vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Antofagasta

Eenvoudig en goedkoop vliegen naar Antofagasta in Chili (Zuid-Amerika)? Het achterhalen van betaalbare vliegtickets is niet moeilijk! Selecteer een of meerdere bestemmingen, de aankomstdatum en het aantal reisgenoten. De vluchtzoeker geeft alle beschikbare vluchten naar nabije vliegvelden zoals Antofagasta, Calama & Copiapo. Er wordt een overzicht getoont met een verwachting van de reistijden, een indicatie van de kosten en andere relevante eigenschappen zoals hoeveel ruimbagage is toegestaan, vliegtijd en eventuele tussenstops van maatschappijen zoals KLM en LATAM Chile. Optioneel kun jij doorklikken naar info over een huurauto of een hotelovernachting bij nabijgelegen hotels en accommodaties zoals Departamento A Pasos De Mall Plaza, Hotel Paola Maipu, Hotel Paola Antofagasta, Edificio Altomar, Amoblados Pascana Centro.


  • Bekijk vluchten van populaire airlines.
  • Bekijk in 1 keer de meest gunstige of snelste optie.
  • Zoek specifiek op vliegvelden als ANF, CJC, CPO.
  • Online boeken is 100% veilig.
  • Vooraf jouw favoriete stoel selecteren.
  • Via de App inchecken en services toevoegen.

Voordelige vluchten naar Antofagasta vergelijken en boeken

De Chileense stad is een ideale plek voor stedenreizen of een groepsreis. Deze vakantiebestemming staat garant voor onder andere monumenten, interessante musea, schitterende natuur, voortreffelijke horeca en een mooi winkelgebied. Vanaf Schiphol vliegen naar Antofagasta tegen lage kosten? Wij geven een praktisch stappenplan met direct toe te passen tips over hoe je makkelijk en voordelig vliegtickets kunt kopen.

Voordelig met het vliegtuig naar Antofagasta

  1. Zoek een reisbestemming

    Op voorhand zoek je een vertreklocatie / vliegveld (kies bijv. voor Rotterdam, Brussel, Maastricht, Schiphol, Eindhoven, Keulen) en de reisbestemming. Klik vervolgens op de datum van de heenreis en de gewenste terugvlucht datum (de laatste alleen bij een retour). Met de zoekmachine wordt je de optie geboden om extra vluchten toe te voegen. Denk ook na over het aantal reisgenoten. Klik op verder gaan.

  2. Vergelijk vluchtopties

    De zoekfunctie biedt nu een lijst met geschikte vluchtmogelijkheden van Amsterdam (AMS) en regionale luchthavens naar luchthavens zoals Copiapo, Calama & Antofagasta. Filter nu de resultaten op tarieven, reisduur of een bepaalde vertrektijd (vroeg in ochtend, middag, begin avond). Tevens kan je een keuze maken uit het max. aantal tussenstops, nationale maatschappijen (onder andere American Airlines (AA), LATAM Chile of China Southern Airlines (CZ)), aankomst luchthaven en de standaard bagage limieten. Goed om te weten: het systeem toont ook suggesties voor extra voordelige vluchten die kort voor of na jouw gekozen vertrekdag beschikbaar zijn. Ook kan je je registreren voor een prijsalert.

  3. Boekingssite kiezen

    Kies een van de vluchten die strookt met jouw eisen. Een individuele vlucht wordt aangeboden via talloze boekingssites. Je kunt kiezen voor de maatschappij (KLM of LATAM Chile) of een online reisbureau zoals Kilroy. Goed om te weten: vliegbedrijven en reisorganisaties tonen prijzen zonder inbegrip van servicekosten, handbagage, verzekeringen, entertainment, stoelvoorkeur, ruimbagage. Lees de recensies door en kies een aanbieder.

