vliegwinkel logo
tix logo
transavia logo
vueling logo
kayak logo
  • Populaire bestemmingen
    Scherpe aanbiedingen
    Uitstekende klantenservice

Goedkope vliegtickets Perpignan

Wil jij binnenkort goedkoop vliegen naar Perpignan in Frankrijk (Europa)? Het boeken van de voordeligste vliegtickets is niet moeilijk! Hiervoor kies je een of meerdere bestemmingen, de gewenste data van vliegen en het reisgezelschap. De ticketvergelijker biedt informatie over alle beschikbare vluchten naar de beste vliegvelden zoals Barcelona, Beziers of Carcassonne. Jij ziet heel overzichtelijk de vertrektijd, de prijzen en andere belangrijke factoren zoals handbagage, voorkeursplekken in het vliegtuig en (indien aanwezig) het aantal tussenstops van vluchtaanbieders zoals KLM en Air France. Afsluiten boek je een huurauto of een plek om te slapen bij verblijven als Bel Appartement T4 Climatisé À 15 Mn Des Plages, Charmant Studio Avec Climatisation Et Parking, Charmant Studio Avec Climatisation Et Parking, Grd Studio “Deco Bois” Clim 5mn À Pied Du Centre, Bus 1 Euros En Face Du Studio, Fac Et Gare À 10mn À Pieds, T2 Rdc Cosy Terrasse Clim 5min À Pied Ctre Ville (Bus À 1e).


  • Vind vluchten van de meest gekozen airlines.
  • Bekijk in 1 keer de meest goedkope of snelste verbinding.
  • Ontdek goedkope alternatieven naar BCN, BZR, CCF.
  • Online boeken wanneer jij dat wil.
  • Online hand- en ruimbagage inchecken.
  • Zelf thuis inchecken en extra’s bestellen.

Voordelige vluchten naar Perpignan vergelijken en boeken

De Franse stad is een populaire locatie voor een citytrip maar ook voor een uitgebreide reis. Deze bestemming heeft een grote verscheidenheid aan historische gebouwen, educatieve plekken, mooie natuurparken, goede restaurants en meerdere opties voor shopping. Vanaf Schiphol vliegen naar Perpignan voor aantrekkelijke prijzen? Wij delen een speciaal stappenplan met goede adviezen over hoe je voordelige vliegtickets moet kopen.

Voordelig met het vliegtuig naar Perpignan

  1. Bepaal vakantiebestemming

    Aanvankelijk bepaal je vanaf welke luchthaven je vertrekt (bijvoorbeeld Brussel, Schiphol, Düsseldorf, Maastricht, Eindhoven, Rotterdam) en de plek van bestemming. Maak ook een keuze voor de datum van vliegen en retourdatum (enkel in het geval van een retour). In de vergelijker bestaat de kans om diverse extra bestemmingen toe te voegen aan jouw reis. In de laatste stap vragen ze ook om het aantal volwassenen en kinderen. Nu kun je naar de resultatenpagina gaan.

  2. Vliegtickets vergelijken

    Het systeem geeft een lijst met de beste vluchten van Amsterdam (AMS) en meer lokale luchthavens naar o.a. Carcassonne, Beziers of Barcelona. Je kunt de resultaten filteren op totale reissom (kosten), vluchtduur of een concreet tijdstip van vertrek (ochtend/middag/avond). Verder kan je filteren op mogelijke tussenstops, nationale airlines (in deze situatie bijv. Scandinavian Airlines (SK), Vueling (VY) & Wizz Air (W6)), airports van aankomst of bagage. Niet vergeten: het platform is ook een aanrader voor voordelige vluchten een week voor- of na jouw gekozen datum. Hiervoor kan je een prijsalert instellen.

  3. Zoek de beste ticketshop

    Kies een vluchtroute die rijmt met jouw wensen. Dezelfde vlucht wordt doorgaans verkochten via allerlei reisagenten en maatschappijen. Je kunt kiezen voor de vliegmaatschappij (KLM of Air France) of een ticketsite zoals Budgetair. De meeste luchtvaartmaatschappijen en ticketshops kunnen extra kosten rekenen voor servicekosten, maaltijden, ruimbagage, verzekeringen, entertainment, handbagage. Bekijk altijd even de actuele reviews en klik door om jouw boeking af te ronden.

