vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Montevideo

Wil jij binnenkort goedkoop vliegen naar Montevideo in Uruguay (Zuid-Amerika)? Het vergelijken en vinden van vliegtickets met korting doe je simpel en snel met onze vergelijker. Hiervoor kies je jouw eindbestemming, de data dat je wil vliegen en het reisgezelschap. De vluchtzoeker doorzoekt alle relevante vluchten naar omliggende luchthavens zoals Buenos Aires, Buenos Aires of Mar Del Plata. In de zoekresultaten zie je de vertrektijd, een indicatie van de kosten en andere belangrijke aspecten zoals het max. gewicht van de ruimbagage, reisduur en (indien aanwezig) het aantal tussenstops van aanbieders zoals KLM en Alas Uruguay. Als laatste reserveer je direct een huurauto of een slaapplek bij populaire hotels zoals Habitación Privada Obelisco Montevideo, Warhol 106, Warhol 701, Warhol 106, Warhol 701.


  • Bekijk vluchten van alle toonaangevende airlines.
  • Altijd de meest betaalbare of snelste vluchtmogelijkheid.
  • Onderzoek ook naar luchthavens als AEP, EZE, MDQ.
  • Boeken en afrekenen via internet.
  • Stoelkeuze vooraf en bagage bij bestellen.
  • Online inchecken en je vlucht inzien.

Voordelige vluchten naar Montevideo vergelijken en boeken

De Uruguayaanse stad is een ideale reislocatie voor een stedenreis of een langere rondreis. Deze omgeving heeft een fijne variatie aan lokale bezienswaardigheden, educatieve plekken, prachtige natuurparken, fijne restaurants en allerlei leuke straatjes en winkels. Vanaf Schiphol vliegen naar Montevideo tegen een scherpe prijs? Wij faciliteren een gratis stappenplan met uitleg en tips over hoe je zo goedkoop mogelijk een vliegticket kunt boeken.

Voordelig met het vliegtuig naar Montevideo

  1. Zoek op reisbestemming

    In stap 1 kies je het vliegveld vanaf waar je wil vliegen (kies bijv. voor Maastricht, Rotterdam, Eindhoven, Brussel, Düsseldorf, Keulen) en waar je op wilt vliegen (eindbestemming). Selecteer ook de dag waarop je wilt vertrekken en de datum van de terugvlucht (wanneer je een retour wilt). In het systeem bieden ze de mogelijkheid om extra bestemmingen uit te kiezen. Kies als laatste het aantal passagiers. Klik op zoeken om beschikbare vluchten te ontdekken.

  2. Vluchten met elkaar vergelijken

    Het systeem geeft een resultatenpagina met de goedkoopste vluchten van o.a. Eindhoven (EIN) en Amsterdam (AMS) naar airports zoals Mar Del Plata, Buenos Aires & Buenos Aires. Je kunt de resultaten nog persoonlijker maken door te filteren op verwachte kosten, netto reistijd of een bepaalde vertrektijd (vroeg in ochtend, middag, begin avond). Eveneens kan je specifieker zoeken op tussenstops, specifieke vliegmaatschappijen (onder andere Aeromexico (AM), KLM (KL) & Air France (AF)), luchthavens voor aankomst en de toegestane handbagage. Niet vergeten: de ticketzoeker toont ook suggesties voor gunstige vluchten in dezelfde maand. Eventueel is een prijsalert beschikbaar.

  3. Reisbureau of reisorganisatie kiezen

    Kies de favoriete vlucht die past bij jouw eisenpakket. Eén specifieke vlucht wordt aangeboden via verschillende vliegticketsites. Dit kun je doen bij de maatschappij zelf (KLM of Alas Uruguay) of een broker zoals tix.nl. Diverse luchtvaartondernemingen en reisorganisaties rekenen een extra tarief voor entertainment, verzekeringen, servicekosten, maaltijden, handbagage, stoelvoorkeur. Bekijk reviews van anderen en maak een keuze.