  4. Kies aantal koffers en verstrek de namen en adressen van de reizigers

    Je wordt door de zoekmachine doorgestuurd naar de website waar je de tickets feitelijk gaat boeken. Check de reisdagen, het aantal passagiers, de prijs, toeslagen en bevestig de heen- en terugvlucht. Je kunt vervolgens de bagage aanklikken. Bij vrijwel alle airlines is 1 keer handbagage (10 kg) in het vliegtuig toegestaan. Wil je een grote koffer mee in de ruimbagage? Dan zijn er staffels per aantal kilo’s. Ook moet je voornamen, achternamen en geboortedata doorgeven van de reizigers. Het is essentieel dat je de eerste voornaam noteert volgens de schrijfwijze op jouw reisdocumenten (paspoort).

  5. Extra comfort en services

    Helemaal aan het eind kan je extra opties kiezen. Kies bijvoorbeeld voor stoelkeuze met beenruimte, voorrang bij aan boord gaan, reisverzekering, eten tijdens de vlucht, wintersportuitrusting, een kat of hond of ander huisdier, autohuur of een ander bijzonder verzoek. Controleer nu het uiteindelijk tarief van je complete reis. Er zijn vaak diverse betaalmiddelen mogelijk zoals Creditcard (Visa/Mastercard/American Express) iDeal en Paypal. Na betaling krijg je een bevestiging per mail. Op de dag van vertrek kan jij online al de checkin doen. Na het inchecken ontvang je de digitale instapkaart. Zorg dat je zo’n 3 uur voor vertrek al op de airport bent. Controleer ook of je paspoort nog geldig is op de vertrekdatum.

Vind de voordeligste of beste vlucht naar Antofagasta (Chili)

Kies een heen- en terugvlucht en profiteer van de beste aanbiedingen

Relevante informatie over deze reisbestemming

Reisbestemming Antofagasta (-23.6509279, -70.3975022) is een ideale omgeving in Chili, Zuid-Amerika. De mensen spreken hier Spaans. De landelijke valuta is Chileense peso (CLP). De juiste tijdzone is America/Santiago (UTC -4, tijdsverschil: 5 uur). In Chili laad je apparatuur op via stopcontacttype C / L. Het voltage is 220 V met een bijbehorende frequentie van 50 Hz. Je kunt vliegen op diverse airports in de regio zoals Calama, Copiapo en Antofagasta. Het gemiddelde prijspeil is duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is LATAM Chile. Voor een doorsnee overnachting betaal je ongeveer €123,70.

PlaatsAntofagasta
LandChili
ContinentZuid-Amerika
TijdzoneAmerica/Santiago (UTC -4)
Tijdsverschil5 uur
Luchthaven in de regioAndrés Sabella Gálvez International Airport (ANF)
VluchtmaatschappijenLATAM Chile
Websitewww.aeropuertoantofagasta.cl/
Telefoonnummer+56 55 225 4998
Afstand vanaf Schiphol11090 km (+/- 13,5 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: profiteer van de scherpste vluchtaanbiedingen

Een goedkoop vliegticket kopen gaat moeiteloos via internet. D.m.v. snelle prijsvergelijker heb je altijd inzicht in de goedkoopste vluchten naar Antofagasta en andere regio’s met luchtvaartmaatschappijen zoals Iberia (IB), Lufthansa (LH) & Air Europa (UX). Je vindt nog meer praktische adviezen om je tickets goedkoper te reserveren. Onderstaand lees je 12 praktische tips om goedkopere vliegtickets te kopen. Op onze website vind je ook betaalbare vliegtickets naar Watson Lake.