  4. Kies hand- en ruimbagage en verstrek de namen en adressen van de reizigers

    Je wordt door de zoekmachine doorgestuurd naar de vliegticket website. Check voor de laatste keer de vluchttijden, het aantal stoelen (reizigers), de totaalprijs en bevestig de heen- en terugvlucht. Geef daarna door of je ook bagage meeneemt. Bijna altijd is een rugtas of handtas gratis. Wil je een grote koffer mee in de ruimbagage? Dan geldt een extra toeslag. Nu vul je de NAW gegevens in. Het is absoluut noodzakelijk dat je de namen op de juiste manier ingeeft zoals genoteerd op jouw reisdocumenten (paspoort).

  5. Kies extra’s en boeking afronden

    Aan het einde van de boekingsmodule is er de optie voor extra services. Kies bijvoorbeeld voor extra beenruimte, quick check-in, een verzekering, eten/drinken gedurende de reis, ski’s of een snowboard, een hond/kat, de huur van een auto etcetera. Het systeem berekent nu de uiteindelijke prijs van de gehele reissom. Je kunt vaak betalen met MasterCard, Visa en American Express creditcard en iDeal. Na de boeking krijg je altijd een bevestigingsmail. Enkele uren voor vertrek kan je definitief inchecken. Meteen daarna sturen ze de instapkaart per mail toe. Het wordt aanbevolen dat je zo’n 3 uur voor vertrek al op de airport bent. Bekijk ook of jouw paspoort nog geldig is als je vertrekt.

Vind de beste vlucht naar Perpignan (Frankrijk)

Selecteer jouw bestemming en zoek naar de beste deals

Nuttige info over deze bestemming

Reisbestemming Perpignan (42.6886591, 2.8948332) is een aangename plek in Frankrijk, Europa. Qua taal heb je hier te maken met het Frans. Je kunt hier betalen met de Euro (EUR). De plaatselijke tijdzone is Europe/Paris (UTC +1, tijdsverschil: geen). In Frankrijk kom je stopcontacten tegen van het type E. De netspanning van de elektriciteit is 230 V bij 50 Hz. In de regio kom je luchthavens tegen zoals Beziers, Carcassonne en Barcelona. De kosten van alledaagse zaken zijn erg duur. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air France. Voor een gemiddelde hotelaccommodatie rekenen de hier €174,20.

PlaatsPerpignan
LandFrankrijk
ContinentEuropa
TijdzoneEurope/Paris (UTC +1)
Tijdsverschilgeen
Vliegveld in de buurtPerpignan-Rivesaltes (Llabanère) Airport (PGF)
AirlinesAir France
Websitewww.aeroport-perpignan.com/
Telefoonnummer+33 4 68 52 60 70
Afstand vanaf Schiphol1080 km (+/- 2 uur reistijd)

Last-minute tickets april 2024: vind de scherpste vluchtaanbiedingen

Een gunstige vlucht boeken kan je online binnen enkele minuten regelen. Aan de hand van snelle vliegticket-vergelijker vind je zonder gedoe de goedkoopste vluchten naar Perpignan en overeenkomstige bestemmingen via vliegmaatschappijen zoals KLM (KL), Lufthansa (LH) & Transavia (HV). Wij behandelen nog meer handige tips om besparingen te realiseren. In de lijst hieronder kan je aan de slag met de beste 12 tips om voordeliger met het vliegtuig te reizen. Zie ook betaalbare vliegtickets naar Sintang.