  4. Selecteer bagage en deel privé gegevens (NAW)

    Je wordt geredirect naar de boekingssite. Check de vluchttijden, het aantal volwassenen en/of kinderen, de prijs, toeslagen en ga naar de volgende pagina. Selecteer hierna de bagage wens (hand- en ruimbagage). Bij de meeste maatschappijen is 1 stuk handbagage (56 x 45 x 25 cm) gratis. Wil je een grote koffer mee in de ruimbagage? Dan geldt een extra toeslag. In de volgende stap moet je de prive gegevens verstrekken. Het is absoluut noodzakelijk dat je de namen op de juiste manier ingeeft zoals genoteerd in je paspoort of ID-kaart.

  5. Upgrades en extra’s

    Aan het einde van de boekingsmodule is er de optie voor extra services. Kies bijvoorbeeld voor stoelkeuze met beenruimte, inchecken met priority, een verzekering, een warme maaltijd aan boord, duikuitrusting, huisdieren, een huurauto etcetera. Controleer nu de definitieve kosten van de vlucht. Qua betaling kan je over het algemeen kiezen voor Paypal, MasterCard, Visa en American Express (creditcard) en natuurlijk iDeal. Na betaling krijg je een bevestiging per mail. Vanaf 24 uur voor vertrek kan je de passagiers online inchecken. Meteen daarna krijg je de boarding pass toegestuurd. Het is noodzakelijk dat je op tijd op de luchthaven aanwezig bent. Check ook of je paspoort nog geldig is.

Vergelijk en vind de beste vlucht naar Montevideo (Uruguay)

Kies jouw bestemming en koop de goedkoopste tickets

Bruikbare informatie over jouw reis

Reisbestemming Montevideo (-34.9011127, -56.1645314) is een prachtige locatie in Uruguay, Zuid-Amerika. De nationale spreektaal is Spaans. Je kan hier gebruik maken van de valuta Uruguayaanse peso (UYU). De regionale tijdzone is America/Montevideo (UTC -3, tijdsverschil: 4 uur). In Uruguay hebben ze stopcontacttype(s) C / F / L. De spanning op het stroomnet is 220 V met 50 Hz. Je kunt vliegen op diverse luchthavens in de buurt zoals Buenos Aires, Mar Del Plata en Buenos Aires. Het gemiddelde prijsniveau hier is duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is Alas Uruguay. Voor een doorsnee hotelkamer rekenen de hier zo’n €124,30.

PlaatsMontevideo
LandUruguay
ContinentZuid-Amerika
TijdzoneAmerica/Montevideo (UTC -3)
Tijdsverschil4 uur
Vliegveld van bestemmingCarrasco International /General C L Berisso Airport (MVD)
LuchtvaartmaatschappijenAlas Uruguay
Websitewww.aeropuertodecarrasco.com.uy/
Telefoonnummer+598 2604 0329
Afstand vanaf Schiphol11320 km (+/- 13,5 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: vergelijk de meest gunstige vluchtaanbiedingen

Een goedkoop vliegticket kopen is niet moeilijk. Door te kiezen voor een handige vliegticket-vergelijker vind je binnen no-time de goedkoopste vluchten naar Montevideo en nabijgelegen plaatsen via luchtvaartbedrijven zoals Alas Uruguay, LATAM Airlines (LA) & Air Europa (UX). We delen graag nog meer trucjes om besparingen te realiseren. In de lijst hieronder bespreken we 12 praktische tips om goedkoper met het vliegtuig te reizen. Je kunt ook zoeken naar betaalbare vliegtickets naar Bălţi.