12 besparingsadviezen voor het bestellen van de goedkoopste tickets

  1. Neem een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines houden de kosten extra laag.
  2. Probeer een vergelijkingswebsite.
  3. Vertrek vandaag of morgen: last-minute vluchten boek je meestal met extra voordeel.
  4. Vroegboekkorting: de laagste prijs wanneer je 2 tot 3 maanden van tevoren boekt.
  5. Vlieg flexibel: wees flexibel in je reisdata.
  6. Surf zonder cookies voor eerlijke prijzen.
  7. Ticket prijsalarm: op die manier loop je geen goede deals mis.
  8. Vlieg met een overstap: een vlucht met tussenstop bespaart je al snel vele tientallen euro’s.
  9. Actiecodes geven soms extra voordeel.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): punten (Miles) sparen met loyaliteitsprogramma van grote airlines.
  11. Open-jaw vliegticket: extra gunstig terugvliegen vanaf bijvoorbeeld Arturo Merino Benítez International Airport (SCL).
  12. Hotel en vlucht combineren: meer voordeel door alles bij 1 aanbieder te boeken.

Tips voor het kiezen van vertrekmaand

  • Januari 2023: goedkope maand om te vliegen.
  • Februari 2023: tijdens de voorjaarsvakantie kun je ontspannen reizen.
  • Maart 2023: aantrekkelijke pakketreizen waarbij alle reisonderdelen zijn inbegrepen.
  • April 2023: ontdek mooie plekken tijdens jouw citytrip of stedentrip in Antofagasta.
  • Mei 2023: maak er een onvergetelijke meivakantie van.
  • Juni 2023: een gunstige tijd voor een arrangement met vliegticket en hotel.
  • Juli 2023: het is verstandig om 20 – 24 weken voor de zomervakantie vast te boeken.
  • Augustus 2023: een periode met een enorm aanbod vliegvakanties.
  • September 2023: een last-minute vlucht kan voor extra voordeel zorgen.
  • Oktober 2022: de herfstvakantie is de voorlaatste schoolvakantie met veel opties.
  • November: 2022: heerlijk bijkomen met een all-inclusive vakantie.
  • December: 2022: heerlijk voor de kerstvakantie of de winterzon.

Boekingshulp: tips bij het boeken van onze specialisten

Tijdens het boeken van een Antofagasta vliegticket bestaan er diverse opties en extra services die jouw vlucht nog comfortabeler maken. Op die manier heb je een optimale persoonlijke beleving. Het kan dan ook wat verwarring geven. Welke onderdelen zijn relevant voor mij, en wat kan ik ook wel skippen? In de lijst hieronder tref je meer informatie over services en upgrades die bij veel maatschappijen mogelijk zijn (zoals bij Transavia, Eurowings, Lufthansa, TUIfly, Delta Air Lines, easyJet, Turkish Airlines, Brussels Airlines, Aer Lingus, Norwegian & Lufthansa, Vueling, Air France, Wizz air).

Voorwaarden van bagage in vliegtuig

Met handbagage bedoelen we een rugzak of tas die je mee mag nemen aan boord van het vliegtuig. Hiermee bedoelen we o.a. een kleine rugtas, weekendtas, handtas, rolkoffer, trolley, reistas. Bij vrijwel alle vliegmaatschappijen mag je een accessoire en 1 stuk handbagage meenemen. Ruimbagage is een grote koffer die je moet laten wegen en inchecken bij de balie. Het wordt netjes ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Het max. gewicht verschilt per airline en vliegklasse. Dit is rond de 25 – 30 kg. De verwachte kosten zijn per maatschappij verschillend, tussen de €0,00 (gratis) en €50,00.

  • Hoogstens 1 item handbagage (50 x 40 x 23 cm, max. 8 – 10 kg).
  • Ruimbagage: 1 reiskoffer van +/- 20 – 25 kg.
  • Bezoek de website van de airline voor actuele bagageregels.

Hoe werkt stoelreservering?

Met familie of vrienden reizen naar Antofagasta per vliegtuig? Het is gezellig om naast elkaar te zitten. Bij het kopen van jouw tickets kun je vaak stoelen naast elkaar kiezen. Bij het aanklikken van stoelnummers verschijnt direct de prijs. Wil je geen stoel reserveren? Dan zal de luchtvaartmaatschappij zelf een stoel aanwijzen. Als je gaat voor online inchecken kan je bij veel airlines nog je stoelkeuze wijzigen. Wens je wat meer beenruimte? Dan betaal je een extra toeslag.