12 bespaartips voor een betaalbare vlucht

  1. Vliegen met een budget luchtvaartmaatschappij: low cost airlines zijn prijsvechters met gunstige tarieven.
  2. Zoek prijzen op diverse websites op.
  3. Vandaag of morgen vertrekken: last-minute vluchten zijn vaak extra laag geprijsd.
  4. Vroegboekkorting: voor iedereen die maanden voor vertrek de reis boekt.
  5. Flexibele vertrekdata: kijk naar meerdere vertrekdagen en vliegvelden.
  6. Surf zonder cookies voor eerlijke prijzen.
  7. Krijg dagelijkse updates met een prijsalarm: krijg nieuwe deals in je inbox.
  8. Overweeg ook vluchten met overstap: een tussenstop is vaak financieel interessant.
  9. Er zijn soms promotiecodes in omloop.
  10. Frequent Flyer (Airmiles): sparen voor korting of cadeau’s met loyaliteitsprogramma.
  11. Open-jaw vliegtickets: extra gunstig terugvliegen vanaf bijvoorbeeld Paris Charles de Gaulle (CDG).
  12. Hotel & vlucht: voordeliger reizen met een complete boeking.

Jouw vertrekmaand kiezen

  • Januari 2023: meestal de goedkoopste maand voor een gunstige vlucht.
  • Februari 2023: traditionele reisperiode voor de voorjaarsvakantie.
  • Maart 2023: door te kiezen voor een pakketreis heb je meer zekerheid.
  • April 2023: direct vanuit de luchthaven een citytrip of stedentrip in Perpignan.
  • Mei 2023: een vliegvakantie in de meivakantie boeken.
  • Juni 2023: boek vooraf je vliegticket en hotel om zeker te zijn van de prijzen.
  • Juli 2023: tijdens de zomervakantie kan het druk zijn op de luchthaven.
  • Augustus 2023: het aanbod vliegvakanties is in deze periode erg groot.
  • September 2023: last-minute vluchten kom je in deze periode steeds meer tegen.
  • Oktober 2022: een unieke bestemming voor de herfstvakantie.
  • November: 2022: ontsnap aan de drukte en reserveer een all-inclusive hotel.
  • December: 2022: de winterzon of samen een sfeervolle kerstvakantie vieren.

Boekingshulp: handige tips van onze experts

Bij het reserveren van een Perpignan vliegticket tonen airlines van allerlei opties en aanvullende pakketten die je aan jouw vlucht kunt toevoegen. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel opties. Het kan ook voor verwarring zorgen. Welke diensten zijn voor mij handig, en wat is niet perse noodzakelijk? In het gedeelte hieronder vind je praktische info over services en diensten die vaak te boeken zijn (zoals bij Eurowings, Transavia, Delta Air Lines, easyJet, Swiss, TUIfly, Aer Lingus, Norwegian, Ryanair, Turkish Airlines en Lufthansa, British Airways, Wizz air, Vueling).

Bagage meenemen

Handbagage betekent: een tas die passagiers mogen meenemen in de cabine van het toestel. Je kunt denken aan een kleine weekendtas, rugtas, handtas, rolkoffer, trolley, rugzak. Bij het merendeel van de airlines mag je max. 56 x 45 x 25 mee aan boord nemen. Met ruimbagage bedoelen we een rugzak of tas die je vooraf incheckt bij de incheckbalie. Gedurende de vlucht ligt het in het bagageruim. Er is altijd een max. toegestaan gewicht. Dit ligt rond de 20 – 30 kilogram. De verwachte prijzen zijn per airline afhankelijken liggen tussen de €0,00 (gratis) tot zo’n €60,00.

  • Maximaal 1 rugtas handbagage (55 x 35 x 25 cm, met vaak maximaal 10 kg).
  • Ruimbagage: 1 reiskoffer van maximaal 15 – 20 kg.
  • Op de site van de airline vind je alles voor actuele bagageregels.

Stoelreservering maken

Met meerdere mensen reizen naar Perpignan per vliegtuig? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk bij elkaar zitten. Bij het kopen van jouw tickets kan je stoelen naast elkaar reserveren. Wanneer je stoelnummers uitzoekt kun je gelijk de meerprijs bekijken. Vind je de kosten van stoelreservering te hoog? Dan zal de luchtvaartmaatschappij zelf een stoel aanwijzen. Tijdens het online inchecken kan je in veel gevallen nog je stoelkeuze wijzigen. Wil jij genieten van meer beenruimte? Dan betaal je hiervoor een kleine toeslag.