12 bespaartips voor een gunstige vlucht

  1. Boek bij een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines hebben iets minder service, maar zijn veel goedkoper.
  2. Gebruik ticketvergelijkers voor de laagste prijs.
  3. Vertrek vandaag of morgen: de beste last-minute vluchten.
  4. Vroegboekkorting: de laagste prijs wanneer je 2 tot 3 maanden van tevoren boekt.
  5. Houd alle opties open: kies meerdere vliegdata en wees flexibel met je bestemming.
  6. Gebruik de incognito-modus en verwijder je browsegegevens.
  7. Laat een prijsalarm instellen: geen enkele deal of prijsfout zal je ontgaan.
  8. Filter op vluchten met overstap: een vlucht met tussenstop is soms een stuk goedkoper.
  9. Profiteer van een actiecode.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): punten sparen met loyaliteitsprogramma voor mensen die vaker vliegen.
  11. Open-jaw vliegticket: vind goedkopere vluchten terug vanaf Carrasco International Airport (MVD).
  12. Hotel met vlucht: stel je complete reis in 1 keer samen.

Kies de beste vertrekmaand

  • Januari 2023: in veel gevallen de goedkoopste maand van het jaar.
  • Februari 2023: voor de voorjaarsvakantie is dit een prima bestemming.
  • Maart 2023: een pakketreis kan jouw veel besparingen oplevering.
  • April 2023: ontdek de omgeving per fiets, bus of boot tijdens je citytrip of stedentrip in Montevideo.
  • Mei 2023: een vliegreis is een leuke invulling van de meivakantie.
  • Juni 2023: reserveer jouw vliegticket en hotel voor een aantrekkelijk tarief.
  • Juli 2023: de zomervakantie is vaak een drukke periode.
  • Augustus 2023: het aanbod vliegvakanties is in deze periode erg groot.
  • September 2023: een uitstekende maand om te wachten op een goede last-minute vlucht.
  • Oktober 2022: een prachtige bestemming voor een herfstvakantie.
  • November: 2022: bekijk all-inclusive resorts inclusief vlucht.
  • December: 2022: de beste deals voor de winterzon in de kerstvakantie.

Boekingshulp: geniet van meer service tijdens je vlucht

Tijdens het boeken van een Montevideo vliegticket bestaan er van allerlei opties en arrangementen die bij te boeken zijn. Airlines bieden steeds meer opties en upgrades. Het kan dan ook wat verwarring geven. Welke onderdelen zijn relevant voor mij, en welke opties voegen niks toe voor mijn vlucht? In het gedeelte hieronder behandelen we betrouwbare info over arrangementen waar je vaak mee te maken krijgt (zoals bij Delta Air Lines, Swiss, Transavia, Lufthansa, easyJet, Eurowings, Turkish Airlines, Norwegian, Brussels Airlines, Ryanair & Air France, Wizz air, British Airways, Vueling).

Bagage: regels, bijboeken en kosten

Met handbagage wordt bedoeld: een tas of rugzak die je vooraf niet incheckt bij de incheckbalie. Zoals bijvoorbeeld een kleine handtas, rolkoffer, rugzak, rugtas, weekendtas, trolley. Bij de bekende terminals mag je 1 stuk handbagage (56x45x25, 10 kg) bij je hebben. Ruimbagage is een grote tas of koffer die je verplicht moet wegen en labelen / inchecken. Dit gaat mee in het bagageruim. Vaak is het maximum gewicht rond de 15 – 30 kg. De verwachte tarieven variëren tussen de €0,00 (gratis) t/m €85,00.

  • Per vliegticket 1 stuk handbagage (56 x 45 x 25 cm, maximaal 7 – 10 kilogram).
  • Ruimbagage: een reiskoffer van +/- 25 – 30 kg.
  • Kijk op de site van de airline voor richtlijnen bagageregels.

Vooraf stoelreservering boeken

Met familie of vrienden reizen naar Montevideo per vliegtuig? Bij elkaar zitten is dan wel heel gezellig. Tijdens het boeken van een vlucht kan je stoelen naast elkaar reserveren. In het geval dat je stoelnummers vastzet tonen ze direct de extra kosten. Vind jij een stoelreservering niet nodig? Dan wijst de airline Jouw een stoel toe. Tijdens het online inchecken kan je bij de meeste maatschappijen gratis een stoelkeuze doen. Voor stoelen met meer beenruimte kan het voorkomen dat er een toeslag in rekening wordt gebracht.