  • Economy class: de budget tickets (ook voorste rij (voorin), bij het raam, bij de keuken (galley), bij de nooduitgang, bij het gangpad, achterste rij (achterin).
  • Business class: luxueuze zitplek waar je ook makkelijk kunt slapen.
  • First class: ideale zitplaatsen met eersteklas ondersteuning.

Annuleringsverzekering

Als je een vlucht moet cancelen moet je bepaalde annuleringskosten betalen. De annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten als je jouw reis moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld bij onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), scheiding, visumproblemen, reisadvies, zwangerschapscomplicaties, ziekte / medische ingreep. Je kan dan een aanvraag doen voor een financiële compensatie voor niet genoten reisdagen en het wijzigen van de vliegvakantie.

  • Advies: sluit dit direct af bij de boeking.
  • Jouw reisverzekering dekt materiële en persoonlijke schade tijdens de reis (dit kan zijn ongevallen / noodhulp, rechtsbijstand, repatriëring, auto pechhulp, wintersport, vervangend vervoer).
  • Bagageverzekering: je bent goed verzekerd voor verlies en diefstal van persoonlijke items.

Info over maaltijden aan boord

Een vliegreis Antofagasta (Zuid-Amerika) geldt als intercontinentale vliegreis. Hier geldt het volgende: een maaltijd met drinken is meestal inbegrepenHet eten en drinken is aangepast aan het moment van vliegen. De voeding wordt aangereikt door het cabinepersoneel. Eigen eten is ook toegestaan.

  • intercontinentale vliegreis: de (avond)maaltijd zit bij de prijs in.
  • Wat er precies geserveerd wordt kan verschillen per tijdstip van vliegen.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met spelletjes, films / series, serviceknop, leeslampje, navigatie, actueel weerbericht.

Zakelijke vliegreis maken

Heb je een zakelijke afspraak? Je wil je tijd dan zo efficiënt mogelijk besteden. De (inter)nationale airports komen de zakelijke reiziger tegemoet: dichtbij parkeren, snellere boarding en toelating tot de privé lounge waar je jezelf even kunt opladen. Heeft luchthaven Schiphol jouw voorkeur? Word dan deelnemer van het Privium programma. Je mag dan business class inchecken bij diverse airlines.

  • Gratis wifi: goede internetverbinding om je werkzaamheden voort te zetten.
  • Priority boarding: geen grote wachtrijen bij controle, douane en gate.
  • Lounge: comfortabele plek waar passagiers zich kunnen opfrissen voor vertrek.
  • Diverse werkplekken en stroompunten beschikbaar.
  • Premium parkeermogelijkheden.
  • Bluebiz: doorgaans kun je gratis de naam op tickets wijzigen.

Overige upgrades die je kunt selecteren

Tegenwoordig heb je nog tal van andere opties die je kunt aanzetten om je vliegvakantie zo prettig mogelijk te maken. Onderstaand lees je een lijstje met belangrijke arrangementen.

  • Huisdieren: reis samen met je hond of kat naar je bestemming.
  • Speciale bagage: fiets, duik- en surfuitrusting, ski’s en snowboard, golfuitrusting, sportuitrusting, visuitrusting.
  • Kies voor CO2-compensatie bij jouw vlucht.
  • Valet-parking: een chauffeur rijdt jouw auto vanaf de vertrekhal naar een parkeerplek.
  • Autohuur: het comfort van een luxe huurauto in .
  • Extra koffer: voor extra bagage bijboeken gelden speciale tarieven.
  • Vliegen met baby: inclusief kinderbagage zoals rugdrager (draagzak), campingbed, kinderzitje, buggy, kinderwagen.
  • Luchthaventransfer: van luchthaven naar hotel via de transfer service.