  • Economy class: de laaggeprijsde plekken (ook bij het raam, bij de keuken (galley), achterste rij (achterin), bij het gangpad, bij de toiletten, bij de nooduitgang.
  • Business class: luxere zitplek die omgetoverd kan worden tot bed.
  • First class: de meest exclusieve zitplaatsen met eersteklas maaltijden.

Annuleringsverzekering vliegtickets

Moet je jouw vlucht cancelen? Dan zullen er annuleringskosten in rekening worden gebracht. De annuleringsverzekering voor vliegtickets dekt schade af als je jouw geboekte reis moet annuleren of afbreken. Een geldige reden kan zijn visumproblemen, ziekte / medische ingreep, overlijden, onvrijwillige werkloosheid (werkgerelateerd), reisadvies, zwangerschapscomplicaties. Je ontvangst een redelijke compensatie voor gederfd vakantiegenot en het wijzigen van de vlucht (en eventueel het hotel).

  • Sluit de polis direct na boeking van de reis af.
  • Jouw kortlopende reisverzekering dekt kosten die je moet maken tijdens je reis door een onverwachte gebeurtenis (denk dan aan kosten als medische kosten, vervangend vervoer, auto pechhulp, rechtsbijstand, repatriëring, wintersport).
  • Bagageverzekering: gemakkelijk jouw spullen verzekeren tijdens jouw reis.

Maaltijd aan boord: waar kan ik op rekenen?

Jouw vliegreis Perpignan (Europa) staat bekend als Europese vliegreis. Daarvoor geldt: maaltijden zijn er vaak alleen bij vluchten van 2 uur of langer.Het menu kan aangepast worden o.b.v. het moment van vliegen. Het product wordt netjes voorgeschoteld door het vluchtpersoneel. Uiteraard mag je ook je eigen snacks en eten meenemen.

  • Europese vliegreis: airlines bieden vaak alleen maaltijden bij vluchten vanaf 2 uur.
  • Het menu aan boord kan verschillen per vluchtmaatschappij en vertrekmoment.
  • Inflight entertainment: interactief scherm met serviceknop, navigatie, actueel weerbericht, leeslampje, films / series, spelletjes.

Alles over zakelijk vliegen

Heb je een zakelijke afspraak? Dan wil je zo snel mogelijk op de plek aanwezig zijn. Luchthavens kunnen voorzien in deze behoefte. Zo bieden ze: premium parking, voorrang bij inchecken en toegang tot een rustige lounge waar je voor vertrek nog even kunt ontspannen. Vertrek jij doorgaans via luchthaven Schiphol? Dan is het Privium lidmaatschap misschien iets voor jou. Dit biedt veel extra gemak en ontspanning.

  • Gratis wifi: gratis internet in lounge en aan boord.
  • Priority boarding: veel tijd besparen bij de douane-check en gates.
  • Lounge: voor een rustige voorbereiding op je vliegreis.
  • Er zijn vaak werkplekken aanwezig met goed meubilair.
  • Aparte parkeerplaatsen dicht bij de vertrekhal.
  • Bluebiz: hét beste voordeelprogramma voor zakelijk reizen.

Andere extra diensten die je kunt kiezen

We onderscheiden een aantal bijzonder pakketten die te kiezen zijn om jouw vlucht zo comfortabel en ontspannen mogelijk te maken. In de box hieronder bekijk jij een lijstje met veel gekozen service upgrades.

  • Huisdieren: katten en kleine honden in de cabine, grote grote in het bagageruim.
  • Speciale bagage: muziekinstrument, duik- en surfuitrusting, fiets, sportuitrusting, ski’s en snowboard, golfuitrusting.
  • Bij veel airlines kan je jouw CO2-uitstoot deels compenseren.
  • Valet-parking: je kunt bij de terminal uitstappen en je autosleutels afgeven.
  • Autohuur: je kunt meteen een goede huurauto regelen in .
  • Extra koffer: boek eenvoudig extra bagage bij jouw vlucht.
  • Vliegen met baby: kinderbagage als kinderwagen, kinderzitje, rugdrager (draagzak), campingbed, buggy.
  • Luchthaventransfer: boek vooraf de transfer service naar het hotel.