  • Economy class: de meest voordelige stoelen (ook achterste rij (achterin), bij het raam, bij de toiletten, voorste rij (voorin), bij de keuken (galley), bij de nooduitgang.
  • Business class: comfortabele zitplek en extra bagage om in te checken.
  • First class: optimale zitplaatsen met eersteklas service.

Info en tips voor annuleringsverzekering

Moet jij onverwachts je reis cancelen? Dan is er sprake van annuleringskosten. De annuleringsverzekering dekt de kosten van je vliegticket als jij jouw vliegreis onverwacht niet door ziet gaan. Oorzaken zijn o.a. reisadvies, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), overlijden, zwangerschapscomplicaties, scheiding, visumproblemen. Je hebt recht op een geldbedrag voor gederfd vakantiegenot en het wijzigen van de vliegvakantie.

  • Advies: sluit dit direct af bij de boeking.
  • De kortlopende reisverzekering dekt schade die wordt opgelopen tijdens het reizen (in de basis zijn dit: ongevallen / noodhulp, repatriëring, wintersport, rechtsbijstand, vervangend vervoer, medische kosten).
  • Bagageverzekering: je bent goed verzekerd voor verlies en diefstal van persoonlijke items.

Wat kan je verwachten van maaltijden aan boord

De vliegreis Montevideo (Zuid-Amerika) beschrijven we als een intercontinentale vliegreis. Disclaimer: bij de meeste airlines ie een maalijtd en drinken inclusief.Het assortiment maaltijden wordt samengesteld op basis van de lengte van de vlucht en het tijdstip. De snacks en de maaltijd wordt netjes geserveerd door het vluchtpersoneel. Je mag ook zelf wat eten en drinken meebrengen.

  • intercontinentale vliegreis: de maaltijd aan boord zit vaak bij de ticketprijs in.
  • Het diner verschilt per tijdstip van vertrek en airline.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met spelletjes, serviceknop, leeslampje, films / series, radio / muziek, navigatie.

Zakelijke vliegreizen

Moet je reizen voor werk? Je wil je tijd dan zo efficiënt mogelijk besteden. De grotere vliegvelden beschikken vaak over extra diensten: dichtbij parkeren, priority boarding en een zitplaats in een rustige lounge waar je in alle rust kunt werken. Kom je veel in de terminals van luchthaven Schiphol? Vraag dan een Privium lidmaatschap aan. Hiermee reis je ontspannen en comfortabel vanaf Schiphol.

  • Gratis wifi: snelle internetverbinding in en rondom het vliegtuig.
  • Priority boarding: loop snel langs de douane en gate-controles.
  • Lounge: even uitrusten en opfrissen voor vertrek.
  • Maak gebruik van luxe werkplekken met ruime stoelen en aanwezige stroompunten.
  • Speciaal parkeerdek dicht bij de ingang.
  • Bluebiz: spaar Flying Blue Miles en blue credits op hetzelfde ticket.

Overige upgrades die je kunt selecteren

We onderscheiden nog veel meer extra opties die te reserveren zijn om je trip een stukje aangenamer te maken. In het gedeelte hieronder behandelen we een lijst met relevante extra’s.

  • Huisdieren: reizen met jouw hond of kat.
  • Speciale bagage: golfuitrusting, muziekinstrument, sportuitrusting, duik- en surfuitrusting, visuitrusting, ski’s en snowboard.
  • Vliegen en ook je CO2 uitstoot compenseren.
  • Valet-parking: speciale parkeerservice waarbij jouw auto wordt weggezet.
  • Autohuur: je bent niet afhankelijk van taxi’s met je eigen huurauto in .
  • Extra koffer: boek eenvoudig extra bagage bij jouw vlucht.
  • Vliegen met baby: inclusief kinderbagage zoals Maxi-Cosi, kinderzitje, kinderwagen, buggy, rugdrager (draagzak).
  • Luchthaventransfer: boek direct een transfer service naar jouw bestemming.

