.
  • Weekend weg: ontdek de binnenstad, oude gebouwen en museums.
  • Zonvakantie: er zijn in de zomermaanden veel toeristen aanwezig.

Vlucht met hotel Pucon

Als jij een vlucht met hotel reserveert dan valt dit binnen het pakketreis segment. Het is een populair vakantietype: je betaalt doorgaans minder, je bent beschermd door een reisverzekeringscertificaat (SGR, Calamiteitenfonds, ANVR) en je hebt een lokale gids. Bij sommige touroperators kan je transfer van luchthaven La Araucanía Airport naar een hotel worden geboekt.

  • Bij een pakketreis heb je altijd één aanspreekpunt.
  • Kies voor logies, ontbijt, halfpension of all inclusive.
  • Leuke accommodaties: Cabana 7 Personas Centro Pucon, Refugio Del Liucura, Habitación Los Aromos 245, Bosques Puerto Pucón, Hostal Maitahue.
  • Wintervakantie: complete reizen bij o.a. D-Reizen, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Alltours, Sunweb, Tui en natuurlijk Suntip, Thomas Cook, Stip Reizen, De Jong Intra Vakanties, BeachCheck.com, Bebsy.

Bekijk vragen en antwoorden (FAQ) over vliegreizen naar Pucon

Wat zijn goede airports voor mijn vlucht naar Pucon?

Kortbij deze omgeving zijn er vluchten naar diverse Chileense vliegvelden. We doelen o.a. op San Martin Des Andes (CPC), Valdivia (ZAL) en Temuco (ZCO). Een van de meest bekende airports in dit gebied is Arturo Merino Benítez International Airport (SCL). De vliegroute van vliegveld Schiphol (AMS) naar het naburige Temuco is om en nabij de 12570 km. Dit wil zeggen +/- 15 uur pure reistijd (excl. tussenstops). Door verder te reizen met het lokale OV of luchthavenvervoer ben je heel snel bij jouw overnachtingsplek.

Wat zijn geschikte vliegmaatschappijen?

Pucon in Chili is een goede Chileense omgeving. Meer en meer vliegmaatschappijen kunnen Jouw een (in)directe vlucht aanbieden. Betrouwbare airlines zijn bijvoorbeeld: American Airlines (AA) ,LATAM Chile, China Southern Airlines (CZ), Iberia (IB), Lufthansa (LH), Air Europa (UX), KLM (KL), Air France (AF), Swiss (LX), Aeromexico (AM). Een uitstekende lokale carrier is LATAM Chile. Tip: check eerst een ticketzoeker voor interessante deals. Onderzoek ook het vluchtaanbod en de prijzen op de site van de vliegbedrijven.

Wanneer is een goede tijd voor het boeken van een goedkoop ticket naar Pucon?

De prijzen van vliegtickets verschillen per dag. Vliegtickets met vertrek midden in het hoogseizoen (juli tot augustus) zijn gemiddeld genomen fors geprijsd. Vliegen tijdens het laagseizoen (wintertijd) is veel betaalbaarder. Ben je afhankelijk van de schoolvakanties? Boek dan op tijd! 3 of 4 maanden voor jouw vakantie is er een grote kans op betaalbare tickets. Vanaf dan ga je langzamerhand weer meer betalen. Interessant: voordat het boekingsseizoen begint lanceren luchtvaartbedrijven vroegboek-aanbiedingen (zoals KLM Werelddeal Weken). Het is slim om deze al vroeg in het jaar in de gaten te houden.

Last-minute vluchten Pucon, is dat echt goedkoper?

Luchtvaartbedrijven hebben als belangrijkste doel dat hun vliegtuigen 100% gevuld zijn. Is het vliegtuig nog niet voor de volle 100% gevuld? Dan worden de resterende tickets tegen scherpe prijzen verkocht. Door deze strategie loopt de maatschappij geen schade door lege stoeltjes. Profiteer daarom van deze deals. Tips van onze experts: kijk elke dag even kort op de website van de vliegmaatschappij, ontvang automatisch een notificatie met een prijsalarm en probeer te zoeken naar diverse vertrekdagen. Er zijn daarnaast ook touroperators met scherpe last-minutes.

Kan ik reizen met het openbaar vervoer?

Vliegbestemming Pucon is aangesloten op het OV-netwerk naar (middel)grote en kleine terminals. Vanaf de luchthaven-terminal kan men gemakkelijk via treinen of bussen doorreizen naar jouw hotel. Meestal kan je een tickets voor de shuttle service kopen. Bekijk voor vertrek de tijden en de prijsindicatie. Heb jij de beschikking over meer budget en wil je rechtstreeks naar je hotel? Dan kan je natuurlijk met de taxi reizen. Bij een complete pakketreis van reisorganisaties als Prijsvrij, Tui, Vakantiediscounter, D-Reizen, Corendon en Thomas Cook is de transfer van en naar de luchthaven vaak al bij het pakket inbegrepen.