De beste vliegtickets kopen naar Chili?

Ontdek alle beschikbare vluchtopties en bestel de gunstigste tickets online!

Overzicht met vliegvelden in Antofagasta en omgeving

Op zoek naar de snelste vlucht naar Antofagasta? In dit land kan je kiezen uit tal van (middel)grote en kleine Chileense vliegvelden. Een belangrijke hub-luchthaven in deze buurt is Arturo Merino Benítez International Airport (SCL). Luchtvaartmaatschappij LATAM Chile is hier een van de meest toonaangevende namen In het schema hieronder vergelijk je enkele betrouwbare luchthavens die in de buurt zijn gevestigd. Vanaf hier zet je jouw reis verder voort via o.a. het OV (trein en bus), luchthavenshuttle en taxibedrijven. Prettige vlieg-ondernemingen die hier actief zijn, zijn o.a. KLM (KL), Air France (AF), Swiss (LX) of Aeromexico (AM).

VliegveldAfkortingAfstand (KM)
AntofagastaANF23,5 km
CalamaCJC199,7 km
CopiapoCPO374,9 km
IquiqueIQQ347,5 km
Tabel met airports in de buurt van Antofagasta (Chili).

Bekende luchthaven Antofagasta: Andrés Sabella Gálvez International Airport

Airport Andrés Sabella Gálvez International Airport (SCFA) is een prima aanvlieghaven. We noemen dit een middelgrote terminal op 139 meter boven zeeniveau gelegen in Antofagasta. De totale vliegroute vanaf luchthaven Schiphol (AMS) is 11090 kilometer. De tijd die je in het vliegtuig zit is zo’n 13,5 uur. Het lokale adres is: HH43+5X Antofagasta, Chile. Voor meer info zie www.aeropuertoantofagasta.cl/. Je kunt ook telefonisch contact opnemen (+56 55 225 4998). De nationale luchtvaartonderneming is LATAM Chile. Zie ook onze pagina met tips voor goedkope vluchten naar Cheboksary.

Erkende vertrekluchthavens vergelijken

  • Schiphol Airport (AMS): een mooi vertrekpunt voor stedentrips.
  • Vliegveld Eindhoven (EIN): prima bereikbaar met trein, bus of auto.
  • Rotterdam Den Haag Airport (RTM): ruim aanbod met bestemmingen en airlines.
  • Vliegveld Düsseldorf (DUS): de security werkt snel en deskundig.
  • Bremen Airport (BRE): dichtbij parkeren en de mooiste bestemmingen kiezen.
  • Vliegveld Brussel Zaventem (BRU): voldoende sanitaire voorzieningen in de terminal.
  • Luchthaven Dortmund (DTM): prima bewegwijzering door de hele terminal.
  • Keulen Airport (CGN): een mooi vertrekpunt voor stedentrips.
  • Vliegveld van Münster-Osnabrück (FMO): na security check langs bij tal van winkeltjes.
  • Frankfurt am Main (FRA): ruime keuze uit winkels en horeca.
  • Airport Weeze (NRN): alle benodigde vluchtinfo wordt duidelijk aangegeven.
  • Vliegveld van Groningen / Eelde (GRQ): voldoende sanitaire voorzieningen door de hele terminal.
vluchten-naar-antofagasta-vergelijken

Check airlines voor een stressvrije vlucht

Er zijn diverse luchtvaartondernemingen die vliegen op Chile (CL). In de volgende opsomming vergelijk je de 10 beste airlines voor een vliegvakantie naar Antofagasta.