Betaalbare vliegtickets kopen naar Uruguay?

Bekijk vliegtijden en reserveer de meest voordelige tickets online!

Zoek naar vliegvelden in Montevideo en regio

Gebruik maken van de snelste vlucht naar Montevideo? Rondom de stad heb je de keuze uit verschillende grote en kleine Uruguayaanse vliegvelden. Een grote luchthaven in het land is Carrasco International Airport (MVD). De (nationale) luchtvaartmaatschappij Alas Uruguay biedt hier veel vluchten op aan. In het schema hieronder tonen we een overzicht met meerdere goede vliegvelden dit in deze omgeving terminals aanbieden. Vanaf deze luchthavens kan je overstappen op het OV (bus of trein), taxiservice en luchthavenshuttle. Populaire vliegmaatschappijen die hier mogelijk op vliegen zijn American Airlines (AA), China Southern Airlines (CZ), Iberia (IB) & Lufthansa (LH).

VliegveldAfkortingAfstand (KM)
Buenos AiresAEP209,4 km
Buenos AiresEZE216,8 km
Mar Del PlataMDQ360,4 km
MontevideoMVD14,1 km
Punta del EstePDP97,9 km
Rio GrandeRIG485,9 km
RosarioROS481,3 km
Populaire airports in de buurt van Montevideo (Uruguay).

Uitgelichte luchthaven Montevideo: Carrasco International /General C L Berisso Airport

Airport Carrasco International /General C L Berisso Airport (SUMU) is een aanvlieghaven in de buurt. Dit betreft een grote terminal op 32 meter boven zeeniveau in het centrale Montevideo. De verwachte route / afstand vanaf Schiphol is 11320 km. De geschatte vliegtijd is 13,5 uur. De GPS kun je instellen op: 5X69+JM Ciudad de la Costa, Canelones Department, Uruguay. Zie voor meer info ook www.aeropuertodecarrasco.com.uy/. De airport is ook telefonisch te bereiken (+598 2604 0329). De meest gekozen vliegmaatschappij is Alas Uruguay. Zie ook onze pagina met tips voor goedkope vluchten naar Pleiku.

Lijst met vertrekluchthavens vergelijken

  • Amsterdam Schiphol (AMS): ruim aanbod bestemmingen en airlines.
  • Eindhoven Vliegveld(EIN): diverse hotels in de omgeving om te kunnen overnachten.
  • Airport Rotterdam The Hague (RTM): ruime keuze uit winkels en horeca.
  • Düsseldorf Airport (DUS): veel inspiratie voor jouw volgende vliegbestemming.
  • Bremen Airport (BRE): een mooi vertrekpunt voor stedentrips.
  • Brussels Airport / Luchthaven Zaventem (BRU): een goede beveiligde terminal met veel faciliteiten.
  • Airport Dortmund (DTM): ruim aanbod bestemmingen en airlines.
  • Keulen (CGN): goede aansluiting op het openbaar vervoer.
  • Vliegveld Münster-Osnabrück (FMO): zeer goede bereikbaarheid en ruime keuze hotels in de buurt.
  • Airport Frankfurt (FRA): ruim aanbod bestemmingen en airlines.
  • Vliegveld van Weeze (NRN): In alle rust vliegen naar de mooiste bestemmingen.
  • Airport Groningen Eelde (GRQ): prima wachttijden bij de incheckbalies en security.
vluchten-naar-montevideo-vergelijken

Top-10 airlines voor een aangename vlucht

Jij kan kiezen voor velerlei luchtvaartondernemingen die vliegen op Uruguay (UY). Bijgaand ontdek je 10 professionele maatschappijen voor een vliegvakantie naar Montevideo.