De goedkoopste vliegtickets kopen naar Frankrijk?

Bekijk vluchten en regel de meest voordelige tickets online!

Bekijk lijst met vliegvelden in Perpignan en regio

Zoek je de snelste vlucht naar Perpignan? In deze contreien kan je kiezen uit verscheidene kleinschalige en grotere Franse vliegvelden. Een zeer bekende luchthaven in dit gebied is Paris Charles de Gaulle (CDG). De maatschappij Air France is hier zeer bekend. In de tabel tref je diverse geschikte airports die in de buurt zijn gevestigd. Vanaf deze airports is er een prima connectie met OV (bus of trein), luchthavenshuttle en taxibedrijven. Internationale luchtvaartmaatschappijen die hier naartoe vliegen zijn Ryanair (FR), easyJet (U2), Air France & Delta Air Lines (DL).

LuchthavenIATA-codeAfstand (KM)
BarcelonaBCN169,0 km
BeziersBZR79,9 km
CarcassonneCCF75,8 km
CastresDCM108,4 km
NimesFNI171,4 km
GeronaGRO88,4 km
MontpellierMPL131,5 km
PerpignanPGF6,1 km
RodezRDZ194,2 km
ToulouseTLS162,5 km
Tabel met airports nabij Perpignan (Frankrijk).

Belangrijke luchthaven Perpignan: Perpignan-Rivesaltes (Llabanère) Airport

Airport Perpignan-Rivesaltes (Llabanère) Airport (LFMP) is een aanvlieghaven in de buurt. Wij spreken hier over een middelgrote terminal op 44 meter boven zeeniveau. Het ligt in Perpignan/Rivesaltes. De totale vliegroute vanaf Schiphol airport is 1080 kilometer. De tijd die je in het vliegtuig zit is zo’n 2 uur. Het adres voor navigatie is: Aeroport De, La Llabanere, 66000 Perpignan, France. Bekijk ook meer informatie op www.aeroport-perpignan.com/. Je kunt ook eerst even bellen (+33 4 68 52 60 70). De meest gekozen carrier betreft Air France. Je kunt hier ook terecht voor goedkope vluchten naar Beni-Suef.

Lijst met vertrekluchthavens vergelijken

  • Vliegveld Schiphol (AMS): maaltijden en drankjes kun je bestellen bij de verschillende horeca-zaken.
  • Eindhoven Vliegveld(EIN): maaltijden en drankjes kun je bestellen bij de verschillende horeca-zaken.
  • Airport Rotterdam Den Haag (RTM): veel extra vluchten tijdens de zomervakantie (all-inclusive).
  • Düsseldorf Airport (DUS): genoeg toiletten en ruimtes om even rustig te zitten.
  • Bremen Vliegveld (BRE): via de website inzicht in de aankomst- en vertrektijden.
  • Vliegveld Brussel Zaventem (BRU): ruim aanbod bestemmingen en airlines.
  • Vliegveld Dortmund (DTM): uitstekende afhandeling van bagage, douane en veiligheidschecks.
  • Keulen Vliegveld(CGN): vele winkeltjes en koffietentjes om de tijd te doden.
  • Münster-Osnabrück Airport (FMO): heerlijk eten, drinken, shoppen en relaxen.
  • Frankfurt Vliegveld(FRA): veel extra vluchten tijdens de zomervakantie (all-inclusive).
  • Weeze Vliegveld(NRN): heerlijk genieten in een van de restaurants of cafés.
  • Groningen Eelde Airport (GRQ): mogelijkheden om een auto te huren.
vluchten-naar-perpignan-vergelijken

Kies de beste airline voor een betaalbare vlucht

We kennen diverse luchtvaartmaatschappijen die vliegen op France (FR). Bijgaand check je de top-10 vlieg-ondernemingen voor een vliegvakantie naar Perpignan.