  1. American Airlines (AA): online inchecken en je ticket aanpassen.
  2. LATAM Chile: kindvriendelijke organisatie met vriendelijk personeel.
  3. China Southern Airlines (CZ): door middel van de App blijf je 24/7 op de hoogte van nieuws.
  4. Iberia (IB): uitstekend entertainment aanbod en maaltijden aan boord.
  5. Lufthansa (LH): vlieg met de beste prijs en comfort.
  6. Air Europa (UX): spaar punten voor gratis extra’s en vluchten.
  7. KLM (KL): keuze uit diverse extra’s als verzekering, autohuur en extra koffer.
  8. Air France (AF): het startpunt voor een onvergetelijke reis.
  9. Swiss (LX): CO-2 compensatieprogramma voor duurzamer vliegen.
  10. Aeromexico (AM): een heerlijke beleving inclusief entertainment, maaltijden en snacks.

Top-10 boekingssites

Vandaag de dag kun je aankopen doen bij meer en meer digitale reisbureaus en ticketzoekmachines. In het gedeelte hieronder tonen wij 10 veel gebruikte boekingssites voor het actuele vluchtaanbod Antofagasta in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: eenvoudig al jouw boekingen online beheren.
  2. Skyscanner: complete pakketreizen met huurauto in april 2024.
  3. Expedia: een indrukwekkend aanbod met all-inclusive Antofagasta vakanties.
  4. Kayak.nl: complete arrangementen met tickets, hotels en activiteiten.
  5. Vliegtickets.nl: actueel aanbod van meer dan 500 airlines.
  6. Tix.nl: vergelijk reizen van 1.000+ airlines op 1 plek.
  7. Vliegwinkel.nl: boek veilig en snel met het SGR en ANVR keurmerk.
  8. Momondo.nl: gemakkelijk ticketprijzen van alle airlines op een rijtje zetten.
  9. WTC.nl: transparante prijzen en betrouwbare boekingsmodule.
  10. Google Flights: bestemmingen zoeken, vluchten boeken en je reis plannen.

Huidige weersvoorspellingen Antofagasta, Chili

Je hebt hier een aangenaam gematigd mediterraan klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 14,6°C graden. Een zeer geschikte tijd om hiernaartoe te gaan is maart, november & december. Dan is het een goede vakantieperiode om het veelzijdige landschap te bekijken en een rondreis in de buurt te maken. In het schema hieronder verstrekken we het weer voor de aankomende dagen. Dag voor dag verstrekken we de minimale en maximale temperatuur en een indicatie van het verwachte weerbeeld. We informeren je ook over betaalbare vliegtuig tickets naar Lomas de Zamora

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Antofagasta: vlucht plus huurauto

Met Fly en drive bedoelen we een pakket met ticket en huurauto. Fly + Drive is handig als je op de luchthaven van aankomst direct je weg wil voortzetten. Het is heel praktisch doordat je hele vakantie als een pakketreis kunt boeken. Je hoeft na de landing geen papierwerk meer te regelen. Heerlijk genieten van je vakantie zonder afhankelijk te zijn van het OV. Lokaal adres: Maipú 679, Antofagasta, Chile.

  • In een plaatselijke parkeergarage worden de huurauto opgeslagen.
  • Stedentrip: bezoek bezienswaardigheden, hotspots en restaurants per auto.
  • Zonvakantie: geniet van watersporten en de vele terrasjes.

Vlucht met hotel Antofagasta

Wanneer jij een vlucht met hotel bij 1 reisaanbieder afneemt dan classificeren we dat als een pakketreis. Er zijn veel pluspunten: je kunt flink besparen, je hebt meer bescherming (SGR, ANVR, Calamiteitenfonds) en je hebt een lokale gids. Optioneel zal je transfer van luchthaven Andrés Sabella Gálvez International Airport naar jouw hotel worden geregeld.

  • Bij een pakketreis heb je altijd één aanspreekpunt.
  • Doorgaans bieden hotels een all inclusive formule aan.
  • Hoteltips: Departamento A Pasos De Mall Plaza, Hotel Paola Maipu, Hotel Paola Antofagasta, Edificio Altomar, Amoblados Pascana Centro.
  • Wintervakantie: arrangementen via Vakantiediscounter, Sunweb, Tui, D-Reizen, Corendon, Alltours of Vakanties.nl, Bebsy, Thomas Cook, BeachCheck.com, Suntip, Stip Reizen.