  1. Aeromexico (AM): altijd goede hulp bij het online inchecken.
  2. KLM (KL): door middel van de App blijf je 24/7 op de hoogte van nieuws.
  3. Air France (AF): internationale airline met indrukwekkend aantal bestemmingen.
  4. Alas Uruguay: boek de vliegreis van je leven naar prachtige bestemmingen.
  5. LATAM Airlines (LA): gemakkelijk inchecken en vooraf stoelkeuze doorgeven.
  6. Air Europa (UX): online inchecken en je ticket aanpassen.
  7. American Airlines (AA): hulp bij het uitchecken en de bagage-afhandeling.
  8. China Southern Airlines (CZ): ruim aanbod (winter)zon en citytrips.
  9. Iberia (IB): voordelig een extra koffer in het ruimbagage bijboeken.
  10. Lufthansa (LH): punten sparen voor gratis vlucht upgrades en extra’s.

Top-10 boekingssites

Anno 2024 zijn er steeds meer handige reisbureaus en boekingssites. In het gedeelte hieronder tref je een lijst met 10 populaire ticketwebsites voor het actuele vluchtaanbod Montevideo in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: helpt Jouw bij het vinden van de beste vliegdeals.
  2. Skyscanner: bezoek alle populaire vakantiebestemmingen in april 2024.
  3. Expedia: zoek snel naar vluchten, overnachtingen en excursies plus all-inclusive Montevideo vakanties.
  4. Kayak.nl: flexibel boeken en eenvoudig je vluchten aanpassen.
  5. Vliegtickets.nl: zoek, vergelijk en boek simpel je vlucht.
  6. Tix.nl: de beste vluchten van ruim 1.000 airlines op 1 plek.
  7. Vliegwinkel.nl: vliegt naar meer dan 9000 bestemmingen, wereldwijd (SGR en ANVR).
  8. Momondo.nl: handige manier om de meest gunstige ticketprijzen te vinden.
  9. WTC.nl: één van de grootste aanbieders van vluchten in Nederland.
  10. Google Flights: biedt een schema met prijzen, vliegtijden en touroperators.

Check weersvoorspellingen Montevideo, Uruguay

Het land wordt gekenmerkt door een warm zeeklimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 18,8°C (graden celsius). De ideale tijd dat veel mensen hier vakantie vieren is december t/m februari. Het is de beste vakantieperiode om de natuur in te gaan en activiteiten te plannen. In het blok hierna verstrekken we het weer voor de komende week. Op dagniveau achterhaal je een temperatuurverwachting en een icoontje met het verwachte weerbeeld. Via deze website zoek je ook naar betaalbare vliegtuig tickets naar Monteria

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Montevideo: 100% flexibel met eigen huurauto

Fly & drive wil zeggen een arrangement met vliegticket en huurauto. Fly-drive is heel geschikt als je op de luchthaven van aankomst meteen naar je eindbestemming wil rijden. Het mooie hier is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Je kunt rustig de omgeving verkennen zonder vast reisschema. Lokaal adres: Bv. Gral. Artigas 1493, 11200 Montevideo, Departamento de Montevideo, Uruguay.

  • Jouw sedan of SUV staat klaar in de parkeergarage.
  • Stedenvakantie: vanaf Jouw accommodatie leuke excursies en dagtrips maken.
  • Zonvakantie: vlieg supersnel naar de aangename warme zon.

Vlucht met hotel Montevideo

Wanneer jij een vlucht met hotel neemt dan valt dit onder een pakketreis. Het positieve daarvan is: het is vaak goedkoper, je boekt met meer garantie (SGR, Calamiteitenfonds, ANVR) en je hebt een lokale gids. Indien beschikbaar zal jouw transfer van luchthaven Carrasco International /General C L Berisso Airport naar jouw hotel worden geregeld.

  • Altijd ondersteuning ter plaatse met een pakketreis.
  • Geen financiële verrassingen met een all inclusive reis.
  • Hoteltips: Habitación Privada Obelisco Montevideo, Warhol 106, Warhol 701, Warhol 106, Warhol 701.
  • Wintervakantie: reserveren via D-Reizen, Alltours, Vakantiediscounter, Tui, Prijsvrij, Corendon maar ook Stip Reizen, Bebsy, Thomas Cook, Vakanties.nl, Suntip, De Jong Intra Vakanties.