  1. Scandinavian Airlines (SK): een heerlijke beleving inclusief entertainment, maaltijden en snacks.
  2. Vueling (VY): kies uit een aantal onvergetelijke citytrips.
  3. Wizz Air (W6): de instapkaart kun je gemakkelijk verkrijgen.
  4. KLM (KL): biedt mooie vliegtuigen aan met goede plekken.
  5. Lufthansa (LH): altijd scherpe prijzen voor economy class.
  6. Transavia (HV): gemakkelijk inchecken en vooraf stoelkeuze doorgeven.
  7. Ryanair (FR): het startpunt voor een onvergetelijke reis.
  8. easyJet (U2): je tijdens de vlucht live de status volgen op het scherm.
  9. Air France: een vertraging wordt doorgegeven via de App en site.
  10. Delta Air Lines (DL): mogelijk kun je ook een pakketreis samenstellen.

Top-10 boekingssites

Vandaag de dag kun je aankopen doen bij tal van goede reisbureaus en vergelijkers. In de lijst hieronder kan je aan de slag met 10 populaire vergelijkingswebsites voor het actuele vluchtaanbod Perpignan in april 2024.

  1. Cheaptickets.nl: een heel populaire site voor het boeken van tickets in NL.
  2. Skyscanner: vliegtickets, vluchten, autoverhuur en hotels vergelijken in april 2024.
  3. Expedia: een indrukwekkend aanbod met all-inclusive Perpignan vakanties.
  4. Kayak.nl: goede klantenservice per mail, social media of messenger.
  5. Vliegtickets.nl: al sinds 1999 een van de meest populaire vergelijkers.
  6. Tix.nl: betaalbare vliegtickets voor vrijwel elke bestemming.
  7. Vliegwinkel.nl: reisinspiratie opdoen met de speciale reisgidsen + SGR en ANVR.
  8. Momondo.nl: ticketprijzen ontdekken en tegen een gunstige prijs boeken.
  9. WTC.nl: kan tickets boeken bij alle grote airlines.
  10. Google Flights: meest complete vergelijkingstool met landeninformatie.

Actuele weersvoorspellingen Perpignan, Frankrijk

In het land heerst een gematigd zeeklimaat. Gemiddeld gezien is het hier jaarlijks 12,9 graden. Een zeer geschikte tijd dat veel mensen hier vakantie vieren is mei, juni & september. Dan is het een goede periode om de meest spraakmakende bezienswaardigheden te bekijken en leuke dagtrips te maken. In de weergaven hieronder bekijk je de temperaturen voor de komende week. Op dagniveau ontdek je een temperatuurverwachting en een symbooltje wat voor type weer er aankomt. Je kunt ook zoeke naar betaalbare vliegtuig tickets naar Narvik

Weerbericht dinsdag 30 april 2024

Fly-drive Perpignan: 100% flexibel met eigen huurauto

Onder Fly en drive verstaan we een vlucht inclusief huurauto. Fly-en-drive is nuttig als je vanaf het vliegveld direct de optimale vrijheid wil. Het grote gemak is dat je niks meer hoeft te regelen op de airport zelf. Na de landing ben je verzekerd van vervoer. Heerlijk genieten van je vakantie op het moment dat het Jouw uitkomt. Lokaal adres: 10 Rdpt des Baléares, 66100 Perpignan, France.

  • Jouw sedan of SUV staat klaar in de parkeergarage.
  • Stedentrip: even er tussenuit in een schitterende omgeving.
  • Zonvakantie: strijk neer op een van de vele terrasjes.

Vlucht met hotel Perpignan

Als jij een vlucht met hotel samenvoegt noemen we dat een pakketreis. Het heeft veel pluspunten: je betaalt doorgaans minder, je zal gunstigere voorwaarden krijgen (ANVR, SGR, Calamiteitenfonds) en je kunt ter plaatse terecht met vragen en klachten. Doorgaans zal een transfer van luchthaven Perpignan-Rivesaltes (Llabanère) Airport naar een hotel worden uitgevoerd.