FAQ: belangrijkste vragen en antwoorden vliegreizen naar Antofagasta

Naar welke luchthavens kan ik vliegen richting Antofagasta?

Kortbij deze vakantiebestemming zijn er (middel)grote en kleine Chileense airports. Denk dan bijv. aan Antofagasta (ANF), Calama (CJC) & Copiapo (CPO). Een zeer bekende luchthaven in deze omgeving is Arturo Merino Benítez International Airport (SCL). Globale afstand van luchthaven Schiphol (AMS) naar Antofagasta is circa 11090 km. Dit staat voor +/- 13,5 uur pure reistijd (exclusief tussenstops). Door middel van het lokale openbaar vervoer (bus, trein) of luchthavenvervoer ben je heel snel in het stadscentrum.

Wat zijn geschikte airlines?

Antofagasta in Chili is een goede Chileense reisplek. Veel airlines verkopen (in)directe vliegtickets voor deze bestemming. Prettige airlines zijn onder andere: American Airlines (AA) ,LATAM Chile, China Southern Airlines (CZ), Iberia (IB), Lufthansa (LH), Air Europa (UX), KLM (KL), Air France (AF), Swiss (LX), Aeromexico (AM). Een vaak gekozen nationale airline is LATAM Chile. Tip: check eerst een reiszoekmachine om te besparen op de kosten. Onderzoek ook de tarieven op de website van de airlines.

In welke periode koop ik een goedkoop ticket naar Antofagasta?

Het hele jaar door zijn er prijsupdates. Vliegtickets met reisdata in de hoogseizoenen (periode in de zomer) zijn normaliter fors geprijsd. De rustigere maanden – het laagseizoen – kan vaak wat voordeliger uitvallen. Wil je graag in de schoolvakanties vertrekken? Wacht dan niet te lang met boeken. Een aantal maanden voor de gewenste vertrekdag zijn tickets vaak nog wat goedkoper. Wanneer je vertrekdatum in zicht komt ga je langzamerhand weer meer betalen. Om nader te bekijken: in de winter (december, januari) promoten bekende luchtvaartmaatschappijen vroegboek-kortingsacties (je kunt denken aan de KLM Werelddeal Weken). Meld je aan voor de nieuwsbrief om geen deals te missen.

Last-minute vluchten Antofagasta, waar vind ik die?

Vliegticketshops zien natuurlijk graag dat het hele vliegtuig vol zit. Is het vliegtuig nog niet voor de volle 100% gevuld? In dat geval worden de overgebleven stoelen met extra korting aangeboden. Door deze strategie loopt de maatschappij geen schade door lege stoeltjes. Profiteer daarom van deze deals. Praktische tips: bezoek regelmatig de vergelijkingssites, track jouw favoriete vlucht met een prijsalarm en probeer te zoeken naar diverse vertrekdagen. Kijk ook bij de touroperators voor last-minute acties met hotel.

Welk openbaar vervoer is hier beschikbaar?

Vliegbestemming Antofagasta biedt allerlei OV mogelijkheden naar diverse kleine en grote terminals. Vanaf de airport reis je met een bus en/of trein naar het centrum van de stad. Bij veel terminals is er shuttle service aanwezig. Kijk op de website van de luchthaven voor de tijden en de onkosten. Kan jij meer geld uitgeven en houd je van comfort? Dan kan je natuurlijk met de taxi reizen. Bij een reispakket van reisorganisaties als Prijsvrij, Vakantiediscounter, Sunweb, D-Reizen, Corendon of Eliza Was Here is de transfer van en naar de luchthaven vaak al bij de prijs inbegrepen.