FAQ: alles wat je moet weten over vliegreizen naar Montevideo

Wat zijn goede luchthavens voor mijn vlucht naar Montevideo?

in de buurt van deze bestemming zijn er vluchten naar grote internationale en kleinere Uruguayaanse airports. Denk dan bijv. aan Buenos Aires (AEP), Buenos Aires (EZE) & Mar Del Plata (MDQ). Een van de grotere luchthavens heet Carrasco International Airport (MVD). De reisafstand van Amsterdam Schiphol (AMS) naar het aanliggende Montevideo is circa 11320 km. In de praktijk is dat ongeveer 13,5 uur pure reistijd (tussenlanding uitgesloten). Gebruikmakend van het lokale openbaar vervoer (bus, trein) en luchthavenvervoer ben je binnen mum van tijd op plek van bestemming.

Wat zijn geschikte vliegmaatschappijen?

Montevideo in Uruguay is een uitstekende Uruguayaanse bestemming. Veel van de (inter)nationale vliegbedrijven bieden een (in)directe vlucht. Prettige airlines zijn onder andere: Aeromexico (AM) ,KLM (KL), Air France (AF), Alas Uruguay, LATAM Airlines (LA), Air Europa (UX), American Airlines (AA), China Southern Airlines (CZ), Iberia (IB), Lufthansa (LH). Een toonaangevende nationale luchtvaartonderneming is Alas Uruguay. Tip: check eerst een prijsvergelijker voor inzicht in de verschillende tarieven. Raadpleeg ook het vluchtaanbod en de prijzen op de site en in de app van de carriers.

Wat is de juiste tijd voor het boeken van een goedkoop ticket naar Montevideo?

Elke dag worden prijzen van tickets aangepast. Vliegtickets waarbij je vertrekt in het hoogseizoen (begin juli tot september) zijn doorgaans kostbaarder. Een vliegticket in het laagseizoen is in de regel een stuk goedkoper. Moet jij wel reizen tijdens schoolvakanties? Wacht dan niet te lang met boeken. 2 tot 3 maanden voor je vertrekdag zijn de tickets vaak wat goedkoper. Een paar weken/dagen voor vertrek gaan de prijzen verder omhoog. Tip: voordat de populaire boekingsmaanden beginnen verstrekken maatschappijen vroegboek-aanbiedingen (bijvoorbeeld KLM Werelddeal Weken). Met name voor verre reizen interessant!

Last-minute vluchten Montevideo: waar kan ik deze bekijken?

Vliegmaatschappijen hebben als belangrijkste doel dat vliegtuigen zo vol mogelijk vertrekken. Dreigt een vlucht niet vol te vertrekken? In dat scenario worden de resterende plekken extra goedkoop verkocht. Door deze deals wordt de vluchtcapaciteit optimaal benut. Jij kunt dus flink besparen op deze manier. Belangrijke tips: bezoek regelmatig de vergelijkingssites, krijg automatisch een seintje met een prijsalarm en zoek met flexibele data. Bij touroperators vind je bovendien last-minutes inclusief hotel.

Hoe zit het met het openbaar vervoer?

Vliegbestemming Montevideo heeft de beschikking over diverse OV-opties naar internationale en nationale airports. Na het uitchecken reis je door per trein of bus naar jouw einddoel. Steeds vaker kan je een tickets voor de shuttle service kopen. Controleer vooraf de vertrektijden en prijzen. Wil je meer besteden en wacht je liever niet op de bus? Er staan vaak veel taxi’s klaar. Bij een complete pakketreis van reisorganisaties als Vakantiediscounter, Corendon, Sunweb, Tui, Prijsvrij en BeachCheck is de transfer van en naar de luchthaven meestal inbegrepen.