  • Bij een pakketreis heb je altijd één aanspreekpunt.
  • Kies voor logies, ontbijt, halfpension of all inclusive.
  • Suggesties accommodaties: Bel Appartement T4 Climatisé À 15 Mn Des Plages, Charmant Studio Avec Climatisation Et Parking, Charmant Studio Avec Climatisation Et Parking, Grd Studio “Deco Bois” Clim 5mn À Pied Du Centre, Bus 1 Euros En Face Du Studio, Fac Et Gare À 10mn À Pieds, T2 Rdc Cosy Terrasse Clim 5min À Pied Ctre Ville (Bus À 1e).
  • Wintervakantie: bekijk aanbod bij Alltours, Sunweb, D-Reizen, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Tui en ook Bebsy, Stip Reizen, De Jong Intra Vakanties, Thomas Cook, Suntip, BeachCheck.com.

Vragen + antwoorden (FAQ) over vliegreizen naar Perpignan

Wat zijn geschikte airports in de buurt van Perpignan?

In de buurt van deze plek kan je vliegen op meerdere Franse vliegvelden. Denk dan bijv. aan Barcelona (BCN), Beziers (BZR) of Carcassonne (CCF). Een van de meest bekende airports in deze regio is Paris Charles de Gaulle (CDG). De route van Amsterdam Schiphol (AMS) naar het nabijgelegen Perpignan/Rivesaltes is ongeveer 1080 kilometer. Het kost je zo’n +/- 2 uur zuivere vliegtijd (exclusief tussenstops). Door verder te reizen met OV (bus, trein) of luchthavenvervoer ben je razendsnel bij jouw accommodatie.

Wat zijn prettige vliegmaatschappijen?

Perpignan in Frankrijk is een populaire Franse bestemming. Meer en meer carriers bieden een (in)directe vlucht. Professionele airlines zijn: Scandinavian Airlines (SK) ,Vueling (VY), Wizz Air (W6), KLM (KL), Lufthansa (LH), Transavia (HV), Ryanair (FR), easyJet (U2), Air France, Delta Air Lines (DL). Een grote landelijke airline is Air France. Bezoek altijd een reiszoekmachine voor scherpe tarieven. Analyseer ook de tickettarieven op de vluchtzoeker van de maatschappijen.

Wat is de juiste tijd voor het boeken van een goedkoop ticket naar Perpignan?

De prijzen van vluchten kunnen elke dag weer anders zijn. Vliegtickets met vertrek midden in het hoogseizoen (juli tot augustus) zijn normaliter duurder. Het laagseizoen – de minder drukke maanden – is een stuk minder duur. Zit je toch aan de schoolvakanties vast? Kies dan voor vroegboekacties. Rond 8 weken voor de start van je reis liggen de ticketprijzen vaak nog wat lager. Vlak voor je vertrekdatum gaan de prijzen meestal weer omhoog. Belangrijk: ruim voor het hoogseizoen hebben vliegmaatschappijen vroegboek-acties (KLM Werelddeal Weken). Houd deze goed in de gaten!

Last-minute vluchten Perpignan: waar kan ik deze bekijken?

Touroperators streven naar situaties waarbij elk vliegtuig alle stoelen gevuld heeft. Zijn er nog enkele stoelen vrij? In die situatie worden deze plekken voor een lagere prijs verkocht. Hierdoor gaat het vliegtuig alsnog vol weg. Je kunt hiervan profiteren. Tips van onze experts: schrijf je in voor nieuwsbrieven van vliegmaatschappijen, laat een prijsalarm afgaan indien jouw vlucht voordeliger wordt en wees flexibel. Daarbij hebben ook touroperators aantrekkelijke last-minute deals.

Zijn er mogelijkheden qua openbaar vervoer?

Vliegbestemming Perpignan is aangesloten op het OV-netwerk naar zowel groot- als kleinschalige vliegvelden. Vanaf de aanvlieghaven reis jij eenvoudig per bus of trein naar jouw hotel. Op de meeste plekken kan je gebruik maken van de shuttle service. Online kun je actuele vertrektijden inzien en de prijsindicatie. Maak jij je niet zo druk om de tarieven en geen zin om te wachten op een bus? Dan zijn er tal van taxi’s beschikbaar. Bij een complete reis van reisorganisaties als Vakantiediscounter, D-Reizen, Corendon, Prijsvrij, Sunweb en FTI is de transfer van en naar de luchthaven doorgaans inclusief.